Senge til teenager – De bedste senge til teenageværelset 2022

Beds for teenager

Er du på jagt efter den bedste seng til en teenager? Måske er det på tide at skifte den eksisterende juniorseng ud med en lidt større og mindre barnlig model? I så fald er du kommet til det rigtige sted, da vi her vil guide dig til de bedste senge til teenagerværelset. Vi vil dog anbefale dig at tage din teenager med på råd, da de sikkert har nogle præferencer til deres kommende drømmeseng. Det skal jo gerne være et optimalt køb for både dem og dig, så I finder den helt rigtige teenager seng.

Nordic Dream Freja Fjäll - Den bedste teenager seng

Materiale:

Airflow skum

Pris:

$$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Airflow skum

Pris:

$$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

Vi kan i den grad anbefale dig at investere i en Freja Fjäll fra Nordic Dream, hvis du vil have den perfekte seng til din teenager. Sengen har så højt et komfortniveau, at vi næsten tør vædde med, at den bliver taget med fra ungdomsværelset, når teenageren flytter hjemmefra.

 • Udviklet med 7 komfortzoner, to lag fjedre, eksklusiv topmadras m.m.
 • Ideel til folk med allergi, da betrækket er af bambus og OEKO-TEX certificeret
 • Fremstillet i høj kvalitet og med robuste materialer, samt fås i flere størrelser

Derfor skal du vælge en Nordic Dream Freja Fjäll

Freja Fjäll er en af de bedste senge til teenagere, da det er en komfortabel seng af høj kvalitet, som kan holde i mange år, og så har den en budgetvenlig pris. Modellen er f.eks. fremstillet i af danske håndværkere, så du kan roligt stole på, at den lever op til danske kvalitetskrav.

Denne seng til teenager har en opbygning med en boksmadras, der består af et dobbelt lag Ergonomic+ pocketfjedre og AirFlow skum. Madrassen er inddelt i syv komfortzoner, hvilket garanterer optimal trykaflastning og støtte. Det er altså en rigtig god seng, der mindsker risikoen for rygproblemer.

Ovenpå boxmadrassen finder du en behagelig topmadras med kerne af enten latex eller memoryskum. Topmadrassen er beklædt med et allergivenligt og OEKO-TEX certificeret betræk af bambus. Med denne boxmadras får du også mulighed for at ombytte madrassens fasthed, hvis det skulle blive nødvendigt.

Bedre Nætter Atlas Wood - Flot boxmadras med træben

Materiale:

Komfortskum

Pris:

$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

15 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Komfortskum

Pris:

$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

15 år

Prøveperiode:

100 dage

Vil du gerne investere i en god boxmadras til den kræsne teenager, så tage et kig på denne Atlas Wood boxmadras. Selve opbygningen minder om modellen fra Nordic Dream.

Topmadrassen udmærker sig ved at have en 6 cm tyk og åndbar latexkerne, der former sig efter kroppen. Samtidig er latex naturligt afvisende overfor både bakterier og husstøvmider, så denne seng er også god til dig med allergi.

Boxmadrassen kommer med en 20 cm høj og solid træramme i massivt svensk fyrretræ, så det er altså en seng der kan holde til lidt af hvert i mange år.

Pocketfjedrene i boxmadrassen er inddelt i de såkaldet syv bedre komfortzoner der tilpasser sig til din krop og aflaster trykpunkterne effektivt, så du vågner op mere veludhvilet og afslappet.

 

Betrækket om sengens topmadras er syet i bæredygtigt Tencel, som er et super blødt og samtidig åndbart materiale. Sammenlignet med bomuld har det 50% bedre absorberingsevne, så du kan være sikker på et tørt og rent sovemiljø.

Nordic Dream Saga Älv - Boksmadras i god kvalitet til teenager

Materiale:

Polyskum

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

15 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Polyskum

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

15 år

Prøveperiode:

100 dage

Senge til teenagere må gerne være lidt enkle og klassiske i udseendet, så de kan bruges i længere tid, uden at din teenager vokser fra den. Heldigvis kan du blot vælge denne Saga Älv model, og så vil du få en stilren seng, der passer perfekt til ethvert ungdomsværelse.

 • Garanterer optimal støtte af kroppens trykpunkter med 5 indbyggede komfortzoner
 • Stilrent design i god kvalitet med både box- og topmadras
 • Astma- og allergivenlig opbygning, så du ikke skal gå på kompromis

Derfor skal du vælge en Nordic Dream Saga Älv

Saga Älv model fra Nordic Dream sikrer god komfort for din teenager, og samtidig passer den ind, uanset hvordan værelset udvikler sig gennem årene. Den har et stilrent og elegant design, som enhver vil blive glad for at have stående på værelset.

Og havde du et godt øje til vores testvinder, Freja Fjäll, så kan du glæde dig over, at denne Saga Älv har nogenlunde samme opbygning. F.eks. får du også et dobbelt fjedrelag af ergonomiske pocketfjedre. Fjedrene er omkranset af OEKO-TEX certificeret skum, og så er de inddelt i fem komfortzoner, der bl.a. giver støtte til skuldre, ryg og hofter. Zonerne garanterer optimal støtte, selv når teenageren vokser.

Sengen leveres med en topmadras, der enten kan købes i latex eller memoryskum. Uanset hvilket materiale du vælger til kernen, vil du dog få en topmadras med et betræk af temperaturregulerende og allergivenligt materiale. Fra bund til det øverste lag er der altså tænkt over komfortniveauet.

Urban Elevationsseng - Den bedste elevationsseng til teenageren

Materiale:

Polyskum

Pris:

$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

15 år og 5 år på elevationsmotor

Prøveperiode:

60 dage

Materiale:

Polyskum

Pris:

$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller ekstra fast

Garanti:

15 år og 5 år på elevationsmotor

Prøveperiode:

60 dage

Hvordan lyder det med en elegant elevationsseng til teenagere, der garanterer god komfort og fleksibilitet, når man sidder i sengen? Hvis det lyder som noget for dig / din teenager, skal der investeres i en seng fra Urban.

 • Højt komfortniveau og nem betjening af elevationskomponenterne
 • Sælges til en budgetvenlig pris med tanke på at det er en elevationsseng

Derfor skal du vælge en Urban Elevationsseng

De fleste senge til teenagere består af en sengeramme eller boxmadras. Du kan dog løfte komfortniveauet yderligere ved at vælge en elevationsseng. F.eks. er denne fra Urban ideel, da den ikke koster alverden, men samtidig sikrer optimal fleksibilitet og støtte. Elevationskomponenterne styres nemt via en fjernbetjening, og motoren er både stærk og støjsvag i drift.

Du får en seng med en ramme af massivt træ, og en lille bøjle, der forhindrer, at madrassen glider. Modellen er udviklet med en vendbar springmadras, der har 250 pocketfjedre pr. m2. Dette sikrer støtte og aflastning af hele kroppen. Med i købet følger en topmadras af polyskum.

Sengens ben er desuden 19 cm høje, så der er mulighed for opbevaring under – helt uden brug af skuffer.

Størrelser på teenage senge

Du har reelt set frit valg på alle hylder i forhold til valg af senge størrelse. Det afhænger jo trods alt mere af, hvor meget plads der er i rummet, og hvad dit barn har af præferencer frem for nogle bestemte parametre. Umiddelbart vil vi dog anbefale dig at gå efter senge i de følgende størrelser, når du er på jagt efter en seng til teenageværelset:

 • 90 x 200 = Enkeltseng
 • 120 x 200 = Lille halvandenmandsseng
 • 140 x 200 = Halvandenmandsseng

Enkeltseng

Enkeltsengen er optimal til det lille værelse, hvor der ikke er synderligt meget plads til en stor seng – medmindre man ønsker at optage al pladsen i rummet. Du bør dog gå efter en model med en bredde på minimum 90 cm, da din teenager gerne skal have lidt plads at bevæge sig rundt på. Alt mindre vil nærmere være bedre som en juniorseng.

Lille halvandenmandsseng

Den lille halvandenmandsseng er god, hvis din teenager godt kan lide at fylde i sengen. Her er der nemlig rigelig plads til alle mærkelige sovestillinger – uden at man risikerer at falde ud af sengen, idet man kaster sig rundt.

Halvandenmandsseng

Den normale halvandenmandsseng (også kaldet en trekvart seng) er optimal til det lidt større teenageværelse, hvor sengen gerne må fylde ekstra. Derudover kan det være en god investering, hvis dit barn ofte holder sleepovers, da der er fin plads til to personer i en halvandenmandsseng.

Sovesofa

En sovesofa er også en god mulighed til teenageværelset. De er pladsbesparende og giver flere muligheder når man f.eks. har venner på besøg.

Husk madras, dyne og pude for optimal søvn 

Er det også på tide at skifte dit barns madras, dyne eller pude ud? Så skal du endelig huske, at disse dele også har en hel del at sige i forhold til din teenagers søvnoplevelse. Derfor kan du med fordel sætte dig lidt ind i de forskellige modeller, så du nemmere kan finde frem til den helt rigtig variant til dit barn.

Vi har skrevet en guide til de bedste madrasser på markedet, hvor du helt sikkert kan finde en madras, der passer til din teenagers præferencer.

Og er det nærmere en ny dyne, der skal prioriteres, så har vi også skrevet en guide til de bedste dyner, som du kan finde her.

En god hovedpude betyder alverden for dit barns komfortoplevelse og den rigtige model kan endda være med til at mindske ømhed og smerter i nakke, skuldre o.l. Af den grund vil vi klart anbefale dig at læse vores guide til de bedste hovedpuder her.

FAQ

Hvilken teenager seng er bedst?

Vi anbefaler Nordic Dream Freja Fjäll som teenager seng, da den er yderst komfortabel og stilren i sin opbygning. Er du mere til en anden type seng, kan du med fordel læse testen og finde den rette.

Hvilke typer er bedst som teenagesenge?

Du kan vælge enhver seng til din teenager, da både boxmadras, sengeramme, elevationsseng etc. kan passe godt ind, så længe du vælger en model med god komfort. Læs alt om sengene i vores test her.

Hvad skal jeg tage højde for i købet af en teenageseng?

En teenager seng skal gerne give god støtte af kroppens trykpunkter, f.eks. med to lag fjedre eller komfortzoner, samt være i en sådan størrelse, at dit barn kan vokse i den. Få vejledning i artiklen.

Hvor stor skal en teenageseng være?

Du kan vælge en seng i lige den størrelse, der passer til dig. Gode senge til teenagere kommer både som 90, 120 og 140 x 200 cm. Du kan også vælge en dobbeltseng, hvis du vil have mere plads.