Ulddyne – Bedste ulddyne 2022

Wool duvet

Leder efter en ny lækker dyne, så kan du i denne artikel læse lidt om forskellige modeller af ulddyner, da vi her har samlet nogle af de bedste ulddyner på markedet. På den måde kan du nemt læse denne guide og få et indblik i, hvilken model, der passer godt til dig – eller måske dit barn. Vores modeller er udvalgt ud fra, hvordan de har klaret sig i ulddyne tests, så du kan være sikker på at få en god model med hjem, uanset hvilken variant du hælder mest til.

Derfor skal du vælge en ulddyne? 

 • Uld er temperatur- og fugtregulerende, så du kan opnå den rette kropstemperatur
 • Uld er et naturmateriale og det er derfor bl.a. allergivenligt
 • Uld har selvrensende egenskaber, så du altid har en god hygiejne i soveværelset
 • Kan virke smertelindrende på bl.a. gigt problemer, da uldens varme blødgør dine muskler

Lixra Wool Helårs Ulddyne - Til dig, der ønsker en luksus ulddyne

 • Produceret af 100% ren fransk uld for en luksuriøs dyne
 • Fungerer temperaturregulerende, så du altid opnår den rette kropstemperatur
 • Yderst allergivenlig grundet den naturlige opbygning

Derfor skal du vælge Lixra Wool Helårs Ulddyne

Denne lækre ulddyne  er fremstillet af luksuriøs fransk uld og er perfekt til dem, der ønsker at sove med en dyne af naturlige og åndbare materialer. Det bløde bomuldsstof og den italienske finish giver en dekadent og behagelig søvn, mens ulden er med til at regulere din kropstemperatur. At sove under denne dyne vil være som at hygge sig på en sky – så blødt og hyggeligt, at du aldrig vil forlade den! Og da ulden indeholder lanolin, behøver dynen ikke at blive vasket – du skal blot lade den lufte ud af og til.

Produktdetaljer

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Fyld type: 100% fransk uld
 • Vår: 100% OEKO-TEX bomuldscambric

Lixra Wool Ulddyne Helårs - En ekstra lang ulddyne

 • OEKO-TEX certificeret for en dyne uden kemikalier og skadelige stoffer
 • Behagelig opbygning af uld fra franske  frilandsfår og et vår af 100% bomuld
 • Mulighed for at maskinvaske dynen for en god hygiejne i soveværelset

Derfor skal du vælge Lixra Wool Ulddyne Helårs med ekstra længe

Hvis du gerne vil have en ulddyne med lidt ekstra længde, så kan du med fordel investere i denne Lixra Wool model. Den består af uld fra franske frilandsfår og er omgivet af et 100% bomuldsbetræk. Dynen falder skønt om din krop og så er den desuden vaskbar ved 40 grader, så du kan opretholde en god hygiejne i soveværelset. Grundet det naturlige indhold af lanolin i ulden er det dog ikke nødvendigt at vaske dynen så ofte. Du kan blot lade den lufte udenfor, så er den så god som ny.

Som en ekstra bonus er ulddynen OEKO-TEX certificeret og allergivenlig, så du kan være sikker på, at der ikke er benytte nogen former for skadelige kemikalier i produktionen

Produktdetaljer

 • Længde: 220 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Fyld type: Uld fra frilandsfår
 • Vår: 100% bomuld

BeKids Ulddyne Junior - Den bedste junior ulddyne

 • 100% økologisk opbygning af merinould for en bæredygtig dyne
 • Modstandsdygtig over for bakterier og husstøvmider for en sundere seng
 • God sugeevne, så dit barn ikke bliver for fugtig under søvnen

Derfor skal du vælge BeKids Ulddyne Junior

Hvis du er på jagt efter en dejlig ulddyne til dit barn, så kan du med fordel se nærmere på denne model fra BeKids. Den er ikke særlig dyr, men sikrer dig en model med en naturlig opbygning af 100% økologisk merinould. Ulden sørger for at hverken husstøvmider eller bakterier kan leve i dynen. Og så sørger den gode sugeevne desuden for at fjerne eventuel overskydende fugt. Du kan altså være sikker på, at du får en særdeles ren og allergivenlig dyne med hjem, så dit barn får en rolig og ugeneret søvn.

Produktdetaljer

 • Længde: 140 cm
 • Bredde: 100 cm
 • Vægt: 550 gram
 • Fyld type: Uld

BeKids Ulddyne Baby - Til dig, der mangler en 100% økologisk baby ulddyne

 • 100% økologisk opbygning af merinould for en behagelig dyne
 • Modstandsdygtig over for bakterier og husstøvmider for en mere hygiejnisk seng
 • God sugeevne, så dit barn ikke bliver for fugtig, mens han / hun sover

Derfor skal du vælge BeKids Ulddyne Baby

Med en BeKids Baby Ulddyne får du en optimal model, der sørger for en hygiejnisk og ren seng til din baby. Dynen består af 100% økologisk merinould, hvilket er med til at gøre den yderst modstandsdygtig over for bakterier og husstøvmider. En dyne af uld har desuden temperatur- og fugtregulerende egenskaber, der sørger for at holde en god temperatur uanset om det er varmt eller koldt. På den måde opnår dit barn en roligere og dybere søvn.

Produktdetaljer

 • Længde: 100 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Vægt: 250 gram
 • Fyld type: 100% merinould

Hvorfor er det godt at sove i uld? 

En ulddyne er til dig, der gerne vil sove med den helt rigtige temperatur – hver eneste nat. Uld er nemlig et yderst isolerende materiale, der sørger for at tilpasse sig lige netop din krop, så du opnår den rette kropstemperatur, mens du sover. Samtidig er uld fugtabsorberende, så du ikke oplever at vågne op badet i sved, da fugten i stedet ledes ud i rummet. Dynen er altså dejlig åndbar. Ulddyner har ry for at virke smertelindrende, bl.a. på gigt problemer, da uld ikke afgiver unødig varme. Dine muskler vil derfor være understøttet af en dejlig varm temperatur, så de kan slappe ordentlig af og ikke virke spændte, når du prøver at falde i søvn.

Uld er naturligvis også en af de klassiske naturfyld, som gør sig velegnet til dyner – netop grundet ovenstående egenskaber. Grundet den naturlige opbygning, så er de fleste ulddyner allergivenlige. Hvis du gerne vil være sikker på at få en ekstra god model med hjem, så kan du naturligvis også altid se efter en model, der virker afvisende over for bakterier og husstøvmider.

Ulddyne eller silkedyne?

Reelt set er det helt op til dig om du vil investere i en ulddyne eller en silkedyne. De består begge af naturprodukter og de har derfor mange af de samme egenskaber. F.eks. er de fleste silkedyner både allergi- og astmavenlige, da husstøvmider ikke kan trives i stoffet – og så har silke også temperatur- og fugtregulerende egenskaber ligesom ulddyner. En silkedyne kan dog godt virke mere let og luftig end en ulddyne. Ulempen ved at vælge en silkedyne er, at de ikke tåler maskinvask. Du skal derfor altid have dem forbi et renseri, hvis du gerne vil have din dyne vasket frem for bare at lufte den med jævne mellemrum.

Ulddyne eller dundyne?

Om du skal vælge en uld- eller dundyne kommer, præcis som med silkedyner, helt an på, hvad du selv hælder mest til. Dun er også et naturmateriale, så den besidder flere af de samme egenskaber som en ulddyne – heriblandt temperatur- og fugtregulering, samt en god isoleringsevne, så du altid har en type med den rette temperatur for dig.


Vi vil dog klart anbefale dig at gå efter en dyne med moskus- eller edderdun, hvis du har budgettet til det. Moskusdun er lidt billigere end edderdun, men besidder flere af de samme egenskaber. Hvis du ikke har et stort budget, så kan du dog også sagtens overveje en model af gåsedun.

Hvis du vil vide mere om de forskellige varianter af dundyner, så kan du med fordel læse vores guides til at finde de bedste modeller på markedet. 

Du finder vores guide til de bedste edderdunsdyne her.

Og vores guide til de bedste moskusdundyner her.

Hvis du leder efter et billigere alternativ, så kan du læse alt om gåsedundyner her.

Hvordan vasker man en ulddyne?

Muligheden for vedligeholdelse af din ulddyne skifter en del fra model til model. Nogle modeller kan sagtens tåle at blive maskinvasket, mens andre har bedst af udelukkende at blive luftet med jævne mellemrum. Det skyldes, at lanolinen (der findes i uld) og vores sved og kropsfugt tilsammen formår at ‘vaske’ dynen. Dynen sørger altså for at bekæmpe bakterier o.l. i materialet, mens vi sover uden at du behøver at løfte en finger. Det er faktisk også en af grundene til, at f.eks. svedlugt ikke sætter sig i materialer af uld.

Vi vil altid anbefale dig at tjekke op med det pågældende vaskemærke før, at du giver dig i kast med at vaske din ulddyne. Det kan trods alt sagtens tænkes, at din model har nogle særlige forbehold, som du er nødt til at tage hensyn til. Men helt grundlæggende er en ulddyne i en vis grad selvrensende og der er derfor ikke behov for at gøre alt for meget ud af rensningen af dynen.