Hjem » Senge » Topmadras med memory skum – gode råd til at finde topmadrassen, der passer bedst til dig

Topmadras med memory skum – gode råd til at finde topmadrassen, der passer bedst til dig

bedste-skummadras-test

Topmadras med memory skum - gode råd til at finde topmadrassen, der passer bedst til dig

Vi har skrevet denne artikel til dig, der ikke har lyst til at købe en samlet seng, men langt hellere vil købe sengeramme og madras for sig. Det giver større fleksibiltet, og faktisk også ofte en besparelse i sidste ende.

Hvis du er på jagt efter en topmadras med memory skum – eller bare gerne vil vil, hvad der er så specielt ved lige netop de modeller – så er du kommer til det rigtige sted. Denne artikel er nemlig en topmadras memory skum guide, hvor du kan læse lidt om fordelene ved at vælge en topmadras af memory skum og finde frem til, hvilken model, der passer bedst til dig og dine behov. Vi har her samlet 5 af de bedste memory skum topmadrasser på markedet, så du kan trygt læse med her og lade dig inspirere. 

Men før vi bevæger os videre til selve produkterne, så får du her et par grunde til, hvorfor det er smart at investere i en topmadras af memory skum:

 • Perfekt til dig, der ofte bliver kold i løbet af natten, da skummet er med til at holde på varmen fra din krop
 • Du opnår god støtte og aflastning af din krop, så du får en roligere søvn
 • En topmadras er med til at forlænge hele sengens levetid

#1 Cloud Topmadras

Kort beskrivelse:

Cloud Topmadras er til parret, der gerne vil have en trykaflastende topmadras, der yder god komfort og støtte. Den kommer med en 6 cm tyk memory skum kerne, der omfavner din krop på en god måde, mens du sover.

✅ Åben cellestruktur for ventilation og gode støttepunkter
✅ Antibakterielt betræk, der kan vaskes for en sundere og mere hygiejnisk seng
✅ Medium fasthed, så madrassen kan bruges af de fleste mennesker
✅ OEKO-TEX certificering, så du ved, at der ikke er benyttet kemikalier i produktionen

Derfor skal du vælge Cloud Topmadras

Med en Cloud Topmadras får du en komfortabel og trykaflastende madras med en 6 cm tyk memory skum kerne. Materialet sørger for at forme sig efter din krop og vægt, hvilket giver en god støtte igennem hele natten. Cloud modellen har en åben cellestruktur med millioner af individuelle støttepunkter.

Og så har den desuden et aftageligt og vaskbart soft touch betræk, der både sikrer god ventilation og fungerer antibakterielt. Topmadrassen kommer med en medium fasthed, der kan passe til de fleste.

 • Højde: 8 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 180 cm
 • Densitet: 50 kg. pr. m3
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart, antibakterielt, vaskes ved 40 grader

#2 Kaagaard Sengeramme

Kort beskrivelse:

Med en Kaagaard Sengeramme Model 380 (Eg) får du en flot og tidsløs sengeramme, der lever op til samtlige krav, som du end kunne have til din kommende sengeramme. Du får endda selv lov til at beslutte, hvilke ben, lamelbunde og gavl, du gerne vil have med til sengen. Fik vi også nævnt, at du kan bestille den med en elevationsbund?

✅ Mulighed for at tilkøbe elevationskomponenter
✅ Skandinavisk og enkelt design
✅ Flere valgmuligheder i processen

Derfor skal du vælge Kaagaard Sengeramme, Model 380

Med sit tidløse og skandinaviske design får du her en seng, der både passer fint ind i det moderne sove- eller børneværelse. Dine børn vil højst sandsynligt elske at få denne sengeramme ind på deres værelse, da den både er flot og simpel i sit udseende, men samtidig særdeles solid og velholdt.

Du får mulighed for både at tilvælge og fravælge produkter i købsprocessen, hvis du køber denne sengeramme. Det giver dig en vis fleksibilitet, så du selv kan være med til at designe din kommende sengeramme efter dine behov. Du har bl.a. mulighed for at vælge lameller med til sengen, men det står dig også frit for at fravælge disse, hvis ikke du har brug for dem. Du behøver dog ikke at bekymre dig om bærelister, da disse allerede er boret ind i rammen. 

Lige netop denne variant er specielt velegnet til elevation. Du har altså mulighed for enten at gøre dig selv eller dit barn ekstra glad ved at tilkøbe elevationskomponenter til sengen. Hvis du vælger en elevationslamelbund får du nemlig både motor og fjernbetjening med, så du nemt kan indstille sengen, hvornår du end har brug for det. Hvem siger, at det behøver at være dyrt at købe en elevationsseng? Ja, det er det ihvertfald ikke med denne her sengeramme.

Kaagaard Sengeramme model 380 er altså specielt til dig, der gerne vil have en tidsløs sengeramme til enten sove- eller børneværelset. Og så skader det vel heller ikke, at man har mulighed for at tilkøbe lidt ekstra luksus i form af elevationskomponenter.

 • Materiale: 22 mm spånplade med massive kantlister.
 • Træsort: Eg
 • Bæreevne: 160 kg

Mål: 

 • Liggeflade: 90×200 cm 
 • Udvendig bredde lidt over 6 cm 
 • Udvendig længde lidt over 6 cm 
 • Total: 96×206 cm
 • Højde fra gulv til top: 43 cm 
 • Indvendig frihøjde: 16 cm

#3 Messina Fyr Olie Sengeramme

Kort beskrivelse:

Er du ikke til de helt lyse træsorter, så er Messina Fyr Olie Sengeramme måske en bedre model for dig. Den er hverken for lys eller for mørk i farven, og det gør den perfekt til et stilrent soveværelse. Sengerammen har desuden også et lidt eksklusivt look grundet dens olierede overflade.

✅ Flot olieret overflade
✅ Fire funktionelle skuffer under sengen
✅ Du kan tilkøbe matchende sengehylder

Derfor skal du vælge Messina Fyr Olie Sengeramme

Med Messina Fyr Olie Sengeramme får du en flot og anderledes sengeramme, der passer til en dobbeltmadras’ mål. Sengerammen er nemlig 180×200 cm og du kan derfor med fordel gå ud og finde en passende madras, der lever op til dine krav. Du er nemlig ikke forpligtet til at tilkøbe en bestemt type madras til denne sengeramme – og det giver dig som forbruger en vis mængde af frihed. Du skal dog finde en madras, der passer i målene, da du ellers kommer til at stå i lidt af en kattepine.

Du får en sengeramme, der ser smuk og naturlig ud – og som faktisk også er det. Sengerammen er nemlig produceret af fyrretræ, som efterfølgende er blevet overfladebehandlet med olie. Det giver sengen et autentisk og naturligt look, og det sørger selvfølgelig også for, at sengerammen er af holdbar kvalitet. Messina Fyr Olie Sengeramme er desuden designet med fire store skuffer, så du har masser af plads til opbevaring under selve sengen. Du slipper altså for at skulle ud og købe et ekstra skab, hvor sengetøj, lagner, puder og lignende kan opbevares. Der er tydeligvis fordele ved at købe en sengeramme med skuffer.

Som skrevet, så er du på ingen måde forpligtet til at tilkøbe en madras fra forhandleren. Du kan sagtens genbruge den madras, som du har derhjemme, men du kan også vælge at købe en helt ny. Hvis du vælger, at investere i en ny madras, så foreslår forhandleren Bedre Nætter deres to modeller BN 300 Latex og Airpur Senses. En fordel ved at købe netop en af disse madrasser er, at de her et ekstra komfortlag indbygget, og du behøver derfor ikke gå ud og tilkøbe en topmadras. Du sparer altså nogle penge ved at købe en af disse madrasser. Og hvem vil ikke gerne spare lidt penge? Du kan også sagtens tilkøbe en eller to sengehylder, hvis du gerne vil have mulighed for at opbevare ting på en overflade ved siden af sengen. Sengehylderne passer perfekt til resten af sengen og er med til at fuldende looket.

Så hvis du gerne vil have et naturligt look ind i dit soveværelse, burde du se lidt ekstra på Messina Fyr Olie Sengeramme. Den formår nemlig både at være klassisk og autentisk, samtidig med at skille sig ud fra andre sengerammer af træ.

Totalmål: 

 • Længde: 206 cm 
 • Bredde: 186 cm 
 • Højde:
  • Gavl: 66 cm 
  • Fodende: 45 cm 

Sengen passer altså perfekt til en madras på 180×200 cm.

Madras mål: 

 • Madras dybde: 15 cm 
 • Længde: 200 cm 
 • Bredde: 180 cm 

Udvendige mål: 

 • Højde på fodgavl : 44,5 cm 
 • Højde til oversiden af kanten: 42 cm 

Skuffehøjde: 

 • Højde: 26 cm 
 • Indvendige mål på skufferne: 
  • Bredde: 91 cm 
  • Dybde: 55 cm 

Sengehylde: 

 • Højde fra top til underkant af skuffe: 23 cm 
 • Bredde: 38,5 cm 
 • Dybde: 27,5 cm

#4 Villy Nørgard Organic

Kort beskrivelse:

Varianten her giver mange muligheder til køberen. Du får en sengeramme med gavl, der reelt set kan passe til næsten alle typer af madrasser, da den findes i mange størrelser. Du kan altså sætte Villy Nørgard sengeramme på din liste uanset om du skal bruge et sengestel til en enkeltseng, en dobbeltseng eller til en seng med specialmål.

✅ Findes i mange størrelser
✅ Kan købes i flere træsorter
✅ Bygges ud fra kundens specifikationer

Derfor skal du vælge Villy Nørgard Organic Sengeramme

Med Villy Nørgard får du en sengeramme i træ, der adskiller sig fra mange andre typer af sengerammer. Den er nemlig ikke bygget op som en massiv ramme, der omkranser madrassen på samme måde som mange andre varianter. I stedet ligger madrassen nærmere ovenpå stellet. 

Er du en af de lidt kræsne købere, så skal du ikke affærdige Villy Nørgard Organic Sengeramme helt endnu. Du får nemlig mulighed for selv at designe din kommende sengeramme alt efter, hvilken type træ der gerne vil benytte, hvilken størrelse du gerne vil have din seng i og så kan højden på sengen også justeres en smule, hvis du ikke vil have en for høj version af sengen. 

Du kan få din sengeramme fra Villy Nørgard Organic i de følgende træsorter: valnød, bøg, eg og røget eg. Så hvis du har en specifik farvestil i dit hjem, er det muligt at tilpasse sengens udseende til netop dine krav. Var det måske noget med en hvid sengeramme? Så er du da sikker på, at din træramme skiller sig ud fra andre varianter. Men husk endelig, at uanset hvilken en du vælger, så får du en sengerammet bygget i massivt træ. Du er derfor garanteret en solid og robust sengeramme. 

Du har også mulighed for at tilpasse sengen til dine specifikke mål, da den både fås i en bredde af 90, 100, 105, 120, 140, 150, 170 og 180 cm. Det er altså muligt at få sengerammen til både enkeltseng mål, trekvart seng mål, dobbeltseng mål og alt midt imellem. Længden er dog altid den samme af 200 cm. Hvis du ønsker lidt ekstra luksus kan du også tilkøbe elevationskomponenter til sengen. På den måde får du mulighed for at hæve og sænke forskellige elementer af sengen efter behov.

Så hvis du gerne vil have lidt frihed til at vælge selv og være med til at designe din egen sengeramme, så er Villy Nørgard Organic Sengeramme højst sandsynligt noget for dig. Du kan da ihvertfald lige tage et kig på den nu hvor du er her!

 • Højde: ca. 83 cm – kan dog justeres en smule
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: Kan vælges i de følgende størrelser 90, 100, 105, 120, 140, 150, 170 og 180
 • Materiale: Valnød, bøg, eg og røget eg

#5 Kaagaard 381 Sokkelseng

Kort beskrivelse:

Hvis du ikke har lyst til at kaste mange penge efter en ny elevationsseng, men gerne vil have en sengeramme, der tilbyder mulighed for det selv samme, så er Kaagaard 381 Sokkelseng lige noget for dig. Du får nemlig en rigtig fin og klassisk sengeramme, der er ideel til elevationsbunde. På den måde får du både luksus og enkelthed i én og samme seng.

✅ Ideel til elevationsbunde
✅ Fås i flere farver / træsorter
✅ Kan bestilles i mange størrelser

Derfor skal du vælge Kaagaard 381 Sokkelseng

Helt grundlæggende er Kaagaard 381 Sokkelseng fabelagtig til dig, der gerne vil have muligheden for at eje en elevationsseng uden at skulle ud og købe en af de helt dyre modeller. Sengen kan sagtens fungerer i samspil med både elevationsbunde eller rammebunde. Du skal dog være opmærksom på, at der skal monteres bærelister på sengen, hvis du gerne vil have rulle lamelbunde i bunden af sengen.

Med Kaagaard 381 Sokkelseng får du en sengeramme af solidt materiale, da den er produceret i træ. Samtidig får du muligheden for at vælge farven på din sengeramme, da forhandleren både tilbyder sengerammen i sort, hvid, eg (ubehandlet) og bøg. Du behøver derfor ikke være nervøs for om sengerammen kan passe sammen med resten af møblerne i dit soveværelse. 

Kaagaard 381 Sokkelseng passer til folk i alle størrelser. Du har nemlig mulighed for selv at vælge, hvilken størrelse du gerne vil modtage sengen i. Den produceres i målene 70-180 cm i bredden og 190-210 cm i længden. Så uanset om du har ekstra korte ben eller ekstra lange – eller bare godt kan lide at brede dig rigtig meget i sengen, så kan du sagtens købe denne sengerammen uden at bekymre dig om pladsmangel.

 • Højde fra gulv til overkant af sengen: 43 cm
 • Højde fra gulv til underkant af sengen: 23 cm
 • Farver: Sort, hvid, eg (ubehandlet) og bøg
 • Materiale
  • Eg modellen er i 22 mm spånplade fineret massive kantlister
  • Modellen i hvid, sort eller bøg er i en 22 mm malet MDF plade
  • Lak: UV-lak / maling på flade og vandlak / maling på kanterne
 • Størrelse: Produceres i samtlige mål fra 70-180 cm i bredden og 190-210 cm i længden

#6 Alma Sengeramme

Kort beskrivelse:

Alma Sengeramme er det simple valg til dig, der ikke har noget mod at samle dine egne møbler. Det er altså sengen til en rigtig handyman – eller kvinde. Og hvis du nu allerede har en elevations- eller vendbar madras derhjemme, der lige nu bare samler støv, så er det her en perfekt måde at få den frem igen på.

✅ Specielt designet til elevations- eller vendbare madrasser
✅ Fint stof look

Derfor skal du vælge Alma Sengeramme

Denne Alma Sengeramme har ingen lamelbund og er specielt designet til at passe til elevations- og vendbare madrasser. Så hvis du har sådan en variant derhjemme, er Alma Sengeramme måske lige varianten for dig. Der medfølger ikke nogen madras med i købet af denne sengeramme og du har derfor mulighed for at benytte dig af din gamle madras. På den måde sparer du også en del penge ved kun at skulle købe en billig sengerammen frem for alle komponenterne.

Du får desuden både ben og hovedgavl med ved købet af denne sengeramme. Vær dog opmærksom på, at selve rammen leveres usamlet, og at der ikke er mulighed for tilkøb af monteringsservice. Du skal altså have skruet hænder ordentligt på, da du skal samle sengen selv. Men mon ikke det lige er til at overskue? Det kan endda også være med til at gøre dig ekstra glad for sengen, da du så ikke har været afhængig af andre i opsætningen af din nye seng.

Der er ikke helt så mange valgmuligheder med til denne seng, men hvem behøver dog også dem, hvis sengen allerede har de specifikationer, som man leder efter? Alma Sengeramme fås i et relativt enkelt mørkegråt stof. På gavlen er der desuden også små stofknapper, som er med til at fuldende looket. De medfølgende ben er i lakeret gummitræ.

Alma Sengeramme er til dig, der gerne vil have en sengeramme til din elevations- eller vendbare madras uden at blive ruineret ved købet. Hvis du ikke har noget mod selv at skulle samle sengerammen, så er det bare med at få bestilt.

 • Højde: 106,5 cm 
 • Længde: 200 cm 
 • Bredde / Dybde: 180 cm 
 • Vægt: 40 kg 
 • Hovedgavl og ben inkluderet
 • Knapper: 31 grå stofknapper 
 • Farve: Town 33, mørkegråt stof
 • Med midtersprosse 
 • Passer til en madras med målene 180×200 cm

#7 VN Samba LF Sengeramme

Kort beskrivelse:

Her kommer der en model, som ikke bare er som alle de andre. Den har et anderledes og nytænkende design og så kan du desuden købe den i flere forskellige træsort varianter. Du får mulighed for at vælge lige netop den træsort, der passer ind hos dig.

✅ Flere forskellige træsorter at vælge mellem
✅ Særpræget design
✅ Både hovedgavl og gavl i benenden.

Derfor skal du vælge VN Sambar LF Sengeramme

Vi har tidligere på denne liste haft en Villy Nørgard model og her får du endnu en af slagsen. VN Samba LF Sengeramme kommer med 18 cm høje sengesider, så du kommer ikke til at føle, at du bliver omkranset af sengeramme, mens du ligger og sover. Hele sengerammen er designet ud fra en ide om bløde og svingende former, så du ikke får en stiv og enkel seng. Designet er bl.a. med til at give sengerammen både sjæl og en vis form for elegance. Du kan altså nemt komme til at føle dig en smule royal med denne sengeramme.

Hovedgavlet er også designet med bløde former og derfor har du her en hovedgavl, som er svunget let bagud. Det gør det muligt for dig, at sidde rigtig dejligt med en pude i ryggen, hvis du læser eller ser tv i sengen. Du kan jo med fordel investere i en gavlpude, hvis du gerne vil have lidt ekstra støtte, men det er langt fra nødvendigt.

Du får også visse valgmuligheder i købet af denne VN Samba LF Sengeramme. Du kan nemlig selv vælge, hvilken af de tre ben højder, der bedst passer dig og dit hjem. Og så kan du vælge imellem at få sengerammen i bøg, eg eller valnød, som alle er dejlige og flotte træsorter. Du har også mulighed for selv at bestemme om du helst vil have sengen lakeret, olieret eller sæbe behandlet. Og så findes der naturligvis også et natbord med skuffe, som du kan vælge at tilkøbe, hvis du gerne vil have et natbord, der passer sammen med din nye lækre sengeramme. Natbordet kommer enten med fire ben eller hjul. 

 • Bredde: Du kan vælge mellem følgende mål: 85, 90, 100, 120, 140, 160, 170, 180, 200 og 210 cm
 • Længde: Du kan vælge mellem følgende mål: 200, 210 og 220 cm 
 • Benhøjde: 21 cm, 26 cm eller 31 cm 
 • Træsorter: Bøg, eg eller valnød
 • Behandling: Lak, olie eller sæbe

#8 Paris Sengeramme

Kort beskrivelse:

Er du slet ikke på udkig efter en sengeramme til dit eget soveværelse, men nærmere til dit barn? Så er det nu du skal følge med. Her er der nemlig en sengeramme, der vil give dit barn, eller dig selv, en følelse af at være royal hver gang det er tid til at gå i seng. Sengerammen udstråler nemlig et særligt eventyr vibe, som du helt sikker vil elske.

✅ Opbevaringsmulighed under sengen
✅ Fylder ikke for meget

Derfor skal du vælge Paris Sengeramme

Paris Sengeramme giver dig mulighed for at få en rigtig fin og eventyr inspireret enkeltseng ind i dit hjem. Den vil passe rigtig godt til børneværelset, hvor den indbyder til dejlige drømme om prinsesser, prinser og alverdens oplevelser. I sin flotte lyse farve får du desuden en hvid sengeramme, der skaber åbenhed og varme i rummet. 

Sammen med sengerammen får du et flot hovedgærde, som er designet i den samme eventyrlige stil som resten af rammen. Og en af de helt store fordele ved at vælge denne sengeramme er, at du også får masser af plads til opbevaring. Der er nemlig to store skuffer under sengen, så du ikke kommer til at mangle plads. Og så bestemmer du jo selv om du vil fylde skufferne op med sengetøj og håndklæder eller måske noget legetøj. Uanset hvad får du ihvertfald muligheden for at gemme nogle ting væk – og det er jo ret praktisk.

Du får desuden også mulighed for selv at vælge, hvilken type madras du / dit barn gerne vil have i sengen. På den måde er du sikker på at opnå mest mulig komfort, da du ikke behøver at gå på kompromis på nogen måde. Hvorfor ikke finde en lækker springmadras med en god topmadras til, så der ingen klager kommer på komforten?

Paris Sengerammen er til dig, der gerne vil have et billigt og lyst alternativ. Og så er du måske samtidig den type person, som godt kan lide at drømme sig væk i fjerne historier og eventyr?

 • Højde: 100 cm
 • Bredde: 108,6 cm
 • Dybde: 210,8 cm
 • Vægt: 67,23 kg
 • Skuffer: To stk
 • Lamelbund er inkluderet
 • Passer til en madras med målene 90×200 cm

Hvad er memoryskum?

Memory skum kaldes også for celsius materiale eller viskoelastisk / viscoelastisk skum. Selvom kært barn har mange navne, så henviser alle disse betegnelser altså til det samme materiale. Du skal derfor ikke gå i panik, hvis du pludselig læser ordet viscoelastisk skum et sted i brugervejledningen.

Memory skum er et kunstigt materiale og består primært af polyurethan. Ved at blande polyurethan skum med andre materialer får man en skum type, der er mere smidig og har en højere densitet. Memory skum er især kendt for at tilpasse sig den individuelle krop via kropsvarmen. Ofte ‘synker’ man en smule ned i madrassen, hvis den består af en memory skum kerne. 

Hvad er forskellen på en topmadras i memory skum og en i latex skum?

Der er to helt grundlæggende forskelle på memory skum og latex skum. Den første er, at memory skum er et kunstigt og syntetisk materiale, der produceres ved at blande flere forskellige materialer sammen. Latex derimod er et naturligt materiale. Den anden forskel er, at latex skum fungerer varmeledende og ‘skubber igen’ på din krop, så den ikke synker ned i materialet. Memory skum derimod omfavner din krop og lader den synke dybere ned i madrassen – og gennem denne process sørger den også for at holde bedre på din egen kropsvarme. Du kan dog efterhånden sagtens få memory skum madrasser med åndbare egenskaber, hvis du gerne vil have en blød topmadras, der ikke er for varm.

Vil du vide mere om topmadrasser?

Hvis du gerne vil læse lidt mere om de forskellige typer af topmadrasser, så kan du med fordel læse vores guide til den bedste topmadras her: (LINK). 

Og hvis denne guide nærmere har gjort dig opmærksom på, at du er mere til en topmadras af latex end en af memory skum, så kan du også sagtens benytte denne guide til at finde den helt rigtige hårde topmadras til dig: (LINK).

Sådan finder du en topmadras af memory skum på tilbud

Det er langt fra svært at finde en billig topmadras af memory skum. Faktisk er nogle memory skum modeller billigere end f.eks modeller af latex – men det afhænger naturligvis af, hvilken variant du går efter. Det vigtigste du kan gøre er på forhånd at overveje, hvilken model du gerne vil investere i. På den måde er du klar til at trykke ‘bestil’ online, når den rigtige model kommer på tilbud. Den bedste måde at finde en billig topmadras på er nemlig ved at agere tilbudsjæger og regelmæssigt holde øje med de forskellige forhandleres sites. Du skal nemlig passe på med at købe den første og bedste eller en for billig model, da den muligvis ikke understøtter din krop godt nok. Men du burde meget gerne være godt på vej til den rette model efter at have læst denne guide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *