Rullemadras – De bedste rullemadrasser 2022

Roller mattress

Den helt store fordel ved også at investere i en rullemadras til din nye drømmeseng er, at du er sikker på, at den vil holde i mange år fremover. Rullemadrassen er nemlig med til at forlænge din madras’ holdbarhed, da den yder ekstra beskyttelse mod fugt, snavs o.l. til din topmadras. Det sikrer dig også en mere hygiejnisk seng i længden, da man nemt kan vaske rullemadrassen, når der er behov for det. Men hvis du ikke er helt sikker på, hvilken type rullemadras, der passer til dig, så er vi her for at guide dig. Vi har samlet nogle af de bedste rullemadrasser på markedet, så du som forbruger nemt kan få dig et overblik. Uanset om du er på jagt efter den bedste rullemadras netop nu eller bare en billig rullemadras, så kan denne guide hjælpe dig til at vælge den helt rigtige model. 

Men først får du lige et par grunde til, hvorfor du skal vælge at investere i en rullemadras:

 • Det forlænger din sengs holdbarhed, da madrassen ikke bliver lige så påvirket gennem årene
 • Sikrer optimalt sovemiljø, da rullemadrassen optager snavs, fugt, støv, døde hudceller o.l. – og så kan den nemt vaskes
 • Mulighed for at vælge modeller, der forbedrer din nattesøvn, såsom ventilerende, temperaturregulerende o.l.

CPH Living Rullemadras - Bedste rullemadras

Med en rullemadras fra CPH Living får du en lækker blød rullemadras i 100% OEKO-TEX 100 certificeret bomuld.

I gennemsnit taber vi ca 0,5L væske om natten og her er bomuld et fantastisk absorberende materiale. Samtidig er rullemadrassen med til at skåne topmadrassen og mindske snavs og slitage.

 • OEKO-TEX certificeret og uden kemi
 • Produceret efter stolte traditioner i Portugal
 • Fås i mange størrelser

Derfor skal du vælge CPH Living Rullemadras

Hvis du køber en CPH Living Rullemadras, så investerer du i en lækker rullemadras af 100% bomuld, uden at blive ruineret. OEKO-TEX bomuld sørger for at eventuelt sved og fugt bliver absorberet i rullemadrassen, så du har et sundt soveklima.

En rullemadras har også den fordel at den er med til at forlænge levetiden på din topmadras, da den skåne den for slitage og snavs.

Rullemadrassen fra CPH Living har elastikstropper i hjørnerne af madrassen, som sørger for at den holder sig fast på madrassen mens du sover, så du ikke bliver generet af folder.

BN Rullemadras - Til dig, der ønsker en prisvenlig rullemadras af 100% bomuld

Med en BN Rullemadras får du god værdi og kvalitet for pengene – uden at blive ruineret. Madrassen er af 100% bomuld og er yderst svedtransporterende. Du undgår derfor at ligge på en våd madras på noget tidspunkt. Og så er der ikke benyttet sundhedsskadelige stoffer i produktionen af rullemadrassen.

 • OEKO-TEX certificeret, så du ved, at der ikke er benyttet sundhedsskadelige stoffer
 • Fås i mange størrelser, så den kan bruges til de fleste senge
 • Produceret i 100% bomuld for effektiv optag af sved og fugt

Derfor skal du vælge BN Rullemadras

Hvis du køber en BN Rullemadras, så investerer du i en lækker rullemadras af 100% bomuld, der samtidig er utrolig prisvenlig. Bomuldet sørger for at opsuge eventuelt sved og fugt, så du altid har et tørt sovemiljø. Madrassen er naturligvis også med til at forlænge din seng levetid, da den optager snavs og skidt frem for at lade det suge ind i den underliggende madras.

BN Rullemadrassen har fire elastikstopper i hvert hjørne af madrassen, som sørger for at holde en eventuel topmadras på plads, så den ikke rykker på sig, mens du sover. Og som den ultimative bonus, så er rullemadrassen OEKO-TEX mærket, så du med garanti ved, at der ikke er blevet benyttet sundhedsskadelige stoffer i produktionen.

Produktdetaljer:

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm (fås dog i flere størrelser)
 • Vægt: 1 kg
 • Materiale: 100% bomuld
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 40 grader
 • Passer til: topmadrasser á 4-10 cm

Nocturne Rullemadras - Til dig, der gerne vil have en tykkere rullemadras á 90x200 cm

Nocturne Rullemadras er en billig model, der passer perfekt til en enkeltseng. Den består af bomuld i både fyld og betræk og kan sagtens vaskes, når du end føler for det. Og så er modellen er smule tykkere og tungere end andre rullemadrasser.

 • En fin model, der ikke koster alt for mange penge
 • Opbygning af bomuld – både i fyld og betræk
 • Mulighed for vask i vaskemaskine ved 85 grader

Derfor skal du vælge Nocturne Rullemadras

Hvis du er på jagt efter en rullemadras til en enkeltmandsseng, der samtidig godt må være en smule tykkere end andre modeller, så er den her Nocture Rullemadras muligvis noget for dig. Her får du en relativ billig model, der dog alligevel består af bomuldsmateriale i både fyldet og betrækket. Det er desuden også muligt at vaske sin Nocturne Rullemadras, så den kan holde i mange år. Den skal bare vaskes ved 85 grader og efterfølgende strækkes lidt ud og så er den klar til at beskytte din seng igen.

Produktdetaljer

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Vægt: 4 kg
 • Materiale: Bomuld – både fyld og betræk
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 85 grader. Må ikke tørretumbles, da materialet krymper. Skal strækkes efter vask
 • Passer til: madras og topmadras

Split Rullemadras - Åndbar rullemadras á 160x200 cm

Split Rullemadras er dejlig åndbar grundet dens opbygning af 100% naturligt bomuldsfyld og -betræk. Den suger nemt væske og overskydende fugt fra din krop, så det ikke siver ned i resten af sengen. Det sikrer dig en mere hygiejnisk seng og sovemiljø.

 • Åndbar og fugtsugende rullemadras, der beskytter resten af din seng
 • 100% naturligt bomuldsfyld og -betræk
 • Kan benyttes uanset om du har topmadras på din madras eller ej

Derfor skal du vælge Split Rullemadras

Ved købet af en Split Rullemadras får du en rigtig dejlig rullemadras med hjem, som er produceret i 100% naturligt bomuldsfyld. Det sikrer dig en god åndbarhed gennem hele natten, da bomulden let og hurtigt suger overskydende væske til sig. På den måde får du et bedre sovemiljø og samtidig beskytter rullemadrassen resten af din seng for fugt. Du har altid mulighed for at vaske rullemadrassen ved 60 grader i vaskemaskinen.

Produktdetaljer

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 160 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Materiale: 100% naturligt bomuldsfyld, 150 gram pr. m2 bomuldscambric betræk og 200 gram pr. m2 bomuldsvat fyld
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader
 • Passer til: madras og topmadras

Hvorfor er rullemadrassen vigtig?

Rullemadrassen er ikke som sådan en essentiel del af din seng, men den kan nu stadig være en særdeles nyttig investering. For selvom rullemadrassen ikke decideret er med til at forbedre din komfortoplevelse, så hjælper den alligevel på din nattesøvn. Det gør den ved at absorbere fugt, såsom sved fra din krop, snavs, støv, døde hudceller, husstøvmider o.l., så det ikke ender direkte i topmadrassen. Det kan være svært at rengøre en springmadras, skummadras eller boxmadras, hvorimod det er ret nemt at smide topmadrassen til vask, når man nu end selv synes, at der er behov for det. Rullemadrassen er altså med til at sikre en bedre hygiejne i sengen, som du helt sikkert vil sætte pris på i længden. 

En god investering for allergikere

Netop grundet de ovenstående pointer, så er en rullemadras en rigtig god investering for allergikere. Flere rullemadrasser er nemlig begyndt at blive produceret med antibakterielle egenskaber, der yderligere sørger for at f.eks. husstøvmider ikke kan trænge ind i stoffet. Og så er flere og flere også både bæredygtige, økologiske og naturligt produceret. Det betyder, at du som forbruger kan være sikker på, at der ikke er benyttet kemikalier eller sundhedsskadelige stoffer undervejs i produktionen af rullemadrassen. Alt det er altså med til at sikre et bedre sovemiljø og en roligere nats søvn – også for allergikere.

Rullemadrassen forlænger din sengs levetid

Ja, det er helt rigtigt. En rullemadras er med til at forlænge din sengs levetid. Netop grundet dens ovenstående egenskaber med absorbering af uønsket væske og optagelse af støv og snavs, så sikrer den, at det ikke ryger videre ned i madrassen. Og dét er med til at sikre din madras’ levetid. Det sørger desuden også for, at der ikke kommer pletter og mærker på din madras efter f.eks. svedpletter, tab af drikkevarer e.l.

Det er desuden muligt at finde rullemadrasser i alle prisklasser, og du kan derfor sagtens nøjes med at investere i en billig model og så sørge for at skifte den ud regelmæssigt (eller i hvert fald vaske den med jævne mellemrum). En rullemadras kan reelt set holde i flere år, så længe du bare sørger for at vedligeholde den ind imellem. Du kan læse mere om vedligeholdelse af rullemadrasser senere i denne artikel.

Mulighed for temperaturregulering med en rullemadras

Du kan sagtens nøjes med en billig rullemadras, hvis ikke du har nogen krav til dens egenskaber, men du har naturligvis også muligheden for at investere i en lidt dyrere model, der så til gengæld kan være med til at forbedre din søvn. Som skrevet har rullemadrassen sjældent en direkte indvirkning på den samlede komfortoplevelse, men afhængigt af, hvilken model du køber, så kan det være med til at forbedre din natlige temperatur. Flere mennesker bliver enten umådelig kolde eller varme, mens de sover. Lige netop dét kan forskellige varianter af rullemadrassen gå ind og hjælpe med. Du kan nemlig få rullemadrasser med temperaturregulerende egenskaber, som enten virker varmende eller kølende – alt efter, hvad du har brug for. Det kan altså være en rigtig god investering, hvis ikke din seng har sådanne egenskaber, eller i hvert fald ikke nok til at give dig et perfekt sovemiljø. Der er også mulighed for at købe rullemadrasser i forskellige materialer, såsom bomuld, uld eller silke, så den passer helt perfekt til dine behov og krav.

Forskellen på en rullemadras og topmadras?

Den helt essentielle forskel på en rullemadras og en topmadras ligger i deres funktion. Rullemadrassen bruges til at forlænge sengens levetid og gøre den mere hygiejnisk. En topmadras benyttes derimod primært til at give et ekstra komfortlag, så sengen bliver bedre tilpasset til lige netop dine behov. Af den grund findes der rigtig mange forskellige varianter af topmadrasser, som har hver deres egenskab i forhold til at sikre dig en bedre søvn. Det kan f.eks. være at den holder godt på varmen, hvis du ofte bliver kold i løbet af natten, eller virker varmeledende, hvis du bliver meget varm, når du sover. Topmadrassen kan også være med til at give ekstra fasthed eller blødhed, hvis du ikke har fundet en madras, der understøtter dine behov godt nok. 

Selvom nogle rullemadrasser også sagtens kan virke temperaturregulerende, så adskiller de sig dog netop fra topmadrasser ved ikke at yde ekstra komfort. Du skal altså ikke begynde at investere i en rullemadras, hvis du primært leder efter noget, der skal sikre en bedre komfortoplevelse. Så skal du hellere udskifte din madras eller topmadras. Rullemadrasser er dog meget bedre til at beskytte sengen fra husstøvmider, snavs og bakterier end topmadrasser, da det er deres primære funktion. Afhængigt af, hvilken model du køber, så kan du dog sagtens både få åndbare rullemadrasser og topmadrasser, som sørger for at aflede fugt og varme.

Er du på jagt efter en topmadras?

Hvis du tilfældigvis også er på jagt efter en ny topmadras på nuværende tidspunkt, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste topmadrasser. I artiklen har vi samlet de bedste topmadrasser, der findes på markedet netop nu – og du burde derfor meget gerne kunne finde en på listen, der tiltaler dig. De forskellige modeller afviger meget i størrelse og prisleje, så der burde være noget for enhver smag. Der er naturligvis også lidt generel information om topmadrasser og en guide til, hvilken du skal vælge på baggrund af dine, og din krops, behov. Du finder guiden her.

Hvilken rullemadras passer bedst til dig? 

Selvom der findes mange forskellige varianter af rullemadrasser, så er deres formål altid det samme: at beskytte din seng og forlænge dens levetid. Valget af materialet er altså 100% op til dig, da deres funktion er det samme. Det kan dog sagtens fungere bedre for dig at investere i en rullemadras af bomuld frem for silke, hvis du har brug for en mere åndbar rullemadras. Vi vil dog klart anbefale dig at gå efter en model i naturfibre for en sundere seng. Og så er det heller ikke en dårlig ide at holde øje med de forskellige modellers certifikater. Hvis modellen f.eks. er OEKO-TEX certificeret, så er du som forbruger garanteret en seng uden brug af unødige kemikalier og sundhedsskadelige stoffer i produktionen. Hvem af os vil ikke gerne undgå det?

I det her afsnit kan du læse lidt om de forskellige typer af rullemadrasser, så du kan få en forståelse for, hvilke typer af materiale, som de kommer i og hvilke, der er særligt gode for dig og dine behov.

Skal jeg gå efter en kølende eller blød rullemadras

Vi vil klart anbefale dig at lede efter en kølende rullemadras, hvis du er typen, der bliver meget varm i løbet af natten. Den kan nemlig være med til at justere din kropstemperatur betragteligt, så du kan få en roligere og dybere søvn. En specifik kølende rullemadras er dog ikke nødvendigvis svaret, hvis du kun bliver lidt varm, mens du sover. Så kan en rullemadras med forskellige naturmaterialer også være en mulighed, da flere af dem også indeholder temperaturregulerende egenskaber. Det kan du læse meget mere om i de kommende afsnit.

Går du derimod efter at få en blødere seng, så kan rullemadrassen gøre en lille forskel for dig, men ikke en særlig stor en. Det er nemlig primært madrassen eller topmadrassen, der sørger for din komfortoplevelse – ikke din rullemadras. Når det så er sagt, så kan du jo sagtens gå på jagt efter en lidt tykkere model. Rullemadrassens tykkelse kan nemlig være med til at give dig en følelse af ekstra blødhed i sengen.

Klassikerne: bomuld, uld og silke

Hvis du vælger en rullemadras i enten bomuld eller uld, så er du sikker på, at du ikke går helt galt i byen. Disse to materialer er nogle af de mest populære – primært fordi de er behagelige at ligge på og så samtidig yder god beskyttelse af din seng og en vis temperaturregulering af din krop. Materialet er i en vis grad afvisende over for husstøvmider, bakterier og fugt, så du kan være sikker på at have en dejlig hygiejnisk seng. Som en ekstra bonus kan rullemadrasser i bomuld eller uld oftest vaskes i vaskemaskinen. Flere varianter kan endda efterhånden tåle at blive tørretumblet, så du nemt og hurtigt kan rengøre rullemadrassen uden at undvære den i flere dage fordi den først skal tørre ordentligt.

Silke er naturligvis også et populært valg til rullemadrasser, men ofte er modellerne en blanding af silke og bomuld. En model med silke er særligt ideel til personer, der sveder meget i løbet af natten. Materialet sørger nemlig for at absorbere fugt og sved fra din krop. På den måde bevæger det sig heller ikke videre ned i resten af sengen.

Hvilke materialer skal du undgå, når du køber din rullemadras

Helt grundlæggende er der ingen materialer, som du nødvendigvis skal undgå. Det er nemlig meget op til dig, hvad du forventer af den seng og din nye rullemadras. Men det er nu alligevel en god ide at holde sig væk fra rullemadrasser i kunstmaterialer. De suger langt fra væsken lige så godt som naturmaterialerne, og så er der ikke helt så megen logik i at investere i en rullemadras, hvis den ikke beskytter madrassen nedenunder. Du skal primært gå efter rullemadrasser i bomuld, bambus, kapok e.l. materialer, da de både fungerer temperaturregulerende og afleder fugten fra din krop.

Sådan vedligeholder du din rullemadras

Det er heldigvis rigtig nemt at vedligeholde sin rullemadras. Og hvis man gør det ordentligt, så er man sikker på altid at have en dejlig hygiejnisk seng, som man trygt kan lægge sig i hver eneste aften. Vi må dog hellere pointere, at det naturligvis skifter meget fra rullemadras til rullemadras, hvordan du bedst vedligeholder den. Vi vil altså klart anbefale dig altid at dobbelttjekket din rullemadras’ vaskemærke før du bare går i gang med rengøringen af den. 

De fleste modeller kan tåle maskinvask

Helt grundlæggende kan de fleste rullemadrasser sagtens tåle maskinvask. Du behøver derfor sjældent at stå og håndvaske din rullemadras i køkkenvasken. I de fleste tilfælde kan du simpelthen bare vaske den i vaskemaskinen mellem 60 og 90 grader X antal gange om året. Det burde få bugt med alt det snavs og skidt, som madrassen har opsuget gennem de forrige måneder. Nogle rullemadrassen kan godt krympe lidt i vask, men kan normalt trækkes tilbage til deres originale facon efter vask, så længe du gør det mens de stadig er våde. 

Det kan dog også sagtens være en fordel, hvis du en gang imellem lufter din rullemadras i frisk luft. Det behøver ikke nødvendigvis være i forbindelse med at den bliver vasket. Du kan jo overveje at hænge den ud af vinduet en dag, hvor du alligevel er i gang med en god omgang rengøring. 

Hvordan skal rullemadrasser tørres?

Igen kommer det helt an på, hvilken model du har købt. Nogle modeller er nødt til at lufttørre i et par dage, f.eks. i en tørrekælder. Det er meget vigtigt, at du ikke lægger rullemadrassen tilbage på sengen før den er helt tør, da det ellers kan skade dit indeklima og sovemiljø. Men nu må du endelig ikke gå i panik og tænke, at der er alt for meget arbejde forbundet med at have en rullemadras. Der er nemlig nogle varianter, der udmærket kan tåle at komme i tørretumbleren. Du kan med fordel smide et par tennisbolde e.l. med i tørretumbleren, hvis du er bange for, at madrassens indhold samler sig i klumper. Tennisboldene er nemlig med til at slå indholdet fra hinanden, så det ikke lægger sig i lag. Du behøver derfor ikke altid at vente 1-2 dage på, at din rullemadras tørrer. Dét er da både let, hurtigt og smart!

Sådan finder du en billig rullemadras

Rullemadrassen fungerer jo i de fleste tilfælde som et ekstra køb til din seng, så det er klart, at det ikke er denne post man har lyst til at bruge alverdens penge på. Og selvom det naturligvis er vigtigt at købe en rullemadras i ordentlige naturmaterialer (og ikke i kunstmateriale), så behøver det nu ikke at koste en hel bondegård. Du kan faktisk sagtens finde en billig rullemadras model bare ved at google lidt. Der er flere helt udmærket modeller af bomuld, som kan blive dine for knap 250 kr. Du behøver derfor ikke altid at holde øje med, hvornår rullemadrasser er på tilbud, da de langt fra er lige så dyre som f.eks. topmadrasser e.l.

Men hvis du nu er faldet for en af de lidt dyre modeller, så er der heldigvis håb alligevel. De fleste online forhandlere kører nemlig ofte med tilbud på madrasser, dyner, puder og sengetøj – og rullemadrasserne er nogle gange med i disse tilbud. Det er derfor bare om at holde øjnene åbne og være klar til at trykke “bestil”, når lige netop den model, som du har udset dig, kommer på tilbud online. Og hvis du gerne vil have en midlertidig model indtil du kan få din favorit rullemadras, så kan du naturligvis sagtens investere i en billig model indtil da. Så er der endda mulighed for at genbruge den til andre senge en dag – måske kan den benyttes i gæstesengen?

Kan jeg benytte min rullemadras på alle sengetyper?

Reelt set, ja. Du kan sagtens benytte din rullemadras på samtlige sengetyper – uanset om det er en kontinentalseng, en elevationsseng, en springmadras, en skummadras, en sovesofa osv. Netop fordi rullemadrassen er med til at forlænge sengens levetid og holde den hygiejnisk og ren, så kan det være en god ide at bruge den på samtlige senge. Det er endda muligt at benytte en rullemadras på gæstesengen og så kan du jo nemt vaske rullemadrassen sammen med sengetøjet, når dine gæster er taget hjem igen. De fleste typer af rullemadrasser kan desuden sagtens fungere med samtlige varianter af madrasser og topmadrasser, så det er heller ikke umuligt at benytte en rullemadras på sovesofaen, hvis du gerne vil det.

Hvis du går meget op i en ren seng og altid frygter at tage på ferier, da du ikke ved, hvordan sengene ser ud, så kan du med fordel tage din egen rullemadras med dig. Den er heldigvis ikke særlig svær at transportere, så uanset om du skal med fly eller bil på ferie, så kan den sagtens komme med i bagagen. Du kan jo endda nøjes med at købe en relativ billig model, som du så kan beholde som din ‘rejse rullemadras’. I så fald behøver du ikke at have vasket din egen rullemadras på forhånd og gjort den klar til turen. På den måde undgår du at skulle bekymre dig for meget – og så kan du i stedet bruge tiden på at nyde din ferie i fulde drag.

sleeping pills

Sovepiller

Søvnbehov kan være forskelligt fra person til person og mangel på søvn kan opstå i perioder med dårlig søvn f.eks.pga. stress i hverdagen. I denne

Læs mere »
rem sleep

REM søvn

REM søvnen er én af fire søvnfaser, der sikrer, at kroppen får restitueret i løbet af søvnen. Det er under REM søvnen, at man drømmer.

Læs mere »