Hjem » Madrasser » Rullemadras → Test af de 10 bedste rullemadrasser (2020)

Rullemadras → Test af de 10 bedste rullemadrasser (2020)

Vi har samlet nogle af de bedste rullemadrasser på markedet, så du som forbruger nemt kan få dig et overblik. Uanset om du er på jagt efter den bedste rullemadras netop nu eller bare en billig rullemadras, så kan denne guide hjælpe dig til at vælge den helt rigtige model. 

Den helt store fordel ved også at investere i en rullemadras til din nye drømmeseng er, at du er sikker på, at den vil holde i mange år fremover. Rullemadrassen er nemlig med til at forlænge din madras’ holdbarhed, da den yder ekstra beskyttelse mod fugt, snavs o.l. Det sikrer dig også en mere hygiejnisk seng i længden, da man nemt kan vaske rullemadrassen, når der er behov for det. Men hvis du ikke er helt sikker på, hvilken type rullemadras, der passer til dig, så er vi her for at guide dig. 

Men først får du lige et par grunde til, hvorfor du skal vælge at investere i en rullemadras:

✅ Det forlænger din sengs holdbarhed, da madrassen ikke bliver lige så påvirket gennem årene
✅ Sikrer optimalt sovemiljø, da rullemadrassen optager snavs, fugt, støv, døde hudceller o.l. – og så kan den nemt vaskes
✅ Mulighed for at vælge modeller, der forbedrer din nattesøvn, såsom ventilerende, temperaturregulerende o.l.

#1 BN Rullemadras

Kort beskrivelse:

Med en BN Rullemadras får du god værdi og kvalitet for pengene – uden at blive ruineret. Madrassen er af 100% bomuld og er yderst svedtransporterende. Du undgår derfor at ligge på en våd madras på noget tidspunkt. Og så er der ikke benyttet sundhedsskadelige stoffer i produktionen af rullemadrassen.

✅ OEKO-TEX certificeret, så du ved, at der ikke er benyttet sundhedsskadelige stoffer
✅ Fås i mange størrelser, så den kan bruges til de fleste senge
✅ Produceret i 100% bomuld for effektiv optag af sved og fugt

Derfor skal du vælge BN Rullemadras

Hvis du køber en BN Rullemadras, så investerer du i en lækker rullemadras af 100% bomuld, der samtidig er utrolig prisvenlig. Bomuldet sørger for at opsuge eventuelt sved og fugt, så du altid har et tørt sovemiljø. Madrassen er naturligvis også med til at forlænge din seng levetid, da den optager snavs og skidt frem for at lade det suge ind i den underliggende madras. 

BN Rullemadrassen har fire elastikstopper i hvert hjørne af madrassen, som sørger for at holde en eventuel topmadras på plads, så den ikke rykker på sig, mens du sover. Og som den ultimative bonus, så er rullemadrassen OEKO-TEX mærket, så du med garanti ved, at der ikke er blevet benyttet sundhedsskadelige stoffer i produktionen.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm (fås dog i flere størrelser)
 • Vægt: 1 kg
 • Materiale: 100% bomuld
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 40 grader
 • Passer til: topmadrasser á 4-10 cm

#2 Kapok Rullemadras

Kort beskrivelse:

Denne model tager hensyn til både miljøet og din hud ved at være 100% økologisk, naturlig og bæredygtig. Den er god til allergikere eller folk, der vil være sikre på ikke at få husstøvmider, snavs og fugt i sengetøjet.

✅ Isolerende og temperaturregulerende
✅ Bæredygtig rullemadras, der bl.a. også egner sig til allergikere
✅ 100 % økologisk kapok fyld og 100 % økologisk GOTS certificeret bomuld bolster

Derfor skal du vælge Kapok Rullemadras

Kapok Rullemadras er perfekt til dig, der gerne vil investere i en naturlig, økologisk og bæredygtig madras til din seng. Strukturen sikrer dig bl.a. mod husstøvmider og sved, da det ikke kan absorberes eller leve i materialet. Kapok er altså også et godt valg for allergikere.

Kapok er otte gange lettere end bomuld, hvilket sikrer dig en både luftig og komfortabel rullemadras. Denne model er desuden bolsteret med GOTS certificeret bomuld, så du kan være sikker på, at der ikke er benyttet pesticider eller insektmidler i produktionen. Som en ekstra bonus er Kapok Rullemadras både isolerende og temperaturregulerende, så hvis du ofte bliver varm i løbet af natten er det her rullemadrassen for dig.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 160 cm
 • Materiale: Fyldet er 100% kapok, bolster er 100% bomuld
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader og kan vaskes i tørretumbler
 • Passer til: Madras og topmadras

#3 Skånemadras med kølig overflade

Kort beskrivelse:

Denne skånemadras med Paradies Softcell Cool materiale er helt perfekt til dig, der ofte får det varmt i løbet af natten. Den afkøler din krop på bedste vis – uden at du bliver for kold i løbet af natten. Og så er den samtidig god for miljøet, da der ikke er benyttet skadelige kemikalier i produktionen.

✅ OEKO-TEX certificeret, så der er ikke benyttet skadelige kemikalier
✅ Ekstra god til dig, der har brug for en kølende madras for en god kropstemperatur

Derfor skal du vælge Skånemadras med kølig overflade

Denne rullemadras er produceret med Paradies Softcell Cool, som er et innovativt og aktivt tekstilfiber materiale. Du får en aktiv kølende madras, da små mikrokapsler inden i madrassen reagerer på skiftende temperaturer. Det betyder, at rullemadrassen tilpasser sig din kropstemperatur og sørger for, at du ikke bliver for varm i løbet af natten, da kapslerne optager den overskydende varme. Du får derfor et optimalt soveklima, så du kan opnå en dybere søvn. Rullemadrassen er især velegnet til at blive brugt i løbet af sommerperioden.

Rullemadrassen er desuden produceret uden nogen former for skadelige kemikalier og den er derfor også OEKO-TEX certificeret.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 120 cm
 • Fjedre: Pocket eller multipocket
 • Polstring: Kvalitetsskum
 • Fasthed: Vælg mellem medium, fast eller x-tra fast
 • Komfortzoner: Fem stk
 • Betræk: Sort kvalitets stof

#4 Temprakon Rullemadras

Kort beskrivelse:

Med en Temprakon Rullemadras går du ikke ned på udstyr til din seng. Den afhjælper både med at holde husstøvmider, bakterier og fugt væk fra sengen og så har den afkølende funktioner, der sikrer dig en bedre og mere stabil nattesøvn.

✅ NOMITE certificeret, som garanterer, at stoffet afviser husstøvmider, bakterier o.l.
✅ Den aktive side afkøler din krop, så du altid har den rette kropstemperatur
✅ Absorberer overskydende kropsvæske, så det ikke trænger ned i madrassen under

Derfor skal du vælge Temprakon Rullemadras:

Denne rullemadras kommer med en såkaldt ‘aktiv side’, der afkøler din krop og dermed vedligeholder en behagelig temperatur hele natten igennem. Ikke nok med at Temprakon Rullemadras hjælper dig til en behageligere søvn, så sørger den også for en mere hygiejnisk seng. Den har nemlig NOMITE certifikatet, som garanterer, at f.eks. husstøvmider og lignenden bakterier ikke har mulighed for at leve i stoffet. 

Rullemadrassen sørger naturligvis også for at absorbere overskydende kropsvæske, som du sveder ud i løbet af natten, så det ikke siver ned i resten af sengen. Det er bl.a. med til at forlænge din sengs levetid, og så er det en hel del nemmere at smide en lille rullemadras til vask end en kæmpe springmadras e.l.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm (findes dog i flere størrelse)
 • Vægt: 1 kg
 • Materiale: 100% bomuld, fyld: 60% hvide dun og 40% småfjer
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader
 • Passer til: madras og topmadras

#5 Quiltet Rullemadras

Kort beskrivelse:

 

✅ Virkelig billig model, der stadig beskytter din seng og forlænger holdbarheden
✅ OEKO-TEX certificeret, så du ved, at der ikke har været brugt skadelige kemikalier
✅ Fås i flere forskellige bredder, så du kan finde en, der passer til din seng

Derfor skal du vælge Quiltet rullemadras

Hvis du gerne vil have en fin rullemadras med hjem til at beskytte din seng, men ikke har lyst til at give alverdens penge for dette ekstra køb, så er denne rullemadras noget for dig. For sølle 250 kr. får du nemlig en udmærket Quiltet rullemadras i 100% bomuld. Og så er der fangeelastikker i hjørnerne af rullemadrassen for, at den kan sættes ‘fast’ til din normale madras eller topmadras.

Du er garanteret en madras, der er fri for skadelige kemikalier, da den er OEKO-TEX certificeret.

 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 90, 120, 140, 160, 180, 200 eller 210 cm
 • Materiale: 100 % bomuld med betræk af 150 gram pr. m2 bomuldscambric og fyld á 200 gram pr. m2 bomuldsvat
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader, men undgå tørretumbling, da materialet nemt krymper
 • Passer til: madras og topmadras

#6 Nocturne Rullemadras

Kort beskrivelse:

Nocturne Rullemadras er en billig model, der passer perfekt til en enkeltseng. Den består af bomuld i både fyld og betræk og kan sagtens vaskes, når du end føler for det. Og så er modellen er smule tykkere og tungere end andre rullemadrasser.

✅ En fin model, der ikke koster alt for mange penge
✅ Opbygning af bomuld – både i fyld og betræk
✅ Mulighed for vask i vaskemaskine ved 85 grader

Derfor skal du vælge Nocturne Rullemadras

Hvis du er på jagt efter en rullemadras til en enkeltmandsseng, der samtidig godt må være en smule tykkere end andre modeller, så er den her Nocture Rullemadras muligvis noget for dig. Her får du en relativ billig model, der dog alligevel består af bomuldsmateriale i både fyldet og betrækket. Det er desuden også muligt at vaske sin Nocturne Rullemadras, så den kan holde i mange år. Den skal bare vaskes ved 85 grader og efterfølgende strækkes lidt ud og så er den klar til at beskytte din seng igen.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Vægt: 4 kg 
 • Materiale: Bomuld – både fyld og betræk
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 85 grader. Må ikke tørretumbles, da materialet krymper. Skal strækkes efter vask
 • Passer til: madras og topmadras
 •  

#7 Split Rullemadras

Kort beskrivelse:

Split Rullemadras er dejlig åndbar grundet dens opbygning af 100% naturligt bomuldsfyld og -betræk. Den suger nemt væske og overskydende fugt fra din krop, så det ikke siver ned i resten af sengen. Det sikrer dig en mere hygiejnisk seng og sovemiljø.

✅ Åndbar og fugtsugende rullemadras, der beskytter resten af din seng
✅ 100% naturligt bomuldsfyld og -betræk
✅ Kan benyttes uanset om du har topmadras på din madras eller ej

Derfor skal du vælge Split Rullemadras

Ved købet af en Split Rullemadras får du en rigtig dejlig rullemadras med hjem, som er produceret i 100% naturligt bomuldsfyld. Det sikrer dig en god åndbarhed gennem hele natten, da bomulden let og hurtigt suger overskydende væske til sig. På den måde får du et bedre sovemiljø og samtidig beskytter rullemadrassen resten af din seng for fugt. Du har altid mulighed for at vaske rullemadrassen ved 60 grader i vaskemaskinen.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 160 cm
 • Vægt: 1 kg
 • Materiale: 100% naturligt bomuldsfyld, 150 gram pr. m2 bomuldscambric betræk og 200 gram pr. m2 bomuldsvat fyld
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader
 • Passer til: madras og topmadras

#8 Danica Rullemadras

Kort beskrivelse:

Danica Rullemadras er yderst nem at rengøre, da den bare skal i vaskemaskinen og i tørretumbleren. Den er certificeret med flere allergivenlige, kemi-afvisende og naturlige mærkater, så du kan være sikker på, at madrassen er produceret i ordentlig kvalitet.

NOMITE og OEKO-TEX certificeret for en sund og kemikaliefri madras
God for allergikere, da den bl.a. afviser husstøvmider
Nem at rengøre og holde ved lige

Derfor skal du vælge Danica Rullemadras

Danica Rullemadras er til dig, der gerne vil være sikker på at få ordentlig kvalitet ind i soveværelset. Rullemadrassen er nemlig kvalitetstestet og certificeret med følgende mærker: EN12934 klasse 1, NOMITE, OEKO-TEX klasse 1 og Downafresh. Alt det betyder kort sagt, at madrassen er allergivenlig, 100% naturlig med dun fra Europa og afvisende over for f.eks husstøvmider.

Det er desuden rimelig nemt at vedligeholde din Danica Rullemadras. Den skal simpelthen bare lufte en gang imellem og så kan den altid vaskes i vaskemaskinen, når du føler for det. Den skal ikke engang lufttørre, da den har bedst af at komme direkte i tørretumbleren. Det bliver altså ikke nemmere for dig.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Materiale: 100% dun (240 gram) og blødgjorte småfjer
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader. Skal tørretumbles efterfølgende
 • Passer til: madras og topmadras

#9 Arctic H-split Rullemadras

Kort beskrivelse:

Arctic H-split Rullemadras er produceret i 100% bomuld, da både fyldet i madrassen og våret er af bomuld. Den er åndbar og opsuger fugten fra din krop, så det ikke løber ned i resten af sengen. Rullemadrassen kan vaskes ved op til 85 grader.

✅ En fin og blød rullemadras i 100% bomuld
✅ Mulighed for at blive kogevasket op til 85 grader for en god hygiejne
✅ Elastikker i hjørnerne sikrer, at madrassen altid ligger fast

Derfor skal du vælge Arctic H-split Rullemadras

Med en Arctic H-split Rullemadras får du en rigtig fin rullemadras med 500 gram bomuldsfyld pr. m2, samt vår af 100% bomuld. Rullemadrassen er med til at sikre din seng mod slitage og forlænger dermed levetiden betragteligt. Den optager desuden også en stor del af fugten fra din krop, da den er særdeles åndbar. Det sikrer, at fugten ikke bevæger sig videre ned i topmadrassen / madrassen i din seng. 

Arctic H-split Rullemadras kan sagtens vaskes, men du skal være opmærksom på, at den krymper en smule i vask. Den kan dog strækkes til den originale facon så længe den stadig er våd. Det er muligt at bruge Arctic H-split Rullemadras til elevationssenge.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 180 cm
 • Materiale: 500 gram bomuldsfyld pr. m2 og vår af 100% bomuld
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved op til 85 grader. Skal strækkes efter vask
 • Passer til: madras og topmadras

#10 Meida Clima Rullema­dras

Kort beskrivelse:

Med denne rullemadras er du sikker på at få en god nats søvn, da den fungerer temperaturregulerende. Den er OEKO-TEX certificeret og der er derfor ikke benyttet unødige kemikalier. Modellen findes i samtlige standard størrelser, så du altid kan finde en variant, der passer til dig.

✅ OEKO-TEX certificeret for en bedre og sundere seng
✅ Kan både tåle vaskemaskine (op til 60 grader) og tørretumbler
✅ Elastikker i hjørnerne, så den sidder fast på madrassen under

Derfor skal du vælge Meida Clima Rullema­dras

Med en Meida Clima rullema­dras får du en udmærket rullemadras, der er dansk produceret. Det betyder, at den lever op til danske kvalitetskrav, så du kan være sikker på at få en madras af ordentlige materialer med hjem. Den er desuden OEKO-TEX standard 100 certificeret, så du ved, at der ikke er benyttet unødvendige kemikalier i produktionen.

Rullemadrassen har intelligent termo regulering og det betyder, at den hjælper din krop til at have den helt rigtige temperatur om natten. Med temperaturregulering bliver du hverken for varm eller kold. Meida Clima rullema­dras kan nemt vaskes ved 60 grader og kan også sagtens tåle en tur i tørretumbleren.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm (kan fås i andre størrelser)
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader. Kan tørretumbles
 • Passer til: madras og topmadras

#11 Molton Madrasskåner

Kort beskrivelse:

Hvis du udelukkende leder efter et ekstra lag til din seng, der sikrer dens levetid, så er Molton Madrasskåner noget for dig. Rullemadrassen er i 100% bomuld og er OEKO-TEX certificeret, så du kan være sikker på, at der er benyttet ordentlige materialer.

OEKO-TEX 100 certificeret for en sund og kemikaliefri rullemadras
Elastikker i hjørnerne for at madrassen bliver på plads – hver nat
Relativt billig model, der fungerer som en hurtig løsning

Derfor skal du vælge Molton Madrasskåner

Denne rullemadras fra Molton skåner din seng og forlænger dens holdbarhed. Du behøver ikke være nervøs for at rullemadrassen rykker på sig, mens du sover, da den har elastikker i hjørnerne. De kan nemt sættes om madrassen under rullemadrassen, så begge dele forbliver, hvor de skal.

Molton Madrasskåner er produceret i 100% bomuld med vævning af 215 gram pr. m2 kraftig twil. Madrassen er OEKO-TEX 100 certificeret, så du kan være sikker på, at der ikke er benyttet unødige kemikalier i løbet af produktionen. Den er desuden vaskbar ved 60 grader, så du nemt og hurtigt kan vaske rullemadrassen, hvornår end du føler for det.

 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 90, 105, 120, 140, 160, 180 eller 210 cm
 • Materiale: 100% bomuld med vævning af 215 gram pr. m2 twil
 • Mulighed for vask: ja, vaskbar ved 60 grader
 • Passer til: madras og topmadras

#12 Temprakon Downtop Rullemadras

Kort beskrivelse:

Med en Temprakon Downtop Rullemadras får du en yderst god investering til din nattesøvn. Rullemadrassen giver bedre søvnkvalitet grundet dens temperatur- og fugtregulerings egenskaber. Den hjælper både mod kulde og varme.

✅ Temperatur- og fugtregulering for en bedre nattesøvn og sundere seng
✅ Antibakteriel behandling for et mere hygiejnisk sovemiljø
✅ Praktiske elastikker, der sørger for at holde madrassen fast til sengen

Derfor skal du vælge Temprakon Downtop Rullemadras

Temprakon Downtop Rullemadras er en lidt bedre model end mange andre. Den nøjes ikke kun med at sikre fin beskyttelse af din underliggende madras, men sørger derimod også for, at du opnår en bedre søvn. Den fungerer nemlig temperatur- og fugtregulerende, så du altid har den bedste temperatur om natten – uanset om du normalt bliver varm eller kold. Du får dermed en jævn temperatur, som sikrer en mere rolig nattesøvn.

Madrassens fyld består af 60% hvide dun og 40% småfjer. Og så har den desuden også fået en antibakteriel behandling, så du kan være sikker på at få en ekstra sund og hygiejnisk seng med hjem. Dét er med til at forbedre dit sovemiljø gevaldigt.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Materiale: Fyldet består af 60% hvide dun og 40% småfjer
 • Passer til: madras og topmadras

Hvorfor er en rullemadrassen vigtig?

Rullemadrassen er ikke som sådan en essentiel del af din seng, men den kan nu stadig være en særdeles nyttig investering. For selvom rullemadrassen ikke decideret er med til at forbedre din komfortoplevelse, så hjælper den alligevel på din nattesøvn. Det gør den ved at absorbere fugt, såsom sved fra din krop, snavs, støv, døde hudceller, husstøvmider o.l., så det ikke ender direkte i madrassen.

Det kan være svært at rengøre en springmadras, skummadras eller boxmadras, hvorimod det er ret nemt at smide topmadrassen til vask, når man nu end selv synes, at der er behov for det. Rullemadrassen er altså med til at sikre en bedre hygiejne i sengen, som du helt sikkert vil sætte pris på i længden. 

En god investering for allergikere

Netop grundet de ovenstående pointer, så er en rullemadras en rigtig god investering for allergikere.

Flere rullemadrasser er nemlig begyndt at blive produceret med antibakterielle egenskaber, der yderligere sørger for at f.eks. husstøvmider ikke kan trænge ind i stoffet. Og så er flere og flere også både bæredygtige, økologiske og naturligt produceret. Det betyder, at du som forbruger kan være sikker på, at der ikke er benyttet kemikalier eller sundhedsskadelige stoffer undervejs i produktionen af rullemadrassen. 

Alt det er altså med til at sikre et bedre sovemiljø og en roligere nats søvn – også for allergikere.

Rullemadrassen forlænger din sengs levetid

Ja, det er helt rigtigt. En rullemadras er med til at forlænge din sengs levetid. Netop grundet dens ovenstående egenskaber med absorbering af uønsket væske og optagelse af støv og snavs, så sikrer den, at det ikke ryger videre ned i madrassen. Og dét er med til at sikre din madras’ levetid. Det sørger desuden også for, at der ikke kommer pletter og mærker på din madras efter f.eks. svedpletter, tab af drikkevarer e.l.

Det er desuden muligt at finde rullemadrasser i alle prisklasser, og du kan derfor sagtens nøjes med at investere i en billig model og så sørge for at skifte den ud regelmæssigt (eller i hvert fald vaske den med jævne mellemrum).

En rullemadras kan reelt set holde i flere år, så længe du bare sørger for at vedligeholde den ind imellem. Du kan læse mere om vedligeholdelse af rullemadrasser senere i denne artikel.

Mulighed for temperaturregulering med en rullemadras

Du kan sagtens nøjes med en billig rullemadras, hvis ikke du har nogen krav til dens egenskaber, men du har naturligvis også muligheden for at investere i en lidt dyrere model, der så til gengæld kan være med til at forbedre din søvn. Som skrevet har rullemadrassen sjældent en direkte indvirkning på den samlede komfortoplevelse, men afhængigt af, hvilken model du køber, så kan det være med til at forbedre din natlige temperatur.

Flere mennesker bliver enten umådelig kolde eller varme, mens de sover. Lige netop dét kan forskellige varianter af rullemadrassen gå ind og hjælpe med. Du kan nemlig få rullemadrasser med temperaturregulerende egenskaber, som enten virker varmende eller kølende – alt efter, hvad du har brug for. Det kan altså være en rigtig god investering, hvis ikke din seng har sådanne egenskaber, eller i hvert fald ikke nok til at give dig et perfekt sovemiljø.

Der er også mulighed for at købe rullemadrasser i forskellige materialer, såsom bomuld, uld eller silke, så den passer helt perfekt til dine behov og krav.

Forskellen på en rullemadras og topmadras?

Den helt essentielle forskel på en rullemadras og en topmadras ligger i deres funktion. Rullemadrassen bruges til at forlænge sengens levetid og gøre den mere hygiejnisk. En topmadras benyttes derimod primært til at give et ekstra komfortlag, så sengen bliver bedre tilpasset til lige netop dine behov. Af den grund findes der rigtig mange forskellige varianter af topmadrasser, som har hver deres egenskab i forhold til at sikre dig en bedre søvn. Det kan f.eks. være at den holder godt på varmen, hvis du ofte bliver kold i løbet af natten, eller virker varmeledende, hvis du bliver meget varm, når du sover.

Topmadrassen kan også være med til at give ekstra fasthed eller blødhed, hvis du ikke har fundet en madras, der understøtter dine behov godt nok. 

Selvom nogle rullemadrasser også sagtens kan virke temperaturregulerende, så adskiller de sig dog netop fra topmadrasser ved ikke at yde ekstra komfort. Du skal altså ikke begynde at investere i en rullemadras, hvis du primært leder efter noget, der skal sikre en bedre komfortoplevelse. Så skal du hellere udskifte din madras eller topmadras.

Rullemadrasser er dog meget bedre til at beskytte sengen fra husstøvmider, snavs og bakterier end topmadrasser, da det er deres primære funktion. Afhængigt af, hvilken model du køber, så kan du dog sagtens både få åndbare rullemadrasser og topmadrasser, som sørger for at aflede fugt og varme.

Er du på jagt efter en topmadras?

Hvis du tilfældigvis også er på jagt efter en ny topmadras på nuværende tidspunkt, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste topmadrasser. I artiklen har vi samlet de bedste topmadrasser, der findes på markedet netop nu – og du burde derfor meget gerne kunne finde en på listen, der tiltaler dig.

De forskellige modeller afviger meget i størrelse og prisleje, så der burde være noget for enhver smag. Der er naturligvis også lidt generel information om topmadrasser og en guide til, hvilken du skal vælge på baggrund af dine, og din krops, behov. 

Under 75 kg = blød/medium madras

Mellem 75 og 100 kg = medium/hård madras

Over 100 kg = Hård/ekstra hård madras

Hvilken rullemadras passer bedst til dig?

Selvom der findes mange forskellige varianter af rullemadrasser, så er deres formål altid det samme: at beskytte din seng og forlænge dens levetid.

Valget af materialet er altså 100% op til dig, da deres funktion er det samme. Det kan dog sagtens fungere bedre for dig at investere i en rullemadras af bomuld frem for silke, hvis du har brug for en mere åndbar rullemadras. Vi vil dog klart anbefale dig at gå efter en model i naturfibre for en sundere seng. Og så er det heller ikke en dårlig ide at holde øje med de forskellige modellers certifikater. Hvis modellen f.eks. er OEKO-TEX certificeret, så er du som forbruger garanteret en seng uden brug af unødige kemikalier og sundhedsskadelige stoffer i produktionen. Hvem af os vil ikke gerne undgå det?

I det her afsnit kan du læse lidt om de forskellige typer af rullemadrasser, så du kan få en forståelse for, hvilke typer af materiale, som de kommer i og hvilke, der er særligt gode for dig og dine behov.

Skal jeg gå efter en kølende eller blød rullemadras

Vi vil klart anbefale dig at lede efter en kølende rullemadras, hvis du er typen, der bliver meget varm i løbet af natten. Den kan nemlig være med til at justere din kropstemperatur betragteligt, så du kan få en roligere og dybere søvn.

En specifik kølende rullemadras er dog ikke nødvendigvis svaret, hvis du kun bliver lidt varm, mens du sover. Så kan en rullemadras med forskellige naturmaterialer også være en mulighed, da flere af dem også indeholder temperaturregulerende egenskaber. Det kan du læse meget mere om i de kommende afsnit.

 

Går du derimod efter at få en blødere seng, så kan rullemadrassen gøre en lille forskel for dig, men ikke en særlig stor en. Det er nemlig primært madrassen eller topmadrassen, der sørger for din komfortoplevelse – ikke din rullemadras. Når det så er sagt, så kan du jo sagtens gå på jagt efter en lidt tykkere model. Rullemadrassens tykkelse kan nemlig være med til at give dig en følelse af ekstra blødhed i sengen.

Klassikerne: bomuld, uld og silke

Hvis du vælger en rullemadras i enten bomuld eller uld, så er du sikker på, at du ikke går helt galt i byen. Disse to materialer er nogle af de mest populære – primært fordi de er behagelige at ligge på og så samtidig yder god beskyttelse af din seng og en vis temperaturregulering af din krop. Materialet er i en vis grad afvisende over for husstøvmider, bakterier og fugt, så du kan være sikker på at have en dejlig hygiejnisk seng.

Som en ekstra bonus kan rullemadrasser i bomuld eller uld oftest vaskes i vaskemaskinen. Flere varianter kan endda efterhånden tåle at blive tørretumblet, så du nemt og hurtigt kan rengøre rullemadrassen uden at undvære den i flere dage fordi den først skal tørre ordentligt.

 

Silke er naturligvis også et populært valg til rullemadrasser, men ofte er modellerne en blanding af silke og bomuld. En model med silke er særligt ideel til personer, der sveder meget i løbet af natten. Materialet sørger nemlig for at absorbere fugt og sved fra din krop. På den måde bevæger det sig heller ikke videre ned i resten af sengen.

Den nye populære dreng i klassen: Kapok

Rullemadrasser med kapok er begyndt at vinde frem på markedet og det er der ikke noget at sige til. Modellerne virker ofte en smule mere luksuriøse end andre rullemadras modeller. Kapok er en naturfiber, der er resistent over for f.eks. skimmel og pesticider. Det gør den fantastisk til brug i rullemadrasser, hvor dens egenskaber afviser bakterier og husstøvmider. Og så er fiberen helt absurd let – den være ca. 8 gange mindre end bomuld.

 

Kapok er et naturligt, økologisk og bæredygtigt produkt, som sagtens kan benyttes af allergikere. Produktionen af kapok er nemlig særdeles allergivenlig uden brugen af nogen form for pesticider, insektmidler e.l. Og så hjælper de antibakterielle egenskaber jo med at holde rullemadrassen allergivenlig gennem flere år.

Når du investerer i en rullemadras af kapok materiale, så får du en yderst åndbar og temperaturregulerende madras med hjem. De gode termiske egenskaber sørger for, at du altid har den helt rigtige kropstemperatur, når du sover. På den måde får du en mere rolig og afslappende søvn, hvor du ikke vågner op i løbet af natten for at kaste dynen af og på. Og så sørger rullemadrassen naturligvis også for at absorbere overskydende fugt fra din krop, så det ikke glider ned i resten af sengen.

Mærket med mange certifikater: Temprakon

På den ovenstående liste med nogle af de bedste modeller på det danske marked netop nu har vi bl.a. haft to Temprakon modeller. Lige netop disse modeller lever op til nogle strenge kvalitetskrav og det er derfor investeringen værd. Af den grund vil vi gerne lige slå et slag for dem her. Først og fremmest har Temprakon et hav af certifikater, såsom OEKO-TEX, NOMITE og DownPass. Det betyder, at Temprakons produkter ikke indeholder nogen former for sundhedsskadelige kemiske stoffer, at de er så tætvævet at husstøvmider ikke kan trænge ind i materialet og at der er fulgt de højeste dyreetiske standarder i produktionen. 

Som en ekstra bonus benytter Temprakon faktisk også den unikke space teknologi fra NASA for at sikre en god form for temperaturregulering i materialet. Det betyder, at du altid kan få en rolig nattesøvn – uanset om du er typen, der bliver meget varm eller kold om natten. Materialet i Temprakon går ind og hjælper din krop til at finde den helt rigtige temperatur for dig.

Hvilke materialer skal du undgå, når du køber din rullemadras

Helt grundlæggende er der ingen materialer, som du nødvendigvis skal undgå. Det er nemlig meget op til dig, hvad du forventer af den seng og din nye rullemadras. Men det er nu alligevel en god ide at holde sig væk fra rullemadrasser i kunstmaterialer. De suger langt fra væsken lige så godt som naturmaterialerne, og så er der ikke helt så megen logik i at investere i en rullemadras, hvis den ikke beskytter madrassen nedenunder. Du skal primært gå efter rullemadrasser i bomuld, bambus, kapok e.l. materialer, da de både fungerer temperaturregulerende og afleder fugten fra din krop.

Sådan vedligeholder du din rullemadras

Det er heldigvis rigtig nemt at vedligeholde sin rullemadras. Og hvis man gør det ordentligt, så er man sikker på altid at have en dejlig hygiejnisk seng, som man trygt kan lægge sig i hver eneste aften. Vi må dog hellere pointere, at det naturligvis skifter meget fra rullemadras til rullemadras, hvordan du bedst vedligeholder den. Vi vil altså klart anbefale dig altid at dobbelttjekket din rullemadras’ vaskemærke før du bare går i gang med rengøringen af den. 

De fleste modeller kan tåle maskinvask

Helt grundlæggende kan de fleste rullemadrasser sagtens tåle maskinvask. Du behøver derfor sjældent at stå og håndvaske din rullemadras i køkkenvasken. I de fleste tilfælde kan du simpelthen bare vaske den i vaskemaskinen mellem 60 og 90 grader X antal gange om året. Det burde få bugt med alt det snavs og skidt, som madrassen har opsuget gennem de forrige måneder.

Nogle rullemadrassen kan godt krympe lidt i vask, men kan normalt trækkes tilbage til deres originale facon efter vask, så længe du gør det mens de stadig er våde. 

Det kan dog også sagtens være en fordel, hvis du en gang imellem lufter din rullemadras i frisk luft. Det behøver ikke nødvendigvis være i forbindelse med at den bliver vasket. Du kan jo overveje at hænge den ud af vinduet en dag, hvor du alligevel er i gang med en god omgang rengøring. 

Hvordan skal rullemadrasser tørres?

Igen kommer det helt an på, hvilken model du har købt. Nogle modeller er nødt til at lufttørre i et par dage, f.eks. i en tørrekælder. Det er meget vigtigt, at du ikke lægger rullemadrassen tilbage på sengen før den er helt tør, da det ellers kan skade dit indeklima og sovemiljø. Men nu må du endelig ikke gå i panik og tænke, at der er alt for meget arbejde forbundet med at have en rullemadras. Der er nemlig nogle varianter, der udmærket kan tåle at komme i tørretumbleren.

Du kan med fordel smide et par tennisbolde e.l. med i tørretumbleren, hvis du er bange for, at madrassens indhold samler sig i klumper. Tennisboldene er nemlig med til at slå indholdet fra hinanden, så det ikke lægger sig i lag.

Du behøver derfor ikke altid at vente 1-2 dage på, at din rullemadras tørrer. Dét er da både let, hurtigt og smart!

Sådan vælger du en sengeramme til springmadras

Der er frit valg på alle hylder, når det kommer til at vælge din nye sengeramme til din springmadras. Du har naturligvis altid mulighed for at købe det som en kombination ala en elevationsseng eller en kontinentalseng.

Her får du altid samlet og du skal derfor ikke tænke på nogen tilkøb. Men hvis du nu står og har valgt en perfekt springmadras, så er der også rig mulighed for både at få en sengeramme uden større hurlumhej eller en med elevationsmulighed.

Valget er udelukkende dit og der er næsten ingen grænser.

Ekstra frihed ved at vælge den løse sammensætning

Vi kan desuden også lige slå et ekstra slag for at købe sengerammer og madrasser for sig, da det giver dig en helt anden type frihed end du får med andre sengevarianter. Her har du nemlig mulighed for at udskifte hver enkel del, hvornår det end passer dig. Du er derfor ikke tvunget til at skifte hele sengen ud, hvis du bare er blevet træt af sengerammens farve eller madrassens fasthed.

Så hvis du er blevet vild med en af de ovenstående springmadrasser skal du endelig bare gå på jagt efter en pænt sengeramme.

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så kan du altid begynde med at læse vores guide til valg af den rigtige sengeramme her (LINK). I den artikel har vi nemlig samlet de ti bedste sengerammer på markedet. Du kan altså være sikker på, at uanset hvilken model du vælger, så får du en solid og flot sengeramme med hjem til din nye lækre springmadras. 

Sådan finder du en billig rullemadras

Rullemadrassen fungerer jo i de fleste tilfælde som et ekstra køb til din seng, så det er klart, at det ikke er denne post man har lyst til at bruge alverdens penge på. Og selvom det naturligvis er vigtigt at købe en rullemadras i ordentlige naturmaterialer (og ikke i kunstmateriale), så behøver det nu ikke at koste en hel bondegård. Du kan faktisk sagtens finde en billig rullemadras model bare ved at google lidt.

Der er flere helt udmærket modeller af bomuld, som kan blive dine for knap 250 kr. Du behøver derfor ikke altid at holde øje med, hvornår rullemadrasser er på tilbud, da de langt fra er lige så dyre som f.eks. topmadrasser e.l.

Men hvis du nu er faldet for en af de lidt dyre modeller, så er der heldigvis håb alligevel. De fleste online forhandlere kører nemlig ofte med tilbud på madrasser, dyner, puder og sengetøj – og rullemadrasserne er nogle gange med i disse tilbud.

Det er derfor bare om at holde øjnene åbne og være klar til at trykke “bestil”, når lige netop den model, som du har udset dig, kommer på tilbud online. Og hvis du gerne vil have en midlertidig model indtil du kan få din favorit rullemadras, så kan du naturligvis sagtens investere i en billig model indtil da. Så er der endda mulighed for at genbruge den til andre senge en dag – måske kan den benyttes i gæstesengen?

Kan jeg benytte min rullemadras på alle sengetyper?

Reelt set, ja. Du kan sagtens benytte din rullemadras på samtlige sengetyper – uanset om det er en kontinentalseng, en elevationsseng, en springmadras, en skummadras, en sovesofa osv. Netop fordi rullemadrassen er med til at forlænge sengens levetid og holde den hygiejnisk og ren, så kan det være en god ide at bruge den på samtlige senge.

Det er endda muligt at benytte en rullemadras på gæstesengen og så kan du jo nemt vaske rullemadrassen sammen med sengetøjet, når dine gæster er taget hjem igen. De fleste typer af rullemadrasser kan desuden sagtens fungere med samtlige varianter af madrasser og topmadrasser, så det er heller ikke umuligt at benytte en rullemadras på sovesofaen, hvis du gerne vil det.

Hvis du går meget op i en ren seng og altid frygter at tage på ferier, da du ikke ved, hvordan sengene ser ud, så kan du med fordel tage din egen rullemadras med dig. Den er heldigvis ikke særlig svær at transportere, så uanset om du skal med fly eller bil på ferie, så kan den sagtens komme med i bagagen.

Du kan jo endda nøjes med at købe en relativ billig model, som du så kan beholde som din ‘rejse rullemadras’. I så fald behøver du ikke at have vasket din egen rullemadras på forhånd og gjort den klar til turen. På den måde undgår du at skulle bekymre dig for meget – og så kan du i stedet bruge tiden på at nyde din ferie i fulde drag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *