Hjem » Madrasser » Sovesofa

Sovesofa

bedste-skummadras-test

Find den bedste sovesofa til dig (2020)

Der er mange gode grunde til at investere i en sovesofa. En af de helt afgørende fordele ved en sovesofa frem for f.eks. en seng er, at der altid er mulighed for at slå sovesofaen ind igen efter brug. Den fylder derfor langt fra lige så meget som en reel seng. Og så tilbyder en sovesofa jo også et lidt anderledes udtryk i hjemmet, samt god plads til overnattende gæster, hvis den benyttes som gæsteseng.

I denne guide har vi samlet nogle af de bedste sovesofaer på markedet, så du nemt kan få dig et overblik over mulighederne. Du kan altid springe mellem produkterne og finde lige præcis den model, der passer til dine behov. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du finder gode sovesofa tilbud, så kan du også blive hængende. Nederst i artiklen får du nemlig også input til, hvordan du finder en billig sovesofa og hvorfor møblet er så smart en investering.

#1 Innovation Living Thora Luxus Sovesofa - Bedste sovesofa til prisen

Kort beskrivelse:

Med en Innovation Living Thora Luxus er du sikker på at få en af de bedste sovesofaer med hjem – uden at blive ruineret. Sovesofaen har et indbydende og simpelt design og så er du garanteret sublim komfort uanset om du primært benytter sovesofaen som seng eller sofa. Der er altså ingen grund til at gå på kompromis, når du i stedet kan vælge denne model.

✅ Enkelt design, der passer ind i alle hjem
✅ Kombination af pocketfjedre og koldskum for et ekstra godt komfortniveau
✅ Sengemagasin under sengen med plads til opbevaring af f.eks. sengetøj

Derfor skal du vælge Innovation Living Thora Luxus Sovesofa

Innovation Living Thora Luxus er bygget op omkring en kerne af pocketfjedre og koldskum, samt et ekstra lag koldskum i madrassens toplag. På den måde får du et optimalt komfortniveau uanset om du primært benytter sovesofaen som seng eller sofa. Det sikrer desuden også en ekstra solid sovesofa, der kan holde i mange år fremover.

God plads til opbevaring

Lige netop denne model har en liggeflade på 140×200 cm i udslået tilstand og der er derfor god plads til to personer. Du må endelig heller ikke panikke over, hvor du dog skal gøre af sengetøj, dyner og puder, når sengen først er foldet ind. Der er nemlig et indbygget sengemagasin under sengen, hvor du har god plads til opbevaring.

 • Højde: 63 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm 
 • Vægt: 68 kg
 • Materiale: Stof
 • Madras: pocketfjedre og hypersoft skummadras
 • Farve: Grå

#2 Bragi Sovesofa - Bedste sovesofa med chaiselong

Kort beskrivelse:

Denne her variant passer specielt godt til dig, der gerne vil pifte dit hyggehjørne lidt op. Du får nemlig en daybed, der skaber fabelagtige betingelser for et behageligt område, hvor du kan fordybe dig 100% i din hobby. Med en Innovation Living Zeal Laser Daybed får du mulighed for at justere på siderne, så du får optimal støtte, mens du benytter din daybed.

✅ 3 trins elevation i begge ender, så du kan justere siderne
✅ Kan både bruges som daybed, sofa og seng – alt efter hvordan du justerer siderne
✅ Stor rygpude medfølger

Derfor skal du vælge en Bragi Sovesofa

Med en Bragi sovesofa får du en opbygning af pocketfjedre i madrassen. Fjedertypen bliver også brugt i flere senge og du er derfor sikker på at få et højt komfortniveau. Det er både nemt at slå sovesofaen ud og samle den igen, så du vil ikke opleve noget besvær. I udslået tilstand er der rigelig med plads til to personer, da sovesofaen måler 140×200 cm.

Skal du investere i en topmadras?

Bedre Nætter anbefaler, at du investerer i en topmadras, hvis du benytter Bragi Sovesofa som seng på daglig basis. Det vil både øge komforten og forlænge sovesofaens levetid. Det er dog ikke en nødvendighed at tilkøbe en topmadras – og slet ikke hvis sengen kun benyttes en gang imellem, når du har overnattende gæster. Men hvis du skal sove i den hver nat, så kan topmadrassen være med til at give dig en bedre nattesøvn.

 • Højde: 65 cm (siddehøjde 38 cm)
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Materiale: Stof
 • Madras: Pocketfjedre
 • Farve: Grå (mulighed for valg af andre farver)

#3 All You Need Sovesofa - Bedste sovesofa med opbevaring

Kort beskrivelse:

All You Need Sovesofa er enkel i sin opbygning og du vælger desuden selv om du vil købe puder med til sofaen. Du har altså mulighed for selv at sætte dit eget præg på dit nye møbel. Og så er der god plads til opbevaring under sovesofaen.

✅ Nem adgang til stort opbevaringsrum under madrassen
✅ Enkelt design, der passer ind i de fleste rum
✅ Mulighed for selv at tilkøbe puder o.l. for eget præg på sovesofaen

Derfor skal du vælge All You Need Sovesofa

Med en All You Need Sovesofa får du en helt enkel sovesofa opbygget af en enkel madras af pocketfjedre med målene 100×200 cm. Sovesofaen egner sig altså særligt godt til én person. Du behøver heller ikke at bekymre dig om at folde sengen ud eller ind efter brug, da den allerede er klar til at ligge på, som den er. Komfortniveauet er derved også det samme uanset om du sidder eller ligger på madrassen.

Stort opbevaringsrum 

Det store opbevaringsrum under madrassen, som desuden er lige så stort som resten af sengen, giver dig mulighed for at pakke sengetøj, dyner og hovedpuder væk, når det ikke er i brug. Der er endda så meget plads i rummet, at du højst sandsynligt også kan opbevare andre genstande her, som du ikke benytter så ofte. Det er nemt at løfte selve madrassen og så holder den sig selv oppe, mens du har adgang til rummet under sengen

 • Højde: 41 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 100 cm
 • Materiale: Stof
 • Madras: Pocketfjedre
 • Farve: Findes i mange forskellige farver – kan vælges under “specialstof”

#4 U-Shape Stanford Sovesofa - ekstra stor sovesofa

Kort beskrivelse:

U-Shape Stanford Sovesofa er perfekt til den lidt store familie, der gerne vil have plads til alle familiens medlemmer i sofaen – og stadig have mulighed for at trække den ud til en seng. Med denne model får du også god plads til opbevaring under sæderne.

✅ God plads til mange personer på én gang
✅ Fås både som venstre- og højrevendt, så du kan vælge det der passer bedst til dig
✅ Bonell fjedre i både sæder og sengedel for god komfort
✅ Store magasiner med plads til opbevaring

Derfor skal du vælge U-Shape Stanford Sovesofa

Her får du både en stor sovesofa og seng, så du på intet tidspunkt føler dig i pladsmangel, når du ser tv eller sover. Sovesofaen har både en chaiselong og open end, hvor der er plads til opbevaring under. Her får du store opbevaringsrum, som du kan benytte til lige netop dét du gerne vil have ‘gemt væk’ i løbet af dagen.

Sovesofaen er opbygget af bonell fjedre i både sæderne og udtrækket. Du er dermed garanteret en god sove- og siddekomfort. U-Shape Stanford Sovesofaen er desuden beklædt med slidstærkt møbelstof, så du kan få en holdbar sovesofa uden at skulle bekymre dig om slitage. 

 • Højde: 85 cm (siddehøjde: 44 cm)
 • Længde: 297 cm (sovemål: 260 cm)
 • Bredde: 162 / 203 cm (sovemål: 147 cm)
 • Materiale: Slidstærkt møbelstof
 • Madras: Bonell fjedre
 • Farve: Mørkegrå

#5 Eivor 160 Sovesofa - En god sovesofa til 2 personer

Kort beskrivelse:

Med en Eivor 160 Sovesofa får du god komfort i et stilrent design. Sovesofaen er nem at trække ud og ind og du har dermed en funktionel sovesofa, som roligt kan benyttes som både seng og sofa.

✅ Enkelt design, der kan passe ind overalt
✅ God plads til to personer, når den er slået ud
✅ Fem komfortzoner for optimal støtte af din krop

Derfor skal du vælge Bloomingville Bulky Daybed

Hvis du gerne vil være sikker på at få en sovesofa med hjem, der er behagelig og komfortabel nok til at ligge på hver nat, så er Eivor 160 noget for dig. Her behøver du ikke at investere i en topmadras for at ligge godt. Madrassen er nemlig bygget op af multipocketfjedre inddelt i fem komfortzoner og med over 600 fjedre pr. m2. Du er altså garanteret et højt komfortniveau, så du bare kan nyde din nattesøvn.

En sovesofa med dobbeltseng potentiale

Der er ingen grund til panik, hvis I er to i hjemmet uden alverdens kvadratmeter til rådighed. I udslået tilstand er der nemlig god plads til to personer, da sengen fylder 160×210 cm. Den er altså lige lidt mindre end en dobbeltseng i bredden, uden at virke for lille, og samtidig lidt længere i længden, så I ikke behøver at bekymre jer om, at tæerne stikker ud for enden. 

 • Højde: 72 cm (liggehøjde: 54 cm)
 • Længde: 195 cm (udslået: 210 cm)
 • Bredde: 98 cm (udslået: 160 cm)
 • Materiale: Stof
 • Farve: Grå, mørkegrå eller bordeaux. Fås også i mange specialfarver

#6 WOUD Level Daybed Cognac læder

Kort beskrivelse:

Er du til et lidt mere moderne udtryk? Og vil du måske gerne have en daybed, der virker knap så ‘tung’? Så skal du læse med her. Med WOUD Level Daybed er der nemlig skåret helt ind til benet og du får dermed en let og moderne daybed frem for en stor og bestandig variant. Lige netop denne model kan faktisk også passe godt ind på et moderne kontor.

✅ Meget simpel daybed med en hynde frem for en hel madras
✅ Ramme af hvidpigmenteret massiv egetræ
✅ Hynde i læder materiale

Derfor skal du vælge WOUD Level Daybed Cognac læder

Mange daybed modeller bliver i dag produceret som eller med en madras, der giver daybed’en en lighed med en sofa eller en seng. Denne WOUD model adskiller sig helt og aldeles fra disse varianter, da den i stedet er simpelt opbygget i massivt træ med kun en hynde ovenpå. Hynden fungerer dermed som ‘den bløde del’ af daybed’en frem for en eventuel madras. Det giver naturligvis WOUD Level Daybed Cognac læder en anden fremtoning end de større og mere robuste daybeds. Du behøver dog ikke være nervøs for din nye WOUD Level Daybed komfort, da den stadig er særdeles velegnet som både sofa, seng, afslapningsområde og lignende. Selvom den kun er bygget op af en hynde, så er den altså stadig blød at ligge og sidde på. 

Et perfekt møbel til kontoret

En særlig fordel ved denne model er, at den passer helt perfekt ind på kontoret. Så hvis du enten har et hjemmekontor eller bare god plads på din arbejdsplads, er det måske værd at tage et ekstra kig på en WOUD Level Daybed. Du kan i hvert fald være sikker på, at dit kontor vil få et moderne look med denne tilføjelse. Det kan jo også passende være et sted, hvor du trækker dig hen, når du skal have et mere uformelt møde eller koncentrere dig om at læse en svær tekst. På den måde kan daybed’en fungere som et afbræk for dig, selvom du er på arbejde.

Lige præcis denne model er naturligvis også så enkel, at den sagtens kan stå i en mindre gang eller entre, hvis du gerne vil undgå at rummet ser for tomt ud. På den måde kan dine gæster også passende lægge deres tasker her frem for at slæbe dem med rundt i huset.

WOUD Level Daybed Cognac læder er altså til dig, der gerne vil have et moderne, men samtidig simpelt look ind i dit hjem eller på dit kontor. Denne daybeds enkelthed er i hvert fald med til at gøre den super praktisk og brugbar i samtlige rum.

 • Højde: 41 cm
 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 76,5 cm
 • Ramme: Hvidpigmenteret massiv eg
 • Materiale: Læder
 • Farve: Cognac / brunlig

#7 Harvey Daybed med egetræsben

Kort beskrivelse:

Se her har du en relativt simpel model, der muligvis godt kan betegnes som den absolut klassiske daybed. Den er enkel i designet, men formår stadig at se lidt mere eksklusiv ud end flere andre daybeds. Den kan altså være med til at pynte ethvert rum op og give et sofistikeret indtryk på trods af dens minimalistiske design.

✅ Martindale (slidstyrke) på 100.000 – en sofa skal normalt have min. 15.000 – 25.000
✅ Sædepude i koldskum for ekstra komfort
✅ Sofistikeret og dog enkel i sit look
✅ Enkel opbygning uden armlæn eller rygstøtte

Derfor skal du vælge Harvey Daybed med egetræsben

Med denne Harvey Daybed med egetræsben får du en fantastisk flot daybed med et sofistikeret, og dog samtidigt varmt, look. Harvey modellerne er produceret med trykknapper i stoffet, som giver den et anderledes look i forhold til mange andre daybeds. Den nydelige grå farve i velour er naturligvis også med til at adskille netop denne variant fra alle de andre på markedet. Hele daybed’ens udseende gør, at den vil passe exceptionel godt ind i den moderne stue eller som en seng / sofa i et gæsteværelse.

Den klassiske opbygning

Der følger en lille diskret pude med til Harvey Daybed med egetræsben, så du nemt kan lægge dig til rette på dit nye møbel uden at skulle hente ekstra puder. Men hvis du gerne vil give den et mere personligt præg, så kan du jo netop med fordel pynte din daybed med pyntepuder eller et flot tæppe. Grundet den enkle grå farve får du dog heller ingen problemer med at finde en matchende gavlpude at sidde op ad, hvis du gerne vil benytte din daybed som en siddeplads. Med en gavlpude kan du netop også nemt rykke selve puden væk, når du ikke længere skal sidde op ad den. På den måde kommer området omkring daybed’en heller ikke til at se for rodet ud. 

Slidstærk model med højt komfortniveau

Blødheden og komfortniveauet hos en Harvey Daybed sørger for, at du sagtens kan benytte dit nye møbel som både sofa, seng eller et hyggeligt hvilested. Sædepuden er nemlig produceret i koldskum, hvilket sikrer komfort uanset, hvordan du benytter sengen. Denne type daybed er desuden særdeles slidstærk med et Martindale indeks på 100.000. En sofa anbefales at have minimum 15.000 til 25.000, så du er altså garanteret en daybed, der kan holde i mange år.

Køb din Harvey Daybed i en valgfri farve

Den opmærksomme læser vil have noteret sig, at denne variant minder meget om nr. 3 i denne oversigt. Og det er naturligvis helt korrekt at Harvey Daybeds bliver produceret i mange forskellige farver og materialer. Du kan altså nemt bestille denne model i en farve, der passer dig. De to vi har haft med her er i nogle anderledes materialer (læder og velour), som netop giver daybed’en et ekstra flot udseende. De formår altså begge at skille sig ud fra andre daybeds grundet materialerne og stilen.

Hvis du stadig ikke helt kan beslutte dig for om du er mest til det sofistikerede look eller det hjertevarme, så er denne model muligvis noget for dig. Du kan nemlig her få en smule af begge dele – det afhænger egentlig bare af, hvordan du selv vælger at indrette dit hjem, samt hvilke genstande du eventuelt pynter din daybed med.

 • Højde: 37 cm
 • Længde: 195 cm
 • Bredde: 82 cm
 • Siddehøjde: 47 cm
 • Materiale: Sædepude af koldskum
 • Polster: Velour
 • Farve: Grå

#8 Umu Daybed Petroleum / Natur

Kort beskrivelse:

Gider du ikke investere i en kedelig grå eller sort daybed? Du vil måske gerne have lidt mere farve ind i dit hjem? Så er der her en model for dig. Umu Daybed kommer naturligvis også i mere simple farver, men den kan nu også fås i denne flotte petroleumsfarvet variant. Så er du da i hvert fald sikker på, at din daybed skiller sig ud – både fra andre og i hjemmet.  

✅ Super flot petroleumsfarvet variant
✅ Ramme af fyrretræ
✅ Helt enkel i sin opbygning

Derfor skal du vælge Umu Daybed Petroleum / Natur

Først og fremmest skal du have Umu Daybed Petroleum / Natur med i dine overvejelser, hvis du gerne vil have en daybed i en lidt mere crazy farve. Det er naturligvis muligt at finde flere varianter i afvigende farver, men lige netop denne model har et særligt flot og samtidig enkelt vibe. Du får desuden en daybed med en enkel ramme i lys fyrretræ, som også er med til at tydeliggøre den unikke farve i materialet. Og hvis du endda alligevel kører et petroleumsfarvet / blåt tema i dit hjem, så vil denne model passe helt perfekt ind.

En foldemadras i forklædning

Daybed’en er opbygget således, at den nemt kan foldes ud som en form for madras på gulvet. Det gør det muligt at have mere end én soveplads, hvis du nu en dag har mere end en overnattende gæst. Så folder du simpelthen bare daybed’en ud på gulvet og så har begge gæster en komfortabel seng. Du kan også nemt benytte stellet i fyrretræ som siddepladser, når du har foldet selve madrassen ud. Så her er altså et møbel, der har ekstremt mange funktioner og bringer mange muligheder med sig.

Af samme grund passer Umu Daybed Petroleum / Natur også perfekt ind på et gæsteværelse. Farven kan være med til at pifte rummet en smule op, og muligheden for ‘udpakning’ gør den til et praktisk sovested for både voksne og børn. 

Så er du typen, der gerne vil have en praktisk seng med mange funktioner i en lidt mere modig farve? Så har du muligvis netop fundet din nye daybed! 

 • Højde: 40 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 66 cm
 • Materiale: Stof
 • Ramme: Fyrretræ
 • Farve: Petroleumsfarvet / blålig

#9 WOUD Level Daybed i læder med sort ramme

Kort beskrivelse:

Her kommer der igen en WOUD Level Daybed variant og selvom denne her også kan være med til at give rummet et mere moderne udtryk, så adskiller den sig stadig fra modellen med cognacfarvet læder. Helt grundlæggende giver denne daybed et mere sterilt udtryk og den signalerer derfor orden, samt et velholdt og moderne hjem.

✅ Meget simpel daybed med en hynde frem for en hel madras
✅ Ramme af sortmalet massiv egetræ, der fuldender looket
✅ Hynde i læder materiale

Derfor skal du vælge WOUD Level Daybed i læder med sort ramme

Vi er simpelthen nødt til at benytte os af det samme argument som i nr. 6, da disse to varianter ligger så tæt op ad hinanden. Men det er til gengæld også den helt klare fordel ved at vælge en WOUD Level model frem for nogen andre varianter. De fleste daybed modeller bliver nemlig produceret med en madras ovenpå eller er udelukkende bygget op omkring en madras. Det giver daybed’en en stærk lighed med en sofa eller en seng og det signalerer altså over for forbrugeren, at man sagtens kan benytte sin nye daybed til netop et af de to formål. WOUD Level modeller adskiller sig meget fra disse varianter ved slet ikke at have en madras. I stedet kommer den med en hynde, som giver et mere minimalistisk, men samtidigt elegant, look.

Dejligt komfortniveau

Man skal dog ikke være nervøs for, at ens WOUD Level Daybed ikke er blød og behagelig. Hynden sikrer dig stadig komfort – uanset om du benytter din daybed til en middagslur eller som sofa eller seng. Så selvom den kun er bygget op af en hynde, er den altså stadig blød både at sidde og ligge på. Den er naturligvis også særdeles velegnet til at have stående i et hjørne, hvor du så nemt kan sætte dig over og fordybe dig i en bog med en kop the eller kaffe lige ved hånden.

God investering til kontoret eller entréen

En af fordelene ved WOUD Level Daybed modeller er egentlig også, at de passer helt perfekt ind på kontoret. Uanset om det er til et venteområde, et område hvor du sidder med dine kunder eller som en tilføjelse til dit eget private kontor, så kan denne WOUD Level Daybed i læder med sort ramme være med til at modernisere og opløfte dit kontor en smule. Du kan jo endda smide en farverig pude på, hvis du ikke bryder dig om det helt sorte udseende.

Og hvis du har en meget lys gang eller entre derhjemme, så kan denne model også sagtens passe ind der. Den kan være med til at neutralisere rummet en smule og sikre, at det ikke ser alt for tomt ud. I sådan en funktion vil det dog naturligvis også være oplagt for dine gæster at lægge deres mindre tasker på daybed’en, så de ikke er i vejen andre steder i huset.

WOUD Level Daybed i læder med sort ramme vil altså passe godt til dig, der gerne vil have et moderne, men samtidig simpelt look ind i dit hjem eller på dit kontor. Den enkle og klassiske farve, samt læder materialet, gør denne daybed til en yderst praktisk og brugbar investering – uanset hvilket rum du vælger at pifte op med denne model.

 • Højde: 41 cm
 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 76,5 cm
 • Ramme: Sortmalet massiv eg
 • Materiale: Læder
 • Farve: Sort

#10 Wind Chaiselong magnet velour

Kort beskrivelse:

Denne lækre Wind Chaiselong magnet velour daybed er helt perfekt til dig, der også gerne vil benytte din fremtidige daybed som en sofa. Du får nemlig her en model med rygstøtte og puder i den ene ende, som gør den optimal som en erstatning for sofaen. Måske du endda har lidt ekstra plads på en gæsteværelse, hvor den vil passe godt ind?

✅ Materialet er i OEKO-TEX certificeret velour
✅ Perfekt som både daybed og sofa grundet dens design
✅ Enkel i farven uden at være for kedelig

Derfor skal du vælge Wind Chaiselong magnet velour

Hvis du er typen, der gerne vil have en daybed med et eksklusivt look, så skal du læse lidt mere om Wind Chaiselong magnet velour daybed. Her får du nemlig en særdeles flot daybed, som er polstret i en skøn magnet farvet velour. De mørkbejsede ben i massiv eg understøtter fint velourens farve og tager derfor ikke opmærksomheden væk fra resten af daybed’en.

Vandafvisende og OEKO-TEX certificeret

Materialet benyttet til denne Wind Chaiselong magnet velour er desuden vandafvisende, OEKO-TEX certificeret og har en Martindale på 45.000. Martindale refererer til materialet slidstyrke og du får altså her en variant, der er god og slidstærk. Du får altså en daybed, der kan holde i mange år fremover. Og så sikrer det lækre velour materiale og CME skummen i sædepuden dig en behagelig og blød oplevelse hver gang du benytter daybed’en. 

Et udmærket valg som din nye sofa

Du kan sagtens benytte denne variant som en sofa, hvis du ikke har lyst til at investere i to forskellige møbler – eller bare gerne vil have en lidt anderledes type sofa i din stue. Daybed’en er nemlig opbygget som en chaiselong og den er derfor yderst velegnet som sofa eller som et afslapningssted, hvor du kan hygge dig med en af dine hobbyer. Her behøver du på ingen måde at investere i flere genstande til daybed’en, da den allerede har alt, hvad du overhoved skal bruge i form af puder.

Så ville du kalde dig selv en kræsen køber, der går op i ordentlige materialer, er denne model højst sandsynligt noget for dig. Du er i hvert fald sikker på at få en særdeles flot og eksklusiv daybed med hjem.

 • Højde: 74 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 88 cm
 • Siddehøjde: 44 cm
 • Polstring: Velour
 • Materiale: Sædepude i CME Skum.
 • Farve: Mørkegrå med mørkbejdsede ben i eg

Hvad er en daybed?

En daybed kan reelt benyttes til mange forskellige formål. Af den grund kan det være svært at vide, hvad betegnelse ‘daybed’ egentlig dækker over. Kort fortalt er en daybed både en blanding mellem en sofa, en seng og chaiselong. Det er dog helt op til dig som forbruger, hvordan du vælger at bruge din daybed i hjemmet. Men hvis du er typen, som tror, at en daybed udelukkende benyttes som en seng til middagslure, så må vi hellere fortælle dig, at du tager grueligt fejl. 

Netop fordi en daybed har så mange forskellige funktioner, alt efter hvordan du selv har lyst til at benytte den i dit hjem, er der en masse gode grunde til at investere i en daybed. Den kan f.eks. sagtens fungere som et ‘afslapningssted’, hvis du ofte har brug for et roligt sted i løbet af dagen, men den kan også udmærket benyttes som gæsteseng eller en ekstra sofa, når du har gæster på besøg. Du kan læse mere om nogle af de bedste fordele ved en daybed i det næste afsnit. Men bare husk på, at det altid kun er dig selv, der sætter grænser for, hvordan din daybed kan blive benyttet.

Hvorfor investere i en daybed? - og til hvilke formål?

Er du endnu ikke helt overbevist om, hvorfor det er en god ide at investere i en daybed? Så er du kommet til det rette sted. Vi vil nemlig her fortælle lidt mere om de muligheder en daybed tilbyder og fordelene ved at eje en daybed. Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad man leder efter til sit hjem. Og hvis du tilfældigvis er typen, der bare ikke synes, at daybeds passer ind eller ser pæne ud, så er det helt i orden. Men vi håber nu stadig, at du har fået bare lidt inspiration med herfra efter at have læst de nedenstående forslag på gode daybeds.

Går du efter et hyggeligt eller sofistikeret look til dit hjem?

Først og fremmest kan en daybed enten være med til at skabe en form for hygge i rummet eller et mere sofistikeret look – alt afhængig af, hvilken model du vælger. Prøv selv at forestille dig, hvor hyggelig en daybed i varme farver ikke kunne se ud med et par pyntepuder og et flot tæppe. Den vil både virke indbydende over for dig og dine gæster, samt give en ro og god stemning til rummet. Vil du tværtimod gerne have et sofistikeret look kan du også sagtens finde en daybed, der passer til netop dét formål. Hvis du nu f.eks. vælger en enkel udseende daybed i sort læder eller enkelt gråt stof, så vil den kunne udstråle en form for elegance og et moderne udtryk i hjemmet. Desuden giver en daybed dig også mulighed for at skille dig lidt ud, da den er med til at give et andet vibe til rummet end f.eks. en ekstra sofa gør. På den måde kan du indrette en stue, der skiller sig lidt ud fra mange andres.

Daybeds’ mange funktioner

Som nævnt kan du benytte en daybed til mange ting. Reelt set kan de jo både benyttes som sofa, sovesofa, seng eller som ekstra siddepladser, når du har mange gæster på besøg på én gang. Eller hvad med et læseområde, hvor du virkelig kan fordybe dig i en af dine yndlingsbøger, mens du nyder en kop the? Det kan naturligvis også sagtens være, at du bare har brug for et møbel til at opbevare tasker eller jakker på – eller til at stille ude i din rummelig entre, så den ikke ser helt tom ud. Uanset hvad du vælger, så er det nemt at have en stilren og enkel daybed stående i dit hjem og så rykke rundt på den alt efter, hvilket formål den skal tjene den pågældende dag. 

Den passer også perfekt ind på et mindre gæsteværelse, hvor der gerne må være en hyggelig og rummelig atmosfære. Her fylder en daybed nemlig ikke lige så meget som en seng og rummet ser dermed ikke lige så tætpakket og småt ud. Det kan være med til at give et indtryk af, at der er mere luft i rummet, og dermed ser rummet automatisk mere indbydende ud. En daybed behøver altså ikke kun at være beregnet til middagsluren. Med de mange varianter, så er det ikke svært at finde en daybed, der nemt kan fungere som en behagelig og god gæsteseng. Hvis du dog stadig ikke er helt solgt på at benytte en daybed som gæsteseng, så kan det være, at du skal kigge efter andre typer af gæstesenge. Du kan eventuelt læse denne artikel om andre varianter af gæstesenge, hvor der er nogle forslag til og forklaringer af forskellige modeller og typer af gæstesenge 

Daybeds til udendørs brug

Du er dog ikke kun begrænset til at købe en daybed til indendørs brug. Du kan nemlig få nogle daybed i udendørs modeller, hvilket giver dig mulighed for at have din daybed stående i din udestue eller ude i haven. Med en udendørs daybed har du altså mulighed for at slænge dig på et særdeles behageligt møbel, mens du ligger og nyder den danske sol om sommeren. Det er da i hvert fald en klar opgradering fra en hængekøje eller en hård solseng – og du vil helt sikkert opnå en bedre middagslur i solen med en daybed. 

Så for lige at opsummere: en daybed har mange funktioner og du investerer derfor i et alsidigt møbel som du kan få glæde af i mange år fremover. Og så kan du jo altid fornye din daybeds look ved at købe nye puder, et nyt tæppe eller et nyt betræk til den. På den måde er du sikker på, at din daybed aldrig går af mode. Er du overbevist nu?

Konklusion - har vi fundet den bedste daybed til dig?

Vi kan reelt set dele daybeds op i tre kategorier: de klassiske, de eksklusive og de lidt mere enkel og billigere modeller. Flere af de klassiske modeller har dog efterhånden også et lidt eksklusivt look, så lad dig endelig ikke narre: de klassisk udseende modeller er helt sikkert også en fabelagtig investering.

Hvis du er på udkig efter en mere klassisk model kan du med fordel se nærmere på ovenstående to modeller fra Innovation Living: Napper Daybed og Zeal Lazer Daybed. Den  flotte Harvey Daybed med egetræsben er en af de modeller, der reelt både er klassisk og eksklusiv i sit udseende. Den minder nemlig meget om den eksklusive model Harvey Daybed Blå Anilin Læder. Er du til en yderst flot og anderledes daybed, så skal du muligvis se nærmere på modellen Wind Chaiselong Magnet Velour. Og hvis du egentlig bare gerne vil have en lidt billigere daybed kan du sagtens overveje at investere i en af WOUD Level modellerne eller Bloomingville Bulby Daybed. De skal nok også leve op til dine forventninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *