Sengerammer – Find den bedste sengeramme 2022

Bed Frames

Foretrækker du at investere i en sengeramme frem for en samlet seng? I så fald skal du læse med i denne artikel, da vi har samlet en oversigt over de 6 bedste sengerammer / sengestel på markedet. Hvis du mangler en madras til sengerammen, har vi samlet en madrasguide længere nede i artiklen.

Uanset hvilke ønsker du måtte have til din nye sengeramme, er vi sikre på, at én eller flere af de nedenstående modeller lever op til dine forventninger. Vær opmærksom på, at de udvalgte sengestel ofte kan købes i flere størrelser, farver og opbygninger. Modellerne fås desuden i forskellige prisklasser, så der er noget for enhver pengepung.

Mollis Sengeramme - Bedste sengeramme

Materiale:

Polstret

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Polstret

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

 • Passer til en madras i målene 180 x 210 cm
 • Æstetisk og funktionel

Denne Mollis sengeramme leder tankerne hen på luksushotelværelser. Du får en flot og polstret sengeramme, der både er funktionel og har et luksuriøst udseende. Polstringen er lavet i møbelstof af høj kvalitet og i en stilren beige farve. Den bløde sengegavl er desuden idéel til dig der elsker at læse i sengen.

Der følger ikke en madras med i købet af denne Mollis sengeramme, så det er op til dig selv, om du vil investere i en ny eller genbruge din gamle. Det er også muligt at få et samlet tilbud på Mollis sengeramme med madras.

Kaagaard Sengeramme, Model 380 - Det bedste billige sengestel

Materiale:

Træ

Pris:

$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Træ

Pris:

$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

 • Skandinavisk og tidløst design til en billig pris
 • Mulighed for at tilkøbe elevationskomponenter
 • Flere valgmuligheder i processen, heriblandt størrelse, gavl, bund, farve etc.

Ved at investere i Kaagaard Sengeramme model 380, får du en seng med et tidløst design, der passer perfekt ind i ethvert hjem. Som en ekstra bonus sælges sengerammen til en budgetvenlig pris.

Du får mulighed for både at tilvælge og fravælge dele i købsprocessen, hvilket giver en vis fleksibilitet i designet af dit nye sengestel. F.eks. kan du vælge med eller uden lameller og gavl, farve til senge m.fl.

Lige netop denne variant er specielt velegnet til elevation. Hvis du vælger en elevationslamelbund, får du nemlig både motor og fjernbetjening med, så du nemt kan indstille sengen, hvornår du end har brug for det. Hvem siger, at det behøver at være dyrt at købe en elevationsseng? Det er det ihvertfald ikke med denne her sengeramme.

Tempur Move - Den bedste sengeramme til elevationsseng

Materiale:

Stål

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

Ubegrænset

Materiale:

Stål

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

Ubegrænset

Med et Tempur Move sengestel kan du hurtigt skabe din egen elevationsseng, som lever op til lige præcis dine ønsker og behov. Modellen leveres uden ben og madras, men inklusiv samlebeslag og motor. Motoren kan endda både betjenes via fjernbetjening eller en app.

Selve lamelbunden sikrer regulerbar lændestøtte og en blød skulderzone, så du ligger behageligt hver nat. Opbygningen af sengestellet sikrer, at rammen passer perfekt til alle Tempur madrasser. Der er desuden madrasbremse i siden og fodenden, så din udvalgte madras ikke rykker sig.

Vælg denne elevationssengeramme i 8 forskellige farver. Du kan også vælge mellem flere gavle og typer af ben. Kort sagt er Tempur Move en sengeramme af høj kvalitet, som du med fordel kan investere i, hvis du ikke vil gå på kompromis.

Atlas Sengeramme - Sengestel med madras og topmadras

Materiale:

Træ

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Træ

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

Denne Atlas dobbeltseng leveres som et samlet køb af både sengestel, madras og topmadras. Du får således alt i ét køb, hvilket er oplagt til dig, der alligevel står og mangler samtlige dele af din nye seng. Sengen er betrukket med Nantes stof, og med i købet følger der også gavlpuder med samme grå betræk, så du kan sidde op ad væggen uden problemer.

Madrassen består af pocketfjedre, som er inddelt i fem komfortzoner. På den måde får du god støtte og aflastning af kroppen. Den medfølgende madras har en hård fasthed. Som det øverste lag ligger der en topmadras med en hypersoft kerne og betræk af honey uni stof. Topmadrassen er desuden Svanemærket, hvorfor den egner sig til enhver forbruger.

Kaagaard Sengeramme, Model 421 - Enkel sengeramme med et lille hovedgærde

Materiale:

Træ

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Træ

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

100 dage

Vi er nødt til at præsentere dig for endnu en Kaagaard sengeramme. Deres model 421 har et enkelt design, men er nu alligevel en model af god kvalitet. Den er ideel til dig, der vil have en simpel seng, som blender ind i rummet frem for en større luksus seng. Dette er desuden en sengeramme med gavl, men den er lille i størrelsen, hvorfor den ikke vil virke helt så voldsom som visse andre produkters sengegavl.

Du har mulighed for at vælge en ramme, der passer til lige præcis dine præferencer, da denne sengeramme med gavl fås i mange størrelser. Du kan vælge mellem målene 70, 80, 85, 90, 100, 120, 140, 160, 179 og 180 i bredden, samt 190, 200 og 210 i længden. Sengerammen leveres i farverne lakeret bøg, oliebehandlet eller hvidmalet egetræ, samt i sort.

Du vælger selv, om du vil have en rulle- eller massiv lamelbund. Førstnævnte består af 20 formspændte lameller, mens sidstnævnte har 25 formspændte lameller, hvoraf 5 af dem er justerbare. Det er desuden muligt at tilkøbe en stor sengeskuffe til dette sengestel, hvis du vil have mulighed for opbevaring.

Tjørnbo Easy Sleep - Hvid sengeramme i massivt fyr

Materiale:

Fyrretræ

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

60 dage

Materiale:

Fyrretræ

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

-

Garanti:

2 år

Prøveperiode:

60 dage

En sengeramme, som du kan få glæde af i mange år, er denne Easy Sleep variant fra den danske producent Tjørnbo. Modellen er en af den slags sengerammer i massivt træ. Sengerammen har en tykkelse på 40 mm og er udarbejdet i fyrretræ, så den kan altså holde til lidt af hvert. Det er intet problem at ligge to voksne i sengen, hvis du vælger en af de større modeller, da den sagtens kan holde til vægten.

Sengerammen fås i flere størrelser, heriblandt 90, 100, 120, 140, 160, 180, 200 x 200 cm og 90, 100, 140, 160, 180, 200 x 210 cm. Du kan således få dit sengestel i lige den længde og bredde, der passer til dig. Det er muligt at vælge forskellige højder på benene, så vil du have mulighed for opbevaring under din seng, er denne variant ideel. Modellens sengeben fås i både stål og træ.

Tjørnbo tilbyder 5 års garanti på deres sengerammer, så du er godt dækket ind, selv hvis uheldet skulle være ude. Det er desuden helt op til dig, om du vil have sengegavl, madrasser, sengebord o.l. med til din seng. Uanset hvordan du vælger at sammensætte købet, vil du få en enkel sengeramme i hvid, der passer ind overalt.

Sengerammer versus traditionel seng

Det afhænger af dine præferencer, om du bør gå efter et sengestel eller investere i en seng, hvor alt er inkluderet i købet. Der er visse fordele ved at vælge sengestel, og dem kan du blive klogere på i de følgende punkter:

 • Du kan udskifte madrassen og sengestel uafhængigt af hinanden, hvilket giver dig mere fleksibilitet i forhold til din sengs opbygning
 • Du får mere plads i budgettet, da du ikke er tvunget til at købe alle dele samtidig
 • Du skal ikke føle, at du går på kompromis med hverken madrassens opbygning eller sengerammens udseende for at få et godt tilbud
 • De fleste sengestel er udviklet med et minimalistisk udgangspunkt, hvorfor de passer ind i alle hjem – men du kan også få mere eksklusive modeller
 • Det er muligt at vælge mellem en masse sengestel med forskellige opbygninger
 • De fleste sengerammer kommer i en række forskellige størrelser, selvom opbygningen, farven o.l. er den samme – og flere kan laves efter specialmål
 • Det er ofte muligt at tilkøbe sengegavl, sideborde, skuffer e.l., der matcher, så du får et fuldendt udtryk i soveværelset

Find de bedste tilbud på sengerammer

Du kan få sengerammer i enhver prisklasse. Det er altså helt op til dig, hvad du vil give for dit nye sengestel. Men hvis du nu alligevel er faldet over en sengeramme, der koster lidt mere, end hvad du er villig til at give, så er der ikke nødvendigvis grund til panik. Det er nemlig muligt at finde gode tilbud på sengerammer.

Du finder de bedste tilbud på senge hos diverse online forhandlere. For at være sikker på, at du får bestilt din nye seng hjem til den bedste pris, vil vi anbefale dig at holde øje med prisudviklingen hos mere end én forhandler over lidt tid. Du skal dog naturligvis slå til, når du finder produktet til en pris, der passer til dit budget, så du ikke går glip af din nye seng på tilbud.

Vælg gode madrasser til sengerammer

Det er vigtigt, at du investerer i en god madras til din nye sengeramme, hvis du ikke allerede har én, der kan genbruges. Er du i tvivl om, hvilken variant du skal gå efter, kan du blive klogere på de forskellige varianter i de følgende punkter.

 • Boksmadras: Boksmadrasser er oplagte til dig, der vil have en ekstra solid seng, da boxmadrassen både kommer med ramme og madraskerne. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle boxmadrasser passer til alle sengestel
 • Springmadras: En springmadras garanterer optimal støtte og aflastning af din krops trykpunkter. Denne type har en opbygning med fjedre og skum, samt er ofte inddelt i komfortzoner
 • Skummadras: Du bør vælge en skummadras, hvis du ønsker at spare penge, da de ofte sælges til en billigere pris. Derudover vil skummadrasser hjælpe dig til en bedre sovetemperatur, og så har de ofte en allergivenlig opbygning
 • Latexmadras: Latexmadrasser er lige skridtet over skummadrasser for personer med allergi. Disse er fremstillet af naturlige materialer, og mindsker mængden af husstøvmider og bakterier i madrassen. En latexmadras er desuden åndbar, hvorfor du er garanteret en jævn kropstemperatur. Samtidig støtter materialet optimalt ved bl.a. at holde rygsøjlen lige
 • Tempurmadras: Tempurmadrasser er lidt særlige i deres opbygning, hvilket gør dem særligt velegnet til personer med nakke, ryg eller led problemer. Ofte vil du kunne tilpasse fastheden og opbygningen til dine behov, men det gør også Tempur til en lidt dyrere investering

Den rette topmadras kan øge komfortniveauet

For at højne komfortniveauet yderligere, og dermed sikre dig selv en bedre søvn, kan du med fordel investere i en topmadras til sengen. En topmadras går ind og sikrer en bedre støtte af kroppen, og ofte også en bedre sovetemperatur. På den måde vil du have lettere ved at falde til ro, og ikke risikere at vågne op med ondt i hele kroppen næste dag.

Læs alt om de bedste topmadrasser i vores topmadrastest her på sitet.

FAQ

Hvilken sengeramme er bedst?

Mollis er den bedste sengeramme, da denne model har et elegant og minimalistisk udseende i flere farver, samt er budgetvenlig. Læs mere i artiklen.

Hvorfor er en sengeramme / sengestel en god investering?

En sengeramme er en oplagt investering, hvis du vil genbruge din eksisterende madras eller have en seng, hvor der er mere fleksibilitet i opbygningen. Læs alt om fordelene og find den bedste her.

Kan man få sengestel med skuffer?

Der findes mange sengerammer med skuffer. Se vores bud på gode sengestel med opbevaringsmulighed i artiklen. Skufferne skal nogle gange tilkøbes. Opbevaring under sengen er også en mulighed.

Hvad koster en sengeramme?

En sengeramme kan koster blot et par tusinde kroner, mens andre er dyrere. Det vil dog ofte være billigere end at købe en ny samlet seng.