Hjem » Senge » Sengerammer → KOMPLET guide til 10 gode sengerammer (2020)

Sengerammer → KOMPLET guide til 10 gode sengerammer (2020)

Vi har skrevet denne artikel til dig, der ikke har lyst til at købe en samlet seng, men langt hellere vil købe sengeramme og madras for sig. Det giver større fleksibiltet, og faktisk også ofte en besparelse i sidste ende.

Det giver dig naturligvis en vis fleksibilitet, men du skal dog også være opmærksom på, at ikke alle sengerammer kan bestilles i alle mål. Du skal derfor sørge for at undersøge markedet grundigt for både sengerammer og madrasser, så du er sikker på, at begge dele passer sammen. Nogle forhandlere tilbyder forskellige forslag til madrasser, som vil passe godt sammen med den pågældende sengeramme, så det er også værd at være på udkig efter det.

Ligesom med alle andre sengekøb, er der nogle overvejelser, som du skal gøre dig før du trykker bestil på forhandlerens side. Du skal først og fremmest overveje, hvilket udseende du gerne vil have, at din nye sengeramme har. Du kan trods alt få sengerammer i mange forskellige farver og materialer, og det er derfor en vigtig overvejelse at gøre sig. Du kan naturligvis sagtens benytte de nedenstående forslag som en guide, hvor du har mulighed for at se nogle af de forskellige modeller, der findes på markedet netop nu. Du skal bare være realistisk i forhold til om lige netop den egetræsmodel, som du rigtig godt kan lide passer ind i dit soveværelse. Det ville være så ærgerligt, hvis du ikke efterfølgende er tilfreds med din nye lækre sengeramme.

Men altså… Lad os nu ikke tage sorgerne på forskud. Lad os i stedet bevæge os videre til forklaringen af de forskellige modeller, så du kan få et godt indblik i, hvilke fantastiske modeller du kan vælge imellem. Der er trods alt ikke så lidt valgmuligheder på markedet og vi er sikre på, at du sagtens kan finde en model som du kan lide. Måske du falder for en af dem, som vi har taget med i denne artikel?

#1 Messina Kernebøg Sengerammer

Kort beskrivelse:

Messina Kernebøg træramme er designet i et minimalistisk og funktionelt design, der kan passe ind hos de fleste. Du får desuden her en sengeramme med målene 180×210 cm. Sengerammen kan altså sagtens passe til en madras, der er lidt længere end de normale dobbeltseng mål. Så er du selv høj eller har en høj partner, er det her sengerammen til dig.

✅ Passer til en madras i målene 180×210 cm
✅ Fire funktionelle skuffer under sengen
✅ Du kan tilkøbe matchende sengehylder

Derfor skal du vælge Messina Kernebøg

Denne Messina sengeramme er bygget i massivt træ af træsorten kernebøg. Du får derfor en flot og solid sengeramme, der både er funktionel og har et minimalistisk udseende. Der er taget ekstra forholdsregler for at sikre dig en holdbar sengeramme, da træ jo er et naturmateriale. Messina sengeramme er derfor produceret med en største omhu og omhyggelighed, så træet på ingen måde har taget skade. Træet er forarbejdet, hvilket er med til at give træets dets polerede og særdeles bløde overflade. 

Messina sengeramme er produceret i Danmark af danske håndværkere og lever derfor op til de danske kvalitetskrav. Der er også rig mulighed for plads til opbevaring, da der under sengen findes fire smukt udformede skuffer. Du kan derfor benytte dig af denne opbevaringsplads frem for at skulle ud og investere i endnu flere møbler. Du har desuden også mulighed for at tilkøbe sengehylder til sengen. Det kan være et godt valg for dig, der gerne vil have lidt bordplads uden at skulle investere i et natbord.

Der følger ikke en madras med i købet af en Messina sengeramme. Du har derfor mulighed for selv at vælge, hvilken type madras, som du gerne vil have med hjem. Bedre Nætter anbefaler deres springmadrasser BN 300 Latex og Airpur Senses, da de er produceret med et udvidet komfortlag. Du behøver derfor ikke bekymre dig om også at skulle finde en topmadras med købet af en af disse madrasser. Hvis du allerede har en dejlig madras, er der naturligvis også fin mulighed for at genbruge den sammen med denne sengeramme.

Messina sengeramme er dermed specielt designet til dig, der gerne vil byde naturen inden for – uanset om du gerne vil beholde din gamle madras eller investere i en ny model.

Totalmål: 

 • Længde: 216 cm 
 • Bredde: 186 cm 
 • Højde
  • Gavl: 66 cm 
  • Fodende: 45 cm 

Passer til en madras med målene 180×210 cm

Madras mål: 

 • Madrasdybde: 15 cm 
 • Længde: 210 cm 
 • Bredde: 180 cm 

Udvendige mål: 

 • Højde på fodgavl : 44,5 cm 
 • Højde til oversiden af kanten: 42 cm 
 • Højde Gavl: 66 cm
 • Skuffehøjde: 26 cm

Indvendige mål på skufferne:

 • Bredde: 91 cm 
 • Dybde: 55 cm 

Sengehylde: 

 • Højde fra top til underkant af skuffe: 23 cm 
 • Bredde: 38,5 cm 
 • Dybde: 27,5 cm

#2 Kaagaard Sengeramme

Kort beskrivelse:

Med en Kaagaard Sengeramme Model 380 (Eg) får du en flot og tidsløs sengeramme, der lever op til samtlige krav, som du end kunne have til din kommende sengeramme. Du får endda selv lov til at beslutte, hvilke ben, lamelbunde og gavl, du gerne vil have med til sengen. Fik vi også nævnt, at du kan bestille den med en elevationsbund?

✅ Mulighed for at tilkøbe elevationskomponenter
✅ Skandinavisk og enkelt design
✅ Flere valgmuligheder i processen

Derfor skal du vælge Kaagaard Sengeramme, Model 380

Med sit tidløse og skandinaviske design får du her en seng, der både passer fint ind i det moderne sove- eller børneværelse. Dine børn vil højst sandsynligt elske at få denne sengeramme ind på deres værelse, da den både er flot og simpel i sit udseende, men samtidig særdeles solid og velholdt.

Du får mulighed for både at tilvælge og fravælge produkter i købsprocessen, hvis du køber denne sengeramme. Det giver dig en vis fleksibilitet, så du selv kan være med til at designe din kommende sengeramme efter dine behov. Du har bl.a. mulighed for at vælge lameller med til sengen, men det står dig også frit for at fravælge disse, hvis ikke du har brug for dem. Du behøver dog ikke at bekymre dig om bærelister, da disse allerede er boret ind i rammen. 

Lige netop denne variant er specielt velegnet til elevation. Du har altså mulighed for enten at gøre dig selv eller dit barn ekstra glad ved at tilkøbe elevationskomponenter til sengen. Hvis du vælger en elevationslamelbund får du nemlig både motor og fjernbetjening med, så du nemt kan indstille sengen, hvornår du end har brug for det. Hvem siger, at det behøver at være dyrt at købe en elevationsseng? Ja, det er det ihvertfald ikke med denne her sengeramme.

Kaagaard Sengeramme model 380 er altså specielt til dig, der gerne vil have en tidsløs sengeramme til enten sove- eller børneværelset. Og så skader det vel heller ikke, at man har mulighed for at tilkøbe lidt ekstra luksus i form af elevationskomponenter.

 • Materiale: 22 mm spånplade med massive kantlister.
 • Træsort: Eg
 • Bæreevne: 160 kg

Mål: 

 • Liggeflade: 90×200 cm 
 • Udvendig bredde lidt over 6 cm 
 • Udvendig længde lidt over 6 cm 
 • Total: 96×206 cm
 • Højde fra gulv til top: 43 cm 
 • Indvendig frihøjde: 16 cm

#3 Messina Fyr Olie Sengeramme

Kort beskrivelse:

Er du ikke til de helt lyse træsorter, så er Messina Fyr Olie Sengeramme måske en bedre model for dig. Den er hverken for lys eller for mørk i farven, og det gør den perfekt til et stilrent soveværelse. Sengerammen har desuden også et lidt eksklusivt look grundet dens olierede overflade.

✅ Flot olieret overflade
✅ Fire funktionelle skuffer under sengen
✅ Du kan tilkøbe matchende sengehylder

Derfor skal du vælge Messina Fyr Olie Sengeramme

Med Messina Fyr Olie Sengeramme får du en flot og anderledes sengeramme, der passer til en dobbeltmadras’ mål. Sengerammen er nemlig 180×200 cm og du kan derfor med fordel gå ud og finde en passende madras, der lever op til dine krav. Du er nemlig ikke forpligtet til at tilkøbe en bestemt type madras til denne sengeramme – og det giver dig som forbruger en vis mængde af frihed. Du skal dog finde en madras, der passer i målene, da du ellers kommer til at stå i lidt af en kattepine.

Du får en sengeramme, der ser smuk og naturlig ud – og som faktisk også er det. Sengerammen er nemlig produceret af fyrretræ, som efterfølgende er blevet overfladebehandlet med olie. Det giver sengen et autentisk og naturligt look, og det sørger selvfølgelig også for, at sengerammen er af holdbar kvalitet. Messina Fyr Olie Sengeramme er desuden designet med fire store skuffer, så du har masser af plads til opbevaring under selve sengen. Du slipper altså for at skulle ud og købe et ekstra skab, hvor sengetøj, lagner, puder og lignende kan opbevares. Der er tydeligvis fordele ved at købe en sengeramme med skuffer.

Som skrevet, så er du på ingen måde forpligtet til at tilkøbe en madras fra forhandleren. Du kan sagtens genbruge den madras, som du har derhjemme, men du kan også vælge at købe en helt ny. Hvis du vælger, at investere i en ny madras, så foreslår forhandleren Bedre Nætter deres to modeller BN 300 Latex og Airpur Senses. En fordel ved at købe netop en af disse madrasser er, at de her et ekstra komfortlag indbygget, og du behøver derfor ikke gå ud og tilkøbe en topmadras. Du sparer altså nogle penge ved at købe en af disse madrasser. Og hvem vil ikke gerne spare lidt penge? Du kan også sagtens tilkøbe en eller to sengehylder, hvis du gerne vil have mulighed for at opbevare ting på en overflade ved siden af sengen. Sengehylderne passer perfekt til resten af sengen og er med til at fuldende looket.

Så hvis du gerne vil have et naturligt look ind i dit soveværelse, burde du se lidt ekstra på Messina Fyr Olie Sengeramme. Den formår nemlig både at være klassisk og autentisk, samtidig med at skille sig ud fra andre sengerammer af træ.

Totalmål: 

 • Længde: 206 cm 
 • Bredde: 186 cm 
 • Højde:
  • Gavl: 66 cm 
  • Fodende: 45 cm 

Sengen passer altså perfekt til en madras på 180×200 cm.

Madras mål: 

 • Madras dybde: 15 cm 
 • Længde: 200 cm 
 • Bredde: 180 cm 

Udvendige mål: 

 • Højde på fodgavl : 44,5 cm 
 • Højde til oversiden af kanten: 42 cm 

Skuffehøjde: 

 • Højde: 26 cm 
 • Indvendige mål på skufferne: 
  • Bredde: 91 cm 
  • Dybde: 55 cm 

Sengehylde: 

 • Højde fra top til underkant af skuffe: 23 cm 
 • Bredde: 38,5 cm 
 • Dybde: 27,5 cm

#4 Villy Nørgard Organic

Kort beskrivelse:

Varianten her giver mange muligheder til køberen. Du får en sengeramme med gavl, der reelt set kan passe til næsten alle typer af madrasser, da den findes i mange størrelser. Du kan altså sætte Villy Nørgard sengeramme på din liste uanset om du skal bruge et sengestel til en enkeltseng, en dobbeltseng eller til en seng med specialmål.

✅ Findes i mange størrelser
✅ Kan købes i flere træsorter
✅ Bygges ud fra kundens specifikationer

Derfor skal du vælge Villy Nørgard Organic Sengeramme

Med Villy Nørgard får du en sengeramme i træ, der adskiller sig fra mange andre typer af sengerammer. Den er nemlig ikke bygget op som en massiv ramme, der omkranser madrassen på samme måde som mange andre varianter. I stedet ligger madrassen nærmere ovenpå stellet. 

Er du en af de lidt kræsne købere, så skal du ikke affærdige Villy Nørgard Organic Sengeramme helt endnu. Du får nemlig mulighed for selv at designe din kommende sengeramme alt efter, hvilken type træ der gerne vil benytte, hvilken størrelse du gerne vil have din seng i og så kan højden på sengen også justeres en smule, hvis du ikke vil have en for høj version af sengen. 

Du kan få din sengeramme fra Villy Nørgard Organic i de følgende træsorter: valnød, bøg, eg og røget eg. Så hvis du har en specifik farvestil i dit hjem, er det muligt at tilpasse sengens udseende til netop dine krav. Var det måske noget med en hvid sengeramme? Så er du da sikker på, at din træramme skiller sig ud fra andre varianter. Men husk endelig, at uanset hvilken en du vælger, så får du en sengerammet bygget i massivt træ. Du er derfor garanteret en solid og robust sengeramme. 

Du har også mulighed for at tilpasse sengen til dine specifikke mål, da den både fås i en bredde af 90, 100, 105, 120, 140, 150, 170 og 180 cm. Det er altså muligt at få sengerammen til både enkeltseng mål, trekvart seng mål, dobbeltseng mål og alt midt imellem. Længden er dog altid den samme af 200 cm. Hvis du ønsker lidt ekstra luksus kan du også tilkøbe elevationskomponenter til sengen. På den måde får du mulighed for at hæve og sænke forskellige elementer af sengen efter behov.

Så hvis du gerne vil have lidt frihed til at vælge selv og være med til at designe din egen sengeramme, så er Villy Nørgard Organic Sengeramme højst sandsynligt noget for dig. Du kan da ihvertfald lige tage et kig på den nu hvor du er her!

 • Højde: ca. 83 cm – kan dog justeres en smule
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: Kan vælges i de følgende størrelser 90, 100, 105, 120, 140, 150, 170 og 180
 • Materiale: Valnød, bøg, eg og røget eg

#5 Kaagaard 381 Sokkelseng

Kort beskrivelse:

Hvis du ikke har lyst til at kaste mange penge efter en ny elevationsseng, men gerne vil have en sengeramme, der tilbyder mulighed for det selv samme, så er Kaagaard 381 Sokkelseng lige noget for dig. Du får nemlig en rigtig fin og klassisk sengeramme, der er ideel til elevationsbunde. På den måde får du både luksus og enkelthed i én og samme seng.

✅ Ideel til elevationsbunde
✅ Fås i flere farver / træsorter
✅ Kan bestilles i mange størrelser

Derfor skal du vælge Kaagaard 381 Sokkelseng

Helt grundlæggende er Kaagaard 381 Sokkelseng fabelagtig til dig, der gerne vil have muligheden for at eje en elevationsseng uden at skulle ud og købe en af de helt dyre modeller. Sengen kan sagtens fungerer i samspil med både elevationsbunde eller rammebunde. Du skal dog være opmærksom på, at der skal monteres bærelister på sengen, hvis du gerne vil have rulle lamelbunde i bunden af sengen.

Med Kaagaard 381 Sokkelseng får du en sengeramme af solidt materiale, da den er produceret i træ. Samtidig får du muligheden for at vælge farven på din sengeramme, da forhandleren både tilbyder sengerammen i sort, hvid, eg (ubehandlet) og bøg. Du behøver derfor ikke være nervøs for om sengerammen kan passe sammen med resten af møblerne i dit soveværelse. 

Kaagaard 381 Sokkelseng passer til folk i alle størrelser. Du har nemlig mulighed for selv at vælge, hvilken størrelse du gerne vil modtage sengen i. Den produceres i målene 70-180 cm i bredden og 190-210 cm i længden. Så uanset om du har ekstra korte ben eller ekstra lange – eller bare godt kan lide at brede dig rigtig meget i sengen, så kan du sagtens købe denne sengerammen uden at bekymre dig om pladsmangel.

 • Højde fra gulv til overkant af sengen: 43 cm
 • Højde fra gulv til underkant af sengen: 23 cm
 • Farver: Sort, hvid, eg (ubehandlet) og bøg
 • Materiale
  • Eg modellen er i 22 mm spånplade fineret massive kantlister
  • Modellen i hvid, sort eller bøg er i en 22 mm malet MDF plade
  • Lak: UV-lak / maling på flade og vandlak / maling på kanterne
 • Størrelse: Produceres i samtlige mål fra 70-180 cm i bredden og 190-210 cm i længden

#6 Alma Sengeramme

Kort beskrivelse:

Alma Sengeramme er det simple valg til dig, der ikke har noget mod at samle dine egne møbler. Det er altså sengen til en rigtig handyman – eller kvinde. Og hvis du nu allerede har en elevations- eller vendbar madras derhjemme, der lige nu bare samler støv, så er det her en perfekt måde at få den frem igen på.

✅ Specielt designet til elevations- eller vendbare madrasser
✅ Fint stof look

Derfor skal du vælge Alma Sengeramme

Denne Alma Sengeramme har ingen lamelbund og er specielt designet til at passe til elevations- og vendbare madrasser. Så hvis du har sådan en variant derhjemme, er Alma Sengeramme måske lige varianten for dig. Der medfølger ikke nogen madras med i købet af denne sengeramme og du har derfor mulighed for at benytte dig af din gamle madras. På den måde sparer du også en del penge ved kun at skulle købe en billig sengerammen frem for alle komponenterne.

Du får desuden både ben og hovedgavl med ved købet af denne sengeramme. Vær dog opmærksom på, at selve rammen leveres usamlet, og at der ikke er mulighed for tilkøb af monteringsservice. Du skal altså have skruet hænder ordentligt på, da du skal samle sengen selv. Men mon ikke det lige er til at overskue? Det kan endda også være med til at gøre dig ekstra glad for sengen, da du så ikke har været afhængig af andre i opsætningen af din nye seng.

Der er ikke helt så mange valgmuligheder med til denne seng, men hvem behøver dog også dem, hvis sengen allerede har de specifikationer, som man leder efter? Alma Sengeramme fås i et relativt enkelt mørkegråt stof. På gavlen er der desuden også små stofknapper, som er med til at fuldende looket. De medfølgende ben er i lakeret gummitræ.

Alma Sengeramme er til dig, der gerne vil have en sengeramme til din elevations- eller vendbare madras uden at blive ruineret ved købet. Hvis du ikke har noget mod selv at skulle samle sengerammen, så er det bare med at få bestilt.

 • Højde: 106,5 cm 
 • Længde: 200 cm 
 • Bredde / Dybde: 180 cm 
 • Vægt: 40 kg 
 • Hovedgavl og ben inkluderet
 • Knapper: 31 grå stofknapper 
 • Farve: Town 33, mørkegråt stof
 • Med midtersprosse 
 • Passer til en madras med målene 180×200 cm

#7 VN Samba LF Sengeramme

Kort beskrivelse:

Her kommer der en model, som ikke bare er som alle de andre. Den har et anderledes og nytænkende design og så kan du desuden købe den i flere forskellige træsort varianter. Du får mulighed for at vælge lige netop den træsort, der passer ind hos dig.

✅ Flere forskellige træsorter at vælge mellem
✅ Særpræget design
✅ Både hovedgavl og gavl i benenden.

Derfor skal du vælge VN Sambar LF Sengeramme

Vi har tidligere på denne liste haft en Villy Nørgard model og her får du endnu en af slagsen. VN Samba LF Sengeramme kommer med 18 cm høje sengesider, så du kommer ikke til at føle, at du bliver omkranset af sengeramme, mens du ligger og sover. Hele sengerammen er designet ud fra en ide om bløde og svingende former, så du ikke får en stiv og enkel seng. Designet er bl.a. med til at give sengerammen både sjæl og en vis form for elegance. Du kan altså nemt komme til at føle dig en smule royal med denne sengeramme.

Hovedgavlet er også designet med bløde former og derfor har du her en hovedgavl, som er svunget let bagud. Det gør det muligt for dig, at sidde rigtig dejligt med en pude i ryggen, hvis du læser eller ser tv i sengen. Du kan jo med fordel investere i en gavlpude, hvis du gerne vil have lidt ekstra støtte, men det er langt fra nødvendigt.

Du får også visse valgmuligheder i købet af denne VN Samba LF Sengeramme. Du kan nemlig selv vælge, hvilken af de tre ben højder, der bedst passer dig og dit hjem. Og så kan du vælge imellem at få sengerammen i bøg, eg eller valnød, som alle er dejlige og flotte træsorter. Du har også mulighed for selv at bestemme om du helst vil have sengen lakeret, olieret eller sæbe behandlet. Og så findes der naturligvis også et natbord med skuffe, som du kan vælge at tilkøbe, hvis du gerne vil have et natbord, der passer sammen med din nye lækre sengeramme. Natbordet kommer enten med fire ben eller hjul. 

 • Bredde: Du kan vælge mellem følgende mål: 85, 90, 100, 120, 140, 160, 170, 180, 200 og 210 cm
 • Længde: Du kan vælge mellem følgende mål: 200, 210 og 220 cm 
 • Benhøjde: 21 cm, 26 cm eller 31 cm 
 • Træsorter: Bøg, eg eller valnød
 • Behandling: Lak, olie eller sæbe

#8 Paris Sengeramme

Kort beskrivelse:

Er du slet ikke på udkig efter en sengeramme til dit eget soveværelse, men nærmere til dit barn? Så er det nu du skal følge med. Her er der nemlig en sengeramme, der vil give dit barn, eller dig selv, en følelse af at være royal hver gang det er tid til at gå i seng. Sengerammen udstråler nemlig et særligt eventyr vibe, som du helt sikker vil elske.

✅ Opbevaringsmulighed under sengen
✅ Fylder ikke for meget

Derfor skal du vælge Paris Sengeramme

Paris Sengeramme giver dig mulighed for at få en rigtig fin og eventyr inspireret enkeltseng ind i dit hjem. Den vil passe rigtig godt til børneværelset, hvor den indbyder til dejlige drømme om prinsesser, prinser og alverdens oplevelser. I sin flotte lyse farve får du desuden en hvid sengeramme, der skaber åbenhed og varme i rummet. 

Sammen med sengerammen får du et flot hovedgærde, som er designet i den samme eventyrlige stil som resten af rammen. Og en af de helt store fordele ved at vælge denne sengeramme er, at du også får masser af plads til opbevaring. Der er nemlig to store skuffer under sengen, så du ikke kommer til at mangle plads. Og så bestemmer du jo selv om du vil fylde skufferne op med sengetøj og håndklæder eller måske noget legetøj. Uanset hvad får du ihvertfald muligheden for at gemme nogle ting væk – og det er jo ret praktisk.

Du får desuden også mulighed for selv at vælge, hvilken type madras du / dit barn gerne vil have i sengen. På den måde er du sikker på at opnå mest mulig komfort, da du ikke behøver at gå på kompromis på nogen måde. Hvorfor ikke finde en lækker springmadras med en god topmadras til, så der ingen klager kommer på komforten?

Paris Sengerammen er til dig, der gerne vil have et billigt og lyst alternativ. Og så er du måske samtidig den type person, som godt kan lide at drømme sig væk i fjerne historier og eventyr?

 • Højde: 100 cm
 • Bredde: 108,6 cm
 • Dybde: 210,8 cm
 • Vægt: 67,23 kg
 • Skuffer: To stk
 • Lamelbund er inkluderet
 • Passer til en madras med målene 90×200 cm

#9 Paris Sengeramme

Kort beskrivelse:

Denne model minder naturligvis meget om den ovenstående, da de to kommer fra samme serie. Denne ¾ seng model er dog lidt mere klassisk i sit udseende og så er der ikke skuffer under sengen. Den er til gengæld perfekt til parret, der gerne vil have lidt ekstra plads i sengen uden at komme for langt fra hinanden.

✅ Meget for pengene
✅ Klassisk udseende

Derfor skal du vælge Paris Sengeramme 140x200 cm

Et af de helt store trækplastre ved Paris Sengeramme i målene 140×200 cm er, at den ligger i den billige ende af sengerammer. Du behøver derfor ikke bekymre dig for meget om, hvordan du dog skal få råd til netop denne variant, da du er til at betale. Så slip bekymringerne og brug i stedet tiden på at nyde sengerammens rolige look.

Denne variant af en Paris sengeramme passer perfekt til en madras i trekvart sengs mål – mere specifikt til den store model, som er 140 cm i bredden og 200 cm i længden. Du får altså muligheden for at købe en madras, der ikke er helt lige så stor som i en dobbeltseng. Derfor kan denne sengeramme også sagtens passe til dig, der bare godt kan lide at brede sig lidt i sengen og derfor har brug for en større model end en enkeltseng.

Sengerammen har en særdeles flot hvid farve, som kan være med til at skabe åben- og rummelighed i dit værelse. Den er produceret i MDF med en hvid folie overflade. Du skal dog være opmærksom på, at der hverken følger madras eller lamelbund med i købet af denne seng. Af den grund har du mulighed for selv at vælge lige præcis den madras, som du gerne vil have med hjem – og så kan du endda også senere vælge at udskifte madrassen, hvis du nu finder en bedre model.

Sengerammen leveres usamlet, så du skal være lidt af en handyman for at få den samlet. Til gengæld følger der naturligvis en god samlevejledning med pakken og så har du mulighed for at prale til dine venner og din familie med, at du selv har samlet din seng. Og hvis du hader at samle møbler, så kan du jo altid tilbyde nogen i dit netværk en sodavand for besværet.

Så tag endelig et ekstra kig på Paris Sengeramme 140×200, hvis du gerne vil have en sengeramme, der passer i trekvart sengs mål. Og måske endda også, hvis du gerne vil have en flot hvid sengeramme, der ikke koster alverden.

 • Højde på hovedgavl: 110 cm
 • Bredde: 158,1 cm
 • Længde: 210,8 cm
 • Vægt: 51,5 kg
 • Materiale: Træ (komposittræ)
 • Passer til en madras med målene 140×200 cm

#10 Naia Sengeramme

Kort beskrivelse:

Går du efter det naturlige look til dit soveværelse, så kan du med fordel se om sengerammen fra serien Naia er noget for dig. Her får du nemlig en yderst flot og naturlig sengeramme med egetræsstruktur. Du undgår altså at få en for massiv og tungt udseende sengeramme ind på værelset. Den lyse farve er desuden med til at åbne op i rummet.

✅ Flot egetræsstruktur
✅ Flot og behageligt sengegærde

Derfor skal du vælge Naia Sengeramme

Er du en rigtig bogorm, der elsker at sidde i sengen og læse? Så kan det sagtens være, at du skal investere i en Naia Sengeramme. Den er nemlig designet med et behageligt sengegærde, som du sagtens kan sidde op ad, når du læser i sengen. Du behøver derfor ikke længere at sidde op af den kolde væg. Og hvis du gerne vil have ekstra støtte i ryggen, når du læser, så kan du jo med fordel købe en gavlpude eller pyntepude, som du kan have siddende ved ryggen.

Med købet af en Naia Sengeramme får du en solid sengeramme, der kan holde i mange år. Du behøver ovenikøbet ikke engang at tilkøbe en bestemt type madras, så du kan altid skifte madrassen gennem årene og beholde selve sengerammen. Stellet passer til en lille dobbeltseng madras i målene 160×200 cm, så du kan sagtens finde en god bunke madrasser, der vil passe fint i sengerammen.

En vigtig ting at være opmærksom på er, at der ikke følger lamelbunde med i købet af denne sengeramme. Så hvis du gerne vil have lamelbunde i bunden af sengen, skal du altså selv tilkøbe dem. Og så kommer sengen desuden usamlet. Du skal altså selv have mod på at samle sengerammen derhjemme før du kan tage den i brug. 

Naia Sengeramme giver et naturligt look til dit værelse uden at sengerammen virker for massiv. På den måde overtager sengerammen ikke hele værelset eller sengen. Og har du ikke noget mod at samle din egen seng, så er det her måske en sengeramme for dig.

 • Højde: 80 cm
 • Bredde: 166 cm 
 • Dybde: 206,6 cm
 • Vægt: 50,8 kg
 • Farve: Natur, egetræsstruktur
 • Passer til en madras med målene 160×200 cm

Fordelen ved at vælge en separat sengeramme frem for en samlet seng

Der er én helt afgørende fordel ved at købe en sengeramme frem for f.eks. en boksmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng. Du får nemlig mulighed for selv at have noget at skulle have sagt i forhold til alle parametre af din seng med købet af en sengeramme. På den måde vil du aldrig føle, at du skal gå på kompromis i designet af din seng. Hvor en kontinentalseng og elevationsseng ofte kommer som en samlet pakke, med kun enkelte valgmuligheder, så kan du selv vælge fra og til på din seng, hvis du bygger den op af en sengeramme. 

Det er altid muligt at skifte en sengeramme ud og så beholde sin gamle madras – eller omvendt, naturligvis. Du behøver derfor ikke at udskifte alle dele af sengen på samme tid, hvis ikke du føler for det. Det eneste du skal være opmærksom på er dog at købe en ramme eller madras, som passer til hinanden. Det nytter jo ikke noget at madrassen er alt for stor eller for lille i forhold til selve sengerammen. Men ja, selv her har du en masse muligheder, da du selv kan vælge præcis, hvilken type madras, som du gerne vil have med hjem. Har du måske nogle bestemte krav til fjedrene eller måske til polstringen? Ja, så kan du jo bare vælge den model, der bedst passer til dine krav. 

Ofte kan du også finde og købe en seng i et mere naturligt look, da mange sengerammer er bygget af forskellige træsorter. Din seng vil derfor ikke kun bestå af stof, men også synlige massive naturmaterialer. Er du ikke så meget til træ-looket, så er der dog ingen grund til at gå i panik. Flere sengerammer kan også sagtens bestilles med en bestemt farve maling. Og lad os da endelig ikke glemme, at de også kommer i mange forskellige modeller og former. Du behøver derfor ikke investere i en ‘stiv’ og almindelig rektangulær sengeramme, hvis du hellere vil have en med lidt buede kanter. Det er reelt kun din fantasi, og måske også din indstilling til tidsforbruget, der sætter grænser.

Er du til gengæld helt angst for at stå over for alle disse beslutninger, så er det måske bedst, at du i stedet overvejer at købe hele sengen som en samlet enhed. Du kan med fordel læse vores andre artikler om udvalget inden for de modeller, hvis du gerne vil hente til yderligere inspiration. Du kan f.eks. læse om forskellige typer af dobbeltsenge her: Guide til valg af dobbeltseng. Eller måske er en dobbeltseng for stor til dig, og så er det jo godt, at vi også har en guide til valget af din kommende trekvart seng her: Guide til valg af trekvartseng

Sådan finder du en billig sengeramme

Det er de færreste, der gider at gå ud og bruge mange penge på en sengeramme. Ofte skal der jo også være råd til en madras, måske endda også en topmadras, og andre tilvalg, der ikke nødvendigvis følger med i grundprisen. Af den grund er der sikkert mange der tror, at det er lettere og billigere at vælge en samlet seng, såsom en boksmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng. Her får du jo alt til en samlet pris. Men så er det godt, at vi er her til at informere dig om, at du ikke behøver at være alt for nervøs for prisen, når du beslutter dig for at købe en sengeramme frem for en hel og samlet seng.

Det bedste som vi kan sammenligne det med er vist pakkerejser. Du slipper for en del research og sparer derved tid i købsprocessen – og ja, så kan du altid ringe til nogen andre, hvis noget går galt. Men du giver også lige dét ekstra for rejsen, som ryger direkte i lommen på rejseselskabet. Det er lidt på samme måde med et sengekøb. Du får et bestemt udvalg og nogle bestemte parametre, som du kan vælge fra eller til, men ellers er det meste fundet for dig på forhånd. Men hvis du ikke er tilfreds med de valgmuligheder, som forhandlerne giver dig, så er der intet der stopper dig fra at ‘bygge’ og designe din egen seng – ligesom du selv kan tilrettelægge din egen ferie uden om rejseselskaberne.

Vi siger ikke, at det altid vil være muligt at finde en billigere seng på den måde. Det kommer jo meget an på, hvilke parametre du skruer op og ned for. Og hvilken kvalitet du leder efter. Men ofte er det godt lige at tjekke markedet ud før du beslutter dig. Det kan jo være du finder et helt fantastisk stel, som du bare må eje, til ingen penge – og så skal du jo ikke føle dig tvunget til at vælge det fra for at få en samlet seng i stedet. 

Der er desuden masser af muligheder for valg af madras til dit sengestel og dem kan du, ligesom samtlige andre senge, sagtens finde på tilbud ind imellem. Det handler egentlig bare om at holde øjnene åbne og lade sig inspirere. Du er på ingen måde fastlåst til at vælge en bestemt type madras. Du har altså friheden og fleksibiliteten til at prøve flere forskellige madrastyper, hvis du har lyst til det. På den måde kan du eventuelt også bedre finde ud af, hvilken madras variant, der passer bedst til dig. Og dét vil jo i den grad forbedre din nattesøvn i længden. 

Nu kommer vi så til endnu en fordel ved at købe en sengeramme frem for en samlet seng, og det er lidt i forlængelse af ovenstående afsnit. For du behøver jo faktisk ikke at udskifte både sengeramme og madras på én gang, hvis du ikke føler for det. For hvis du nu er blevet træt af madrassen eller sengestellets farve, så er det relativt let at skifte den ene del, men stadig beholde den anden. Det giver dig altså også en økonomisk fordel på længere sigt, da du så bedre kan spare op til udskiftning af en del af gangen, hvis du hellere vil det. 

Flere sengerammer er faktisk heller ikke særlig dyre i sig selv og det er derfor ikke utænkeligt, at du sagtens kan finde en billig model, der fungerer helt fint. Sengerammer kommer jo trods alt i et ret robust materiale. Og synes du stadig, at de ligger til en pris, der går over dit budget? Så er det jo heldigt at også sengerammer ofte kommer på online tilbud. Du kan derfor sagtens finde sengerammer med flere tusinde kroners rabat – og så kan du jo passende bruge de penge som du har sparet på en ny og lækker madras, der passer til din nye flotte sengeramme.

Konklusion: Vælg den helt rigtige sengeramme

Der er jo (heldigvis) mange valgmuligheder i forhold til størrelse, når det kommer til sengerammer, og du er derfor ikke forpligtet til kun at holde dig til standardmålene for at finde en flot og robust sengeramme. Det er specielt en fordel for dig, der enten ikke har plads til en fuld dobbeltseng derhjemme eller som simpelthen er over to meter høj og derfor har brug for en seng med lidt ekstra længde. Hvis du står i en af de to situationer, så kan du med fordel se lidt nærmere på en Messina Kernebøg Sengeramme eller en Villy Nørgard Organic Sengeramme. De to varianter tilbyder ihvertfald en sengeramme der er over 200 cm i længden.

Er det måske nærmere enkeltseng mål, som passer til dig, så skal du tage et ekstra kig på Kaagaard 380 (Eg) og Paris Sengeramme med opbevaring. Og har du brug for en ramme med lidt skæve mål, så kan du se på sengerammen fra Naia. Står du til gengæld i den fordelagtige situation, at du ikke har nogle faste mål at gå efter og derfor er relativt fleksibel i valget af størrelsen på sengerammen? Så er der heldigvis efterhånden mulighed for selv at bestemme både bredde og længde på flere modeller. I den her artikel kan du f.eks. både læse om Kaagaard 381 Sokkelseng og VN Samba LF Sengeramme, der tilbyder sengerammer i flere farver og størrelser – helt fra enkeltseng til større end en dobbeltseng. Så her skal du nok kunne finde en størrelse, der passer til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *