Silkepude – De bedste silkepuder 2022

Silk pillow

Er du også på jagt efter en ny hovedpude? Så kunne en hovedpude i lækker silke være et oplagt valg. I denne artikel guider vi dig til det bedste udvalg af silkepuder, så du kan finde en god model, der passer til dine behov. Vi har naturligvis også nogle gode silkepude tilbud med på listen, så du ikke bliver ruineret ved købet.

Fordele ved en silkepude 

  • Silke er yderst allergi- og astmavenligt, da husstøvmider ikke trives i stoffet
  • Silke er et naturprodukt, så du undgår kemikalier og kunstige stoffer
  • Materialet kan normalt holde i mange år og så er det nemt at vedligeholde puden

Nature by Borg Silkehovedpude med Bambusvår 60X63 Medium - Bedste silkepude

Denne model består af 100% mulberry silke med en kerne af 3D-fiber. Du får dermed en åndbar, hygiejnisk og allergivenlig hovedpude, der samtidig holder formen og højden. Puden er desuden OEKO-TEX certificeret og kan maskinvaskes.

  • God til både folk med astma og allergikere grundet naturlig opbygning
  • OEKO-TEX 100 certificeret for en sundere og mere hygiejnisk pude
  • Vår i bæredygtigt og svedabsorberende bambus

Derfor skal du vælge Nature by Borg Silkehovedpude med Bambusvår 60×63 Medium

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra for dig selv, så skal du investere i en Nature by Borg Silkehovedpude. Den består af lækker mulberry silke, som sikrer dig en åndbar, hygiejnisk og yderst allergivenlig hovedpude Modellen er OEKO-TEX mærket, så du kan være sikker på, at der ikke er benyttet kemikalier i produktionen. Hovedpuden kan maskinvaskes, men burde lufttørre efterfølgende. Silkehovedpudens vår består af 100% bæredygtigt og svedabsorberende bambus.

Butterfly Silk Hovedpude - Bedste 100% silkepude

Denne Butterfly Silk Hovedpude er produceret af 100% langfibret mulberry silke og betræk i silkesatin. Den sørger for, at du altid har den rette temperatur, så puden hverken er for kold eller varm. Silkeopbygningen gør desuden puden allergivenlig.

  • God til både folk med astma og allergikere grundet naturlig opbygning
  • OEKO-TEX 100 certificeret for en sundere og mere hygiejnisk seng

Derfor skal du vælge Butterfly Silk Hovedpude

Med denne variant får du en god og behagelig opbygning af 100% langfibret mulberry silke. Det sikrer dig en antibakteriel, temperaturregulerende og fugtabsorberende hovedpude, der tilpasser sig til dine behov. På den måde har du altid den optimale sovetemperatur. Puden er et must for allergikere eller astmaramte personer, da den har en allergivenlig opbygning – og bl.a. er OEKO-TEX 100 mærket.

Butterfly Silk Hovedpude - En behagelig silkehovedpude i en god prisklasse

Denne Butterfly Silk Hovedpude er produceret af langfibret mulberry silke og polyester. Den sørger for, at du altid har den rette temperatur, så puden hverken er for kold eller varm. Silkeopbygningen gør desuden puden allergivenlig.

  • God til både folk med astma og allergikere grundet naturlig opbygning
  • OEKO-TEX 100 certificeret for en sundere og mere hygiejnisk seng

Derfor skal du vælge Butterfly Silk Hovedpude

Med denne variant får du en god og behagelig opbygning af langfibret mulberry silke og polyester. Det sikrer dig en antibakteriel, temperaturregulerende og fugtabsorberende hovedpude, der tilpasser sig til dine behov. På den måde har du altid den optimale sovetemperatur. Opbygningen med polyester sørger desuden for god støtte og fylde. Puden er et must for allergikere eller astmaramte personer, da den har en allergivenlig opbygning – og bl.a. er OEKO-TEX 100 mærket.

Hvorfor skal du vælge en silkepude?

Du skal investere i en silkepude, da du her får en naturlig pude med gode egenskaber. Silkeprodukter er fantastiske for allergikere eller folk med astma,som ofte ikke kan bruge hovedpuder med dunfyld. Den naturlige opbygning i silkepuder afviser bakterier og husstøvmider. Samtidig er mange silkepuder OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at der ikke er benyttet nogen former for unødige kemikalier i produktionen.

En silkepude er god til at aflede sved

En anden fordel ved silkepuder er desuden, at de både fungerer fugt- og varmeledende. Du risikerer dermed ikke at vågne op med en komplet svedig pude, selv hvis du får det varmt i løbet af natten. Silkepuder sørger for åndbarhed og en god temperatur i løbet af natten. Det er netop af den grund at silkepuder også beskrives som en kølende hovedpude.

Forskellen på kvaliteter

Der er naturligvis stor forskel på de forskellige varianter – uanset hvilken prisklasse vi arbejder med. Det er ikke nødvendigvis sådan, at du får en bedre pude jo dyrere prisklasse du befinder dig i. I flere tilfælde går kvalitet og pris hånd i hånd, men du kan udmærket finde nogle rigtig fine modeller til billige penge, så længe du ikke har alverdens krav til din nye pude. Vi vil derfor anbefale dig, at du ser på modeller i forskellige prisklasser med et kritisk blik og finder den model, der understøtter dine behov bedst muligt.

Vil du gerne have et matchende sæt?

Det er naturligvis ikke kun puder, der produceres af silke. Du har også mulighed for at købe dyner med en opbygning af silke. På den måde får du luksuriøse materialer i flere dele af sengen. Du kan læse meget mere om udvalget af silkedyner i vores guide til de bedste dyner af silke på markedet her.

Derfor skal du gå efter Mulberry silke

Du kan med fordel gå efter en pude af mulberry silke, hvis du gerne vil være helt sikker på kvaliteten af din nye silkepude. Mulberry silke er nemlig noget af det bedste silke, du kan få på markedet. Silken kommer fra silkelarver, hvis eneste formål er at lægge æg, så den næste generation af silkesommerfuglelarver sikres. Mulberry silke kendes også som morbærsilke, dyrket silke eller bombyx silke. 

Er silkepuder allergivenlige?

Ja, silkepuder er grundlæggende allergivenlige. Det skyldes kort fortalt, at silkefibrene fungerer afvisende over for f.eks. husstøvmider. Det kan være svært at slippe af med husstøvmider, da de trives bedst på fugtige og varme steder, som f.eks. i en seng. Det kan derfor være en god ide at investere i produkter af naturmaterialer (såsom silke) eller med antibakterielle certifikater, da du i så fald opnår et renere og mere hygiejnisk sovemiljø. Du undgår desuden også både kunstige stoffer og kemikalier med en silkepude, da silke er et rent naturprodukt – og det gør bl.a. også puden yderst allergivenlig.

Hvordan vasker man en silkepude?

Det er meget forskelligt fra silkepude til silkepude, hvordan du skal vaske den. Nogen modeller kan udmærket tåle at komme i vaskemaskinen, hvor andre har brug for en mere skånsom vask. Enkelte modeller tåler desuden også tørretumbling, men de fleste varianter har bedst af at blive lufttørret. Vi vil derfor anbefale dig altid at tjekke op med vaskemærket på din pude før du giver dig i kast med vaskningen.

Hvis du er nervøs for at vaske din silkepude derhjemme, så vil vi anbefale dig at sende den til et renseri med erfaring inden for rens af silkeprodukter. De har nemlig mulighed for at vaske materialet på den mest skånsomme måde uden at fibrene bliver ødelagte.

Luft din silkepude

Det kan være en rigtig god ide at ryste og lufte din silkepude med jævne mellemrum. Det giver puden mulighed for at ånde og så kan det også være med til at give den lidt volumen igen. Hver dog opmærksom på, at puden ikke burde hænge i direkte sollys, når den bliver luftet.