U-pude – Find den bedste u-pude 2022

Hvis du er på jagt efter en u formet pude, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har nemlig skrevet denne artikel for at guide dig til de bedste u-puder på markedet lige nu, så du kan finde den bedste u-pude til dig. 

Hvis du er på jagt efter en u formet pude, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har nemlig skrevet denne artikel for at guide dig til de bedste u-puder på markedet lige nu, så du kan finde den bedste u-pude til dig. 

U-puder, graviditetspuder og ammepuder hører alle tre inden for den samme kategori og derfor kan det være svært at vide, hvilken af de tre muligheder, der passer bedste til netop dit behov. Derfor kan du med fordel læse med i vores tests De nedenstående produkter er udvalgt ud fra deres score i u-pude test. Du har mulighed for at finde u-puder i alle prisklasser – og det betyder bl.a., at vi også guider dig til en billig u-pude, hvis det er sådan én, du er på jagt efter. Så lad os hjælpe dig til din drømme u-pude!

LÆS OGSÅ: Vores store test af hovedpuder

Fordele ved at vælge en u-pude:

  • En u-pude aflaster og støtter din krop, så du undgår ømhed
  • U-puden kan hjælpe dig til en roligere nats søvn, da du ikke belaster kroppen
  • Flere u-puder er multifunktionelle og kan derfor benyttes til flere formål
  • Er en ekstremt god investering for gravide eller ammende

Fossflakes Comfort-U Pude - Den bedste u-pude

  • OEKO-TEX certificeret for en kemikaliefri pude
  • Pudens form giver alsidige støttemuligheder
  • Kan benyttes i både møbler og på gulv

En Fossflakes Comfort-U Pude består af en blanding af Fossflakes fyld, der er en blanding af 70% Fossflakes og 30% Fossfill Clusters, og polyesterkuglefibre. Lige netop denne opbygning sikrer dig en behagelig pude, der yder en god støtte, da den konsekvent bibeholder spændstigheden. Den gode støtteevne hjælper med at reducere muskelspændinger og ledsmerter.

Modellen her er desuden OEKO-TEX certificeret, så du kan være sikker på, at der ikke er benyttet unødige kemikalier i produktionen. Betrækket til u-puden er produceret i blødt jersey. Det er både åndbart, OEKO-TEX certificeret, samt allergi- og miljøvenligt. Og så kan betrækket desuden maskinvaskes ved 60 grader.

Fossflakes Superior ammepude - Den bedste billige u-pude

  • Sælges til en billig pris, så alle kan få råd til en god ammepude
  • Er mindre i størrelsen end vores testvinder, så den er nemmere at have med at gøre
  • Nemt at holde en god hygiejne, da puden tåler maskinvask og tørretumbling

Denne Superior ammepude minder en del om vores testvinder i forhold til egenskaber og opbygning, men den helt store forskel på de to modeller er deres størrelse. Lige netop denne variant er nemlig en lille u-pude, der således bedre kan rykkes rundt på. Du får dog stadig samme kvalitet, da puden er fyldt med Fossflakes og polyesterkuglefibre. Dette sikrer, at volumen bevares, og garanterer optimal støtte, uanset hvordan puden bruges.

Fyldet sikrer, at luften kan cirkulere, hvorfor barnets temperatur ikke stiger ved amning. Det er desuden nemt at opretholde en god hygiejne, da puden tåler maskinvask og tørretumbling. Derudover kan der nævnes, at det medfølgende betræk består af 100 procent bomuld og er OEKO-TEX certificeret.

Som en ekstra bonus sælges denne ammepude til en fordelagtig pris, hvorfor flere kan få råd til u-puden, uden at skulle spare op flere måneder i forvejen.

Doomoo Graviditetspude - U-pude med økologisk og vaskbart betræk

Præcis som med de andre puder i denne test kan du bruge din ammepude fra Doomoo til mange forskellige formål. Puden adskiller sig dog fra de andre modeller ved at leveres med et pudebetræk, der er fremstillet af økologisk bomuldsstrik. Du har mulighed for at maskinvaske puden, men den har knap så godt af at tørretumbles.

Denne graviditetspude indeholder EPS kugler, hvilket sikrer, at puden ikke falder sammen ved brug. Kuglerne er desuden antibakterielle, og derfor er denne model en ekstra god investering. Føler du med tiden, at kuglerne bliver fladere, kan du altid købe nye kugler at fylde i – der kan også købes ekstra betræk, så du har noget at skifte mellem. Betrækket fås i flere farver, så du kan jo eventuelt skifte mellem to forskellige mønstre / farver.

Hvad kan en u-pude bruges til?

En u-pude er en graviditetspude med umådelig mange funktioner, hvilket også er derfor, at modellerne er blevet så populære. Du har mulighed for at benytte dem overalt i hjemmet og til lige netop dét formål, der passer dig. Herunder har vi samlet eksempler på, hvad du kan bruge din nye u-pude til.

Den oplagte støttepude

U-puden kan benyttes til mange praktiske formål, da den fungerer som en optimal støttepude. Du har altid mulighed for at rykke, justere eller tilpasse u-puden til lige netop dine behov. På den måde kan du undgå ømhed, stivhed og ubehag, hvis du investerer i en u-pude, da den både støtter og aflaster flere områder af din krop.

U-puder kan benyttes i sengen, på sofaen, gulvet, lænestolen etc. Det er kun dig selv, der sætter grænser. Hvis du har behov for en støttepude der er lidt mindre en u-puden, kan du med fordel se på en lang pude i stedet for.

U-pude er specielt god til gravide

U-puder blev oprindeligt designet som en hjælp til vordende mødre. Under graviditeten kan det være svært at falde til ro grundet den ekstra vægt, der giver yderligere belastning af kroppen. 

Her kommer u-puden så ind i billedet, da den støtter og aflaster kroppen på en god måde. Brugen af en u-pude under graviditeten kan derfor være med til at mindske ømhed og spændinger i muskler og led.

En god ammepude

Du har også mulighed for at benytte din u-pude under amning. Her kan puden afhjælpe med at støtte barnets vægt, så der ikke opstår en overbelastning af moderens arme, skuldre, nakke o.l. Du har desuden mulighed for at tilpasse u-puden til mange forskellige stillinger.

Optimal støtte om natten

Hvis du har problemer med at finde ro om natten eller vågner op med ømhed og ubehag i muskler og led, da du har overbelastet bestemte områder af din krop, skal du overveje at investere i en u-pude. 

En af fordelene ved en u-pude er nemlig, at den understøtter din krop og liggeposition, så du får optimal støtte og aflastning. U-puden kan f.eks. afhjælpe lændesmerter, hvis du sover på siden og placerer puden mellem dine ben, da trykket på din lænd mindskes.

En god investering til folk i alle aldre

Som ovenstående punkter har gjort klart, så kan en u-pude benyttes til mange formål – uanset hvilke skavanker eller aspekter, der skal tages hensyn til. Puden kan desuden benyttes af både børn og voksne. 

En stor pude som u-puden kan nemlig sagtens give ekstra komfort i flere situationer eller fungere som en form for tryghed, så det ikke føles som om man er helt alene i sengen. Det kan både være en fordel for barnet, der er nervøs for at sove alene eller kæresten, der har svært ved at falde til ro i en tom seng.

Hvad er specielt ved en fossflakes u-pude?

Fossflakes fyld er noget af det bedste fiberfyld du kan få i din pude. Fyldet består af 70% Fossflakes Essential (polyetylen) og 30% Fossfill Cluster, der også kaldes polyesterkuglefibre. Denne opbygning sikrer dig en pude, der kan bevare sin fylde over længere tid. Fyldet har en vis lighed med dun, selvom det er syntetisk, og så har det en høj isolationsevne. Fossflakes er desuden allergivenligt.

En dyne eller pude med Fossflakes fyld er utrolig nem at vedligeholde. Den skal egentlig bare rystes med jævne mellemrum for at bibeholde volumen – og hvis det ikke er nok, så kan du altid smide den i tørretumbleren i 10 minutters tid. Fyldet klumper endda heller ikke sammen i tørretumbleren.

Hvordan vasker man en u-pude?

Vedligeholdelsen af din u-pude afhænger i høj grad af, hvilken model du har valgt at investere i. Nogle opbygninger tillader, at puden kan komme direkte i vaskemaskinen og derefter i tørretumbleren, mens andre u-puder er mere sarte. Vi vil derfor altid anbefale dig at følge vejledningen på vaskemærket, så du ikke får ødelagt puden.

Vær gerne opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der kræver regelmæssig vask. Hos nogle varianter kan det være nok kun at vaske betrækket eller lufte puden med jævne mellemrum. Hold også øje med, om der anbefales særligt vaskemiddel eller skyllemiddel til puden.

FAQ

Hvilken u-pude er bedst?

Fossflakes Comfort-U Pude er bedst i test. Comfort-U Fossflakes puden giver eminent støtte for ekstra komfort, og kan bruges til forskellige formål. Læs alt om puden og de andre modeller i testen.

Hvorfor bør man bruge en u-pude?

U-puder kan hjælpe med at mindske smerter og ubehag. Dette gælder både for gravide og personer, der kæmper med ømme led og muskler. De giver optimal aflastning, samt støtter mindre børn ved amning.

Kan man vaske sin u-pude?

De fleste u-puder kan tåle at blive vasket. Nogle kan puttes direkte i vaskemaskinen og efterfølgende tørretumbles, mens nogle bør håndvaskes og lufttørre. Læs mere om vask af u-pude i artiklen.

Skal en u-pude lufttørre?

En u-pude behøver ikke nødvendigvis at lufttørre. Nogle modeller kan sagtens tåle at blive tørretumblet. Vi vil dog uanset hvad anbefale dig at overholde varmegraderne, så puden ikke ødelægges.