Bedste madras til elevationsseng 2022 – Hvilken madras skal jeg vælge?

Bedste madras til elevationsseng

Hvis du allerede har besluttet dig for at investere i en elevationsseng, men mangler en god madras, der passer til dit sengestel, så er du kommet til det helt rette sted. I denne artikel vil vi nemlig guide dig til den bedste madras til elevationsseng, så du kan opnå en bedre nattesøvn. Du kan f.eks. også finde information om madras til elevationsseng priser og gode tilbud på elevationsseng madrasser via de nedenstående produkter. Vores udvalgte modeller har desuden opnået gode scores i madras til elevationsseng tests og du kan derfor være helt sikker på, at du får en fabelagtig model med hjem – uanset hvilken af nedenstående madrasser du falder for.

Senses Springmadras - En madras til elevationsseng á 140 x 200 cm

En Senses Springmadras har en opbygning af pocketfjedre og et polstringslag af hybridskum. Derudover er der indlagt syv individuelle komfortzoner. Alle disse komponenter sørger for, at madrassen yder en god støtte og aflastning af din krop.

 • Opbygning med hybridskum sikrer god aflastning og støtte af dine trykpunkter
 • Betræk med indbygget antiskrid, så madrassen ikke rykker på sig i løbet af natten
 • En ikke alt for dyr model, der kan betales på de fleste budgetterDerfor skal du vælge en Senses Springmadras

En Senses Springmadras er ideel for dig, der gerne vil være sikker på at få god støtte og aflastning af din krop uden at skulle betale alverden for din nye elevationsseng madras. Modellen her koster nemlig under 6.500 kroner, men har stadig en opbygning, der sikrer optimale komfortbetingelser. Madrassen består af pocketfjedre, der er inddelt i syv komfortzoner, og et lag elastisk hybridskum som polstring. Dette lag sørger bl.a. for, at du har en jævn kropstemperatur uanset om det er varmt eller koldt i rummet. Madrassens opbygning sikrer dig en god og individuel støtte af dine trykpunkter – uanset hvilken liggeposition du foretrækker.

Auping Maestro Springmadras - En madras til elevationsseng á 180 x 200 cm

En Auping Maestro Springmadras består af en 22 cm tyk madras med en kerne af pocketfjedre, samt et komfortlag af latex. For at opnå en optimal støtte og trykaflastning af din krop, kommer modellen også med fem komfortzoner.

 • Mulighed for at vælge mellem flere forskellige længder og bredder
 • Opbygning af både pocketfjedre, latex og viscoelastisk skum for optimal komfort
 • Åndbart betræk, som kan vaskes efter behov for en god hygiejne

Derfor skal du vælge en Auping Maestro Springmadras

Hvis du gerne vil være sikker på at få optimal støtte og aflastning af hele din krop med din nye madras, så er denne Auping Maestro Springmadras et optimalt valg. Madrassen har en opbygning af pocketfjedre, et komfortlag i latex og fem asymmetriske komfortzoner, der alt sammen sørger for at give optimal støtte af kroppen. Der findes desuden også et specielt lag af trykaflastende skum (viscoelastisk / memory skum) omkring skulderpartiet, hvilket sørger for, at du ikke lægger lige så meget tryk på skuldrene.

Madrassen kommer med et aftageligt og vaskbart betræk med et indvævet 3D fibernet, der sikrer ekstra åndbarhed i stoffet. Modellen kan bestilles som 190, 200 eller 210 cm i længden og alle størrelser mellem 70 og 200 cm i bredden. Samtidig kan du selv vælge din madras’ fasthed i købsprocessen. Vælg her mellem soft, medium, fast eller x-tra fast.

Sensation Elite Cooltouch - En Tempur madras til elevationsseng á 120 x 200 cm

Med en Sensation Elite Cooltouch får du en madras bestående af High Mobility materiale, der sørger for et højt komfortniveau og hjælper dig med at mindske rygsmerter. Madrassen er desuden produceret med CoolTouch teknologi for et bedre sovemiljø.

 • Temperaturregulerende og svedabsorberende egenskaber for et bedre sovemiljø
 • Fås i alle standardstørrelser, så du helt selv kan vælge din madras størrelse
 • Madrassens opbygning afhjælper rygsmerter og mindsker eventuel ømhed

Derfor skal du vælge en Sensation Elite Cooltouch

Du kan ikke gå galt i byen med en madras fra Tempur – og heller ikke med denne Sensation Elite Cooltouch variant. Modellen er en medium-fast madras, der yder optimal støtte og et højt komfortniveau grundet madrassens opbygning med High Mobility materiale. Madrassens højde og opbygning gør det muligt for dine skuldre og hofter at synke ned i madrassen, så du undgår rygsmerter.

Lige netop denne variant er desuden også produceret med CoolTouch teknologien, hvilket betyder, at betrækket har temperaturregulerende egenskaber, da det absorberer kroppens overskydende varme. Betrækket er desuden aftageligt og vaskbart, så du kan opretholde en god hygiejne i sengen. Madrassen kan bestilles hjem i alle standardstørrelser.

 

Latex Relax - En madras til elevationsseng á 90 x 200 cm

En Latex Relax madras består af en 16 cm tyk latex kerne og syv komfortzoner, der tilsammen mindsker ømhed og yder optimal støtte af din krops trykpunkter. Opbygningen med latex sørger desuden for, at madrassen er yderst åndbar.

 • Perforeret latex kerne, der sikrer god åndbarhed i sengen for en bedre nattesøvn
 • OEKO-TEX 100 og EuroLatex certificeret for en sundere og mere hygiejnisk seng
 • Syv komfortzoner, som sikrer individuel støtte og aflastning af din krop

Derfor skal du vælge en Latex Relax

Hvis du er på jagt efter en god latex madras til din elevationsseng, så er denne Latex Relax helt optimal. Madrassen består af en 16 cm tyk latex kerne af henholdsvis 80% naturlatex og 20% syntetisk latex og er inddelt i syv komfortzoner, der på en god måde støtter lige netop de områder, hvor du placerer størstedelen af din kropsvægt. En Latex Relax madras hjælper med at mindske rygsmerter og ømhed, da opbygningen sikrer, at din rygsøjle ligger mere vandret i løbet af natten.

Samtidig er madrassens latex kerne perforeret, hvilket gør den yderst åndbar og forbedrer madrassens evne til at aflede varmen fra din krop. Som en ekstra bonus kommer madrassen med et fint betræk, der består af 50% civose og 50% polyester.

Hvilken type madras skal jeg vælge til elevationsseng?

Valget af din nye madras til din elevationsseng kommer meget an på dine egne præferencer, men desværre også på, hvilke typer af madrasser, der kan tåle at blive justeret. En normal skummadras vil nemlig i en vis grad blive påvirket af at blive justeret, så du risikerer, at den bliver formet efter indstillingen. Vi vil derfor anbefale dig at gå på jagt efter en latexmadras eller springmadras til din elevationsseng, da disse to modeller ikke påvirkes i samme grad af at blive justeret. Du skal dog altid tjekke op på, om lige netop den model du har udvalgt faktisk kan benyttes som madras til en elevationsseng (det er nemlig ikke alle springmadrasser, der kan benyttes, da det kommer an på modellens opbygning).

De fleste latex- og springmadrasser yder optimal støtte og aflastning af din krop, så lige netop dét aspekt behøver du ikke bekymre dig for meget om. Der giver dog andre fordele ved at vælge enten den ene eller den anden model og dem kan du se herunder:

Latexmadras

 • Et yderst åndbart materiale, der sikrer et optimalt soveklima og kropstemperatur
 • Giver umådelig god støtte og aflastning af din krops trykpunkter
 • Holder din rygsøjle lige grundet den faste opbygning, hvilket kan mindske rygsmerter
 • Naturligt materiale, der ofte er allergivenligt

Hvis du gerne vil læse lidt mere om forskellige varianter af latex madrasser, vide hvordan du finder gode elevationsseng tilbud og blive guidet til de bedste modeller, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste latexmadrasser her.

Springmadras

 • Yder en god støtte og aflastning grundet opbygningen af fjedre og polstring
 • De fleste springmadrasser har en opbygning med komfortzoner for en bedre søvn
 • Kan altid tilpasses dine behov ved køb af en topmadras til for yderligere komfort

Der findes en hel del forskellige springmadrasser med hver deres opbygning og indhold af fjedre, så hvis du gerne vil vide endnu mere om udvalget af springmadrasser, kan du læse videre i vores guide til de bedste springmadrasser her.

Hvorfor investere i en elevationsseng?

En elevationsseng kan være en rigtig god investering for personer, der lider af skavanker, da sengens elevationskomponenter tillader dig at tilpasse f.eks. hoved- og fodende til en vinkel, der bedst muligt understøtter dine behov. Nogle elevationssenge kommer endda med mulighed for at tilpasse mere end blot de to dele af sengen, så hvis du virkelig har brug for understøttelse af din krop, vil vi anbefale dig at gå efter en model med mere end to elevationskomponenter. Du kan naturligvis også altid investere i en elevationsseng, hvis du bare gerne vil have mulighed for at justere din seng eller ønsker at sidde behageligt op i sengen og se tv eller læse en bog uden brugen af en gavlpude.

 • God til personer med diverse skavanker grundet muligheden for at indstille elevationskomponenterne til dine personlige behov
 • God til dårlig ryg, da sengens opbygning kan være med til at mindske smerter
 • De fleste elevationssenge yder optimal støtte og aflastning af hele kroppen
 • Mulighed for selv at vælge, hvilken type madras du gerne vil investere i
 • Nogle forhandlere tilbyder dig at justere elevationskomponenterne via din telefon

Som du kan se, er der mange fordele ved at købe en elevationsseng og de ovenstående pointer er kun nogle få udvalgte. Hvis du vil vide mere om fordelen ved en elevationsseng (og se eksempler på nogle fantastiske modeller), så kan du læse meget mere i vores guide til de bedste elevationssenge her.

Topmadras til elevationsseng

Hvis du er på jagt efter en topmadras til din dobbelt elevationsseng, så skal du gå efter en såkaldt H-split topmadras. Disse kan nemlig sagtens benyttes sammen med elevationskomponenterne i en elevationsseng, hvilket en ‘normal’ topmadras ikke nødvendigvis kan. Split enderne sørger for, at madrassen følger den underliggende madras, når den bliver justeret op og ned – i begge dele af dobbeltsengen. En almindelig topmadras uden split ender vil ikke kunne løftes i den ene siden uden at det skaber ubalance i sengen.