Hjem » Senge » Trekvartseng → Top 10 trekvartsenge i alle prisklasser (2020)

Trekvartseng → Top 10 trekvartsenge i alle prisklasser (2020)

Vi har alle sammen stået i dilemmaet på et eller andet tidspunkt i vores liv. Vores gode gamle trekvartseng, der har sørget for god nattesøvn over en længere årrække, skal desværre udskiftes.

Men hvilken type seng skal egentlig erstatte den nuværende? Hvordan beslutter du dig for, hvilken størrelse seng, der bedst passer til dine behov? Og er det mon klogest at købe en boxmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng?

Der er mange parametre der skal overvejes, når sengen skal udskiftes. Det er dog altid godt at starte med selve størrelsen af sengen, da valgmulighederne i så fald begrænses en smule. På den måde undgår du også at spilde tid på at kigge på enkeltmandssenge, hvis du egentlig gerne vil opgradere til en lidt større seng – såsom en trekvart seng eller en dobbeltseng. Omvendt er det naturligvis også fjollet, at kigge på store dobbeltsenge, hvis der kun er plads til en enkeltmandsseng eller en ¾ seng i soveværelset.

Valget af ens kommende seng kan både være en tidskrævende og angstprovokerende process, netop grundet de mange valgmuligheder. Det kan derfor godt betale sig at undersøge markedet online, da du her har adgang til samtlige oplysninger om modellerne på én gang. På den måde har du et godt overblik, samt nogle bestemte parametre at gå efter – og så behøver du ikke nødvendigvis at bruge flere timer på at mærke 500 senge efter ude i butikkerne eller høre på salgstaler fra personalet. Når du undersøger markedet online vil du opdage, at der er et langt større udvalg online end i butikkerne, at du har adgang til flere informationer om produkterne og at det ofte er billigere at købe sengen online frem for i butikken. Som en ekstra bonus får du jo også sengen leveret direkte til din hoveddør frem for at skulle bøvle med at få den hjem på en trailer.

Vi har skrevet denne artikel for at give dig som forbruger en god vejledning og dermed muligheden for at tage det helt rigtige valg af trekvartseng uden al besværet. På den måde er du endnu bedre rustet til at tage beslutningen om forbedringen af din kommende nattesøvn.

#1 Atlas Wood boxmadras

Kort beskrivelse:

Atlas Wood boxmadras støtter og aflaster din krop med sin opbygning af pocketfjedre, så du opnår en langt bedre nattesøvn. De fem intelligente komfortzoner af pocketfjedre forhindrer ubehag.

✅ Ekstra støtte til din ryg, med fem individuelle komfortzoner
✅ Medium-hård madras der passer til de fleste
✅ Passer til alle sovetyper – undtagen om du sover på siden, ryggen eller maven

Derfor skal du vælge Atlas Wood boxmadras

Atlas Wood boxmadras er en simpel og komfortabel seng, der er let at montere derhjemme, da du blot skal sætte ben på boxmadrassen, hvorefter den er klar til brug. Boxmadrassen består af en solid træramme af svensk fyrretræ, en boxmadras af pocketfjedre, samt en topmadras med en 40 mm tyk latexkerne.

Madrassen har 220 pocketfjedre pr. m2, som alle giver dig individuel støtte for en god aflastning. Den har desuden også fem intelligente komfortzoner, også af pocketfjedre, der tilsammen sikrer optimal støtte af hele kroppen. Du undgår derved at vågne op om natten for at skifte stilling grundet ubehag og ømhed. Komfortzonerne sørger også for, at sengen tilpasser sig din vægt og sædvanlige liggeposition.

Atlas Wood boxmadras er produceret i Danmark og lever derfor op til nogle strenge kvalitetskrav. Derudover er Atlas Wood boxmadras designet med stor omhyggelighed så både design, komfort og funktionalitet går hånd i hånd for at sikre kunden den bedste oplevelse. Hvis du har brug for ekstra støtte og aflastning under din søvn er Atlas Wood klart en seng du skal have med i overvejelserne – her er der nemlig virkelig tænkt over komforten.

 • Højde: 48 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: 25 mm Polyskum
 • Bolster: Møbelstof
 • Ramme: 8cm træramme
 • Fjedre: Pocket – 220 stk pr. m2
 • Komfortzoner: 5 stk.

#2 Jupiter Kontinentalseng

Med Jupiter Kontinentalseng kan du opnå en fantastisk nattesøvn til en rigtig god pris. Sengen består af pocketfjedre inddelt i fem komfortzoner, som bidrager til støtte og afslapning i kroppen under søvnen.

✅ Ekstra støtte til din ryg, med fem individuelle komfortzoner
Alt er samlet i én seng
Slidstærk

Derfor skal du vælge Jupiter Kontinentalseng

Jupiter Kontinentalseng er til dig, der gerne vil have en enkel og pæn seng med fuld komfort for pengene. Med denne kontinentalseng får du flere madraslag i én og samme seng. Sengen består af en solid boksmadras, en springmadras og en topmadras. Boksmadrassen fungerer som bunden af sengen og udgøres af en skumkerne omgivet af en træramme.

De to næste lag er med til at sikre komfort og velbehag i løbet af natten. Springmadrassen indeholder således pocketfjedre, der er inddelt i fem komfortzoner. Dette tilgodeser den enkeltes krop og vægtfordeling, så du altid opnår optimal støtte, når du ligger i sengen. Med Jupiter Kontinentalseng er der inkluderet en topmadras med en seks cm tyk latexkerne. Topmadrassen er både særdeles åndbar og slidstærk, så du hverken udsættes for eller behøver at tænke på et ubehageligt soveklima eller slitage.

Jupiter Kontinentalseng er til dig, som er på udkig efter en enkel og solid seng, der samtidig sikrer optimal støtte til din krop, når du sover.

 • Højde: 56 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: 25 mm Polyskum
 • Bolster: Møbelstof + Kuvertsynging
 • Ramme: 8cm træramme
 • Fjedre: Pocket 
 • Komfortzoner: 5 stk.

#3 Norland Luksus Elevationsseng

Norland Luksus EL er modellen for dig der er på udkig efter den ultimative komfortoplevelse. 

✅ Suveræn fleksibilitet og mobilitet
✅ Kan styres via app
✅ Topmadras med antiskrid
✅ Nem at samle

Derfor skal du vælge Atlas Wood boxmadras

Norland Luksus elevationsseng er produceret i Danmark og lever derfor op til strenge kvalitetskrav. Desuden giver elevationssengen og dens tekniske indstillinger dig mulighed for at tilpasse sengen / madrassen til netop dine behov. Du kan altid justere på madrassen og vælge netop den indstilling, du har brug for på det pågældende tidspunkt. Du kan endda justere sengen via en app – så bliver det vist ikke mere simpelt og ligetil! 

Sengen er opbygget af en 20 cm træramme og en springmadras udstyret med pocketfjedre, som er forsynet med fem komfortzoner. Komfortzonerne sikrer dig støtte og aflastning på forskellige dele af kroppen – bl.a. lænd, nakke og skuldre. For yderligere komfort er der også et lag på 25 mm af Cooltex polstring ovenpå pocketfjedrene. Norland Luksus EL har desuden en luksuriøs topmadras på 10 cm, hvor du selv kan vælge mellem Wonderpur eller Latex skum. Ved at vælge en topmadras med Wonderpur skum får du en topmadras, der former sig efter din specifikke krop og kropsbygning. Latex topmadrassen er derimod god for dig, der sveder meget om natten. Latex topmadrassen leder nemlig varmen væk fra din krop mens du sover, så du ikke bliver for varm – og så trykaflaster den naturligvis stadig din krop.

Som en ekstra bonus har Norland Luksus EL et aftageligt betræk i 3D bambusstof, som gør det muligt at vaske betrækket, når man har lyst til det. Betrækket er desuden særdeles åndbart, hvilket bidrager til en behagelig nats søvn.

Motoren i elevationssengen kommer fra det danske firma Linak, som har produceret en støjsvag og stabil motor. Du kan enten benytte dig af den trådløse fjernbetjening eller en app på din telefon for at indstille sengen – som også kan huske dine indstillinger, hvis du nu vil genbruge dem senere hen.

Norland Luksus Elevationsseng er altså til dig, der gerne vil have lidt af det hele. Du er sikret en luksuriøs oplevelse med Norland Luksus EL, så du kan føle dig forkælet hver gang du lægger dig i sengen.

 • Højde: 68 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: 25 mm Cooltex
 • Bolster: Norland eksklusiv møbelstof
 • Ramme: 20cm træramme
 • Fjedre: Pocket / Multipocket – op til 504 stk pr. m2
 • Komfortzoner: 5 stk.
 • Motor. Dansk Linak – trådløs fjernbetjening, kan styres via app eller via fjernbetjening

#4 Nocturne Solid 1000 Boksmadras

Med Nocturne Solid 1000 får du en boksmadras, der kan fungere til de fleste mennesker. Den er enkel uden for meget ståhej – med andre ord, hvad du ser er hvad du får. 

✅ God valuta for pengene
✅ En god og billig trekvart seng

Derfor skal du vælge Nocturne Solid 1000 Boksmadras

Nocturne Solid 1000 opfylder basis kriterierne for en boksmadras – hverken mere eller mindre. Den er perfekt til dig, der egentlig bare gerne vil have en simpel seng, der fungerer optimalt. Boksmadrassen består af to lag fjedre af Bonell / Pocket, som sørger for en medium affjedring i madrassen.

En anden fordel ved Nocturne Solid 1000 er, at du selv kan designe og tilrettelægge din seng til dine behov. Du får nemlig kun selve boksmadrassen med i købet og kan derfor selv finde de rette ben, den rette gavl eller den rette topmadras, hvis du ønsker at tilføje det til din seng. Du er altså ikke tvunget til at købe samtlige dele af sengen det samme sted, hvilket giver dig, som forbruger, en vis fleksibilitet. 

Der er dog én vigtigt ting du skal være opmærksom på før du går ud og køber dig en Nocturne Solid 1000 boksmadras: den har en maksbelastning på 130 kg. Så hvis ikke planen er, at du skal ligge og fylde i sengen alene, skal du muligvis på jagt efter en seng, der har en større maksbelastning. Du skal jo gerne være sikker på, at I begge kan ligge i sengen uden frygten for, at den bliver overbelastet og går i stykker.

 • Vægt: 55 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Bolster: Møbelstof
 • Fjedre: Pocket/Bonell

#5 Sirius Black Kontinentalseng

Med Sirius Black Kontinentalseng er du næsten garanteret en god nattesøvn. Sengen er designet for at give dig de bedst mulige betingelser for en behagelig oplevelse uden alt for meget hurlumhej. Du kan derfor nemt læne dig tilbage og bare nyde din tid i sengen.

✅ Topmadras med kerne på 60mm
✅ Hybridskum omkring fjedrene
✅ Solid kvalitet

Derfor skal du vælge Sirius Black kontinentalseng

En af de afgørende fordele ved Sirius Black Kontinentalseng er, at den er af høj kvalitet uden at være umådelig dyr. Samtidig er der ikke for mange ekstra features, som du skal til at tage stilling til ved købet af denne seng. Du skal hverken tænke på motorer eller tilkøb i nogen art, da alt følger med sengen.

Sirius Black Kontinentalseng består af en boksmadras med pocketfjedre omkranset af en 14 cm træramme. Rammen består af massivt svensk fyrretræ og er derfor særdeles solid. Ovenpå boksmadrassen finder du en springmadras, som også består af de førnævnte pocketfjedre for at optimere komforten. Sirius Black modellen benytter sig af fleksibelt hybridskum mellem fjedrene. På den måde mærkes fjedrene ikke i samme grad, men giver stadig maksimal støtte til brugeren. 

Topmadrassen er kronen på værket for modellen, da du her får en topmadras af latex med en kerne på 60 mm. Betrækket er vaskbart, hvilket er en klar fordel for soveklimaet og din personlige velvære. Desuden har sengen indbygget antiskrid, fem komfortzoner og så er sengegavlen inkluderet i købet af en Sirius Black Kontinentalseng.

Så hvis du ønsker en komfortabel (og samtidig enkel) seng, der forkæler og aflaster din krop hver nat, er Sirius Black Kontinentalseng modellen for dig. Du har jo endda muligvis penge til overs til at købe noget lækkert sengetøj til din nye flotte seng!

 • Højde: 48 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: 25 mm Polyskum
 • Bolster: Møbelstof
 • Ramme: 8cm træramme
 • Fjedre: Pocket – 220 stk pr. m2
 • Komfortzoner: 5 stk.

#6 Auping Match Alu Inizio Elevationsseng

Hvor skal man dog starte med Auping Match Alu Inizio Elevationsseng? Navnet er langt og det er listen af kvaliteter og muligheder godt nok også. Du er selv med til at designe din Auping seng og det giver dig muligheden for at tilpasse sengen til netop dine behov og ønsker.

✅ Bæredygtigt produceret
✅ Du er selv med til at designe samtlige dele af sengen
✅ Fantastisk støtte og komfort
✅ Ventilerende materialer

Derfor skal du vælge Auping Match Alu Inizio Elevationsseng

Først og fremmest må vi hellere pointere, at Auping Match Alu Inizio Elevationsseng ikke ligger i den billige ende af skalaen for senge. Til gengæld støtter du Europas mest bæredygtige sengeproducent, da størstedelen af deres varer er produceret med genbrugsmaterialer. Desuden er virksomhedens produktion 100% CO2 neutral.

Design din helt egen seng

Du får også muligheden for selv at bestemme, udvælge og designe samtlige parametre i forbindelse med din kommende drømmeseng. Det giver dig umådelig meget frihed i forhold til andre sengekøb, hvor meget er udvalgt for dig på forhånd. Der er altså tonsvis af valgmuligheder, når det kommer til en Auping Match Alu Inizio Elevationsseng – lad os se på nogle af dem.

Komplet Auping Elevationsseng består af en Match Alu designramme, en 18 cm tyk Inizio springmadras og en elevationsbund med enten en, to eller tre motorer – alt efter, hvad du vælger. Sengerammen er i massiv aluminium og kan fås i seks forskellige farver. Hertil kan du vælge om du vil have lige eller buede pulvercoated aluminiums ben til sengen. Der hører ikke umiddelbart en sengegavl med til sengen, men du kan vælge at tilkøbe enten en lige eller en buet model, hvis du gerne vil have en sengegavl til din nye elevationsseng.

Suveræn komfort

Sengen inkluderer en Auping Inizio madras med en kerne af DPPS® pocketfjedre. Springmadrassen fastholdes på elevationsbunden med velcro clips og du er derfor sikret mod, at den bevæger sig på nogen måde. Madrassen har desuden tre komfortzoner og et lag latex, som sikrer velvære og støtte, når du benytter sengen. De ventilerende materialer sørger for en hygiejnisk madras, så du ikke behøver at bekymre dig om sovemiljøet. Du kan derfor i stedet fokusere på din personlige velvære og komfort.

Elevationsbunden består af stål med et fleksibelt spiralnet, som har 10.000 støttepunkter. Derudover sikrer spiralnettet en 80% luftgennemstrømning, så selve sengen også besidder optimal ventilation – ligesom madrassen. 

Det er muligt for dig at vælge mellem tre forskellige typer af elevationsbunde til din Auping Match Alu Inizio Elevationsseng. En et motors har motorløft til ryggen og et manuelt løft til benene, en to motors har derimod både motorløft til ryg og ben og en tre motors giver mulighed for motorløft ved både nakken, ryggen og benene. Alle motorer, uanset om du vælger en elevationsseng med et, to eller tre motorer, kan betjenes med den trådløse fjernbetjening.

Så for lige at opsummere: Auping Match Alu Inizio Elevationsseng er til dig der ønsker fuld komfort og forkælelse hver eneste gang du lægger dig i sengen. Jeg tør næsten garantere, at du drømmer om at komme hjem til din seng igen hver eneste dag, hvis du investerer i denne model.

 • Højde: 48 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: 25 mm Polyskum
 • Bolster: Møbelstof
 • Ramme: 8cm træramme
 • Fjedre: Pocket – 220 stk pr. m2
 • Komfortzoner: 5 stk.

#7 ProSleep Dallas L600 Kontinentalseng

ProSleep Dallas Kontinentalseng har et elegant og tidløst design, så din seng aldrig går af mode. Selvom sengen i sig selv er simpel, besidder den flere kvaliteter, der er afgørende for, at du som forbruger opnår en god og rolig nattesøvn. Du får både optimal støtte og en særdeles sund seng ved købet af en ProSleep Dallas Kontinentalseng.

✅ Ekstra ben for fuld sikkerhed
✅ Individuel tilpasset
✅ Antibakteriel polstring

Derfor skal du vælge ProSleep Dallas L600 kontinentalseng

ProSleep Dallas Kontinentalseng er dansk produceret. Det betyder, at sengen lever op til de danske kvalitetskrav – og at du som forbruger derfor kan være sikker på, at du får en solid og ordentlig seng med hjem fra butikken. Med denne kontinentalseng er du desuden garanteret en rolig nats søvn, især hvis du er typen, der sveder meget om natten (mere om det i et senere afsnit).

Sengen består, som de fleste kontinentalsenge, af en boksmadras omkranset af en træramme. Boksmadrassen i sig selv er 26 cm tyk og efterfølges af en 18 cm tyk springmadras af de populære pocketfjedre. Springmadrassen har desuden antibakteriel Cooltex skum mellem fjedrene og så er den zoneinddelt i fem zoner for optimal komfort. Den antibakterielle skum sikrer bl.a. holdbarheden på madrassen og at den forbliver antibakteriel under brug. Det er muligt at vælge en springmadras med multi pocketfjedre, hvis man hellere vil have det i sin madras.  

Springmadrassen er udstyret med antiskrid-felter, så sengens topmadras altid bliver liggende hvor den skal. I købet af en ProSleep Dallas Kontinentalseng medfølger en 8 cm tyk topmadras med en 6 cm tyk kerne. Du kan vælge mellem at få topmadrassen i latex eller celsius skum, men de fleste vælger latex topmadrassen, da den har en del ekstra fordele. Uanset hvad du vælger får du dog en topmadras med et ventilerende tekstil net. Nettet sikrer, at topmadrassen kommer af med al den overskydende fugt og varme, der produceres mens du sover. Latex topmadrassen giver desuden modstand til kroppens støttepunkter, som kan være med til at øge din blodcirkulation under din nattesøvn og så er den overtrukket med et bambus betræk.

Nu vender jeg så tilbage til det jeg skrev i starten af det her afsnit – nemlig dét med at svede meget om natten. ProSleep Dallas latex topmadras er særdeles velegnet til personer, der afgiver meget varme om natten, mens de sover. Topmadrassen efterlader nemlig en kølende overflade – og sammen med det ventilerende tekstil net undgår du derfor at vågne op helt svedig på en fugtig madras.

ProSleep Dallas har taget nogle forbehold for at sikre dig en stabil seng gennem flere år. Sengen kommer nemlig med et ekstra sæt ben, der skal monteres i midten af sengen. På den måde opnår du lige en smule ekstra støtte under selve sengen, så du ikke med tiden oplever, at sengen ‘falder sammen’ ind mod midten.

ProSleep Dallas Kontinentalseng er altså til dig, der gerne vil have bedre blodcirkulation, når du sover og en mere åndbar og antibakteriel seng. Og så kan du jo passende tilpasse sengen til dine behov ud fra dine valg af fjedretype og topmadras.

 • Højde: 66 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: Antibakterial Cooltex skum på sider og overflader
 • Bolster: Slidstærkt møbelstof
 • Ramme: 14cm træramme
 • Fjedre: Pocket el. multi pocket – min 250 enkeltstående posefjedre
 • Komfortzoner: 5 stk.

#8 Senses Lux Boxmadras (120x200)

Senses Lux Boxmadras er til dig, der har brug for ekstra støtte og aflastning, når du sover, men samtidig nægter at gå ned på kvalitet for resten af sengen. Her er der en boxmadras, der har lidt af det hele og som kan passe til de fleste personer

✅ Bæredygtigt produceret
✅ Du er selv med til at designe samtlige dele af sengen
✅ Fantastisk støtte og komfort
✅ Ventilerende materialer

Derfor skal du vælge Senses Lux boxmadras

Senses Lux Boxmadras adskiller sig fra flere andre boxmadrasser på ét bestemt felt – den har syv komfortzoner. Hvor mange andre boxmadrasser, og for den sags skyld også kontinentalsenge og elevationssenge, benytter sig af fem komfortzoner har Senses Lux Boxmadras altså lige valgt at skrue lidt op på det parameter. Hvis fem komfortzoner sikrer dig en god, stabil og aflastende nattesøvn, så er det jo ikke svært at forestille sig, hvordan syv komfortzoner kan være et endnu bedre valg for din krop. 

Som en dansk produceret seng lever Senses Lux Boxmadras op til de skrappe danske kvalitetskrav, så du som forbruger er garanteret et sundt, fuldendt og godt produkt. En ekstra bonus ved at vælge et dansk produceret mærke er naturligvis også, at det er et mere miljøbevidst valg.

Senses Lux Boxmadras er reelt set bygget op som de fleste andre boxmadrasser. Den består af en solid træramme på 14 cm af massivt svensk fyrretræ, der holder fast på selve boxmadrassen. Særligt for Senses Lux Boxmadras er, at madrassen har en dobbeltfjedret kerne af moderne pocketfjedre. For at sikre dig ekstra komfort er der lagt et lag af ventilerende og åndbar hybridskum som polstring mellem fjedrene. Skummet er med til at aflede den overskydende varme, og eventuelle fugt, der opstår, mens du sover. Dit søvnmiljø vil derfor blive forbedret med denne seng, da du undgår at vågne op badende i sved på en våd madras. 

Vi er naturligvis ikke helt færdige endnu, da vi slet ikke har fået talt om topmadrassen. Til Senses Lux Boxmadras er der udvalgt en topmadras, der både er komfortabel og slidstærk med en 6 cm tyk latexkerne. Kernen sikrer yderligere åndbarhed, ventilation og komfort. Der er også indbygget antiskrid, så du ikke behøver at bekymre dig om, at topmadrassen rykker sig. Som resten af sengen tilpasser topmadrassen sig til netop din kropsform, kropstemperatur og liggeposition for at forbedre din nattesøvn og dit sovemiljø.

Senses Lux Boxmadras er altså til dig, der gerne vil have en enkel boxmadras, men ikke vil gå ned på komfort, støtte og åndbarhed. Og så kan vi da også godt endnu en gang nævne, at den har hele syv(!) komfortzoner, så mon ikke du næsten føler, at du ligger på en sky med denne model?

 • Højde: 63 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: Hybridskum
 • Bolster: Første klasses Møbelstof
 • Ramme: 14cm træramme
 • Fjedre: Pocket 
 • Komfortzoner: 7 stk.

#9 Venus Diamant Elevationsseng

Her er der søreme en seng, der kan sikre en god nats søvn – især hvis du er typen, der ofte kæmper med varmen i løbet af natten. Med den her seng kan du glemme alt om at vågne op flere gange i løbet af natten for at kaste dynen af og på. Du kan i stedet bare nyde, hvordan sengen omkranser dig og afleder din kropsvarme, så du får en optimal nattesøvn!

✅ 7 komfortzoner sikrer individuel støtte
✅ Super varmeafledende
✅ Diamant behandlet
✅ Produceret efter SonoCore-metoden

Derfor skal du vælge Atlas Wood boxmadras

Ja, hvor skal man egentlig starte med Venus Diamant Elevationsseng, når den har så mange fede features? Først og fremmest må jeg måske hellere forklare, at den her seng faktisk ikke er helt så dyr, som du måske oprindelig ville tro. Jeg siger ikke, at du kan få den for 1.000 kr., men du bliver heller ikke ruineret ved købet af denne seng – især ikke, hvis du når at fange den på tilbud!

Venus Diamant Elevationsseng er bygget op omkring motoriske komponenter fra Linak, som er en dansk producent. De mekaniske dele i hoved- og fodenden af sengen kan betjenes med en HB10 trådløs fjernbetjening. Rammen af sengen består af en 20 cm tyk træramme af massivt svensk fyrretræ. I selve rammen er der placeret en springmadras med moderne pocketfjedre, som desuden er inddelt i syv komfortzoner. Du får dermed støtte af både din nakke, dine skuldre, din lænd og din hofte, når du ligger i sengen. På den måde er du sikret, at springmadrassen tilpasser sig din krop og dens bevægelser. Mellem fjedrene i springmadrassen findes der langtidsholdbar hybridskum, som også er med til at øge din komfort.

Og nu kommer vi så til topmadrassen – kronen på værket. Den er nemlig produceret efter SonoCore-metoden, som sørger for, at topmadrassens latex har en åben og ensartet overflade. Det sikrer, at topmadrassen både er slidstærk og åndbar, så den ikke holder på varmen fra din krop. Overfladen af topmadrassen er diamant behandlet, så hver gang du lægger dig på sengen aktiveres den grafitholdige overflade. Den er specielt designet til at aflede din kropsvarme, så du ikke bliver umådelig varm, mens du ligger og sover. Der er også indbygget antiskrid, så du ikke behøver at bekymre dig om, at topmadrassen rykker sig.

Venus Diamant Elevationsseng passer derfor perfekt til dig, der ønsker en seng med kølende egenskaber. Med denne elevationsseng behøver du endda ikke gå ned på komforten for at opnå de åndbare og kølende materialer.

 • Højde: 66 cm
 • Størrelse: 120×200
 • Polsring: 25 mm Hybridskum
 • Bolster: Venus Møbelstof
 • Ramme: 20cm træramme
 • Fjedre: Pocket 
 • Komfortzoner: 7 stk.

#10 Budget Elevationsseng

Er du typen, der egentlig gerne vil opgradere til en elevationsseng, men ikke helt gider betale dyre domme for den? Så er Budget Elevationsseng muligvis noget for dig. Den har alle de basale nødvendigheder, som man har brug for i sin seng. 

✅ Enkel opbygning
✅ Du får meget for pengene
✅ Fast liggekomfort

Derfor skal du vælge Budget elevationsseng

Budget Elevationsseng er dansk produceret og lever dermed op til de danske kvalitetskrav. Du er derfor sikker på at få en seng af ordentlig kvalitet. Samtidig er sengen meget enkel og stilren, så den passer ind på samtlige værelser. Den variant vi har med i denne artikel tæller som en ‘lille’ trekvart seng, da den kun er 120 cm i bredden. Det er dog muligt at få Budget Elevationsseng i bredere mål.

Der medfølger en fjernbetjening til at styre sengens elevationsmekanismer og -funktioner. På den måde kan du justere sengen til netop dine behov. Sengen er bygget op af en madras med 250 pocketfjedre pr m2, som omkranses af 20 mm polyetherskum. For at give din krop ekstra støtte er madrassen inddelt i forskellige komfortzoner, der hver især tilpasser sig din krop og dens liggeposition. 

Med Budget Elevationsseng medfølger der en topmadras i 40 mm polyetherskum. Det sikrer dig en langtidsholdbar topmadras, som samtidig giver dig en fast liggekomfort, når du benytter sengen. Der følger desuden også stålben med til sengen.

Du får altså en elevationsseng uden for mange ekstra og overflødige features. Sengen passer derfor bedst til dig, der gerne vil have muligheden for at justere sengen via mekaniske indstillinger uden at have for mange andre krav til din kommende seng.

 • Vægt: 60kg
 • Størrelse: 120×200
 • Polsring: 20mm Polyetherskum
 • Bolster: Gråt stof
 • Fjedre: Pocket – 250 stk pr. m2
 • Motor styres med fjernbetjening

Hvor stor er en halvandenmandsseng (en ¾ seng) egentlig?

En enkeltmandsseng måler normalt 90 cm i bredden, hvorimod en dobbeltseng er 180 cm i bredden – altså dobbelt så stor som en enkeltseng. Trekvart sengen fungerer dermed som en middelvej, hvis ikke man kan beslutte sig for om det skal være en enkeltmandsseng eller en dobbeltseng, da en ¾ sengs mål enten er 120 cm eller 140 cm i bredden. Af den grund bliver trekvart sengen også kaldt en halvandenmandsseng.

Du skal dog endelig ikke lade dig narre, da der er rigeligt med plads til to personer i en trekvart seng uanset om du vælger den lille eller den lidt større version af en ¾ seng.

 

Hvorfor vælge en trekvart seng i stedet for enkeltseng?

Det er jo det store spørgsmål, hvis du er typen, der ikke har brug for overdrevet meget plads i sengen. Umiddelbart kan du få mange af de samme modeller som både enkeltseng, trekvart seng og dobbeltseng. Af den grund er det primært sengens grundstørrelse, som er forklaret i det forrige afsnit, du skal tage med i overvejelserne, da det er en afgørende faktor for dit valg.

Fordele vs. ulemper

Der er dog flere fordele ved at vælge en trekvart seng frem for en dobbeltseng eller en enkeltseng. Først og fremmest skal du ikke afsætte lige så meget plads i rummet til en trekvart seng vs. en dobbeltseng – og så er der god plads til to personer i en ¾ seng, hvor en enkeltmandsseng nok bliver lidt trang for de fleste. En anden fordel ved at vælge en trekvart seng er, at de ofte ikke er helt lige så dyre som en dobbeltseng – men det afhænger dog naturligvis af den enkelte model. Du har altså muligheden for at spare nogle penge ved at vælge en trekvart seng på 120 eller 140 cm frem for en dobbeltseng på 180 cm eller større, hvis du alligevel står og er i tvivl om en dobbeltseng nu også er det helt rigtige valg.

Hvad skal du så kigge efter?

Når du så har besluttet dig for størrelsen af din kommende seng, skal du overveje, hvilke features der er særligt vigtige for dig. Hvis du på forhånd ved, at du gerne vil have en seng der kan løfte sig op(elevationsseng), så nytter det ikke noget, at du kigger på en Atlas Wood Boxmadras. Hvis du derimod prioriterer støtte og aflastning kan du med fordel se på Atlas Wood’en, Norland Luksus EL’en, ProSleep Dallas L600 eller en af de andre modeller med fem til syv komfortzoner. 

Du er naturligvis også nødt til at overveje, hvilket prisleje, du gerne vil holde dig inden for. Hvis du har et maksimum på 10.000 kr. er du nok nødt til at få tankerne væk fra en Auping Match Alu Inizio Elevationsseng – eller være heldig at finde den på et seriøst godt tilbud. Men som jeg skrev tidligere, så er det langt fra umuligt at finde nogle af de dyrere modeller på tilbud flere gange i løbet af året. Du skal bare holde øjnene åbne.

Trekvart sengen er altså et solidt valg uanset om man skal dele den med sin partner eller have hele sengen for sig selv. Hvor en dobbeltseng nemt kan virke for stor, og en enkeltmandsseng for lille, passer trekvart sengen til de fleste. Der er dog nogen der føler, at selv den store model af trekvart sengen langt fra er stor nok og så er der jo heldigvis andre valgmuligheder såsom dobbeltsengen eller king size sengen.

Sådan finder du en billig ¾ seng

Hvis du ikke har lyst til at bruge alle dine hårdt tjente penge på en dyr seng til +20.000 kr., er der naturligvis stadig rig mulighed for at finde en god og komfortabel variant, hvis du bare skruer en smule ned for dine forventninger. Der er mange valgmuligheder på markedet – og dermed også flere forskellige varianter, der kan passe til dig som person og dine behov. Måske er en billig boksmadras faktisk løsningen for dig frem for en dyr elevationsseng?

SE OGSÅ: Overblik over billige senge på tilbud

Eller måske er kontinentalsengen den bedste løsning, så du får optimal støtte til din krop i løbet af natten? Prøv dig frem – det er den eneste måde, du finder ud af det på. Men du burde aldrig udelukkende gå efter prisen, hvis ikke modellen passer til dig.

Du risikerer bare at få ødelagt din fremtidige nattesøvn, og hvem vil dog det? Står du derimod i en debat med dig selv om, hvorvidt du overhoved har råd til en trekvart seng frem for f.eks. en enkeltseng, så fortvivl ej!

Dyr eller billig?

Ligesom med alle andre sengetyper findes der både dyre og billige trekvart senge varianter, som sagtens kan leve op til dine krav, så længe du ikke forventer en seng med alle de nyeste features. Og så er det jo ikke helt umuligt at finde ¾ senge på tilbud, hvis bare du tjekker en tilbudsavis i ny og næ. Flere butikker har altid tilbud i løbet af året på specifikke modeller, så det handler bare om at være vågen og holde øje med, hvornår lige netop den modeltype, du har udset dig, kommer på tilbud. Måske du er heldig at finde noget her på Januarudsalget, hvis du allerede ved, hvilken model, du gerne vil have fingrene i? Der er ihvertfald mange fantastiske modeller på tilbud netop nu.

Konklusion

Hvis du leder efter en ny boksmadras er Atlas Wood’en et sikkert  valg. Den har flere gode features og aflaster din krop på en god måde, mens du sover. Vil du til gengæld gerne have lidt mere luksus for pengene, skal du nok vende dit blik mod Senses Lux’en. Den er nemlig lige en klasse over Atlas Wood’en på komfort-parameteret. Men skal du nu bare have fat i en billig ¾ boksmadras, så er Nocturne Solid 1000 det bedste valg. Er det i stedet kontinentalsengen, der lokker dig, så skal du nærmere kigge på de forskellige features frem for prisen. Skal du f.eks. have en særligt varmeafledende seng, så er ProSleep Dallas L600 en god model – dejlig komfortabel, men med ekstra fokus på ventilation og åndbarhed i madrasserne. Sirius Black modellen har derimod fokus på bedre aflastning af kroppen med indbygget hybridskum mellem fjedrene. For en blanding af de to modeller, men til en billigere pris, skal du vende øjnene mod Jupiter Kontinentalseng. Den er naturligvis ikke på helt samme niveau som de to andre, men der er stadig fuld valuta for pengene.

Fra billige boksmadrasser til dyre elevationssenge

Elevationssengenes priser kan godt trække tænder ud. Hvis du ingen krav har til din kommende elevationsseng ud over, at den skal kunne løftes og sænkes, så burde du gå efter Budget Elevationsseng, da den model ikke er særlig dyr. Er du til lidt mere luksus med en støttende, varmeafledende og åndbar seng skal du kigge efter Venus Diamant eller Norland Luksus modellerne. Og hvis du er et rent luksusdyr, hvor kun det bedste af det bedste er godt nok, så skal du designe din egen seng med Auping Match Alu Inizio modellen. Her får du mange valgmuligheder og kan derved tilpasse sengen til netop dine behov.

Prioriter din nattesøvn i budgettet

Vores sidste råd til dig er: vær ærlig overfor dig selv om, hvilken type seng, der er god for dig. Læs op på modellerne online og lad dig inspirere af de mange online vejledninger, så du finder den helt rigtige model. Udnyt at du kan benytte nettet til din søgning frem for at høre på butikspersonalets salgstaler. Og husk på, at din nye drømmeseng kan blive leveret direkte til døren uden noget besvær, hvis du bestiller den online!

Kilder

Det kan også være en god ide at tjekke internationale kilder, når du er på jagt efter en seng. Naturligvis har vi nogle fantastiske modeller i Danmark (og strenge kvalitetskrav, som firmaerne skal leve op til), men du kan benytte dig af de udenlandske sider til at finde inspiration. F.eks. kan du læse lidt op på, hvilke modeller der er kåret til de bedste modeller i årenes løb for at få en ide om, hvilke parametre, der er vigtige for dig.

https://www.cnet.com/news/find-the-best-mattress-in-2020-11-top-brands/

https://www.sleepjunkie.org/best-mattress/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *