Hjem » Sovesofaer » Sovesofa → Se de 10 bedste sovesofaer i test (2020)

Sovesofa → Se de 10 bedste sovesofaer i test (2020)

I denne guide har vi samlet nogle af de bedste sovesofaer på markedet, så du nemt kan få dig et overblik over mulighederne. Du kan altid springe mellem produkterne og finde lige præcis den model, der passer til dine behov. 

Der er mange gode grunde til at investere i en sovesofa. En af de helt afgørende fordele ved en sovesofa frem for f.eks. en seng er, at der altid er mulighed for at slå sovesofaen ind igen efter brug. Den fylder derfor langt fra lige så meget som en reel seng. Og så tilbyder en sovesofa jo også et lidt anderledes udtryk i hjemmet, samt god plads til overnattende gæster, hvis den benyttes som gæsteseng.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du finder gode sovesofa tilbud, så kan du også blive hængende. Nederst i artiklen får du nemlig også input til, hvordan du finder en billig sovesofa og hvorfor møblet er så smart en investering.

#1 Innovation Living Thora Luxus Sovesofa

Kort beskrivelse:

Med en Innovation Living Thora Luxus er du sikker på at få en af de bedste sovesofaer med hjem – uden at blive ruineret. Sovesofaen har et indbydende og simpelt design og så er du garanteret sublim komfort uanset om du primært benytter sovesofaen som seng eller sofa. Der er altså ingen grund til at gå på kompromis, når du i stedet kan vælge denne model.

✅ Enkelt design, der passer ind i alle hjem
✅ Kombination af pocketfjedre og koldskum for et ekstra godt komfortniveau
✅ Sengemagasin under sengen med plads til opbevaring af f.eks. sengetøj

Derfor skal du vælge Innovation Living Thora Luxus Sovesofa

Innovation Living Thora Luxus er bygget op omkring en kerne af pocketfjedre og koldskum, samt et ekstra lag koldskum i madrassens toplag. På den måde får du et optimalt komfortniveau uanset om du primært benytter sovesofaen som seng eller sofa. Det sikrer desuden også en ekstra solid sovesofa, der kan holde i mange år fremover.

God plads til opbevaring

Lige netop denne model har en liggeflade på 140×200 cm i udslået tilstand og der er derfor god plads til to personer. Du må endelig heller ikke panikke over, hvor du dog skal gøre af sengetøj, dyner og puder, når sengen først er foldet ind. Der er nemlig et indbygget sengemagasin under sengen, hvor du har god plads til opbevaring.

 • Højde: 63 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm 
 • Vægt: 68 kg
 • Materiale: Stof
 • Madras: pocketfjedre og hypersoft skummadras
 • Farve: Grå

#2 Bragi Sovesofa

Kort beskrivelse:

Bragi Sovesofa har et simpelt design, som kan passe ind hos de fleste. Du har desuden mulighed for selv at vælge, hvilken farve du gerne vil bestille sovesofaen hjem i. Og som en ekstra bonus har Bragi en dejlig chaiselong, så du nemt kan slænge dig på sofaen efter en lang arbejdsdag uden at skulle til at folde den ud.

✅ Fastere siddekomfort end i andre sofaer
✅ Sofaen kan spejlvendes, så du bestemmer selv, hvor du vil have din chaiselong

Derfor skal du vælge en Bragi Sovesofa

Med en Bragi sovesofa får du en opbygning af pocketfjedre i madrassen. Fjedertypen bliver også brugt i flere senge og du er derfor sikker på at få et højt komfortniveau. Det er både nemt at slå sovesofaen ud og samle den igen, så du vil ikke opleve noget besvær. I udslået tilstand er der rigelig med plads til to personer, da sovesofaen måler 140×200 cm.

Skal du investere i en topmadras?

Bedre Nætter anbefaler, at du investerer i en topmadras, hvis du benytter Bragi Sovesofa som seng på daglig basis. Det vil både øge komforten og forlænge sovesofaens levetid. Det er dog ikke en nødvendighed at tilkøbe en topmadras – og slet ikke hvis sengen kun benyttes en gang imellem, når du har overnattende gæster. Men hvis du skal sove i den hver nat, så kan topmadrassen være med til at give dig en bedre nattesøvn.

 • Højde: 65 cm (siddehøjde 38 cm)
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Materiale: Stof
 • Madras: Pocketfjedre
 • Farve: Grå (mulighed for valg af andre farver)

#3 All You Need Sovesofa

Kort beskrivelse:

All You Need Sovesofa er enkel i sin opbygning og du vælger desuden selv om du vil købe puder med til sofaen. Du har altså mulighed for selv at sætte dit eget præg på dit nye møbel. Og så er der god plads til opbevaring under sovesofaen.

✅ Nem adgang til stort opbevaringsrum under madrassen
✅ Enkelt design, der passer ind i de fleste rum
✅ Mulighed for selv at tilkøbe puder o.l. for eget præg på sovesofaen

Derfor skal du vælge All You Need Sovesofa

Med en All You Need Sovesofa får du en helt enkel sovesofa opbygget af en enkel madras af pocketfjedre med målene 100×200 cm. Sovesofaen egner sig altså særligt godt til én person. Du behøver heller ikke at bekymre dig om at folde sengen ud eller ind efter brug, da den allerede er klar til at ligge på, som den er. Komfortniveauet er derved også det samme uanset om du sidder eller ligger på madrassen.

Stort opbevaringsrum

Det store opbevaringsrum under madrassen, som desuden er lige så stort som resten af sengen, giver dig mulighed for at pakke sengetøj, dyner og hovedpuder væk, når det ikke er i brug. Der er endda så meget plads i rummet, at du højst sandsynligt også kan opbevare andre genstande her, som du ikke benytter så ofte. Det er nemt at løfte selve madrassen og så holder den sig selv oppe, mens du har adgang til rummet under sengen.

 • Højde: 41 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 100 cm
 • Materiale: Stof
 • Madras: Pocketfjedre
 • Farve: Findes i mange forskellige farver – kan vælges under “specialstof”

#4 U-Shape Stanford Sovesofa

Kort beskrivelse:

U-Shape Stanford Sovesofa er perfekt til den lidt store familie, der gerne vil have plads til alle familiens medlemmer i sofaen – og stadig have mulighed for at trække den ud til en seng. Med denne model får du også god plads til opbevaring under sæderne.

✅ God plads til mange personer på én gang
✅ Fås både som venstre- og højrevendt, så du kan vælge det der passer bedst til dig
✅ Bonell fjedre i både sæder og sengedel for god komfort
✅ Store magasiner med plads til opbevaring

Derfor skal du vælge U-Shape Stanford Sovesofa

Her får du både en stor sovesofa og seng, så du på intet tidspunkt føler dig i pladsmangel, når du ser tv eller sover. Sovesofaen har både en chaiselong og open end, hvor der er plads til opbevaring under. Her får du store opbevaringsrum, som du kan benytte til lige netop dét du gerne vil have ‘gemt væk’ i løbet af dagen.

Sovesofaen er opbygget af bonell fjedre i både sæderne og udtrækket. Du er dermed garanteret en god sove- og siddekomfort. U-Shape Stanford Sovesofaen er desuden beklædt med slidstærkt møbelstof, så du kan få en holdbar sovesofa uden at skulle bekymre dig om slitage.

 • Højde: 85 cm (siddehøjde: 44 cm)
 • Længde: 297 cm (sovemål: 260 cm)
 • Bredde: 162 / 203 cm (sovemål: 147 cm)
 • Materiale: Slidstærkt møbelstof
 • Madras: Bonell fjedre
 • Farve: Mørkegrå

#5 Eivor 160 Sovesofa

Kort beskrivelse:

Med en Eivor 160 Sovesofa får du god komfort i et stilrent design. Sovesofaen er nem at trække ud og ind og du har dermed en funktionel sovesofa, som roligt kan benyttes som både seng og sofa.

✅ Enkelt design, der kan passe ind overalt
✅ God plads til to personer, når den er slået ud
✅Fem komfortzoner for optimal støtte af din krop

Derfor skal du vælge Eivor 160 Sovesofa

Hvis du gerne vil være sikker på at få en sovesofa med hjem, der er behagelig og komfortabel nok til at ligge på hver nat, så er Eivor 160 noget for dig. Her behøver du ikke at investere i en topmadras for at ligge godt. Madrassen er nemlig bygget op af multipocketfjedre inddelt i fem komfortzoner og med over 600 fjedre pr. m2. Du er altså garanteret et højt komfortniveau, så du bare kan nyde din nattesøvn.
En sovesofa med dobbeltseng potentiale
Der er ingen grund til panik, hvis I er to i hjemmet uden alverdens kvadratmeter til rådighed. I udslået tilstand er der nemlig god plads til to personer, da sengen fylder 160×210 cm. Den er altså lige lidt mindre end en dobbeltseng i bredden, uden at virke for lille, og samtidig lidt længere i længden, så I ikke behøver at bekymre jer om, at tæerne stikker ud for enden.

 • Højde: 72 cm (liggehøjde: 54 cm)
 • Længde: 195 cm (udslået: 210 cm)
 • Bredde: 98 cm (udslået: 160 cm)
 • Materiale: Stof
 • Farve: Grå, mørkegrå eller bordeaux. Fås også i mange specialfarver

#6 Getama 258 Sovesofa

Kort beskrivelse:

Her har du en fuldstændig retro og lækker sovesofa. Den har en opslåelig ryg, som du nemt kan lægge ned, når sovesofaen skal fungere som en seng. Modellen fylder ikke alverden og er derfor en fantastisk investering, når det kniber med pladsen.

✅ Passer perfekt ind i mindre lejligheder, da den udnytter pladsen optimalt
✅ Du bestemmer selv træsort til rammen og farve på polstringen

Derfor skal du vælge Getama 258 Sovesofa

Det er umuligt at pointere, at en Getama 258 ikke er et umådeligt lækkert design. Det blev tegnet i 1954(!) af Hans J. Wegner og er stadig super populær den dag i dag. Det burde meget gerne sige noget om, hvordan alle komponenter i denne sovesofa spiller godt sammen. Og da du selv har mulighed for at vælge træsort til rammen og farve på sofaen, så er der vist ingen grund til ikke at se nærmere på lige netop denne model.
Passer godt ind på kontoret eller gæsteværelset

Det er nemt at folde ryggen af sofaen ned, så du kan få en lille seng frem for en sofa. Modellen er derfor rigtig god til kontoret eller gæsteværelset, hvor det kan være rart med et lille møbel med mange muligheder.

 • Højde: 77 cm (siddehøjde 44 cm)
 • Længde: 205 cm
 • Bredde: 88 cm
 • Ramme: Du kan selv vælge mellem lakeret eller bejdset bøg eller eg
 • Farve: Mange forskellige valgmuligheder

#7 Perugia Sovesofa

Kort beskrivelse:

Hvis du gerne vil være sikker på at få en lidt mere moderne sovesofa med hjem, så skal du se nærmere på denne Perugia model. Den kommer i flot sort kunstlæder med et lidt anderledes og dog stadig simpelt design. Denne sovesofa kommer helt sikkert til at skille sig ud.

✅ Designet i sort kunstlæder med ben i metal krom
✅ Mulighed for at vælge vildere farver til lejligheden, når sofaen er i sort
✅ Nem at lægge ned, da de to rygpuder er adskilte

Derfor skal du vælge Perugia Sovesofa

Denne sovesofa er super praktisk idet, at den er nem at justere på grundet de adskilte rygpuder. Det er altså muligt at lægge den ene rygpude ned, men ikke den anden. Det giver noget fleksibilitet. En Perugia Sovesofa er praktisk til mindre lejligheder eller ungdomsværelset, da den ikke optager alt for meget plads. Og så er det naturligvis en ekstra bonus, at den kommer i sort, så den nemt kan matches med mange andre farver. Det er altså kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvordan rummet skal indrettes.

 • Højde: 89 cm (siddehøjde 41 cm)
 • Længde: 198 cm
 • Bredde: 95 cm (123,5 i udslået tilstand)
 • Vægt: 47 kg
 • Maksbelastning: 110 kg
 • Fjedre: Nozag
 • Materiale: 100% PU læder (kunstlæder)
 • Farve: Sort

#8 Innovation Living Osvald de Luxe Sovesofa

Kort beskrivelse:

Osvald de Luxe modellen er en del mindre end andre sovesofaer. Den er altså perfekt til dig, der virkelig lider af pladsmangel og derfor ikke har plads til en ‘normal’ størrelses sofa – eller seng. Selvom størrelsen er lille, så går du dog ikke ned på kvalitet. Der er gjort lidt ekstra for en god komfort.

✅ Opbygget af pocketspring og en hypersoft skummadras for ekstra god komfort
✅ God til små rum, da den ikke fylder så meget
✅ Opbevaringsrum under madrassen

Derfor skal du vælge Innovation Living Osvald de Luxe Sovesofa

Osvald de Luxe er til dig, der gerne vil have en sovesofa, der skiller sig ud uden at optage al pladsen i rummet. Modellen er ikke en særlig stor sofa, men du har stadig god plads at ligge på, når den først bliver foldet ud.

Yderst komfortabel opbygning

Madrassen består af pocketspring fjeder og en hypersoft skummadras, så du er sikker på både at ligge og sidde godt i den. Der er altså lige taget et ekstra skridt i forhold til at sikre dig et højt komfortniveau. Der er desuden et opbevaringsrum under madrassen, som du nemt kommer til ved at hive i den medfølgende læderstrop. Læderstroppen er også med til at give sofaen et anderledes look.

 • Højde: 72 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 102 cm
 • Vægt: 96,3 kg
 • Madrastype: Pocketspring og hypersoft skum
 • Farve: Mørk turkis

#9 Kare design Dottore Sovesofa

Kort beskrivelse:

Denne model er en moderne sovesofa, der er designet efter et enkelt og nordisk look. Modellen kan passe ind i samtlige rum og stile. Den kan desuden bære helt op til 250 kg, så du behøver ikke at bekymre dig om, at den ikke kan holde til dine overnattende gæster eller nemt går i stykker.

✅ Maks belastning på 250 kg, så den er yderst robust
✅ Moderne sofa, der passer ind i samtlige rum

Derfor skal du vælge Kare Design Dottore Sovesofa

På trods af sit relativt simple design, så er dette en yderst moderne sovesofa, som passer ind i samtlige rum og nemt kan piftes op med farverige puder, hvis du synes, at den bliver for kedelig at se på i længden. Og så er det utroligt nemt at forvandle denne model fra sofa til seng. Den enkle stil og solide opbygning gør den perfekt som gæsteseng eller som en ekstra seng til sommerhuset. Den har desuden flotte syninger i ryggen og på sæderne og så er benene lakeret i stål.

Høj belastningsevne

Ikke nok med at sovesofaen kommer i et dejligt design, så kan den også sagtens rumme personer i alle aldre og størrelser. Kare Design Dottore Sovesofa har en maks belastning på 250 kg og det gør den lidt mere robust og holdbar end flere andre sovesofaer. Så hvis du vil være helt sikker på, at dine gæster ikke ender på gulvet, så er det denne model du skal investere i.

 • Højde: 79 cm (siddehøjde: 40 cm)
 • Længde: 265 cm
 • Bredde: 87 cm
 • Vægt: 56,9 kg
 • Materiale: Stof (polyester)
 • Farve: Lysegrå eller sort
 • Maks belastning: 250 kg

#10 Karup Jump Sovesofa i Natur Stel

Kort beskrivelse:

Her får du en model, der minder meget om en futon sovesofa. Den har en yderst simpel opbygning med en træramme og en lille madras, der både fungerer som sæde til sofaen og madras, når den er i udslået tilstand.

✅ Kan fås med naturstel og i mange forskellige farver alt efter dine ønsker
✅ Billig sovesofa, der nemt kan fungere som ekstra møbel uden du bliver ruineret

Derfor skal du vælge Karup Jump Sovesofa i Natur Stel

Der er rigtig mange forskellige modeller, når det kommer til sovesofaer. Her har vi dog en helt enkel og lidt gammeldags model, der minder meget om en futon. Det er dog med til at give sovesofaen karakter og det vil dine gæster højst sandsynligt både bide mærke i og sætte pris på. Karup Jump modellen kan tilpasses til lige netop din indretningsstil, da den fås i mange farver. Så det er bare med at vælge en, der passer ind hos dig.

Nem og hurtigt udfoldning

Sofaen kan nemt foldes ud til at være en dobbeltseng med god plads til to personer. Du skal simpelthen bare løsne læderremmene på siden af sofaen og så kan den foldes ned. Det kan næsten ikke blive nemmere – og det vil bare du og dine eventuelt overnattende gæster blive glade for i længden.

 • Højde: 75 cm
 • Længde: 202 cm
 • Bredde: 117 cm
 • Ramme: Natur stel
 • Farve: Fås i rigtig mange farver

Derfor skal du vælge en sovesofa

En sovesofa er et optimalt valg for dig, der lider af pladsmangel. Her får du nemlig to møbler i én, da du både får en komfortabel seng og en sofa. På den måde kan du nemt ‘fjerne’ din seng, når du får gæster, og i stedet lade dem sidde i din behagelige sofa. Sovesofaen er naturligvis også oplagt til dig, der gerne vil have mulighed for at have overnattende gæster uden at skulle istandsætte et helt gæsteværelse til kun dét ene formål. Sovesofaen er jo klart at foretrække over en luft- eller foldemadras på gulvet – medmindre du tilfældigvis har en helt vildt luksuriøs foldemadras gemt i skabet.

Der findes efterhånden ekstremt mange forskellige modeller og varianter af sovesofaen. Du burde derfor ikke have problemer med at finde en model, der passer til dig og dine behov – uanset om du bedst kan lide enkle modeller eller nogle, der skiller sig mere ud. Hvis du er meget i tvivl om, hvilket design, der passer bedst til dig, så kan du med fordel gå de ovenstående modeller igennem. Her har vi nemlig samlet nogle af de bedste sovesofaer på markedet, så det er et rigtig godt sted at hente inspiration fra.


Find en god sovesofa udenat gå ned på komforten

Hvis du står i et dilemma om, hvorvidt du skal vælge en ‘rigtig’ sofa eller en sovesofa, så fortvivl ej. Uanset hvad du vælger, så er der fordele ved begge varianter. Mange vælger dog sovesofa modeller fra, da de er bange for, at komfortniveauet ikke lever op til det i en normal sofa. Den myte vil vi dog godt aflive.

Der er nemlig god mulighed for at finde en sovesofa, der lever op til præcis de samme komfortniveauer som andre sofaer. Nogle sovesofa modeller har endda et højere komfortniveau, da kombinationen af fjedre, skum og polstring tilsammen sikrer bedre komfort uanset om sovesofaen bruges som seng eller sofa. Naturligvis er der nogle modeller, der kræver en topmadras, hvis du benytter sengen på daglig basis, men det er aldrig påkrævet. Med en sovesofa kan du altid benytte den som den er uden at få ondt i kroppen af at ligge på den. Især nyere modeller går ekstra højt op i, at sengen skal understøtte din velvære og sikre dig en bedre nattesøvn.

Mulighed for opbevaring

Hvis du endnu ikke er helt overbevist om, at du skal investere i en sovesofa, så bliver du det nok her. Der er nemlig rig mulighed for at finde en model med opbevaringsrum under sengen, da flere og flere producenter indtænker dette i designet. Du behøver derfor ikke at være bange for at mangle plads til sengetøj, dyner, puder e.l. Med opbevaringsmulighed under sengen har du altid et sted at gøre af disse genstande, når du f.eks. får gæster på besøg. Og hvis du sjældent benytter din sovesofa som seng, så kan du jo altid benytte pladsen til andre former for opbevaring. Det er kun dig selv, der sætter grænsen.

God til prisen

Afhængigt af hvilken model du vælger, så kan der være mange penge at spare ved at købe en sovesofa frem for en reel seng eller sofa. Selvom det lyder lidt mærkeligt, når man teknisk set får to møbler i ét, så er det sandt. Hvor prisen på kontinentalsenge og elevationssenge ofte trækker tænder ud, så kan du sagtens slippe afsted med en sovesofa til billige penge. Hvis du bliver ved med at læse med, så giver vi dig herunder en guide til, hvordan du finder en billig sovesofa og de bedste sovesofa tilbud.

Vi anbefaler dig at købe en Innovation Sovesofa

Nu har vi efterhånden kigget mange forskellige modeller af sovesofaer igennem og vi er helt overbeviste om, at en sovesofa fra firmaet Innovation LivingTM er noget af det bedste, som du som forbruger kan få med hjem. Firmaet går op i funktionalitet og flotte designs, som samtidig yder en god komfort i mange år. Du kan derfor ikke gå galt i byen ved at investere i en Innovation sovesofa.

Når komfort og funktionalitet går hånd i hånd

Innovation LivingTM er et dansk firma, der startede op i 1971 med Flemming Højfeldt ved roret. I 1989 dedikerede firmaet sig bl.a. til at designe og producere multifunktionelle sovesofaer. Siden da er firmaet vokset og de har vundet flere priser for deres designs. I dag er de klart nogle af de bedste på markedet, når det kommer til produktionen af sovesofaer, og så samarbejder de med mange store designere for at sikre stilrene og lækre sofaer. Og netop fordi firmaet er dansk, så kan du som forbruger stole ekstra meget på produktet. De lever nemlig op til de strenge danske kvalitetskrav, så du altid kan være sikker på at få gode, holdbare og ordentlig producerede materialer til din seng.

Miljøbevidst firma og produktion

Ved at købe produkter fra Innovation LivingTM, så er du teknisk set også med til at tage et miljøbevidst valg, der er godt for planeten. Firmaet går nemlig op i, at alle genanvendelige produkter og materialer i produktionen bliver genanvendt så vidt muligt. Og så er al indpakning i forbindelse med transport minimeret betydeligt, så der kun bliver anvendt det allermest nødvendige for at materialer og modeller ikke bliver beskadiget undervejs. Innovation LivingTM er altså et godt valg både for miljøet og for din egen komfortoplevelse. Dét er da at slå to fluer med et smæk.

Guide: Sådan finder du det bedste sovesofa tilbud

Der er flere overvejelser, som du kan gøre dig på forhånd for at lette tidsforbruget på dit sovesofa køb. Vi vil gennemgå nogle af dem her, så du ved, hvad du skal overveje før du begynder at google alle modeller frem og har 500 forskellige modeller, som du kunne overveje at købe. På den måde er du nemlig mere sikker på, hvad du egentlig gerne vil have og så får du bestilt det rigtige produkt hjem fra starten af. Efter de her før-købet-guidelines kan du læse et afsnit om, hvordan du så reelt finder en billig, men samtidig god, sovesofa.

 1. Du skal fastsætte et budget. Der er intet værre end at falde for en model, der langt overstiger dit budget og som du dermed ikke kan betale. Du skal i stedet have klargjort dit eget budget på forhånd, så du realistisk kan søge efter en sovesofa i de kriterier, som passer til dig.

 2. Overvej hvad du helt præcist vil benytte sovesofaen til – er det primært en sofa, en seng eller begge dele? Det er jo lidt fjollet at investere i en dyr sovesofa med et sublimt komfortniveau i udslået tilstand, hvis du reelt set primært har tænkt dig at benytte den som sofa. Hvis sovesofaen kun skal fungere som gæsteseng et par gange om året, så er der ingen grund til betale dyre domme for ekstra god liggekomfort. Skal du derimod sove på sovesofaen på daglig basis, så er det måske det værd at tjekke ekstra op på komfortniveauet. I dag produceres de fleste sovesofaer dog i god kvalitet og med en god liggekomfort, så du burde ikke føle dig nødsaget til at gå på kompromis her.

 3. Har du bestemte krav til designet eller til farven? Hvis du helst vil have en meget enkel sovesofa, så er der ingen grund til at se efter de store, farverige og anderledes modeller – og omvendt. Så overvej dine egne præferencer. Du skal jo også helst investere i en variant, der passer ind i dit hjem. Husk også, at flere modeller kommer i mange forskellige farver, og at nogle modeller endda tilbyder udskiftning af stof (og dermed også farve). Hvis du køber en sådan model har du jo altid mulighed for at skifte stil undervejs.

 4. Leder du efter en bestemt størrelse? Ikke nok med, at sovesofaerne kommer i mange forskellige farver, så kommer de også i flere forskellige størrelser. Det er altså og værd at overveje, hvor meget plads du gerne vil have, at din kommende sovesofa skal optage. Hvis du ikke har plads til en stor model, så er det fjollet at investere i en 180×200 cm i udslået tilstand. Heldigvis findes der både sovesofaer i enkeltmands-, trekvart seng- og dobbeltsengs størrelse.

Sådan finder du en billig sovesofa

Selvom alt ikke handler om prisen, så er det nu altid rart at spare lidt penge på et nødvendigt køb. I det her afsnit vil vi give dig lidt forslag til, hvordan du finder en billig, og samtidig komfortabel, sovesofa. Men før vi går videre, så vil vi gerne give dig ét råd: lad være med kun at tænke på prisen. Hvis du kun går efter helt billige modeller, så risikerer du desværre at komme hjem med noget rigtig juks. Det hjælper jo ikke noget at spare en masse penge, hvis det du får med hjem så går i stykker efter et par måneder. Så tænk endelig på prisen og på dit budget, men lad være med at lade prisen kontrollere købet 100%. 

Der er ofte tilbud på sovesofaer, så hvis du bare holder øjnene åbne er der rig mulighed for at finde en god model til billige penge. Det er ikke unormalt at spare over 50%, når modellerne først er på tilbud – og så er det jo bare med at slå til. Du har en ekstra fordel som forbruger i forhold til at finde de bedste tilbud, hvis du først og fremmest har gjort dig de ovenstående overvejelser om, hvilken type model du egentlig går efter. Måske du allerede har fundet din yndlingsmodel? Så er det jo bare med at browse de forskellige internetforhandlere for at finde den til den bedste pris. Research er altså svaret, når det kommer til at finde en billig sovesofa. For når selv de dyre modeller regelmæssigt kommer på tilbud, så kan næsten alle varianter tælle som en ‘billig sovesofa’.

Det skal du være opmærksom på før du køber din nye sovesofa

Der er rigtig mange fordele ved at købe sit nye møbel online. En af de helt afgørende fordele er, at du slipper for at rende rundt i flere forretninger for at finde en model, som du kan lide.

Online kan du i stedet bare scrolle igennem varianterne og så vælge dem, der passer bedst til dine behov. Og så kan du jo altid sammenligne de udvalgte modeller med hinanden for at finde den helt rigtige. Men der er også nogle ulemper ved at handle online og dem vil vi lige gennemgå her, så du som forbruger er forberedt og ved hvad du skal være på udkig efter for ikke at blive snydt.

Tjek op på forhandleren før købet

Først og fremmest er det altid en god ide at tjekke op på forhandleren. Det kan bl.a. gøres via TrustPilot eller Facebook, hvor du nemt kan se andre forbrugeres opfattelse af forhandleren. På den måde sikrer du dig så vidt muligt mod en dårlig oplevelse. Det er især en vigtig ting at gøre, hvis du føler, at tilbuddet er lidt for godt til at være sandt.

Det kan være, at lige netop den model, som du gerne vil købe er sat på tilbud til 1.000 kr selvom den normalt koster over 10.000 kr. I så fald er det en god ide lige at dobbelttjekke forhandleren for at sikre sig, at tilbuddet er reelt. Og så skader det jo aldrig at læse lidt om andre folks mening om og oplevelser med produktet. Hvis flere personer har bedømt det godt, så er du nogenlunde sikker på, at din model også vil leve op til kravene.

Forhandlerens serviceniveau

Efter at have tjekket op på om forhandleren nu også er reel, så kan det også være en god ide at tjekke op på deres servicetiltag. Her mener vi f.eks. om de tilbyder dig en prøveperiode, hvor du inden for X antal dage kan levere produktet tilbage, hvis ikke det lever op til dine krav eller om de tilbyder garanti for brud e.l. på inventaret, så du kan få en ny del, hvis bunden skulle gå i stykker efter et par år.

Der er flere danske forhandlere, der er begyndt at tilbyde lige netop disse former for service og vi vil derfor anbefale dig at overveje at handle hos dem frem for andre online-butikker. Det giver dig nemlig en vis sikkerhed som forbruger, at du ved, at du altid kan levere produktet tilbage, hvis det ikke lever op til forventningerne.

Produktets kvalitet – lever det op til dine forventninger?

På samme måde som du skal overveje, hvad du vil benytte produktet til, så skal du også beslutte dig for, hvilken kvalitet du forventer. Vil du have en virkelig blød og behagelig sovesofa med flere komfortzoner, der støtter og aflaster din krop – eller vil du hellere have en lidt fastere madras, der er mere solid at sidde på? 

Du behøver naturligvis ikke at være ekspert på området, da du ret nemt kan finde ud af, hvilken kvalitet de forskellige modeller lever op til ved at læse vejledningerne og specifikationer for de enkelte modeller på købssiden.

Det er dog ideelt at gå efter en madras med pocketfjedre. Netop denne fjedertype bliver også brugt i flere senge og du er derfor garanteret både god sidde- og liggekomfort. Hvis du gerne vil være sikker på, at sovesofaen er ekstra behagelig, så kan du altid se efter en madras med pocketfjedre og et lag polstring af skum. Så ved du, at din nye sovesofa lever op til et vis komfortniveau, som du godt kan være dig selv, og dine gæster, bekendt.

Pas på med at købe brugte møbler

Genbrug er guld – eller, det er det i hvert fald de fleste gange. Du skal dog passe på med at købe senge og sofaer brugte. Lige netop disse møbeltyper kan godt blive meget slidte efter de første 5 år og du risikerer altså at gå meget ned på komforten for at spare penge. Så er det næsten bedre at holde øje med de forskellige online tilbud og købe din favorit model, når den sættes til en rabatpris. Genbrug er dog naturligvis en god ting – både for miljøet og for din pengepung, men lige netop med senge og sofaer er det ikke det bedste valg på længere sigt. Det kan dog udmærket fungere som en midlertidig løsning indtil du har besluttet dig for din nye model.

Sovesofa vs. daybed

Der findes efterhånden så mange forskellige modeller og varianter af de forskellige møbler, at de nogen gange kommer til at minde meget om hinanden. Det kan derfor være svært helt præcist at klargøre, hvad forskellen på en sovesofa og en daybed er. En daybed kan nemlig reelt bruges til præcis de samme formål, som en sovesofa. Grundet daybed’ens opbygning og design er der mulighed for at benytte de fleste modeller som både sofa, sovesofa, seng eller endda som en pyntegenstand. Det er altså helt op til forbrugeren selv at bestemme, hvordan de vil benytte deres daybed.

En stor forskel ligger i designet

En af de helt afgørende forskelle på en daybed og en reel sovesofa er størrelsen og designet. En sovesofa er ofte lidt mere robust og bestandig, hvor en daybed er et lettere og mere ‘luftigt’ alternativ. En daybed kan derfor være et oplagt valg i et mindre hjem eller værelse, hvor man hurtigt kan føle, at der er pladsmangel. På den anden side kan en daybed også nemt se alt for lille ud i et stort rum og her vil en større sovesofa model ofte passe bedre ind. Det er dog naturligvis også muligt både at få mere robuste daybeds og mindre sovesofa modeller. 

I mange tilfælde adskiller stoffet og opbygningen sig også afhængigt af om du vælger en daybed eller en sovesofa. Sovesofaer er bygget op af en madras (nogen gange med en ramme udenom) og er ofte beklædt med forskellige former for stof. Mange daybeds er derimod bygget op af en tydelig ramme, der indgår i designet, og nogle puder eller en tynd madras. Så teknisk set handler valget nok mere om, hvad man selv har af ønsker til sin indretningsstil.

Overvejer du stadig en daybed?

Hvis du stadig ikke har besluttet dig for om du vil investere i en daybed eller en sovesofa, så har du mulighed for at hente inspiration i vores artikel “Find den bedste daybed til dig”, som du kan læse her (LINK). Vi guider dig igennem de 10 bedste daybeds på markedet og vi er helt sikre på, at du vil falde for en af modellerne på listen.

Sovesofaer er det oplagte valg til gæsteværelset

Hvorfor er de dog det tænker du måske? Jo, sovesofaer er det perfekte valg til gæsteværelset, da det gør det muligt for dig at benytte værelset, når du ikke har gæster på besøg. Man går trods alt sjældent ind og bruger et værelse med en seng som kontor eller legerum for børnene, men med en sovesofa kan du jo altid bare folde den sammen til en sofa. Så er der måske god plads til enten at have et skrivebord eller et dukkehus derinde – afhængigt af, hvor stort værelset er, naturligvis. Men det giver dig i hvert fald muligheden for at benytte værelset til andre ting end kun et gæsteværelse. 

Det gør også, at værelset ser mere indbydende ud for dine gæster. De kan nemlig nemt opholde sig derinde og samtidig have rigeligt med plads, når sovesofaen ikke er slået ud. Og når mange modeller efterhånden også har opbevaring under madrassen, så er der ingen grund til at investere i en masse skabe eller kommoder, hvor sengetøjet kan opbevares. Du får altså både mere plads i rummet, mulighed for at bruge det til andre ting også, samt muligvis flere penge at rykke rundt med, som du dermed kan bruge på andre ting. Dét er da win-win. 

Vil du vide mere om valg af gæsteseng?

Er det på tide at skifte den gamle gæsteseng ud? Hvis du står i et dilemma om, hvilken type gæsteseng du gerne vil investere i, så er vi her også for at hjælpe dig med det valg. Vi har nemlig også skrevet en guide til, hvordan du finder den bedste gæsteseng. Her kan du hente yderligere inspiration og så kan du jo overveje om det er en kontinentalseng, elevationsseng, boksmadras, daybed eller måske en sovesofa, der bedst passer til dine behov og krav til en gæsteseng. Du kan læse artiklen ‘Find den bedste gæsteseng til dig” her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *