Bedste sommerdyne 2022 – Find den bedste sommerdyne til dig

sommerdyne

Når du skal finde en lækker dyne, kan en sommerdyne kan være en god investering for folk, der ofte får det varmt i løbet af sommeren med en helårsdyne eller vinterdyne. Sommerdynen er nemlig en del lettere end en helårs- eller vinterdyne, og derfor kan dynen være med til at give dig et bedre sovemiljø i løbet af sommermånederne. Vi har her samlet nogle af de dyner, der har klaret det bedst i sommerdyne tests, så du nemt og hurtigt kan finde frem til den bedste sommerdyne til dig.

Temprakon Sommerdundyne - En dobbelt sommerdyne á 200 x 220 cm

Denne Temprakon Sommerdundyne er perfekt til brug i de varme sommermåneder. Dynen består af 90% dun og 10% småfjer og så kommer den med en temperaturregulerende side, der hjælper dig med at slippe af med overskydende varme, så du kan få en roligere nats søvn.

 • Temperaturregulerende og fugtabsorberende egenskaber for en jævn temperatur
 • Dynen har en høj isoleringsevne grundet en bæreevne på over 10
 • Den særlige Fresh behandling sikrer dig mod bakterier og husstøvmider

Derfor skal du vælge en Temprakon Sommerdundyne

Hvis du er typen, der ofte bliver ekstremt varm i løbet af sommerperioden, når du forsøger at sove, men stadig gerne vil have mulighed for at sove med en dyne om dig, så er denne Temprakon Sommerdundyne din løsning. Her får du nemlig en dejlig temperaturregulerende og fugtabsorberende dyne, der bedst muligt understøtter dine behov og hjælper dig til en jævn kropstemperatur. Dynen består af fyld med 90% dun og 10% småfjer og har en bæreevne på over 10, men det er faktisk de særlige mikroskopiske kapsler fra Temprakon, der sørger for at reagere på din temperatur.

Samtlige naturmaterialer i dynen har været igennem Temprakons Fresh behandling, der sørger for at eliminere bakterier og husstøvmider, hvilket sikrer dig en sundere og mere hygiejnisk dyne.

Nænsom Sommerdyne Sval - En allergivenlig sommerdyne

Med denne Nænsom Sommerdyne Sval får du en allergivenlig, miljøvenlig og bæredygtig dyne, da den virker afvisende over for bakterier og husstøvmider samtidig med, at de benyttede moskusdun er varmebehandlede. Du kan derfor trygt tage denne lækre sommerdyne med indenfor i dit hjem.

 • Allergivenlig, da dunene er varmebehandlede og husstøvmider ikke kan leve i stoffet
 • Bæredygtig og miljøvenlig produktion med OEKO-TEX certificering og Svanemærket
 • Vår af økologisk bomuld, hvor husstøvmider ikke kan trænge igennem

Derfor skal du vælge en Nænsom Sommerdyne Sval

Har I allergi i familien (eller vil I gerne undgå at få det), så kan det være en fordel at investere i en allergivenlig dyne. Dynens 240 gram moskusdun er både vasket og varmebehandlede, hvilket garanterer dig en dyne uden bakterier, vira eller andre organiske rester. Derudover består dynens vår af økologisk bomuld, der holder certifikat fra OEKO-TEX, så du kan være sikker på, at der ikke er benyttet skadelige stoffer i produktionen. Våret er desuden vævet på en sådan måde, at husstøvmider ikke kan trænge igennem.

Nænsom dynen er både et etisk bæredygtigt, miljø- og allergivenligt produkt, der endda også holder Svanemærket. Du kan altså være sikker på at få en ordentlig model med hjem med denne dyne.

Unikka Dyne Sval - Sommerdyne med moskusdun

Unikka Dyne Sval er en dejlig sommerdyne med 250 gram moskusdun. Modellen har en høj isoleringsevne samtidig med at den afleder overskydende fugt fra din krop. Derudover er den allergivenlig, da husstøvmider ikke kan leve i stoffet.

 • OEKO-TEX og NOMITE certificeret for en hygiejnisk og ren dyne
 • Høj bæreevne på 11 for en god isolering i dynen
 • Allergivenlig sommerdyne, der hjælper til en god kropstemperatur

Derfor skal du vælge en Unikka Dyne Sval

En Unikka Dyne Sval er perfekt til dig, der gerne vil have en allergivenlig sommerdyne, der samtidig har en høj isoleringsevne. Denne dyne består af 250 gram moskusdun af høj kvalitet, der giver dynen en bæreevne på 11. Dunene sørger for at transportere overskydende fugt væk, hvilket giver en mere tørt sovemiljø – på trods af det varme sommervejr. Du kommer dog ikke til at fryse heller, da dynen fungerer isolerende og holder på varmen, hvis du selv er kold.

Denne Unikka Dyne Sval er desuden betrukket med tekstil af super cambric, der er så tætvævet, at husstøvmider ikke kan trænge igennem stoffet, hvilket sikrer dig en bedre hygiejne. Samtidig er modellen både OEKO-TEX og NOMITE certificeret, så du kan altså være sikker på at bestille en allergivenlig dyne hjem.

Night and Day Sommerdyne Silkedyne - En god silke sommerdyne

Denne sommerdyne består af 440 gram fyld af 100% cayman silke. Silkematerialet er yderst åndbart og der er derfor optimal ventilation i denne sommerdyne, så du ikke oplever at blive for varm i løbet af natten.

 • Tåler både maskinvask og tørretumbling for nem vedligeholdelse og god hygiejne
 • Produceret af 100% cayman silke og håndlavet af lange silkefibre
 • Vår i 100% bomuldscambric for behagelig fornemmelse

Derfor skal du vælge en Night and Day Sommerdyne Silkedyne

Med en Night and Day Sommerdyne i silke får du en ekstremt lækker og behagelig sommerdyne, der er perfekt til de varme sommermåneder. Dynens fyld består af 100% cayman silke, der er håndlavet af lange silkefibre, som efterfølgende er syet i punktstep. Dette sikrer en optimal ventilation og god åndbarhed i silkedynen. Der er desuden også endnu en fordel ved at vælge lige netop denne silkedyne fra Night and Day serien. Silkedynen tåler nemlig både maskinvask og tørretumbling, så du ikke behøver at have den forbi et renseri hver gang du vil vaske dynen.

Hvilke dun er bedst til en sommerdyne?

Du kan med fordel investere i en sommerdyne med moskusdun eller silke, hvis du gerne vil være sikker på at få en optimal sommerdyne med hjem. Fordelen ved at vælge en moskusdundyne eller en silkedyne er, at begge varianter er yderst åndbare, hvilket skaber et bedre sovemiljø. Samtidig kan du få modeller i begge varianter med temperaturregulerende egenskaber og eventuelt også svedabsorberende egenskaber, hvilket igen sørger for et bedre sovemiljø, men det giver dig også bedre betingelser for en roligere og uforstyrret søvn, da du ikke vil vågne op fordi du har det for varmt. 

De fleste moskusdundyner kan udmærket tåle både maskinvask og tørretumbling, hvilket hjælper dig til at opretholde en god hygiejne. Nogle silkedyner kan også udmærket tåle skånevask i vaskemaskinen, men de fleste typer skal sendes til et renseri for ikke at risikere at blive ødelagte.

Fordele ved valg af sommerdyne

 • Du vil ikke blive lige så varm i løbet af natten, hvilket resulterer i en bedre søvn
 • En mindre mængde af fyld sikrer dig en lettere dyne, der føles mere kølig
 • Kan holde i mange år, da du kun bruger den nogle måneder om året
 • Nogle typer har svedabsorberende og temperaturregulerende egenskaber, så du ikke risikerer at vågne op med en fugtig dyne

Et godt råd med på vejen

Du skal altid gå efter en model, der fungerer afvisende over for husstøvmider og bakterier, da disse skaber dårlig hygiejne i din seng. Du kan med fordel se efter certifikater som NOMITE og DownAFresh – eller efter allergivenlige dyner.

Sommerdyne til junior eller baby?

De fleste børn har brug for hjælp til at regulere deres temperatur, når de sover, da de ellers risikerer at blive alt for varme i løbet af natten. Af den grund er det vigtigt, at du finder frem til en dyne, der bedst muligt understøtter dit barns behov i forhold til at sikre en jævn temperatur hele natten igennem. Det kan dog være forskelligt fra barn til barn, hvilken type dyne, der fungerer bedst – og derfor vil vi råde dig til at læse vores guides til de bedste børnedyner for yderligere vejledning.

Du finder vores guide til de bedste juniordyner her.

Og guiden til de bedste babydyner kan findes her.

sleep walker

Søvngænger

Flere oplever søvngængeri i en eller anden udstrækning i løbet af livet. Selve tilstanden er fuldstændig ufarlig, men det kan være en god ide at

Læs mere »