Skabsseng og vægseng – Find den bedste vægseng til dig 2022

Cabinet bed and wall bed

Er pladsen yderst trang derhjemme? Og vil du gerne finde en løsning, så du kan udnytte pladsen optimalt? Så er du heldigvis kommet til det helt rette sted. 

Med en skabsseng vil du nemlig kunne ‘pakke din seng væk’, når sengen ikke er i brug, og først finde den frem igen om aftenen, når det er tid til at gå til ro for natten. Det tillader dig at benytte området, hvor sengen ellers normalt skulle have stået, til andre formål i løbet af dagen.

En vægseng er altså en fantastisk investering for personer med pladsmangel, som f.eks. ikke ønsker en sovesofa, men det kan stadig være svært at vælge den helt rigtige model. Af den grund vil vi her guide dig til de bedste skabs- og vægsenge, så du kan få bestilt den rette model hjem.Vær opmærksom på, at skabssenge har mange navne. De kan f.eks. også kaldes Murphy seng, vægseng, fold ud seng o.l. Hvis du har et lille soveværelse kan du med fordel også læse vores guide til at indrette det lille soveværelse, så du får udnyttet pladsen bedst muligt.

Nordic Skabsseng Høj Model 160 x 200 cm - Den bedste lille dobbeltseng som skabsseng

✅ Skabssengen er udstyret med ventilationsåbninger for optimal friskhed
✅ Maks belastning på hele 300 kg og så er sengen modstandsdygtig overfor ridser
✅ Opbygningen hjælper med at fordele din kropsvægt, så du opnår en bedre søvn

Med en Nordic Skabsseng Høj Model med målene 160 x 200 cm får du en dejlig lille dobbeltseng, som du nemt og hurtigt kan pakke væk igen hver morgen uden kraftanstrengelse. Modellen er yderst stabil, hvilket er sikret gennem anvendelsen af 22 mm tykke spånplader og en komfort ramme med 38 mm brede og 8 mm tykke lameller. 

Denne Nordic Skabsseng har en maks belastning på op til 300 kg, så du kan være helt rolig i din brug af sengen. Modellen er desuden også belagt med højkvalitets melamincoating, hvorfor sengen er modstandsdygtig over for f.eks. ridser.

Sengen tager på ingen måde skade af at blive ‘gemt væk’ i løbet af dagen, og det er endda nemt at trække sengen ud og ind grundet de specialdesignede og kraftfulde gasfjedre. Derudover er der gummisuspension på holderne, hvilket hjælper med at fordele din kropsvægt, så du opnår en bedre nattesøvn. Du har frit valg i forhold til valg af madras, så længe tykkelsen ikke overstiger 19 cm og vægten 20 kg.

Nordic Skabsseng Lav Model 140 x 200 cm - En solid halvandenmands vægseng

Denne Nordic Skabsseng Lav Model består af spånplader á 16 til 22 mm tykkelse og gastrykfjedre. Disse gastryksfjedre sikrer, at du nemt kan åbne og lukke skabet for at få sengen ud og ind – uden at skulle bruge for mange kræfter på det. Derudover foregår både ind- og udtrækning af sengen særdeles lydløst.

Du har mulighed for selv at vælge, hvilken type madras, du gerne vil have til din seng, så længe denne ikke er tykkere end 19 cm eller vejer mere end 20 kg. Du kan også vælge mellem flere farvekombinationer til skabet, hvor din Murphy seng skal opbevares. F.eks. kan du vælge mellem hvid og antracit med eller uden glans – eller to varianter af eg.

Som vores testvinder har denne Nordic skabsseng en melaminbelagt overflade, som er med til at gøre møblet uimodtagelig over for ridser og høje temperaturer. Du skal således ikke være nervøs for, at din væghængte seng går i stykker – uanset om den står på dit soveværelse eller benyttes som sovesofa.

Nordic Skabsseng Høj Model 120 x 200 cm - Pladsbesparende væghængt seng

Hvis du gerne vil have en pladsbesparende seng,  så er denne model noget for dig. Sengen kan, som de andre modeller i testen, gemmes væk som et helt almindeligt skab, når den ikke er i brug, og så fylder den blot 120 x 200 cm, så den optager ej heller meget plads, når den er foldet ud.

Dette er endnu en Nordic variant, hvorfor du kan være sikker på, at den er yderst stabil grundet opbygningen med spånplader. Som de tidligere nævnte varianter fra denne producent, er sengen belagt med melamincoating, hvilket sikrer sengen mod ridser og for høje temperaturer.

Du vælger selv, hvordan du ønsker sengen skal designes i forhold til f.eks. farve, og så har denne skabsseng en maks belastning på op til 250 kg. Du har mulighed for at investere i en mindre model, hvis du synes, at denne på 120 x 200 cm er ‘for bred’ til et lille værelse. Sengens leveres nemlig også i målene 90 x 200 med de samme gode kvaliteter.

Du behøver langt fra at lægge alle kræfter i, når sengen skal pakkes væk eller trækkes frem, da de specialdesignede gasfjedre gør sengen yderst nem at betjene. Det sikrer også lydløs åbning og lukning.  Det er en af de mere praktiske modeller til små lejligheder, hvor du stadig får en komfortabel skabsseng.

Nordic Skabsseng Lav Model 90 x 200 cm - Komfortabel seng til én person

Med en Nordic Skabsseng Lav Model vil ingen opdage, at din seng faktisk er pakket væk inde i et skab. Det er således den perfekte løsning i sommerhuset, gæsteværelset, små lejligheder e.l., hvor du har brug for en fold ud seng, der ikke fylder en masse plads i løbet af dagen. Du kan også altid vælge at udstyre sådanne senge med nogle puder e.l. og bruge sengen som sofa.

Modellen her er en lav model, hvilket betyder, at den ikke er lige så høj som andre varianter i denne test. Vægsengen består af flere spånplader, der er mellem 16 og 22 mm tykke, og nyeste gasfjedre, som er med til at sørge for, at sengen nemt kan trækkes ind og ud. Ind- og udtrækningen er lydløs, og så skal du ikke bruge alt for mange kræfter.

Modellerne fra Nordic serien har desuden en melaminbelagt overflade, hvilket gør møblet uimodtagelig over for f.eks. ridser og høje temperaturer. Du vælger selv, hvilken type madras du vil ligge ovenpå din sengeramme, men du skal være opmærksom på, at den skal veje mindre end 20 kg og have en tykkelse under 19 cm.

Du kan købe sengen med front i egetræ, grå eller hvid. Den grå og hvide front fås desuden med højglans.

BEDinBOX - Pladsbesparende og smart skabsseng med madras

Nogle skabssenge fylder mere end andre, og hvis du gerne vil have en model, der absolut ikke optager alt for meget plads i en lille lejlighed, er en BEDinBox variant nok den bedste investering for dig. For hvor de andre skabssenge i denne test har en lidt større opbygning, er denne Murphy seng yderst kompakt. Opbevaringsmålene ligger på blot 15,4 cm i højden, 105 cm i bredden og 37,5 cm i dybden.

Du skal være opmærksom på, at du skal stille dette skab op ad en væg i din lejlighed, så du kan vende den om. Sengen foldes nemlig ikke ud af skabets forside, men derimod af bagsiden. I udslået tilstand måler sengen 90 x 200 cm, så den passer perfekt til én person.

Vi må også hellere nævne, at du ikke skal bekymre dig om køb af madrasser, når du vælger denne klap op seng. For sengen leveres med en indbygget madras, der fås med enten bonell- eller pocketfjedre. Læs mere om forskellen på varianterne direkte hos forhandleren.

I denne fold ud seng er der indbyggede plads til puder, dyner o.l., så du skal ikke til at investere i et ekstra møbel, hvor disse ting kan opbevares. Alt i alt er det nok den mest pladsbesparende Murphy seng på markedet netop nu. Og så har produktet stadig en høj kvalitet og komfort.

FAQ

Hvilken skabsseng er bedst?

Den bedste skabsseng er en Nordic Skabsseng. Det er muligt at købe den smarte seng i flere størrelser og i høje og lave modeller. Dermed kan du få en variant, der passer perfekt til din lejlighed.

Hvor kan jeg have skabssenge placeret?

Du kan have din skabsseng placeret, hvor end du vil i lejligheden, sommerhuset etc. Fordelen er jo netop, at du kan slå sengen ind og ud, som det passer dig, når du vælger et skab med indbygget seng.

Hvordan opbevares skabssenge, når sengen ikke er i brug?

Murphy senge / fold ud senge klappes sammen, så både benene og madrassen foldes sammen inde i selve skabet. På den måde kan du bruge din stue, værelse e.l. til andet i løbet af dagen.

Medfølger der madrasser i købet af en vægseng?

Der medfølger ikke madras til alle skabssenge. Med flere af sengene skal du derfor selv ud at købe en madras. Vi vil anbefale dig at købe en madras af høj kvalitet, så du opnår en god komfort.