Sengeramme 180x200cm 2022

Bed frame

Det er vigtigt at få en god og komfortabel nattesøvn, så du kan fungere ordentligt om dagen. Det kan nemlig både gå ud over dit helbred, dit humør og din krop i fremtiden. En god sengeramme til din seng er med til at sørge for en komfortabel nattesøvn, så du sover bedre. Der findes mange sengerammer i forskellige design. Vi hjælper dig her på vej i din søgen efter den perfekte sengeramme, ved at lave en test over de bedste sengerammer på markedet lige nu. Vi har både kigget på komfort samt funktionalitet i bedømmelsen af den bedste sengeramme for dig. Vi har fundet sengerammer der varierer både i design og i pris, så du kan være sikker på at finde den bedste sengeramme til dig. 

Sengerammer inkluderer ikke madras, da det er personligt, hvilken madras man foretrækker og om man vil have topmadras og rullemadras. Derfor har vi lavet en kort og overskuelig guide over hvilke madrastyper der findes, og deres fordele og ulemper. Du kan derfor være sikker på at finde den perfekte nye seng ved at læse med jer.

Vælg den rigtige madras til din sengeramme

Der findes mange forskellige madrasser, og det er meget individuelt hvad der er bedst for dig, men også hvilke din sengeramme passer til. Madrasserne fås i forskellige hårdhedsgrader og prisniveauer, og udgangspunktet for valg af en madras, kommer an på de foretrukne materiale samt hårdhedsgrad. 

Som udgangspunkt er det vigtigt at madrassen giver den rigtige støtte, så din rygsøjle ligger i en neutral position, når du ligger på madrassen. 

Det er dog et meget subjektivt spørgsmål om hvad man vil foretrække, men du får her en forklaring på de mest normale madrasser der findes, så du kan blive klogere på hvad der lyder bedst for dig.  

Springmadras

En springmadras består af et fjedresystem, polstring og betræk. Fordelene ved springmadrasser er at de ofte yder en bedre større og aflastning til din krop end andre madrastyper gør, grundet opbygningen af fjedrene. 

Mange oplever bedre søvn, da springmadrasser ofte indeholder komfortzoner. 

En springmadras kan altid tilpasses dine behov ved køb af en topmadras til. 

Skummadras

Skummadrasser er en madrastype, som anvendes på en bund af lameller i en sengeramme. Den afgørende del af madrassen, er skumkernen. 

En skummadras samler ikke så meget støv, som andre madrastyper, og kan derfor være et fornuftigt valg til allergikere. Nogle varianter produceres i endda både i miljø- og allergivenlige materialer. Skummadrasser findes både som varmeledende, aflastende for den optimale støtte og temperatur. Desuden, så er skummadrasser ofte billigere end andre madrasser, og er derfor et godt valg, hvis du mangler en hurtig og billig seng, der stadig er komfortabel. 

Skummadrasser passer ofte til de fleste sengerammer, og du kan sagtens finde en god skummadras, som både fungerer til elevantionssenge og normale sengerammer. 

Boxmadras

Boxmadrasser er bygget op om et fjedersystem, som ligger ovenpå en integreret træramme. En boxmadras er god til dig, der ikke kan vælge imellem springmadras eller skummadras, da den der er midt imellem de to madrastyper. Den er rigtig nem at samle, da de ofte bare kræver ben og så er den klar til brug. Boxmadras-typen ligger meget op af springmadras-typen, men de adskiller sig ved at der ofte medfølger ben med en boxmadras, og det gør der ikke hos en springmadras, så den kræver en sengeramme. Så ved at købe en boxmadras med ben, har du altså en hel seng, der er klar til brug. De er dog mere simple i designet. Dog har ikke alle boksmadrasser en god opbygning af fjedre, som i springmadrasser, hvilket går ud over komforten. Undgå derfor en alt for billig boksmadras.

sleep walker

Søvngænger

Flere oplever søvngængeri i en eller anden udstrækning i løbet af livet. Selve tilstanden er fuldstændig ufarlig, men det kan være en god ide at

Læs mere »
sleeping pills

Sovepiller

Søvnbehov kan være forskelligt fra person til person og mangel på søvn kan opstå i perioder med dårlig søvn f.eks.pga. stress i hverdagen. I denne

Læs mere »