Sengegavle – Find den bedste sengegavl 2022

Headboards

Mange tror, at sengegavle kun har dét ene formål at pifte soveværelset en smule op. Det er dog langt fra tilfældet! Sengegavle har ekstremt mange fordele og af den grund vil vi helt klart anbefale dig at investere i en fin sengegavl til din seng. Af den grund har vi her samlet nogle af de bedste sengegavle på markedet, så du kan finde den rigtige model til dig. Samtidig kan du også få hjælp til at finde en billig sengegavl, hvis du ikke vil bruge alt for mange penge på tilkøbet.

Derfor skal du investere i en sengegavl:

 • Du undgår at ligge direkte op ad en kold væg og derved tager gavlen noget af kulden
 • Sengegavlen er praktisk, når du vil sidde op i sengen – f.eks. når du læser eller ser tv
 • De kan være med til at pifte soveværelset op
 • Der kommer ikke mørke plamager eller slitage på væggen bagved sengen

Flow Gavl - Den bedste sengegavl

Flow gavlen fra Nordream er til dig med klassisk stil. Designet er inspireret af det kendte Chesterfield, tilføjet lidt skandinavisk minimalisme. Sengegavlen er bygget i en stærk og solid træramme med blød skumpolstring og betrukket med slidstærkt møbelstof i høj kvalitet.

 • Passer til alle senge str. 180cm
 • Fås i flere flotte farver

Derfor skal du vælge en Flow gavl

Den luksuriøse Flow sengegavl tilfører elegance og stil til ethvert soveværelse. Den passer til alle senge og monteres let ved at sætte den i spænd mellem seng og væg. Sengens vægt sørger for at gavlen ikke flytter sig. Med hele 11 cm i dybden er den blød og behagelig at sidde opad og holder kulden fra væggen væk fra sengen.

Produktdetaljer

 • Højde: 128 cm
 • Længde: 184 cm
 • Dybde: 11 cm
 • Materiale: Møbelstof af høj kvalitet

Ovia Fluctus Sengegavl - Bedste sengegavl til pynt

Ovia FLuctus sengegavlen er super flot med sine organiske og bløde buer i eksklusivt look. Den kommer i hele otte forskellige farver, så du kan vælge lige den der passer ind i dit soveværelse.

 • kommer i otte flotte farver
 • Passer til alle senge i standardmål

Ovia Fluctus sengegavlen er skabt i enkelt, stilrent design med bløde former. Modsat andre sengegavle i denne test, er den bare 6 cm i tykkelsen. Derfor er denne sengegavl mere til pynt end den er til at sidde op ad. Så hvis ikke er den store læsehest inden du går i seng men blot vil pifte dit soveværelse op med flot design, så er dette sengegavlen for dig.

Produktdetaljer

 • Højde: 120 cm
 • Længde: 180 cm
 • Dybde: 6 cm
 • Materiale: Møbelstof

Living&more sengegavl - Den bedste luksussengegavl

Hvis du gerne vil invitere en følelse af luksus indenfor, så skal du se nærmere på denne model. Den passer til alle senge med en bredde på 180 cm, har en dybde på 10 cm og består af monteret møbelstof.

 • Passer til alle senge i standard dobbeltseng mål
 • Eksklusivt udseende, der kan være med til at pifte soveværelset op

Derfor skal du vælge en Living&more sengegavl

Denne fine sengegavl fra Living&more passer perfekt til samtlige sengemodeller i standard dobbeltseng mål. Modellen passer dog særlig godt sammen med senge-serierne De Lux Superior og De Lux Natural. Sengegavlen har trenset syning, der sørger for at give din seng et eksklusivt look. Materialet til gavlen består af monteret møbelstof. Gavlen har desuden en dybde på 10 cm, der kan være med til at holde eventuel kulde fra væggen væk fra sengen.

Produktdetaljer

 • Højde: 105 cm
 • Længde: 184 cm
 • Dybde: 10 cm
 • Materiale: Møbelstof

Doppler Sengegavl - En fin sengegavl i træ

Hvis du gerne vil sikre dig, at din sengegavl adskiller sig fra andres, så kan du passende bestille denne fine model i matlakeret egefinér. Den sørger for en lys udstråling i soveværelset, så det ikke virker for mørkt.

 • Anderledes udstråling med denne sengegavl grundet opbygningen af træ
 • En dybde på knap 4 cm for en tynd sengegavl, der ikke fylder for meget

Derfor skal du vælge en Doppler Sengegavl

Vil du gerne have et lidt anderledes look i dit soveværelse? Så skal du overveje at investere i denne fine Doppler sengegavl i træ. Modellen kommer i matlakeret egefinér og tilføjer lidt ekstra elegance og et anderledes twist til dit hjem. Samtidig kommer der en lysere udstråling i soveværelset på grund af den lyse egetræsfarve i materialet. Denne sengegavl er desuden væg ophængt.

Produktdetaljer

 • Højde 60,4 cm
 • Længde: 180 cm
 • Dybde: 3,8 cm
 • Materiale: Matlakeret egefinér
 • Vægt: 16,2 kg

Nocturne Gold Modi Sengegavl - En moderne væghængt sengegavl

Denne model sikrer dig en optimal siddeposition, men fylder samtidig langt fra lige så meget som andre sengegavle. Den kommer i flere forskellige farver og har en solid opbygning.

 • Optimal som støtte uden at den optager for meget plads i soveværelset
 • Findes i flere neutrale og enkle farver, der passer ind i samtlige stilarter

Derfor skal du vælge Nocturne Gold Modi Sengegavl

Hvis du gerne vil have en model, der ikke fylder for meget bagved sengen, så skal du investere i denne Nocturne Gold Modi Sengegavl. Modellen er væghængt, men ‘begynder’ først et stykke oppe over sengen. Den er derfor optimal, når du vil sidde op, men forstyrrer dig ikke ellers. Den kommer desuden i flere forskellige farver, så du har mulighed for både at bestille den i blå, antracit, lysegrå og sort. På den måde kan du nemt finde en farve, der passer til din indretningsstil.

Produktdetaljer

 • Højde: 55 cm
 • Længde: 180 cm
 • Dybde: 7 cm
 • Vægt: 19 kg

Hvilken sengegavl passer bedst til dit soveværelse

Det kan virke relativt lige til at udvælge en sengegavl, men du skal faktisk være opmærksom på en del ting før du trykker på ‘bestil’-knappen. Først og fremmest skal du beslutte om du helst vil have en model af stof, træ eller metal. Dernæst skal du overveje om du vil have modellen ophængt på væggen eller stående på gulvet. Og til sidst skal du også tænke over, om du hælder til en lang eller en kort model. Herunder vil vi informere dig lidt om fordelene ved de forskellige valg.

En polstret sengegavl

Der findes flere flotte sengegavle med et betræk af stof. Disse er ofte polstret og de afhjælper således med at holde kulden fra en eventuel ydermur på afstand. Samtidig kan en sengegavl med stof være med til at give værelset et enten enkelt eller eksklusivt look – afhængigt af, hvilken model du vælger. Hvis du gerne vil have en luksuriøst udseende sengegavl, så kan du med fordel gå efter en model med velour betræk.

Træ

Træ kan være med til at give soveværelset et enkelt og naturligt look. Hvis du vælger en lukket model i træ, så har du også mulighed for at afskærme dig selv for eventuel kulde fra muren. En sengegavl af træ kan desuden være en fordel, hvis du er bange for at slide på væggen bag sengen, da overfladen i så fald let kan rengøres. Her kan det også være en idé at vælge nogle flotte gavlpuder for ekstra støtte.

Metal

En sengegavl i metal kan give dit soveværelset et enkelt og tidløst look. Det er praktisk talt ofte en lidt mere klassisk sengegavl end man f.eks kan få med hjem med en model af træ eller stof. Ulempen ved at vælge metal er dog, at det kan skade væggen bagved, hvis du ‘banker’ det mod væggen for ofte.

Ophængt eller stående på gulvet

Der er efterhånden flere modeller, der er designet til både at kunne stå på gulvet eller være ophængt på væggen bag sengen. Det er dog vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvad der passer ind hjemme hos dig, så du ikke spilder din tid på irrelevante modeller.

Lang eller kort model

På samme måde som med en ophængt eller stående model, så skal du også overveje om du ønsker en lang eller kort model. Når din sengegavl hænger på væggen har du mulighed for at vælge om den skal gå ned bag ved sengen eller om der skal være et ‘luftrum’ mellem sengens kant og sengegavlens begyndelse. Luftrummet kan f.eks. være med til at give soveværelset et mere luftigt og lyst udtryk, hvor en lang sengegavl godt kan virke en smule bestandig i et lille rum.

Hvilken farve skal jeg gå efter?

VI vil anbefale dig at gå efter en lys sengegavl, hvis sengegavlen skal ind i et småt rum, da gavlen i så fald kan være med til at lysne rummet op. Hvis det derimod er et kæmpe rum med god luft mellem møblerne i forvejen, så kan en mørkere sengegavl være et bedre valg, så rummet ikke virker for koldt og åbent.

DIY sengegavl – lav din egen sengegavl

Hvis du ikke føler, at nogen af de modeller du ser online passer til dine behov, så har du heldigvis altid muligheden for at designe din egen sengegavl. Det er langt fra svært at lave sin egen sengegavl, så længe du sætter tid af til projektet. Du burde dog nok holde dig fra det, hvis du er typen, der ikke har én eneste kreativ muskel i kroppen. Det kræver nemlig en del kreativitet og lyst at designe og kreere sin egen sengegavl.

En sengegavl efter dine krav og dit budget

Fordelen ved at lave sin egen sengegavl er, at du helt selv bestemmer alle detaljer, og at det ofte vil være en del billigere end at købe en sengegavl. Du har jo trods alt selv styr på alle udgifter i løbet af projektet. Du har selv mulighed for at bestemme, hvilke materialer der skal bruges, designet på modellen og hvornår du vil have den klar. Der er altså en hel del frihed med en DIY sengegavl. På den måde behøver du ikke at gå på kompromis i købet af din sengegavl.

Billig sengegavl

Vi vil anbefale dig at holde øje med eventuelle tilbud hos online forhandlerne, når du er på udkig efter en ny sengegavl. Pris for sengegavle kan nemlig godt være en smule pebret og det kan derfor være en fordel at vente med at købe den pågældende gavl til den kommer på tilbud. 

Samtidig skal du dog også passe på med at købe en for billig sengegavl, da den gerne skal være i ordentlig kvalitet. Hvis ikke den er det, så risikerer du, at den hurtigt går i stykker, mister farven eller i værste fald simpelthen falder ned fra væggen.

Spar penge ved at gøre det selv

Hvis du besidder bare den mindste kreativitet, og tiden naturligvis, så kan det være, at du skal overveje at lave din egen sengegavl. På den måde har du altid et overblik over, hvor mange penge gavlen har kostet dig og så kan du tilpasse gavlens opbygning til at passe til dit budget. Samtidig har du også muligheden for at designe din helt egen sengegavl, der både adskiller sig fra alle andres og passer til lige netop dine behov.

Sengegavl puder

Du har altid mulighed for at pifte din seng yderligere op med købet af gavlpuder. De kan være med til at give soveværelset en anden og mere hyggelig udstråling. Samtidig kan gavlpuder være med til at sikre en endnu bedre komfort i sengen, når du ser tv eller læser inden du går i seng.

Du har mulighed for at vælge lige netop den form, opbygning og farve på din gavlpude, som passer bedst ind hos dig. Hvis du gerne vil lade dig inspirere før du går på jagt efter den rigtige model, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste gavlpuder her.

Hypersomni

Hypersomni

Det kan både være skadeligt for kroppen at sove for meget og for lidt. Nogle gange kan man dog ikke gøre for det, da en

Læs mere »