Hjem » Sovesofaer » Sovesofa med chaiselong – Se de 7 bedste modeller

Sovesofa med chaiselong – Se de 7 bedste modeller

Sovesofa med chaiselong - Vi guider til dig at vælge den bedste:

Hvis du er på jagt efter den bedste sovesofa med chaiselong, så er du helt sikkert kommet til de rette sted. I denne artikel har vi nemlig samlet nogle af de bedste sovesofaer med chaiselong’er, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine valgmuligheder.

Du burde altså meget gerne gå herfra med inspiration til dit kommende sovesofa køb – og måske endda konkret viden om, hvilken model du gerne vil bestille hjem, hvis du falder for en af de nedenstående modeller. Og hvis du stadig er lidt i tvivl, om du skal vælge en sovesofa med eller uden chaiselong, så har vi også et afsnit om fordelene ved begge valg nederst i artiklen. Så læn dig tilbage og mærk inspirationen strømme til dig!

#1 Bragi Sovesofa

Kort beskrivelse:

En Bragi Sovesofa har en dejlig opbygning af pocketfjedre og tilbyder en fastere siddekomfort end andre sofaer. Modellen har et enkelt og stilrent design, men du har mulighed for at tilpasse sovesofaen til dine behov ved at vælge den farve, som bedst passer ind hos dig.

✅ Fastere siddekomfort end i andre sofaer
✅ Sofaen kan spejlvendes, så du bestemmer selv, hvor du vil have din chaiselong
✅ Mulighed for at bestille sovesofaen hjem i special farve

Derfor skal du vælge en Bragi Sovesofa

Hvis du gerne vil være absolut sikker på at få en sovesofa, der både formår at være behagelig som sofa og som seng, så skal du investere i denne Bragi Sovesofa. Modellen består af pocketfjedre, der også benyttes i de fleste senge. I udslået tilstand svarer sovesofaen til en halvandensmandsseng á 140 x 200 cm. Det betyder bl.a., at der er rigelig af plads til to personer.

Du kan dog altid med fordel investere i en topmadras til din Bragi Sovesofa, hvis du gerne vil være sikker på at få en fantastisk komfortoplevelse. Hvis du kun regner med at sove i sovesofaen med jævne mellemrum eller benytte den som gæsteseng, så behøver du dog ikke tænke for meget over en topmadras, da sovesofaen sagtens kan benyttes som den er.

 • Højde: 65 cm (siddehøjde 38 cm)
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Fyld type: Pocketfjedre
 • Betræk: Stof
 • Farve: Grå, men med mulighed for at vælge egne special farver

#2 Kare Design Dottore Sovesofa

Kort beskrivelse:

En Kare Design Dottore Sovesofa har et enkelt og nordisk look, der passer perfekt ind i den moderne stue. Modellen har desuden en maks belastning på helt op til 250 kg, og du kan derfor være sikker på at få en robust model med hjem.

✅ Yderst robust sovesofa med en evne til at bære op til 250 kg
✅ Moderne sofa, der passer ind i samtlige rum og stilarter
✅ Mindre model end andre sovesofaer og den passer derfor også til mindre rum

Derfor skal du vælge en Kare Design Dottore Sovesofa

Hvis du er på jagt efter en lidt mere moderne sovesofa, så er denne Kare Design Dottore Sovesofa dén model, du skal kigge nærmere på. Sovesofaen er designet efter et simpelt og moderne design, hvilket gør den relativt ‘neutral’, selvom den er fine ben lakeret i stål. Det er en klar fordel for dig, da du i så fald selv kan være med til at sætte dit eget præg på sofaen – f.eks. ved brug af farverige puder.

Lige netop denne sovesofa kan også holde til personer i alle aldre og størrelser, da den har en høj belastningsevne. Faktisk kan sovesofaen klare en maks belastning på helt op til 250 kg, hvilket gør den en del mere robust og holdbar end andre modeller.

 • Højde: 79 cm (siddehøjde: 40 cm)
 • Længde: 265 cm
 • Bredde: 87 cm
 • Betræk: Stof, polyester
 • Vægt: 56,9 kg
 • Farve: Lysegrå eller sort
 • Maks belastning: 250 kg

#3 Sacramento Vendbar Sovesofa

Kort beskrivelse:

Denne fine Sacramento Vendbar Sovesofa er til dig, der gerne vil have en god sidde- og liggekomfort – samtidig med, at du har mulighed for ekstra opbevaring under chaiselongen. Modellen har desuden en opbygning af bl.a. naturtræ og PU skum.

✅ Vendbar chaiselong, der tilbyder mulighed for selv at vælge chaiselongens placering
✅ Mulighed for opbevaring under chaiselongen
✅ Fin plads til, at to personer kan sove på sovesofaen grundet ¾ seng størrelse

Derfor skal du vælge en Sacramento Vendbar Sovesofa

Med en Sacramento Vendbar Sovesofa har du mulighed for at benytte pladsen under chaiselongen til opbevaring. Det gør det en del nemmere at opbevare ekstra sengetøj eller måske duge til bordet uden at det er i vejen hver gang du skal i skabet. Selve sovesofaens opbygning består af naturtræ og stål med en PU skum kerne. Det sikrer dig en medium fasthed i siddekomfort. Derudover består sovesofaens betræk af polyester.

Du har fin plads til to person, enten to voksne eller en voksen og et barn, når sovesofaen er slået ud, da den her fylder 195 x 139 cm. Det svarer næsten til en halvandenmandssengs mål. Du kan selv vælge om du ønsker modellen bestilt hjem i mørkegrå, grå eller sort. Derudover er modellen desuden vendbar, så du selv bestemmer, hvor chaiselongen skal placeres.

 • Højde: 155 cm
 • Længde: 218 cm
 • Bredde: 155 cm
 • Fyld type: PU skum
 • Betræk: Stof, polyester
 • Vægt: 99,6 kg
 • Farve: Mørkeblå, grå og sort

#4 Benjamin Sovesofa

Kort beskrivelse:

Med en Benjamin Sovesofa får du optimal støtte og komfort hele vejen igennem, da modellen består af pocketfjedre og skum. Samtidig er der mulighed for at opbevare sengetøj, en topmadras eller lignende under chaiselongen.

✅ Mulighed for opbevaring under chaiselongen for et pladsbesparende møbel
✅ Chaiselongen kan både placeres i højre og venstre side – efter behov
✅ Modellen koster under 6.000 kroner og den kan derfor passe til de flestes budget

Derfor skal du vælge en Benjamin Sovesofa

Du kan næsten ikke undgå at ligge godt på en Benjamin Sovesofa – uanset om du benytter dig af sofa delen eller har foldet sengen ud. Denne model er nemlig opbygget af en blanding af moderne pocketfjedre (som benyttes i mange senge) og holdbart skum. Du kan derfor være helt sikker på at få en yderst behagelig sovesofa, der både sikrer god støtte og et højt komfortniveau. Samtidig ligger modellen langt fra i den dyre ende af skalaen og de fleste burde derfor have råd til en denne sovesofa.

En Benjamin Sovesofa er heller ikke lige så stor og bred som mange andre varianter, hvilket gør den perfekt til mindre stuer, til gæsteværelset eller måske til teenageværelset, hvor din datter / søn gerne vil kunne have venner på besøg uden, at de skal sidde i sengen. Modellen her kommer desuden med et vand- og smudsafvisende stof og så er der plads til opbevaring under chaiselongen. Du bestemmer også selv om du vil have din variant med chaiselong i højre eller venstre side.

 • Højde: 90 cm
 • Længde: 225  cm
 • Bredde: 88 cm
 • Fyld type: Pocketfjedre
 • Betræk: Smuds- og vandafvisende stof
 • Farve: Grå, men med mulighed for at vælge special farve

#5 Cleveland Sofa med Chaiselong

Kort beskrivelse:

Du er garanteret et højt og blødt komfortniveau med denne Cleveland Sofa med Chaiselong. Hele modellen, altså både sæderne og ryggen, består nemlig af en opbygning med polyetherskum, hvilket sikrer dig en behagelig sofa og seng.

✅ Moderne look, der kan passe ind i de fleste stuer eller gæsteværelser
✅ Opbygning af skum for en behagelig komfortoplevelse som både seng og sofa

Derfor skal du vælge en Cleveland Sofa med Chaiselong

Denne Cleveland Sofa med Chaiselong er et ideelt valg til den moderne stue, hvor sofaen godt må blende lidt ind. Modellen kommer i tre forskellige farver, lysegrå, mørkegrå og rosa, der passer perfekt ind i et moderne hjem – og du har selv mulighed for at vælge, hvilken type ben, du gerne vil have med til sovesofaen. Sovesofaen fyld består af polyetherskum i både sæder og ryg, hvilket skaber en behagelig og komfortabel oplevelse. Vær gerne opmærksom på, at modellens chaiselong er højrevendt.

Modellen har desuden en vægt på 73 kg og fylder det samme som en halvandenmandsseng i udslået tilstand – 140 x 200 cm. Der er altså rigelig af plads til to personer med denne model og derfor kan den også fint fungere som en gæsteseng til overnattende gæster.

 • Højde: 81 cm
 • Længde: 231 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Fyld type: Polyetherskum
 • Betræk: Stof
 • Vægt: 73 kg
 • Farve: Vælg mellem mørkegrå, lysegrå eller rosa med forskellige farvet ben

#6 Devon Flex 450 Sovesofa

Kort beskrivelse:

En Devon Flex 450 Sovesofa består af bonell fjedre i selve sofaens sæde, mens ryglænet består af polyetherskum. Der er mulighed for opbevaring i modellen, så du ikke behøver at investere i yderligere et møbel for at finde plads til sengetøj eller lignende.

✅ God udnyttelse af pladsen grundet mulighed for opbevaring
✅ Opbygning af både bonell fjedre og polyetherskum for en behagelig sovesofa
✅ Kan bestilles i en anderledes grøn farve, der tilfører lidt eksklusivitet til rummet

Derfor skal du vælge en Devon Flex 450 Sovesofa

Hvis du har god plads i din stue og gerne vil være sikker på at få en stor og behagelig sovesofa, så kan denne Devon Flex 450 Sovesofa være noget for dig. Du får en kæmpe model for pengene, der både kan tilføre eksklusivitet og et højt komfortniveau til dit hjem. Modellen her har en opbygning af bonell fjedre i sædet for en god siddekomfort og så består sovesofaen ryg af polyetherskum for at give en behagelig støtte til din ryg, når du sidder i sofaen.

Fordelen ved at investere i denne model er, at der er mulighed for at benytte pladsen under sofaen til opbevaring. På den måde kan genstande som sengetøj, puder og dyner nemt pakkes væk, når der ikke længere er behov for at have dem fremme. Samtidig fås lige netop denne model i en anderledes blå/grønlig farve, hvilket kan give din stue et eksklusivt vibe.

 • Højde: 81 cm
 • Længde: 253 cm
 • Bredde: 224 cm
 • Fyld type: Bonell fjedre og polyetherskum
 • Betræk: Stof
 • Vægt: 105 kg
 • Farve: Grøn eller grå

#7 Stanford LUX U-sovesofa

Kort beskrivelse:

En Stanford LUX U-sovesofa består af en blanding af bonell fjedre og PU skum. På den måde får du en god komfortoplevelse uanset om du bare sidder på sofaen eller har modellen slået ud som en seng. Samtidig er der to store opbevaringsrum under hver chaiselong.

✅ Optimal udnyttelse af pladsen med opbevaringsrum under begge chaiselonger
✅ Opbygning af både bonell fjedre og skum for en optimal komfortoplevelse
✅ Plads til samtlige familiemedlemmer uden det bliver for trængt

Derfor skal du vælge en Stanford LUX U-sovesofa

Med en Stanford LUX U-sovesofa får du en sofa med plads til hele familien. Sovesofaen er stor og rummelig og formet som et U, så alle stadig kan se tv eller tale med hinanden uden problemer. Det betyder desuden også, at sovesofaen har to chaiselongen, hvor der endda er mulighed for opbevaring under dem begge – så bliver det vist ikke bedre. En Stanford LUX U-sovesofa er opbygget af PU skum og Bonell fjedre, hvilket giver dig en dejlig komfortoplevelse uanset om du ligger på sofa delen eller har slået modellen ud til en seng. I udslået tilstand måler sengen 147 x 260 cm.

Modellen er desuden omkranset af et slidstærkt Sawana møbelstof, så du ikke behøver at bekymre dig for meget om slidtage. I stedet kan du bare bruge tiden på at hygge med familien i denne kæmpe sovesofa model. Du har både mulighed for at vælge denne model med venstrevendt eller højrevendt chaiselong. Og fik vi også nævnt, at du kan få denne kæmpe herlighed til under 7.000 kroner?

 • Højde: 85 cm
 • Længde: 297 cm
 • Bredde: 203 / 162 cm (lang og kort chaiselong)
 • Fyld type: Bonell fjedre og PU skum
 • Betræk: Sawana møbelstof
 • Vægt: 192 kg
 • Farve: Grå

Derfor skal du vælge en sovesofa

Du er sikkert allerede ret overbevist om, hvorfor en sovesofa er en god ide siden du læser denne artikel, men vi vil nu stadig gerne fortælle dig lidt mere om, hvorfor sovesofaer er så god en investering. 

 • Et yderst pladsbesparende møbel, da du både får seng og sofa i ét møbel
 • God som en gæsteseng, da den kan bruges i hverdagen og samtidig slås ud uden problemer, når gæsterne vælger at overnatte
 • Mulighed for at finde en sovesofa, der passer til lige netop dine behov i forhold til størrelse, farve, opbygning o.l.
 • En god mulighed for at spare penge på både senge- og sofakøb

Pladsbesparende møbel

Først og fremmest er sovesofaer et optimalt valg for personer, der lider af pladsmangel i deres hjem / værelse. En sovesofa giver dig nemlig mulighed for at have to møbler i én. Det skyldes, at du både får en komfortabel seng og en god sofa (i hvert fald hvis du investerer i den rigtige sovesofa for dig) i en og samme møbel. Med en sovesofa har du god mulighed for at ‘fjerne’ din seng, når du får gæster på besøg, så de frem for at sidde i din redte seng, i stedet kan sidde i din sofa.

Optimal gæsteseng

En sovesofa kan også være det oplagte valg til dig, der gerne vil have muligheden for at have overnattende gæster, men ikke har plads / tid / overskud til at istandsætte et separat gæsteværelse til formålet. Du har mulighed for at benytte sovesofaen til daglig som sofa og så kan den altid foldes ud, når du får overnattende gæster. Og lad os bare være ærlige.. Hvilken gæst ville ikke foretrække en sovesofa over en luft- eller foldemadras på gulvet? Vi ved i hvert fald, at vi ville!

Er du dog mere til den traditionelle gæsteseng, vil vi naturligvis ikke stå i vejen for din drøm. Vi har faktisk skrevet en guide til de bedste gæstesenge, hvor du kan få lidt inspiration til dit kommende sengekøb (ja, der er også sovesofaer på listen). Du finder artiklen her.

En sovesofa til dine behov

Du behøver faktisk ikke at føle, at du skal gå på kompromis for at finde en god sovesofa. Der er efterhånden så mange forskellige modeller at vælge imellem, at du sagtens kan finde en fabelagtig model, der passer til lige netop dine behov. Det gælder desuden uanset om du foretrækker en bestemt størrelse, farve, form eller komfortniveau – der er rigeligt med valgmuligheder. 

Vi vil dog anbefale dig altid at undersøge markedet før du desperat kaster dig over den første og den bedste variant. Du skal jo trods alt gerne tage højde for, hvilke præferencer du har til en sofa og en seng, så du kan komme hjem med den helt rigtige variant. Af den grund skal du heller ikke gå for meget på kompromis – og slet ikke på komforten. Dén er nemlig yderst vigtig for, at du ikke vågner op med ømme led og muskler, hvis du er faldet i søvn, mens du har set tv i stuen. Hvis du finder en god sovesofa, så kan den faktisk sagtens have et komfortniveau, der lever op til en reel seng.

En måde at spare penge på

Det her punkt ligger sig naturligvis en smule op til de andre, men det er stadig en vigtig pointe og en særdeles god fordel ved sovesofaer: Du har mulighed for at spare gode penge. Ved at kombinere købet af seng og sovesofa (hvis det er det formålet er, naturligvis), så kan du faktisk sagtens spare en del penge, da flere sovesofaer er billigere end senge – og nogen gange også andre sofaer. Det skyldes muligvis, at folk tror, at en sovesofa langt fra er lige så god som en reel sofa. Det er dog til din fordel, da du i så fald kan spare penge ved at købe din seng og sofa som et samlet møbel.

Sovesofa med eller uden chaiselong?

Valget af om du skal købe en sovesofa med eller uden en chaiselong afhænger lidt af, hvor meget plads du har derhjemme. Hvis du har rigeligt med plads til en chaiselong, vil vi klart anbefale dig at vælge sådan en model. Hvorfor? Jo, fordi du i så fald har mulighed for at købe en model, der tilbyder opbevaringsplads under chaiselongen. Og så bliver dit nye møbel pludselig multifunktionelt (eller.. Mere end det var i forvejen i hvert fald). 

En sovesofa med en chaiselong giver dig desuden også mulighed for at slappe af foran fjernsynet eller med en god bog på en anden måde. Her kan du nemlig brede dig på en anden måde end du f.eks. kan i en ‘normal’ sofa uden chaiselong. Samtidig giver chaiselongen naturligvis også mulighed for, at flere personer kan sidde i sofaen, hvilket jo også er en fordel, hvis I er en stor familie eller at du altid har mange gæster på besøg.

LÆS OGSÅ: De bedste sovasofaer i læder

Fordele ved en sovesofa uden chaiselong

Der er dog også et par fordele ved at vælge en sovesofa uden chaiselong. Først og fremmest fylder modellen ofte ikke lige så meget som en variant med chaiselong – og det kan jo være en god ting for folk med pladsmangel. Samtidig kommer du også til at sidde på en anden måde i sofaen, når du ikke slænger dine ben op på en chaiselong. Og dét kan faktisk være bedre for både din ryg og din lænd, da du så sidder mere ret. Lige denne fordel hjælper dog kun, hvis ikke du i stedet slænger dig på langs.

Uden en chaiselong kan du endda også altid investere i små puf’er til stuen. Det kan du naturligvis også selvom du har en sovesofa med chaiselong, men det vil nok bare se mindre klemt ud, hvis du matcher det med en chaiselong-løs variant.

Vil du gerne læse mere om ‘normale’ sovesofaer, og måske finde lidt inspiration til et kommende sovesofakøb? Så kan du med fordel læse vores guide til de bedste sovesofaer her.

Billig sovesofa med chaiselong

Det er langt fra umuligt at finde en billig sovesofa med chaiselong, der samtidig har et højt komfortniveau – bare se på de ovenstående modeller. Flere varianter ligger helt generelt til en god pris, men hvis du gerne vil finde frem til de helt billige sovesofaer (eller dyre sovesofaer, men på et godt tilbud), så kan det dog godt være, at du til tider skal finde din indre tilbudsjæger frem. De fleste online forhandlere kører nemlig med gode tilbud flere gange om året og her kan der altså være gode penge at spare. Af den grund skal du gerne have fundet frem til din drømme sovesofa med chaiselong på forhånd, så du er klar til at trykke på bestil-knappen, når den kommer på tilbud.

Vil du læse mere om gode sovesofa tilbud? Så kan du med fordel læse vores artikel om lige præcis dét emne her.

Sovesofa vs. daybed

Sovesofa modeller er begyndt at få skarp konkurrence fra daybeds. Det skyldes, at de to møbler minder meget om hinanden og reelt kan benyttes til de samme formål. Daybeds har en sådan opbygning, at de både kan benyttes som sofa, sovesofa, seng eller pyntegenstand, hvorfor de altså til tider bliver foretrukket over sovesofaer. Vi vil dog godt lige slå fast, at daybeds altså ikke nødvendigvis er bedre end sovesofaer – de er bare populære lige nu fordi de giver et udtryk af modernitet og eksklusivitet til danske hjem.

Valget af om du skal investere i en daybed eller en sovesofa afhænger ret meget af din indretningstil, hvilket bliver fint illustreret i nedenstående afsnit om forskellen på en daybed og en sovesofa.

Anderledes opbygning

Den store forskel på daybeds og sovesofaer ligger faktisk i designet og opbygningen. En sovesofa er f.eks. mere robust og holdbar end en daybed, der ofte er et let møbel og dermed også virker ‘luftigt’ og knap så bestandig som en sovesofa. Dermed kan en daybed også være et godt valg til mindre rum, da en sovesofa (uanset hvor lille en model man køber) kan komme til at virke meget stor og pladsoptagende i et lille rum. Det kan dog også virke modsat – en daybed kan virke som et lille nips møbel i et stort rum.

Sovesofaer er desuden ofte bygget op med en madras (og nogen gange også en ramme uden om madrassen) og beklædt med stof. En daybed består derimod af en tydelig ramme, der ofte indgår i selve designet, og en tynd madras – og måske et par puder, afhængigt af modellen.

Hvis du er lidt lun på ideen om en daybed, eller i hvert fald bare gerne vil se, hvilke muligheder, der findes på markedet, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste daybeds her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *