Den bedste topmadras 80×200 2022

topmadras 80x200

Har du en enkeltseng, som er middelmådig eller dårlig og ikke giver dig god støtte, kan en god topmadras 80×200 være købet, der gør en forskel. Søvnen spiller en stor rolle for sundhed, og derfor kan det være værd at overveje, om det er tid til en opgradering af sengen.

Topmadrassen er designet til at være laget mellem din almindelige madras og dig selv, og en ny topmadras fås i flere slags materialer – de to mest populære er memory-skum og naturlatex, der hver især har deres fordele.

Når du vælger din nye topmadras, skal du være opmærksom på ting som dens vægt, støtte, højde, komfort, om den er hård eller blød og meget andet. Grundlæggende handler det om at finde den, der passer bedst til dig – men det kan selvfølgelig være svært at vide på forhånd, hvad det indebærer.

Derfor har vi sammenstykket denne artikel, som også indeholder en købsguide, hvor dine mest presserende spørgsmål vedrørende din næste topmadras forhåbentlig bliver besvaret.

Vil du sammenligne specifikationerne på nogle af de produkter, der indgår i testen, kan du gøre det i vores sammenligningstabel.

Nordic Dream Fjäll topmadras – bedst i test

Fordele:

 • Topmadrassen fås i både memory-skum og latexmateriale
 • Har særlige komfort-zoner for bedre støtte til kroppen
 • Kerne yder godt tryk

Ulemper:

 • Har ikke aktiv køling som dyrere modeller

Derfor skal du vælge Nordic Dream Fjäll

Uanset om du er til det bløde memory-skum, der former sig efter kroppen, eller det mere faste og åndbare latexmateriale, som yder god modstand til kroppen og sikrer god støtte, kan denne topmadras fra Nordic Dream i 80×200 cm være den perfekte løsning til dig – Fjäll kommer nemlig i begge materialer.

Nordic Dream er en dansk senge- og madrasvirksomhed, som på kort tid har opnået stor fremgang ved at sælge kvalitetsprodukter med skandinaviske materialer til en fair pris.

Som noget nyt er producenten begyndt at skabe topmadrasser med såkaldt komfort-zoner, som giver særlig støtte til ryg, lænd, hofte og nakke.

Betrækket på denne topmadras er vaskbart og OEKO-TEX-certificeret, hvilket gør den allergivenlig og et godt valg til dig, der døjer med allergi overfor eksempelvis husstøvmider.

Langs siderne på madrasbetrækket er der i øvrigt benyttet et ekstra ventilerende materiale, gør den ekstra varme- og fugtafvisende og giver bedre forudsætning for lave temperaturer, når du skal sove.

Bedre Nætter Prestige topmadras – bedste billige

Fordele:

 • Topmadrassen har fast kerne med høj densitet
 • Anbefales til alle kropsvægte
 • Svanemærket – allergivenlig

Ulemper:

 • Materiale ikke valgfrit

Derfor skal du vælge Bedre Nætter Prestige

Denne topmadras 80×200 har en høj densitet, hvilket er udtryk for den modstand, madrassen yder, når du lægger dig på den. Konkret leverer denne 77 kg pr. kubikmeter, hvilket vil sige, at den kan kategoriseres som ekstra fast.

Samtidig har den en kerne på 6 cm, hvilket ifølge producenten er lidt tykkere end den gennemsnitlige latex-topmadras.

Alt i alt er dette altså topmadrassen til dig, der ønsker en særlig fast overflade til din seng.

Den er ikke oeko-tex-certificeret, men derimod svanemærket og kan derfor stadig kategoriseres som allergivenlig. Madrasbetrækket er aftageligt og vaskbart, således at du ikke behøver at vaske hele topmadrassen, og dermed er du sikret længere levetid.

Bedre Nætter er en dansk virksomhed, som lader dig prøve topmadrassen i 100 dage, før du beslutter dig endeligt. Passer den alligevel ikke til dine behov, kan du kvit og frit returnere den.

Er god søvn for dig lig med en god, hård topmadras – så skal du vælge denne til din seng.

MasterBed memory skum topmadras 80x200 – bedste premium

Fordele:

 • Topmadrassen har trykaflastende formskum af høj kvalitet
 • God til at holde dig varm
 • 3D-betræk gør den særligt ventilerende

Ulemper:

 • Ikke oeko-tex-certificeret
 • Fås ikke i latexmateriale

Derfor skal du vælge MasterBed memoryskum topmadras

Denne topmadras kommer i 6 centimeter trykaflastende skum, som giver en luksuriøs følelse af, at din krops tyk bliver fordelt over et større område.

Topmadrassen fra danske MasterBed er udstyret med skum i fremstillet af viscoelastik, som er temperaturfølsomt og derfor opleves fastere i et koldt rum og gradvist bliver blødere og former sig efter kroppen, når du lægger dig.

Memory-skummet vil af natur holde bedre på varmen end latex – dette kan være en fordel for dig, der har tendens til at blive kold om natten.

Softlex Latex – bedste topmadras i medium-fasthed

Fordele:

 • Topmadrassen er fremstillet med vulkaniseret latex
 • Få fordelene ved latex men en blødere topmadras

Ulemper:

 • Tyndere kerne kan give mindre støtte

Derfor skal du vælge Softlex Latex

Topmadrassen her skiller sig ud fra de øvrige latex-topmadrasser 80×200. Det er fordi, at latexen er blevet vulkaniseret under produktionen. Det betyder, at dens kerne har en ekstra høj elasticitet, som giver en anden blødhed, end din krop måske er vant til fra andre latex-madrasser.

Dermed kan den nærmest ses som en mellemting mellem memoryskum og latexmaterialet, selvom det skal understreges, at den ikke helt kan sammenlignes med en skummadras – og det er heller ikke hensigten.

Det skal til gengæld forstå sådan, at den har de samme kvaliteter, som du finder i andre latex-madrasser, heriblandt åndbarhed, en solid kerne og evnen til at varmeaflede. Men alligevel er den altså medium-fast fremfor fast, hvilket nogle måske vil foretrække. Den giver samtidig en anden blødhed end memoryskum, idet din krop ikke decideret synker ned i sengen – du vil stadig opleve, at latexen ‘skubber igen’ og – i producentens egne ord – yder modstand.

Emma DIAMOND – bedste tykke topmadras

Pros:

 • Formskum – emperaturregulerende materiale af høj kvalitet
 • Topmadrassen har ekstra højde
 • Fri af skadelige stoffer – allergivenlig

Cons:

 • Betræk ikke i bomuld

Derfor skal du vælge EMMA Diamond

Denne topmadras i skummateriale har en højde på hele 9 centimeter, hvilket giver en luksuriøs fornemmelse og en støtte, du for alvor kan mærke.

Denne topmadras er samtidig skabt med særligt, temperaturregulerende materiale i form af såkaldte grafitpartikler i det øverste skumlag, som sikrer optimal temperaturkontrol, således at du hurtigere kan falde til ro i din seng om natten.

Udover dette lag, består madrassen af to yderligere, nemlig det støttende HRX-skum, som yder trykaflastning i alle sovestillinger og skaber god luftcirkulation, samt betrækket, som er specialdesignet til netop denne topmadras og understøtter den temperaturregulerende effekt.

Vil du have en seng, som er helt fri af skadelige stoffer, er denne topmadras også et godt valg, da den bærer OEKO-TEX Standard 100-certificeringen.

Sådan vælger du den bedste topmadras 80×200

Din nye topmadras skal være én, der forbedrer din søvn, er tilpas trykaflastende, har en god vægt. Det skal være én, der passer lige præcis til din krop, dine behov og dit soveværelse.

Når det kommer til søvn, senge og den rette madras, har vi at gøre med lidt af en videnskab. Der er mange faktorer, som spiller ind.

Vi forsøger med denne guide at beskrive, hvad du bør være allermest opmærksom på, når du køber din nye topmadras.

Memoryskum eller latex? 

Dette er de to mest udbredte materialer til topmadrasser – eller madrasser i al almindelighed. Hver især har de deres kvaliteter, der gør, at de giver en unik oplevelse. De er så relativt forskellige, at de fleste mennesker vil foretrække den ene type over den anden, men vi kan afsløre allerede nu, at topmadrasser i latex er de mest købte og populære hos forhandlerne. 

Latex

Latex er et ret fantastisk materiale til topmadrasser og som sagt det, de fleste foretrækker. Topmadrasser i latex er typisk meget faste, allergivenlige og gode til at lede varmen væk fra dig, mens du sover. Det vil sige, at din krop med en latex topmadras vil opleve en behagelig støtte og modstand, når du lægger dig, og du vil være mindre tilbøjelig til at få det for varmt og svede. Det kan også betyde, at din topmadras generelt vil samle færre bakterier og skal vaskes mindre. Det er en god ting, fordi vask slider på topmadrassen og forkorter dens levetid betydeligt.

Skal man pege på en ulempe ved latextopmadrasser kunne det være, at de typisk vil være lidt dyrere end mange andre materialer, men eftersom de er så populære, må man antage, at det er en udgift, som de fleste vurderer til at være godt givet ud.

Memoryskum

Topmadrassen i memoryskum vil forme sig efter din krop, og man kan dermed sige, at du får en madras, der er skræddersyet til lige præcis dig.

Disse madrasser er typisk blødere og mindre faste, hvilket er noget, nogle mennesker sætter pris på – det kommer meget an på din kropsbygning og din sovestil. 

Topmadrasser i memoryskum er ikke altid lige så gode som dem i latex, når det kommer til at skille sig af med varmen – på grund af materialets natur vil den ofte hobe sig op i madrassen og give en varmere soveoplevelse. Dette vil selvfølgelig være et plus for dem, der har det med at få det koldt om natten og vice versa.

Hvis din krop foretrækker en meget blød madras, som modellerer sig efter dig, vil dette materiale givetvis være et godt valg.

Og hvis du er i tvivl, er der formentlig størst sandsynlighed for, at du træffer det rette valg, hvis du vælger en madras i latexmateriale, da meget tyder på, at disse passer til de fleste mennesker.

Certificeringer

Du kan med fordel kigge efter forskellige mærkninger på topmadrasser og øvrige madrasser, som sikrer, at de er uden skadelige eller potentielt skadelige stoffer og i øvrigt er energivenlige. Blandt de mest normale er først og fremmest OEKO-TEX Standard 100-certificeringen, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der kan være skadelige for vores helbred. Det er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler, og en topmadras med dette mærkat viser, at den er testet og godkendt ud fra internationale krav. 

Dernæst kan du kigge efter Svanemærket, som er et af de skrappest miljøcertificeringer i verden, og som blandt andet dækker over, at produktet har en lav miljøbelastning og er fri af visse kemikalier, som kan fremkalde allergi.

Betrækket

Det kan også være en god idé at undersøge, hvilket betræk din topmadras kommer med. Det bedste betræk er skridsikkert, således at topmadrassen holdes på plads og yder bedst mulig støtte. Derudover er det en god idé at kigge efter et tyndt materiale, således at du får mest mulig gavn ud af topmadrassens eget materiale. Det er også vigtigt, at betrækket er åndbart, således at du mindsker unødvendig varmeophobning og kan holde dig frisk og kølig om natten. Sidst men ikke mindst bør du vælge et betræk, der kan tages af og vaskes, så du undgår at vaske hele madrassen og dermed skabe unødvendig slid.

FAQ

Hvilken topmadras 80×200 er bedst i test?

Den bedste topmadras 80×200 i test er Fjäll fra Nordic Dream, som yder ekstra støtte i din seng og fås i både memoryskum og naturlatex.

Hvorfor købe en topmadras?

En topmadras kan yde ekstra støtte og komfort som det sidste lag mellem dig og sengen. Samtidig øger en topmadras levetiden på din seng, da den er med til at beskytte madrassen.