Hjem » Senge » Tempur madras → Test af de 6 bedste tempur modeller (2020)

Tempur madras → Test af de 6 bedste tempur modeller (2020)

Vi har skrevet denne artikel til dig, der ikke har lyst til at købe en samlet seng, men langt hellere vil købe sengeramme og madras for sig. Det giver større fleksibiltet, og faktisk også ofte en besparelse i sidste ende.

Tempur er et af de mest priste mærker i verden og det er der ikke noget at sige til. Du er garanteret en god komfortoplevelse med en Tempur madras, da de alle er opbygget med tanke på ultimativ støtte og komfort. Du er dog garanteret en endnu bedre søvn, hvis du finder lige netop den model, der passer bedst til dig. Vi har derfor skrevet denne tempur madras guide til dig, så du kan få et godt overblik over dine muligheder. Du skal dog ikke panikke over prisen på din favorit madras, hvis den nu ligger over dit nuværende budget. Nederst i artiklen finder du nemlig også et afsnit om, hvordan du finder de bedste tempur madras tilbud.

Men før vi bevæger os videre til de enkelte produkter, så får du her et par gode grunde til, hvorfor du skal vælge en Tempur madras:

 • Materialets solide og komfortable opbygning sikrer dig en fabelagtig nattesøvn
 • De forskellige komfortlag kan være med til at mindske ryg-, nakke- og ledproblemer
 • Vælg mellem flere forskellige fastheder og opbygninger for en individuel tilpasset seng
 • Yderst god investering, da der er lang levetid og 15 års garanti på alle modeller

#1 Tempur Sensation Prima Madras

Kort beskrivelse:

Tempur Sensation Prima Madras er til dig, der gerne vil være sikker på at få en dejlig komfortoplevelse – hver eneste nat. Madrassen kommer med et High Mobility underlag, som sørger for en fjedrende fornemmelse og sikrer, at du nemt kan bevæge dig rundt i sengen.

✅ Tilpasser sig din kropstemperatur, vægt og form for individuel støtte
✅ Aftageligt og vaskbart betræk for en renere seng og et bedre sovemiljø
✅ En af de lidt ‘billigere’ Tempur madrasser

Derfor skal du vælge Tempur Sensation Prima Madras

Hvis du gerne vil investere i en Tempur madras, men ikke helt ved, hvilken en du skal vælge, så er Tempur Sensation Prima Madras et godt sted at starte. Du får den velkendte og utroligt gode Tempur komfort uden at skulle betale en hel bondegård for det. I madrassen er der et High Mobility underlag, der sikrer en god fjedrende fornemmelse. Det sørger desuden også for, at du nemt og roligt kan bevæge dig rundt i sengen.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart ved 60 grader

#2 Tempur Hybrid Supreme Skummadras

Kort beskrivelse:

En Tempur Hybrid Supreme Skummadras sætter en stopper for svedige nætter. Med det særlige Cooltouch betræk sørger madrassen for, at din kropstemperatur altid er optimal for en mere rolig søvn.

✅ Fabelagtig støtte og så vælger du selv hvilken komfort højde du ønsker
✅ Aftageligt og vaskbart Cooltouch betræk med kølende effekt for optimal temperatur
✅ Fås i længden 210 cm, hvis du ønsker en længere variant.

Derfor skal du vælge en Tempur Hybrid Supreme Skummadras

Temper Hybrid Supreme Skummadras er specifikt designet til dig, der ofte bliver varm i løbet af natten. Det kan godt virke som et forstyrrende element, da man hele tiden vågner op for at kaste dynen af og på, men det sætter en Supreme madras altså en stopper for. Her får du en madras en gode støttende egenskaber, som hurtigt reagerer på din kropsvarme og bidrager med en kølende effekt grundet det særlige Cooltouch betræk. Betrækket er desuden vaskbart for et hygiejnisk sovemiljø.

 • Højde: 22 eller 25 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart ved 60 grader, Cooltouch

#3 Tempur Original Prima Cooltouch Madras

Kort beskrivelse:

Med en Tempur Original Prima Cooltouch Madras får du en dejligt kølende madras, der tilpasser din kropstemperatur, så du får en rolig nats søvn. Selve madrassen er desuden mere fast end andre Tempur modeller.

✅ Madrassen er mere fast end hos andre Tempur modeller
✅ Sikrer dig mod en for høj kropstemperatur, da den har kølende egenskaber
✅ Både fast og fleksibel støtte af din krop

Derfor skal du vælge Tempur Original Prima Cooltouch Madras

Uanset hvilken størrelse madras du er på udkig efter, så kan denne Tempur Original Prima Cooltouch madras passe til dine behov. Den føres nemlig i mange forskellige størrelser. Madrassen tilbyder en utrolig god komfortoplevelse, samt en sikker og fast støtte af din krop. Den kølende effekt i opbygningen sikrer dig mod at blive alt for varm i løbet af natten. Det hjælper dig til en bedre søvn. Du har også mulighed for at opretholde en god hygiejne i din seng, da betrækket er vaskbart.

 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 70, 80, 90, 120, 140, 160 eller 180 cm
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart ved 60 grader, Cooltouch

4# Tempur Cloud Supreme Skummadras

Kort beskrivelse:

Hvis du gerne vil være sikker på at få en dejlig blød madras med hjem, så skal du gå efter en Tempur Cloud Supreme Skummadras. Denne model har nemlig en blødere opbygning end andre Tempur madrasser, men yder naturligvis stadig optimal støtte.

✅ Blødere at ligge på end andre Tempur modeller
✅ Yder god støtte af din krop, så du kan få en rolig nats søvn

Derfor skal du vælge Tempur Cloud Supreme Skummadras

Tempur Cloud Supreme Skummadras er til dig, der gerne vil have en lidt blødere model med hjem. Den er ikke lige så fast i materialet som f.eks. en Tempur Original model, men giver stadig optimal støtte af din krop. Hele komfortoplevelsen bliver dog lige dét blødere med en Cloud model. Du får naturligvis stadig et aftageligt og vaskbart betræk med til din Tempur Cloud Supreme Skummadras, så du kan opretholde et hygiejnisk og rent sovemiljø.

 • Højde: 21 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart ved 60 grader

#5 Tempur Origina­l Elite Skummad­ras

Kort beskrivelse:

Med en Tempur Origina­l Elite Skummad­ras får du både en støttende og fast følelse, et Cooltouch betræk med kølende effekter (som desuden er vaskbart) og så har du også mulighed for at vælge modellen med en længde på 210 cm.

✅ Tempur Original giver en fastere følelse end andre Tempur madrasser
✅ 1Cooltouch betræk med kølende egenskaber for en dybere og roligere søvn
✅ Optimal støtte af din krop for at undgå ømhed i kroppen

Derfor skal du vælge Tempur Origina­l Elite Skummad­ras

Med en Tempur Origina­l Elite Skummad­ras kan du reelt set ikke brokke dig over nogle af parametrene i din nye seng. Madrassen er relativt fast, men sikrer stadig optimal støtte af din krop. Derudover får du et aftageligt og vaskbart Cooltouch betræk, der grundet en indvævet egenskaber sørger for at absorbere al overskydende varme, så du opnår den bedste kropstemperatur, mens du sover.

 • Højde: 25 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart ved 60 grader, Cooltouch

#6 Tempur Topper 7 Topmadras

Kort beskrivelse:

Tempur Topper 7 Topmadras giver din madras et ekstra pift og sikrer dig en formidabel komfort. Du kan vælge mellem tre følelsesvarianter for at opnå den bedste komfort for lige netop din krop.

✅ Vælg mellem tre varianter: Cloud, Original og Sensation for ekstra komfort
✅ Aftageligt og vaskbart betræk for en mere hygiejnisk seng
✅ En topmadras forlænger levetiden på din seng

Derfor skal du vælge Tempur Topper 7 Topmadras

Hvis du gerne vil øge komforten i din nuværende seng eller være sikker på at få det bedste af det bedste til din nye Tempur madras, så kan du med fordel investere i en Tempur Topper 7 Topmadras. Du får en topmadras med en tykkelse på 7 cm og et aftageligt og vaskbart betræk. Du kan desuden vælge mellem 3 følelsesvarianter: Cloud, Original og Sensation, så du kan finde lige netop den model, der passer til dig og dine behov.

 • Højde: 7 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart ved 60 grader

Hvorfor er Tempur madrasser specielle?

Helt grundlæggende blev Tempur materialet først udviklet af NASA i løbet af 1970’erne for at beskytte astronauter under raketopsendelser. Materialet blev senere hen videreudviklet og bliver i dag benyttet for at give kunder verden over en langt bedre søvnoplevelse. Tempur lever op til strenge kvalitetskrav, der bl.a. går på en minimering af skadelige stoffer, allergener o.l.

Tempur er efterhånden blevet en af forbrugernes favorit brands og det er der ikke noget at sige til. Alle deres madrasser er f.eks. produceret med viskoelastiske celler, der aktivt former sig efter den individuelle krop. Det sikrer en ultimativ komfortoplevelse og fabelagtigt støtte af kroppen. Og så har du mulighed for at vælge mellem fire overordnede typer, når du skal beslutte dig for din nye Tempur madras: Cloud, Sensation, Original og Hybrid. Du varierer alle i fasthed og fleksibilitet, men sikrer den ultimative Tempur komfortoplevelse. Du kan se herunder, hvilken fasthed de hver især repræsenterer:

 • Original: Relativt fast
 • Sensation: Fjedrende
 • Cloud: Relativt blød
 • Hybrid: Reagerer hurtigt på den individuelle krop

Vælg den helt rigtige model til dig

Du har desuden mulighed for at vælge en af følgende kategorier med hver af de ovenstående typer: Prima, Supreme eller Elite.

Med en Prima model får du en madras med en opbygning af 1,5 cm Cooltouch teknologi, 8 cm Tempur Støttelag og 11 cm Durabase teknologi. En Supreme model tilbyder også en opbygning af 1,5 cm Cooltouch teknologi, 8 cm Tempur Støttelag og 11 cm Durabase teknologi, men imellem Cooltouch- og Støttelaget får du også et 2 cm tykt Tempur komfortlag. Med en Elite model får du en madras med endnu flere sammensatte lag for en ultimativ komfortoplevelse med 1,5 cm Cooltouch teknologi, 5 cm Tempur Komfortlag, 7 cm Tempur Støttelag og to separate lag med hver deres 6,5 cm Durabase teknologi. Tempur madrasser omfavner dig altså fra top til tå – uanset hvilken type og model du vælger.

Hvor længe er en Tempur madras levetid?

Hvis du passer godt på din Tempur madras og sørger for at vedligeholde den ordentligt, så kan den sagtens holde i rigtig mange år. Tempur tilbyder selv 15 års garanti på alle produkter, og du kan derfor være sikker på, at du investerer i en yderst holdbar madras. Du er altså garanteret en seng, der holder i minimum 15 år.

Hjælper en Tempur madras mod ondt i ryggen?

Ja, hvis du finder den helt rigtige Tempur madra til dig, så kan det mindske dine gener og smerter fra ondt i ryggen. Madrassernes opbygning hjælper bl.a. også på led- og nakkeproblemer, samt søvnproblemer. Der er altså mange fordele ved at vælge en Tempur madras – uanset hvilken type skavank du lider af.

Hvad er forskellen på en Tempur madras og Tempur topmadras?

Du får naturligvis optimal støtte af din krop uanset om du vælger at investere i både en Tempur madras og topmadras eller kun den ene af dem – og så supplere modellen med en anden variant. Det vigtige er som sådan bare, at du finder en model, der passer til lige netop dine behov.

Forskellen på en Tempur Madras og en Tempur Topmadras er dog, at madrassen er det essentielle komfortlag. Hvis du derfor gerne vil være sikker på at få den fulde Tempur komfortoplevelse, så er det som udgangspunkt bedst, at du som minimum investerer i en af deres madrasser frem for en topmadras. Topmadrassen fungerer nemlig primært som et ‘ekstra lag’, der sikrer et yderligere komfortlag og beskytter den underliggende madras mod brugsspor. På den måde får du en mere komfortabel seng, der også holder i flere år.

Sådan finder du frem til den bedste pris på Tempur madrasser

De fleste af Tempurs madrasser ligger desværre i den lidt dyre ende af skalaen og det kan derfor være fristende at gå efter andre modeller. Vi vil dog pointere, at kvalitet typisk hænger sammen med pris – og at det derfor godt kan være en fordel for både din komfortoplevelse og din nattesøvn at investere i en af disse lidt dyrere modeller. Og så er der f.eks. 15 års garanti på alle Tempur madrasser, så du kan være sikker på, at du investerer i en seng, der kan holde i en lang årrække.

Men hvis Tempur madrasserne nu alligevel ligger over dit budget, så skal du ikke fortvivle helt endnu. De fleste af modellerne kommer nemlig på tilbud hos forskellige online forhandlere i løbet af året. Du kan altså sagtens finde en fabelagtigt Tempur madras til under 10.000 kr., hvis du bare benytter din indre tilbudsjæger. Og så kan du jo passende bruge tiden indtil der kommer tilbud på at undersøge præcis hvilken model du gerne vil have med hjem. Så sparer du dig selv for at panikke, når tilbuddet kun løber i 24 timer, da du allerede på forhånd ved, hvilken model du vil have fingrene i.

2 Responses

 1. Hejsa
  Vi købte vores tempo i 2008-09
  Jeg er begyndt og få ondt i ryggen når jeg skal vende mig.
  Jeg har vendt madrassen 180 grader.
  Kan det være en hentydning til at den er slidt op???
  Hilsen John Eriksen

  1. Hej John. En seng/madras holder (afhængig af kvalitet) ca. 10 års tid. Udover sengen eller madrassen, så ændres vores krop jo også i takt med at vi bliver ældre – og derfor kan det sagtens være sengen bare ikke passer til dig længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *