Hvis du er på jagt efter en god dyne, men ikke helt kan overskue at sætte dig ind i alle modeller på markedet, så kan du med fordel læse med her. Vi har nemlig samlet nogle af de bedste vinterdyner i en guide, som kan hjælpe dig til at tage det rigtige valg. På listen finder du bl.a. modeller, der har klaret sig godt i vinterdynetests, samt lækre vinterdyne tilbud. Du kommer altså med garanti til at finde en fabelagtig variant, som du kan nyde i de kolde vintermåneder.
Her får du lige tre fordele ved at vælge en vinterdyne, hvis ikke du er helt overbevist endnu:
- Det kan give en langt bedre søvn, hvis du er den kuldskære type
- Du har mulighed for at holde et mere tempereret klima i soveværelset
Langt bedre til at isolere varmen end en helårs– eller sommerdyne
Balance helårsdyne - Bedste vinterdyne
Balance dynen er både allergivenlig, åndbar og dejlig blød at røre ved. Grundet indholdet af fine moskusdun er dynen utrolig let men samtidig varm.
- Bæreevne på 11 for rigtig god isolering
- Produceret i Danmark
- Vår i 100% bomuld
Derfor skal du vælge Balance helårsdyne
Balance dynen har en bæreevne på 11, hvilket betyder at den har en rigtig god evne til at holde på varmen mens den leder eventuel fugt væk fra kroppen.
Dynen er OEKO-TEX certificeret, NOMITE certificeret og bærer desuden Downafresh mærket. Det betyder at du får en dyne uden skadelige stoffer, hvor husstøvmider ikke kan leve og dun der lever op til meget strenge krav om hygiejne og renlighed. Alt i alt får du en lækker allergivenlig og sund dyne.
Våret omkring dunene er 100% bomuld og dynen kan vaskes ved 60 grader, så længe du husker at tørretumble den bagefter.
Temprakon Vinterdyne - Til dig, der ønsker en Temprakon vinterdyne
En Temprakon Vinterdyne består af 90% dun og 10% småfjer og så har den desuden en bæreevne på 10. Den hjælper dig til altid at have en optimal kropstemperatur grundet den temperatur- og fugtregulerende egenskaber.
- Bæreevne på 10 for en god isolering
- Produceret med antimikrobiel teknologi, der eliminerer bakterier og husstøvmider
- Temperatur- og fugtregulerende egenskaber for god hygiejne
Derfor skal du vælge Temprakon Vinterdyne
En Temprakon Vinterdyne er lige netop den model, som du skal have fingrene i, hvis du ofte bliver kølig i løbet af natten. Den har en god isoleringsevne, samt temperatur- og fugtregulerende egenskaber, der sørger for en optimal sovetemperatur. Fyldet består af 90% dun og 10% småfjer og har en total bæreevne på 10. Alle naturmaterialer i denne Temprakon model har fået en behandling, der eliminerer bakterier og husstøvmider for en sundere seng.
Produktdetaljer
- Længde: 200 cm
- Bredde: 135 cm
- Fyld type: 90% dun og 10% småfjer
- Vægt: 600 gram
- Vår: Bomuld og polyester
Nænsom Helårsdyne Lun - Til dig, der leder efter en allergivenlig vinterdyne
En Nænsom Helårsdyne består af 400 gram rene og varmebehandlede moskusdun. Modellen er produceret efter høje dyreetiske standarder og så er den OEKO-TEX certificeret.
- Allergivenlig og miljøvenlig opbygning, da den bl.a. er OEKO-TEX- og Svanemærket
- Bæredygtig og dyreetisk produktion, så du kan sove nyde din dyne med ro i sjælen
- Mulighed for tilkøb af matchende pude i samme kvalitet
Derfor skal du vælge Nænsom Helårsdyne Lun
Hvis du er på jagt efter en allergi- og miljøvenlig dyne. så skal du vælge en Nænsom Helårsdyne. Og så er den bl.a. også produceret efter bæredygtige og dyreetiske idealer. De 400 gram moskusdun er varmebehandlet for at forhindre husstøvmider og bakterier i at leve i stoffet. Dunene er desuden pakket ind i 100% økologisk bomuldsvår.
Produktdetaljer
- Dyne længde: 200 eller 220 cm
- Dyne bredde: 140, 220 eller 240 cm
- Fyld type: Moskusdun
- Vægt: 400 gram
- Vår: 100% bomuld
Svinedrengen Varm Helårsdyne - Til dig, der ønsker en dejlig varm dobbeltdyne
Med en Svinedrengen helårsdyne får du hele 1240 gram moskusdun samlet i én dyne med en bæreevne på 11 for en god isolering. Den er har certifikater fra OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh.
- OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh certificeret for en hygiejnisk seng
- Kan bruges som både helårs- og vinterdyne, da den er godt isoleret
- Varm og tyk dyne grundet tykke luksus moskusdun
Derfor skal du vælge Svinedrengen Varm Helårsdyne
Hvis du er på jagt efter en god dobbeltdyne, som I begge kan putte under, så kan denne model være den rette. Den har en bæreevne på 11, som sikrer god isolering, og er fyldt med 1240 gram moskusdun. Og så er den desuden både OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh certificeret, så du kan være sikker på at få en sund og hygiejnisk dyne med hjem.
Produktdetaljer
- Længde: 220 cm
- Bredde: 200 cm
- Fyld type: Moskusdun
- Vægt: 1240 gram
- Vår: Bomuldssatin 80/80
Hvad skal en vinterdyne veje?
Du behøver ikke at gå for meget op i din vinterdynes vægt, da det kan skifte relativt meget. Vægten indikerer egentlig mere, hvor meget dun dynen er fyldt med. Du skal i stedet se nærmere på bæreevne, da den afgør dynens isoleringsevne. Jo højere end bæreevne, jo højere er dynens isolering. Når du er på jagt efter en vinterdyne er det ultra vigtigt, at den har god isolering, så du altid kan forblive varm.
Hvilke dun er bedst til en vinterdyne?
Helt generelt kan du sagtens købe en vinterdyne med både ande-, gåse, moskus– eller edderdun, så længe du er opmærksom på at vælge en model med en høj bæreevne. Vi må dog hellere klargøre, at gåsedun generelt er bedre end andedun og moskusdun er bedre end gåsedun. Hvis du gerne vil have det bedste af det bedste, så skal du investere i en dyne med edderdun – men de kan godt være exceptionelt dyre.
Valg af junior vinterdyne
Det kan naturligvis være svært at beslutte sig for den helt rigtige vinterdyne til dit barn. Det kan dog være en fordel at investere i en decideret vinterdyne for at sikre, at dit barn opnår en god isolering og varmeledning i de kolde vintermåneder.
Hvis du mangler lidt inspiration til dit valg af juniordyne, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste juniordyner på markedet. Det burde give dig en god ide om, hvilken model, der passer ind hjemme hos jer.
Sommerdyne eller vinterdyne?
Du bestemmer altid helt selv om du vil investere i både en sommer- og vinterdyne – eller vil nøjes med en helårsdyne. Det kommer dog meget an på din krop, hvilket valg der er bedst for dig. Nogle har det fint med en lun helårsdyne hele året rundt, mens andre i så fald kommer til at fryse i løbet af vinteren.
Det er dog en klar fordel at investere i både en sommerdyne og en vinterdyne. På den måde får du nemlig en dyne, der passer helt perfekt til dine behov alt efter, hvilken årstid det er. Det rette valg af dyne kan være med til at sikre dig en bedre nattesøvn, da du opnår en mere jævn kropstemperatur og ikke vågner op grundet ubehag i løbet af natten.
Opbevaring af vinterdyne
De fleste dyner kommer i en fin dynetaske, som du med fordel kan gemme til senere brug. Her har du nemlig mulighed for at pakke dynen væk i en god emballage, så den ikke behøver at ligge og samle støv i en skraldepose. Du kan sagtens opbevare din dyne i skabet eller i et mindre rum i huset, så længe stedet ikke bliver fugtigt. Og så kan du jo med fordel lige vaske din dyne inden du tager den i brug igen for en bedre hygiejne.
FAQ
Hvilken vinterdyne er bedst i test?
Balance helårsdyne er bedst i test. Dynen har en meget høj bæreevne og er derfor rigtig god til at holde på varmen. Samtidig bærer den hele tre certificeringer; OEKO-TEX, NOMITE og DOWNAFRESH.