Hjem » Senge » Skabsseng → Se de 5 bedste skabs/vægsenge (2020)

Skabsseng → Se de 5 bedste skabs/vægsenge (2020)

Skabsseng - Se vores anbefalinger til din næste vægseng lige her:

Er pladsen yderst trang derhjemme? Og vil du gerne finde en løsning, så du kan udnytte pladsen optimalt? Så er du heldigvis kommet til det helt rette sted. 

Med en skabsseng vil du nemlig kunne ‘pakke din seng væk’ om morgenen og først finde den frem igen om aften. Det tillader dig at benytte området, hvor sengen ellers normalt skulle have stået, til andre formål i løbet af dagen. En vægseng er altså en fantastisk investering for personer med pladsmangel, men det kan stadig være svært at vælge den helt rigtige model. Af den grund vil vi her guide dig til de bedste skabs- og vægsenge, så du kan få bestilt den rette model hjem.

#1 Nordic Skabsseng Høj Model

Kort beskrivelse:

En Nordic Skabsseng består af specialdesignede og kraftfulde gasfjedre, der gør det muligt at trække sengen ud og ind af skabet uden besvær. Derudover hjælper sengens opbygning dig til en bedre støtte og så kan den holde til en maks belastning på op til 300 kg.

✅ Skabssengen er udstyret med ventilationsåbninger for optimal friskhed
✅ Maks belastning på hele 300 kg og så er sengen modstandsdygtig overfor ridser
✅ Opbygningen hjælper med at fordele din kropsvægt, så du opnår en bedre søvn

Derfor skal du vælge Nordic Skabsseng Høj Model

Med en Nordic Skabsseng Høj Model får du en dejlig lille dobbeltseng som du nemt og hurtigt kan pakke væk igen hver morgen uden kraftanstrengelse. Modellen er yderst stabil, hvilket er sikret gennem anvendelsen af 22 mm tykke spånplader og en komfort ramme med 38 mm brede og 8 mm tykke lameller. En Nordic Skabsseng har en maks belastning på op til 300 kg, så du kan være helt rolig i din brug af sengen. Modellen er desuden også belagt med højkvalitets melamincoating, så sengen er modstandsdygtig over for f.eks. ridser.

Sengen tager på ingen måde skade af at blive ‘gemt væk’ i løbet af dagen og det er endda nemt at trække sengen ud og ind grundet de specialdesignede og kraftfulde gasfjedre. Derudover er der gummisuspension på holderne, hvilket hjælper med at fordele din kropsvægt, så du opnår en bedre nattesøvn. Du har frit valg i forhold til valg af madras, så længe tykkelsen ikke overstiger 19 cm og vægten 20 kg.

 • Højde: 221 cm
 • Længde sammenklappet: 55 cm
 • Længde udslået: 230 cm
 • Bredde: 174 cm
 • Materiale: Spånplade
 • Farve: Hvid, antracit eller egetræ

#2 Nordic Skabsseng Høj Model

Kort beskrivelse:

Denne fine Nordic Skabsseng Høj Model består af spånplader og specialfremstillede gastryksfjedre. Dette gør sengen yderst robust, men også let at trække ind og ud af skabet. Dette sker desuden lydløst og uden, at du behøver at bruge for mange kræfter på det.

✅ Overfladens behandling gør sengen modstandsdygtig overfor ridser
✅ Sengens opbygning hjælper med at fordele din kropsvægt for en bedre søvn

Derfor skal du vælge Nordic Skabsseng Høj Model

Her har vi en lidt mindre model end den første, men den har nogenlunde samme opbygning. Denne halvandenmandsseng er f.eks. også produceret af spånplader og så består den af specialfremstillede gastryksfjedre, hvilket er med til at gøre åbningen og lukningen af sengen yderst let og lydløst. Modellens overflade er blevet behandlet med melamincoating, hvilket gør møblet særdeles modstandsdygtig overfor ridser og høje temperaturer.

Denne Nordic Skabsseng kan klare en høj belastning af op til 250 kg grundet dens solide opbygning. Samtidig er materialet yderst nemt at rengøre, hvilket gør det muligt for dig at opretholde en god hygiejne i ‘soveværelset’.

 • Højde: 223 cm
 • Længde sammenklappet: 45 cm
 • Længde udslået: 230  cm
 • Bredde: 160 cm
 • Materiale: Spånplade
 • Farve: Hvid, antracit eller egetræ

#3 Nordic Skabsseng Lav Model

Kort beskrivelse:

En Nordic Skabsseng Lav Model fungerer rigtig fint til dig, der gerne vil kunne gemme din seng væk. Grundet sengens gastryksfjedre kan du nemt trække sengen ind og ud og dette sker desuden yderst lydløst. Der er benyttet spånplader til opbygningen af sengen.

✅ Melamin-behandling gør sengen modstandsdygtig over for ridser og varme
✅ Sengens opbygning hjælper med at fordele din kropsvægt for en bedre søvn
✅ Nemt at trække sengen ind og ud af skabet, så du ikke skal bruge for mange kræfter

Derfor skal du vælge Nordic Skabsseng Lav Model

Denne Nordic Skabsseng Lav Model består af spånplader á 16 til 22 mm tykkelse og gastrykfjedre. Disse gastryksfjedre sikrer, at du nemt kan åbne og lukke skabet for at få sengen ud og ind – uden at skulle bruge for mange kræfter på det. Derudover foregår både ind- og udtrækning af sengen særdeles lydløst. Modellen her har en melaminbelagt overflade, hvilket er med til at gøre møblet uimodtagelig over for ridser og høje temperaturer.

Du har mulighed for selv at vælge, hvilken type madras, du gerne vil have til din seng, så længe denne ikke er tykkere end 19 cm eller vejer mere end 20 kg. Du har desuden selv mulighed for at vælge, hvilken farvekombination du ønsker i dit skab.

 • Højde: 161 cm
 • Længde sammenklappet: 45 cm
 • Længde udslået: 220 cm
 • Bredde: 173 cm
 • Materiale: Spånplade
 • Farve: Hvid, antracit eller egetræ

#4 Nordic Skabsseng Høj Model

Kort beskrivelse:

En Nordic Skabssengs opbygning af spånplader og de specialdesignede gasfjedre sikrer dig en yderst holdbar seng, der samtidig nemt kan trækkes ind og ud af skabet uden, at du skal anstrenge dig for meget. Modellen hjælper dig desuden til en bedre nats søvn.

✅ Yderst holdbar seng med en maks belastning på hele 250 kg
✅ Opbygningen hjælper med at fordele din kropsvægt, så du opnår en bedre søvn

Derfor skal du vælge Nordic Skabsseng Høj Model

Hvis du gerne vil have et yderst pladsbesparende møbel, hvor du får mulighed for at gemme sengen væk i løbet af dagen, så er denne model noget for dig. Modellen er nemlig yderst stabil grundet opbygningen af spånplader og så er den belagt med melamincoating, hvilket sikrer sengen mod ridser og for høje temperaturer. Du behøver langt fra at lægge alle kræfter i, når du skal pakke modellen væk eller trække den frem, da de specialdesignede gasfjedre gør sengen yderst nem at betjene, hvilket desuden også sker lydløst.

Du vælger selv, hvordan du ønsker din seng skal designes i forhold til f.eks. farve og så har modellen desuden en maks belastning på op til 250 kg. Du har også altid mulighed for at investere i en endnu mindre model, hvis du synes, at denne på 120 x 200 cm er ‘for bred’. Modellen fås nemlig også i målene 90 x 200, hvis du ønsker en lidt mindre model med de samme gode kvaliteter.

 • Højde: 223 cm
 • Længde sammenklappet: 45 cm
 • Længde udslået: 230 cm
 • Bredde: 145 cm
 • Materiale: Spånplade
 • Farve: Hvid, antracit eller egetræ

#5 Nordic Skabsseng Lav Model

Kort beskrivelse:

Med en Nordic Skabsseng Lav Model á 120 x 200 cm får du et fint lille skab og seng af spånplader. Modellen består også af specialdesignet gastrykfjedre, der gør sengen yderst nem og let tilgængelig, når du skal have den ind og ud af skabet.

✅ Melamin-behandling gør sengen modstandsdygtig over for ridser og varme
✅ Nemt at trække sengen ind og ud af skabet, så du ikke skal bruge for mange kræfter

Derfor skal du vælge Nordic Skabsseng Lav Model

Med en Nordic Skabsseng Lav Model vil ingen opdage, at din seng faktisk er pakket væk inde i et skab. Modellen her er en lav model, hvilket betyder, at den ikke er lige så høj som andre varianter. Vægsengen består af flere spånplader, der er mellem 16 og 22 mm tykke og gastryksfjedre, der er med til at sørge for, at sengen nemt kan trækkes ind og ud. Ind- og udtrækningen er lydløs og så skal du ikke bruge alt for mange kræfter for at få sengen ind og ud af skabet. Modellerne fra Nordic serien har desuden en melaminbelagt overflade, hvilket gør møblet uimodtagelig over for f.eks. ridser og høje temperaturer.

Du vælger selv, hvilken type madras du vil ligge ovenpå din sengeramme, men du skal dog være opmærksom på, at den skal veje mindre end 20 kg og have en tykkelse under 19 cm. Hvis du synes, at denne model bliver en smule for stor, når det kun er dig, der skal ligge i sengen, så kan du heldigvis også altid investere i en 90 x 200 cm variant. Den mindre model har nemlig de samme gode kvaliteter som andre Nordic Skabssenge – bare i en mindre størrelse.

 • Højde: 141 cm
 • Længde sammenklappet: 45 cm
 • Længde udslået: 230 cm
 • Bredde: 153 cm
 • Materiale: Spånplade
 • Farve: Hvid, antracit eller egetræ

#6 Klapbeslag Til Skjult Seng

Kort beskrivelse:

Dette beslag er optimalt uanset, hvilken type eller størrelses seng, du skal have ‘gemt væk’. Klapbeslaget kan holde sengen med en vægt mellem 50 og 100 kg på plads uden fare for, at de vælter ned. Samtidig får du gastrykfjedre med i købet, hvilket gør det lettere for dig at få trukket sengen op og ned.

✅ Mulighed for at bære senge mellem 50 og 100 kg uden at prisen ændre sig
✅ Montagevejledning medfølger, så du nemt selv kan sætte beslaget op

Derfor skal du vælge Klapbeslag Til Skjult Seng

Hvis du allerede har styr på alle andre dele af din vægseng, men mangler et godt klapbeslag, så har vi søreme også fundet sådan et frem til dig her. Klapbeslaget er den del, der holder din seng oppe ad f.eks. vægge, inde i et skab e.l. Af den grund er det vigtigt, at du får købt det rette beslag til din seng, så du ikke risikerer, at sengen pludselig falder ned. Med denne variant skal du være opmærksom på, at sengerammen og korpus skal være minimum 20 mm tyk for at beslaget virker optimalt. Produktet består af to stk beslag og to gastrykfjedre, hvilket gør det muligt for dig at trække sengen op og ned uden de store problemer eller uden at skulle bruge al for meget kraftanstrengelse.

Vær gerne opmærksom på, at du skal medregne hele din sengs vægt, når du er på jagt efter det rette klapbeslag. Du skal altså således både tænke vægten af sengerammen, lamelbunden, madrassen og sengetøjet med. Modellen her kan købes med en maks belastning (af sengen, ikke af din vægt) på 50 til 100 kg, når sengen skal være pakket væk.

Fordele ved en skabsseng eller vægseng

Der er flere fordele ved at vælge en skabsseng eller en vægseng, så hvis du endnu ikke er helt overbevist over møblets funktionalitet, kan du med fordel læse med her.

 • Yderst pladsbesparende, da sengen kan pakkes væk i løbet af dagen
 • Mulighed for at indrette dit hjem på flere måder med en seng, der kan pakkes væk
 • Mulighed for at vælge den variant, der passer ind hjemme hos dig

Pladsbesparende – perfekt til den lille lejlighed

Det er efterhånden ingen nyhed, at man kan spare en del plads i løbet af dagen med en vægseng, da sengen i reelt ‘pakkes væk’. Man skal dog være opmærksom på, at den gulvplads, der bliver fri i løbet af dagen ikke kan benyttes til noget, der ikke kan flyttes igen, da sengen jo trods alt skal trækkes ud igen til natten. Det er dog et fantastisk møbel for folk, der har brug for lidt ekstra gulvplads i løbet af dagen – eller måske kun har ét værelse og gerne vil kunne have muligheden for at pakke sengen væk i løbet af dagen eller når der kommer gæster på besøg.

Flere indretningsmuligheder med en skabsseng

Du har desuden mulighed for at indrette dit hjem efter eget ønske med en skabsseng, da du har flere muligheder for at placere din skabsseng, der hvor du ønsker end med en almindelig seng. Du kan jo trods alt placere sengen lige præcis, hvor du vil og endda også rykke rundt på skabet senere hen, hvis du finder en bedre plads til vægsengen (her vil vi dog nok anbefale, at du får noget hjælp, da det ikke er en god ide at flytte rundt på et kæmpe skab alene). Med en almindelig seng er du nødt til at tænke på, at sengen ikke skal stå i vejen på nogen måde, hvor du ikke behøver at have samme betænkeligheder med en skabsseng.

Du må endelig også huske på, at du ikke er forpligtet til at fjerne sengen hver morgen. Du kan sagtens lade sengen stå fremme, hvis du ønsker det.

Flere varianter af vægsengene

Som ovenstående produkter har illustreret, så kan du finde din kommende vægseng i flere forskellige varianter. Du er derfor ikke tvunget til at vælge et højt skab, hvis du ikke føler at det ser pænt ud. I de tilfælde kan du i stedet overveje at investere i en vægseng, der kommer i en mindre model. Det betyder nødvendigvis ikke altid noget for din udtrukne sengs størrelse, hvilken størrelse skab du vælger. 

Husk også, at du kan finde skabssenge i lige præcis den form og type, der passer bedst til dig, så længe du undersøger markedet på forhånd. Du kan derfor med fordel overveje, hvad du har af forventninger til din nye skabsseng, så du ikke på noget tidspunkt føler, at du skal gå for meget på kompromis.

Størrelse på vægseng

Det er heldigvis i en vis grad kun dig selv, der sætter begrænsninger i forhold til din vægsengs størrelse. Du kan således udmærket finde modeller i størrelser af både enkeltmandssenge, halvandenmandssenge eller dobbeltsenge. F.eks. kan du både finde modeller med en bredde på 120, 140 eller 160 cm. Der er altså fin plads til at enten to voksne eller en voksen og et barn kan overnatte i sengen. Du kan naturligvis også finde modeller i mindre størrelser á 90 x 200 cm e.l.

Det kan til tider være svært at finde særligt store modeller af vægsenge. F.eks. er det langt fra alle producenter, der tilbyder en valgmulighed af en standard dobbeltseng med målene 180 x 200 cm. Så hvis du er på jagt efter sådan en variant, kan det godt være, at du skal se hos flere forskellige forhandlere før du finder den rette model.

“Gør det selv”-skabsseng

Er det ikke nemmere at købe en vægseng frem for at bygge en selv? Jo, reelt set kan det være nemmere, da du ikke selv skal gøre så meget, men hvis du ikke er bange for selv at trække i arbejdstøjet, så er der altså nogle helt klare fordele ved at bygge sin egen skabsseng:

 • Du får mulighed for selv at designe og tilpasse skabet til lige præcis dine behov
 • Du har mulighed for at have et bedre overblik over udgifter – og måske kan du endda spare en del penge på at samle din egen vægseng
 • Det tager faktisk ikke så lang tid at bygge sin egen vægseng, så hvorfor ikke gøre det til et hyggeligt weekend-projekt?

Dit eget design

Hvis du har hænderne skruet ordentligt på og har bare en smule kreativitet i kroppen (eller måske har dine børn?), så kan du altså designe en virkelig flot skabsseng. Samtidig har du final say i alle dele af byggeriet, hvilket giver dig umådelig meget fleksibilitet. Den type fleksibilitet har du naturligvis ikke hos forhandlerne, da du her får nogle valgmuligheder frem for frie tøjler. Og så får du desuden en unik vægseng, som kun du har!

Bedre overblik over udgifterne

Teknisk set har du selvfølgelig også overblik over udgifterne, når du handler hos online forhandlere, da du altid kan se, hvad du tilføjer til ‘din kurv’. Til gengæld kan du tilpasse alle dele af projektet til din pengepung, hvilket (ligesom i forrige punkt) skaber fleksibilitet. Du kan f.eks. med fordel også bygge dit skab ud af spånplader og købe dem i dit lokale byggemarked, hvor du måske kan spare lidt penge på materialet.

Ikke en tidskrævende process

Vi siger ikke, at det ikke kan tage en del tid at bygge sin helt egen vægseng, men det behøver det altså ikke. Hvis du henter inspiration hos forskellige gør-det-selv sider eller blogs, så kan du sagtens gøre byggeriet af en vægseng til et weekend-projekt. Du kan selvfølgelig også altid strække projektet ud over længere tid, hvis du gerne vil nyde processen og gøre dig ekstra umage med f.eks. designet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *