Topmadras 90×200 – Den bedste topmadras 90x200cm 2022

Nordic Dream Älv topmadras 90x200 cm

En topmadras 90×200 er en opgradering af din almindelige madras – et supplement, som på mange måder forbedrer din søvnkvalitet. Hvis din enkeltmandsseng har en madras, som ikke er specielt god – eller måske endda dårlig – kan en topmadras være det, du mangler for en bedre nattesøvn. Samtidig kan den beskytte din madras, og dermed forlænge levetiden på din madras.

En topmadras er som regel omkring fem centimeter i tykkelsen og er designet til at ligge oven på din madras – ej at forveksle med en rullemadras, som er tyndere, placeres mellem topmadras og lagenet og primært er til af hygiejniske årsager.

Men hvilken topmadras skal du så vælge for bedre søvn? Det hjælper vi dig med at finde ud af her. I vores købsguide har vi gennemgået nogle af de væsentligste kriterier at holde øje med, når du køber en ny topmadras, og i vores sammenligningsmodel kan du sammenligne de forskellige topmadrasser.

Nordic Dream Älv topmadras 90x200 cm – bedst i test

Pros:

 • Fås i flere materialer – allergivenlig naturlatex eller memory-skum
 • Du kan vaske betrækket
 • Effektiv trykaflastning
 • Fås i forskellige størrelser

Cons:

 • Tilsvarende produkter kan fås væsentligt billigere

Derfor skal du købe Nordic Dream Älv

Dette er en den rigtige topmadras til dig, der vil have en god nattesøvn med fast, solid støtte til kroppen.

Nordic Dream har taget højde for, at folk har forskellige præferencer til materialet, og derfor kan du både få denne topmadras i latex eller memory-skum. Firmaet anbefaler latex, som er den variant, de fleste af deres kunder vælger.

Topmadrassen er lavet i naturlatex, hvilket betyder, at den er god til dig, som er allergiker.Betrækket er aftageligt og kan komme i vaskemaskinen, så madrassen kan holdes frisk.

Bedre nætter Prestige topmadras 90x200cm – bedste billige

Pros:

 • Svanemærket, allergivenlig topmadras
 • Kvalitet, der konkurrere med dyrere modeller

Cons:

 • Høj densitet kan være en ulempe for dig, der ønsker en blødere topmadras

Derfor skal du vælge Prestige topmadras 90×200

En god, fast topmadras i naturlatex – og til en særdeles god pris.

Prestige er en topmadras i ekstra fast kvalitet med en densitet på 77kg/m3. Densitet er udtryk for den modstand, kroppen møder, når du lægger dig på madrassen.

Med en tykkelse på 6 cm vurderer firmaet selv, at madrassen er lidt tykkere end mange andre topmadrasser på markedet, hvilket kan være vejen til optimal støtte, hvis du f.eks. har brug for lidt ekstra hårdhed under din rullemadras.

Madrassen kommer med små huller, som mange topmadrasser i naturlatex gør – det betyder, at den er utrolig åndbar og holder sig frisk og kølig om natten, når du skal sove.

Sengekompagniet Tempur topmadras 90x200cm

Pros:

 • Skabt med det luksuriøse TEMPUR-materiale
 • Ekstra tyk madras af høj kvalitet giver god støtte

Cons:

 • Der er ubekræftede rapporter om, at det syntetiske TEMPUR kan afgive lugte og usunde gasser

Derfor skal du vælge Sengekompagniets Tempur-topmadras 90×200

Dette er den rigtige topmadras til dig, der har brug for lidt ekstra støtte – den er skabt med det lækre TEMPUR-materiale, som oprindeligt blev udviklet af NASA og kan ses som det ‘originale’ memory-skum, der former sig efter kroppen. Det betyder, at det gennem årene er blevet udviklet og raffineret af forskere for at skabe den perfekte balance mellem fasthed og fleksibilitet.

Denne TEMPUR-madras på hele 9 cm i tykkelsen aflaster effektivt din ryg og skaber en soveoplevelse, der er som skræddersyet til dig.

Zen Sleep topmadras 90x200cm – bedste med memory-skum

Pros:

 • Memory-skum former sig efter kroppen og giver optimal støtte
 • Antibakterielt materiale
 • Temperaturregulerende

Cons:

 • Memory foam-madrasser fasthed kan blive påvirket af varme og kulde

Derfor skal du vælge Zen Sleep topmadras 90x200cm

Denne skiller sig ud fra mange andre topmadrasser, i det betrækket er produceret af bambusfibre med indvævede sølvtråde, der gør den både allergivenlig og antibakteriel.

En ulempe ved mange topmadrasser i memory-skum er, at de ofte kan blive meget varme. Dette har Zen Sleep her imødekommet ved at lave en 3D-ventileret sidekant, som gør madrassen meget åndbar og i stand til at lede overskydende kropsvarme væk.

Betrækkets underside er beklædt med et blødt og skridsikkert materiale, som sikrer, at madrassen ikke glider rundt, mens du sover og forstyrrer din søvn.

Den har en flot og eksklusiv sølv-kant, og du kan vaske den.

Sengefabrikken Prima Latex topmadras 90x200 cm – bedste allergivenlig topmadras

Pros:

 • Ekstratyk latexmadras
 • Naturligt tencel-betræk

Cons:

 • Ikke velegnet til folk, der foretrækker bløde topmadrasser

Derfor skal du vælge Sengefabrikken Prima Latex 90×200

Topmadrassen er den rette til dig, der ønsker en fast madras i sengen – måske som underlag til din rullemadras.

Firmaet beskriver selv produktet som en fast, allergivenlig madras, der samtidig er meget elastisk og fleksibel, hvorfor den ikke vil føles decideret hård at ligge på.

Denne madras har en perforeret kerne, hvor din kropsvarme strømmer igennem frem for at hobe sig op i madrassen. Den har også en ventilerende 3D-kanal, som effektiviserer varmeafledningen endnu mere. Dertil kommer den med det TENCEL-betræk, som er lavet af træfibre. Det minder på mange måder om bomuld, som mange topmadrasser er betrukket med, idet det er blødt og glat – men det er langt bedre til at transportere fugt. Materialet sikrer ekstra åndbarhed og gør, at sved ikke ophober sig i madrassen – dermed er du så godt som sikret en tør og ren madras. Dette giver de bedste forudsætninger for en bedre søvn.

Sådan vælger du den bedste 90×200 cm topmadras? 

Topmadrasser kommer i mange materialer, tykkelser og fastheder. En god topmadras er den, der sørger for, at din krop har optimal støtte og giver en bedre nattesøvn. 

Når du skal vælge ny topmadras – hvad end det er til dig selv eller en seng i gæsteværelset – er der flere ting, du bør gøre op med dig selv. Heriblandt hvilken madras, den skal ligge på, da det kan influere, hvilken type topmadras, du vælger. Hvis det er til din egen seng, skal du naturligvis også spørge dig selv, hvilken tykkelse og hårdhed, du foretrækker for den bedste nattesøvn. 

Vi hjælper dig her med at finde den rigtige topmadras til dig.

Memory skum vs. latex

Dette er de to måske mest anvendte materialer til topmadrasser – og med god grund. Én af disse to er som regel det, de fleste foretrækker. Den ene er fast og meget åndbar, mens den anden er blødere, former sig efter kroppen og er god til at holde på varmen.

Derfor vil vi her gennemgå forskellene samt fordelene og ulemperne ved de to materialer i topmadrasser.

Latex

Latex-madrasser er typisk lavet af naturlatex – et materiale af høj kvalitet, der som regel er udvundet af træers harpix. Naturlatex er resistent overfor mug- og støvpartikler, hvilket gør det allergivenligt. Dermed er det ofte det indlysende valg for dem, der døjer med allergi overfor fx husstøvmider.

Topmadrasser i naturlatex er ekstremt hårdføre med en lang levetid, og de har en god ventilationsevne. Typisk kommer de med små huller, som lader materialet ånde. Det giver en koldere topmadras til de varme sommernætter, men det øger også hygiejnen og behovet for at vaske din topmadras, da det kan betyde, at du sveder mindre. 

Naturlatex-topmadrasser har tendens til at være meget faste og tunge. Når det kommer til, hvor faste topmadrasser skal være, er der selvfølgelig tale om et præference-spørgsmål. Mange mennesker foretrækker en madras, der ikke er for blød, og til dem vil topmadrasser i naturlatex altså være en god løsning til sengen. 

Memory-skum 

Dette er et syntetisk materiale, hvor tykkelse og densitet er justeret af de forskellige indholdsstoffer. Topmadrasser i dette materiale er ofte mere prisvenlige, og de har en god støtte til kroppen.

Disse topmadrasser er også blevet meget populære, fordi de giver god komfort. Topmadrassen af denne type former sig efter kroppen og reducere presset på din rygsøjle, ligesom de vil reagere på varme og tryk og på den måde sørge for, at kroppens vægt er fordelt ligeligt, og kroppen er aflastet. Der er også tegn på, at en topmadras med memory-skum kan hjælpe med at reducere kroniske smerter i ryg og nakke.

Det negative med denne type af topmadrasser er, at den er lavet syntetisk med forskellige indholdsstoffer – heriblandt polyurethane, som har tendens til at afgive en ubehagelig lugt. Det er dog værd at bemærke, at denne som regel forsvinder efter få dages brug.

Topmadrasser af dette materiale kan også holde på varmen og gøre din seng ret så ubehagelig på varme, fugtige dage. Det airflow, du får med naturlatex, kan mangle her, og det kan gøre, at sved samler sig i madrassen og gør, at du skal vaske den oftere.

Dette gælder særligt topmadrasser af lavere kvalitet – køber du en dyrere topmadras, har firmaet ofte at komme disse problemer til livs.

Ønsker du ekstra støtte og døjer du ikke med allergi, kan dette være et godt valg.

Rullemadras

Selvom du har købt en god topmadras, kan det være en idé også at investere i en rullemadras. Som nævnt i indledningen kan topmadrassen forlænge levetiden på din almindelige madras – og det fungerer helt på samme måde med en rullemadras. Den fungerer som et beskyttende lag på din topmadras, der gør, at du ikke behøver at vaske topmadrassens aftagelige lagen – i stedet kan du vaske rullemadrassen. 

En rullemadras er som regel meget tynd og lavet i 100 procent bomuld.

Topmadrassens betræk 

Dette er et vigtigt punkt, når du vælger topmadras, og materialet, som topmadrassens betræk er lavet af, kan have stor indflydelse på prisen. 

Du kan få betræk i syntetiske fibre, 100 % bomuld, tencel og meget mere. 

Betræk i bomuld har en god ventilationsevne, og det kan være med til at skabe en bedre åndbarhed rundt om madrassens indre kerne. Betræk af syntetiske fibre kan være gode til dig, der sveder meget, da man her kan undgå, at sveden sætter sig og får betrækket til at lugte grimt.

Betræk på topmadrasser skal helst være strækbart, således at betrækket ikke begrænser, hvordan topmadrassen tilpasser sig kroppen.

FAQ

Hvilken 90×200 topmadras er bedst i test?

Den bedste topmadras 90×200 i test er Nordic Dreams Älv, fordi den fås i både memory-skum og latex og leverer solid trykaflastning for ekstra komfort.

Hvilket materiale er bedst til en 90×200 topmadras?

Det er smag og behag; de to mest populære materialer er memory skum og latex – memory skum former sig efter kroppen, mens latex er mere fast. 

sleep more

Sover meget

Søvnen er umådelig vigtig for alle mennesker, men ligesom man kan sove for lidt, så kan man faktisk også sove for meget. Dette kan være

Læs mere »
sleep walker

Søvngænger

Flere oplever søvngængeri i en eller anden udstrækning i løbet af livet. Selve tilstanden er fuldstændig ufarlig, men det kan være en god ide at

Læs mere »
Sleep phases

Søvnfaser

Søvnen er ekstrem vigtig for voksne såvel som børn. Det er under søvnen, at kroppen restituerer og lader op til en ny dag. Gentagende mangel

Læs mere »