Hjem » Topmadras » Latex topmadras → 7 fantastiske latex topmadrasser (2020)

Latex topmadras → 7 fantastiske latex topmadrasser (2020)

Det er utroligt vigtigt at finde den helt rigtige madras model for at opnå den bedste nattesøvn. Madrassen er med til at sikre komfortniveauet og så kan den afhjælpe din krop og dens trykpunkter, så du får en roligere søvn. Hvis du overvejer at købe en latex skummadras, så er du kommet til det rigtige sted. 

Vi har nemlig her samlet nogle af de bedste modeller fra forskellige latex madras tests, så du kan få et godt indblik i dine valgmuligheder. Der er noget for enhver smag og prisklasse på listen, så vi hjælper dig naturligvis også til at finde en billig latex madras, hvis det er sådan en du står og mangler.

Før vi bevæger os videre til selve produkterne, så får du lige her et par fordele ved at vælge en latex madras:

 • Et yderst åndbart materiale, der sikrer et optimalt soveklima og kropstemperatur
 • Giver umådelig god støtte og aflastning af din krops trykpunkter
 • Holder din rygsøjle lige grundet den faste opbygning
 • Naturligt materiale, der ofte er allergivenligt

#1 Dunlopillo Natura Black Latex Madras

Kort beskrivelse:

En Dunlopillo Natura Black Latex Madras består af en vendbar naturlatex kerne, som er inddelt i syv komfortzoner for en ekstra god komfortoplevelse. Du får altså optimal støtte og aflastning af din krop hver gang du benytter sengen. Og så sørger både naturlatexen og betrækket for en særdeles åndbar madras med god ventilation.

✅ Syv unikke komfortzoner for optimal støtte og aflastning af din krop
✅ Naturlatex kerne for god ventilation og hygiejne i løbet af natten
✅ Kommer med et betræk, der er nemt at vedligeholde

Derfor skal du vælge Dunlopillo Natura Black Latex Madras

Dunlopillo Natura Black Latex Madras er til dig, der gerne vil være sikker på at få en åndbar og behagelig seng med hjem. Madrassen er opbygget af en naturlatex kerne, der desuden er vendbar, så madrassen kan holde i flere år. Naturlatexen giver god støtte og komfort og så sørger materialet for, at der altid er optimal ventilation.

I kombination med det åndbare betræk sørger madrassens opbygning altså for, at du altid har en god kropstemperatur, så du ikke bliver for varm i løbet af natten. Du har selv mulighed for at vælge sengens fasthed, så du får en model, der passer til lige netop dine behov.

 • Højde: 16 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 80, 90, 120 eller 140 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium, fast eller x-tra fast
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Betræk: Åndbart og nemt at gøre rent
 •  

#2 Auping Maestro Springmadras

Kort beskrivelse:

Med en Auping Maestro Springmadras får du en 22 cm tyk madras med en kerne af pocketfjedre og et komfortlag af latex. Der er desuden fem komfortzoner for god trykaflastning og støtte af din krop. Og så er der taget højde for ekstra komfort omkring skuldrene, så de ikke bliver belastede, mens du sover.

✅ Fem komfortzoner, som sikrer individuel støtte og aflastning af din krop
✅ Opbygning af både pocketfjedre, latex og viscoelastisk skum for god komfort
✅ Åndbart betræk, som kan vaskes efter behov

Derfor skal du vælge Auping Maestro Springmadras

Du skal investere i en Auping Maestro Springmadras, hvis du gerne vil være sikker på, at din nye madras yder fabelagtig støtte og aflastning af din krop. Du får nemlig her en madras på 22 cm med en kerne af pocketfjedre, et komfortlag i latex og fem asymmetriske komfortzoner. Derudover er der et specielt lag trykaflastende skum á viscoelastisk skum ved skulderpartiet, så du ikke oplever for meget tryk på skuldrene. Alle disse komponenter arbejder sammen for at sikre dig den bedste komfortoplevelse, så du altid kan være afslappet efter at have brugt tid i sengen.

Du får desuden også muligheden for at bibeholde en god hygiejne med denne model, da den kommer med et aftageligt og vaskbart betræk, som sagtens kan fungere som en form for rullemadras, hvis du holder den vedlige. Betrækket har desuden indvævet 3D fibernet for ekstra åndbarhed.

 • Højde: 22 cm
 • Længde: 190, 200 eller 210 cm
 • Bredde: 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 eller 200 cm
 • Fasthed: Vælg mellem: soft, medium, fast eller x-tra fast
 • Komfortzoner: Fem stk
 • Betræk: Åndbart betræk med 3D fibernet, aftageligt og vaskbart

#3 Latex Relax

Kort beskrivelse:

Med en Latex Relax går du ikke helt galt i byen. Den har en 16 cm tyk latex kerne og syv komfortzoner, der i samspil forhindrer ømhed i kroppen og yder god støtte af din krop og dens trykpunkter. Og så er madrassen naturligvis også særdeles åndbar for en sundere seng.

✅ Perforeret latex kerne, der sikrer god åndbarhed i sengen
✅ OEKO-TEX 100 og EuroLatex certificeret for en sundere seng
✅ Syv komfortzoner, som sikrer individuel støtte og aflastning af din krop

Derfor skal du vælge en Latex Relax

Med en Latex Relax madras får du en 16 cm tyk latex kerne i hhv. 80% naturlatex og 20% syntetisk latex. Madrassen er inddelt i syv komfortzoner for markant og optimal støtter på de steder, hvor du lægger størstedelen af din kropsvægt. Der er altså ikke en lige støtte overalt på madrassen og det sikrer, at din rygsøjle ligger mere vandret. Det afhjælper og forebygger rygsmerter, så du aldrig behøver at bekymre dig om at vågne op med ømhed i kroppen.

Du skal desuden heller ikke bekymre dig om ventilationen i madrassen. Latex kernen er nemlig perforeret og det forbedrer samlet set madrassen evne til at aflede varmen fra din krop og gør den ekstra åndbar. Og som en ekstra bonus får du et betræk i en behagelig og blød kvalitet, der består af 50% viscose og 50% polyester. Du kan altså roligt slappe af i denne model.

 • Højde: 18 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 180 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium eller fast
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart, 50% viscose og 50% polyester

4# Latex AEGIS Skummadras

Kort beskrivelse:

Latex AEGIS Skummadras er perfekt til allergikere, da den antibakterielle behandling sikrer et sundere og renere sovemiljø. Madrassen yder fabelagtigt støtte af din krops konturer og trykpunkter grundet opbygningen med en 18 cm tyk latex kerne og syv komfortzoner.

✅ AEGIS behandlet så bakterier ikke kan leve i sengen – god for allergikere
✅ Syv komfortzoner, som sikrer individuel støtte og aflastning af din krop

Derfor skal du vælge Latex AEGIS Skummadras

Latex AEGIS Skummadras er til dig, der gerne vil have en antibakteriel og allergivenlig model, der stadig yder en fremragende støtte. Med denne model får du nemlig en 18 cm tyk latex kerne, der giver en elastisk støtte og tilpasser sig dine bevægelser. Madrassen giver individuel støtte til de dele af din krop, der har brug for lidt ekstra aflastning ved at være inddelt i syv komfortzoner.

Som det kan forstås på navnet, så er denne model desuden AEGIS behandlet, hvilket sikrer dig en madras med en antibakteriel profil, da bakterier ikke længere har mulighed for at leve i betrækket. Du får altså et sundt og rent miljø i soveværelset og madrassen egner sig bl.a. også godt til allergikere af den grund.

 • Højde: 18 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium eller fast
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Betræk: Antibakterielt og allergivenligt

#5 Lux Latex (Tencel)

Kort beskrivelse:

Denne Lux Latex model består af en 16 cm tyk perforeret latex kerne og syv komfortzoner. Det sikrer en god aflastning af din krops trykpunkter og sørger for, at din rygsøjle ligger mere lige i løbet af natten. På den måde vågner du ikke op med ømhed i kroppen.

✅ Perforeret latex kerne for ekstra åndbarhed og en bedre hygiejne
✅ 100% naturligt og bæredygtigt Tencel betræk, der bl.a. også afleder fugt
✅ Syv komfortzoner, som sikrer individuel støtte og aflastning af din krop

Derfor skal du vælge Lux Latex (Tencel)

Med denne Lux Latex model får du en kerne af 16 cm perforeret latex, som sikrer, at din kropsvarme nemt kan forlade madrassen, så du ikke oplever at blive for varm i løbet af natten. Materialets åndbarhed sikrer bedre udluftning og et mere behageligt sovemiljø. Madrassen er desuden inddelt i syv komfortzoner, der sammen med latexen sørger for at give dig en dejlig støtte, aflastning og komfort. Din krop holdes så vidt muligt vandret med en latex madras, da den understøtter dine trykpunkter, så din rygsøjle altid ligger lige. På den måde undgår du smerter i kroppen.

Tencel betrækket på denne model består af udvundet træmasse, der laves til fibre, så du får altså et betræk af naturmateriale. Tencel sørger for at transportere eventuel fugt væk og så er det utrolig blødt at ligge på.

 • Højde: 18 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 120 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium eller fast
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Betræk: Tencel 100% naturligt og bæredygtigt, aftageligt og vaskbart

#6 Sleep Well Talalay Latex Madras

Kort beskrivelse:

Med en Sleep Well Talalay Latex Madras får du en kernetykkelse på enten 13 eller 15 cm af åbenporet naturskum. Det sikrer dig et højt komfortniveau, som samtidig understøtter din krop på den bedste måde, mens du sover. Og så er der naturligvis også god ventilation i madrassen, så du altid har den rette kropstemperatur.

✅ 13 eller 15 cm tyk kerne af Talalay latex skum for en komfortabel madras
✅ Madrassen vil føles kølig om sommeren og varm om vinteren
✅ Passer bl.a. rigtig godt til elevationssenge grundet den fleksible opbygning

Derfor skal du vælge Sleep Well Talalay Latex Madras

Du skal investere i en Sleep Well Talalay Latex Madras, hvis du gerne vil have en madras, der både er hygiejnisk, komfortabel og kan passe til de fleste senge varianter – heriblandt elevationssenge. Du kan selv bestemme om du vil have din Sleep Well Talalay Latex Madras med en 13 eller 15 cm tykkelse. Uanset hvad du vælger, så får du en madras med åbenporet naturskum, som sørger for god ventilation og optimal støtte af din krop og dens trykpunkter. Derudover vil madrassen føles kølig om sommeren og varm om vinteren for en bedre komfortoplevelse. Talalay latex er desuden afvisende over for f.eks. skimmel.

Med denne model får du et aftageligt og vaskbart betræk i kraftig quiltet bomuld og polyester. Det sikrer en endnu mere hygiejnisk seng, da du i så fald har mulighed for at vaske betrækket med jævne mellemrum.

 • Højde: 13 eller 15 cm
 • Længde: 190, 200, 210 eller 220 cm
 • Bredde: 70, 80, 85, 90, 100, 120, 140, 160, 170, 180 eller 200 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium eller fast
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart, kraftig quiltet bomuld og polyester

#7 Karup Design Double Latex Madras

Kort beskrivelse:

Med en Karup Design Double Latex Madras får du en ultra blød og behagelig madras, der kan holde i mange år. Den består af 6 lag bomuld og 2 x 4 cm latex. Du får altså en god støtte og en blød oplevelse på én gang.

✅ Flere lag i én madras for bedre støtte og komfort
✅ Udmærket model, der ikke koster alverden og kan holde i mange år
✅ Naturligt betræk i 100% bomuld for en blød og behagelig oplevelse

Derfor skal du vælge Karup Design Double Latex Madras

Hvis du har brug for en latex madras i nærmeste fremtid og ikke har haft tid til at spare op til den, så kan det være, at du skal tage et ekstra kig på Karup Design Double Latex Madras. Den ligger nemlig ikke i en af de helt dyre prisklasser, men derimod til en pris, som de fleste af os sagtens kan betale. Og det bedste er: du går ikke ned på komfortniveauet ved at købe denne model frem for en af de helt dyre.

Med en Karup Design Double Latex Madras får du 6 lag bomuld og 8 cm latex – fordelt á 2 x 4 cm. Det sikrer dig en god madras, der giver optimal støtte og samtidig ikke er for hård at ligge på. Betrækket består desuden af 100% bomuld for en endnu mere behagelig oplevelse.

 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 120, 140, 160 eller 180 cm
 • Fasthed: Vælg mellem blød eller medium
 • Betræk: 100% bomuld

Hvordan vælger jeg den rigtige latexmadras til mig?

For at finde frem til den helt rigtige madras model for dig, så er du nødt til at lave en smule research (som du jo netop gør ved at læse denne guide). Du er nemlig nødt til at være opmærksom på, hvilke behov du selv har til din seng før du kan beslutte dig for den rigtige madras. F.eks. er du nødt til at overveje om du har nogen bestemte skavanker eller ønsker, der skal tages hensyn til. Det nytter jo trods alt ikke noget at gå på jagt efter en madras med purskum, hvis du har brug for en særligt trykaflastende madras.

Madrassen er vigtig for din søvn

Du har sikkert hørt det en million gange før, men det er altså sandt: madrassen betyder alverden for din søvn. Hvis du hver eneste nat ligger på en dårlig model, der ikke understøtter dine behov, så går det ud over din nattesøvn. Og hvis først du konsekvent har en dårlig nattesøvn, så kommer du til at mangle overskud og energi i løbet af dagen, da din hjerne og krop ikke får restitueret godt nok. I længden kan det skade dit helbred – men hvorfor dog overhoved risikere det?

Hvis du oplever, at du konstant har svært ved at sove eller vågner op med ondt i kroppen, så skal du nok overveje at udskifte din seng. I nogle tilfælde kan det sagtens være nok kun at udskifte dele af sengen eller tilkøbe en topmadras for at opnå et højere komfortniveau. Den eneste måde at finde ud af, hvad der virker for dig er ved at prøve sig frem.

Blød og hård latexmadras?

Et godt sted at starte er dog ved at finde ud af om du er typen, der skal have en hård eller en blød madras. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad de har brug for. Nogen foretrækker at synke helt ned i madrassen og blive ‘omsluttet’ af den, som man f.eks. gør med en memory skum madras, og andre kan bedre lide en fastere model, der ‘skubber igen’ på din krop, så du ikke synker ned – såsom latex madrasser.

Og så kan du også sagtens overveje, hvilken type fasthed du ønsker af din madras. Mange forhandlere råder dig til at vælge din madras’ fasthed ud fra din kropsvægt, så hvis du svinger lidt i vægten kan det derfor være en god ide, at se de forskellige forhandlere an inden du vælger din fastheden. Uanset om du vælger en blød eller hård madras, så kan du altid komplementere den med en god topmadras efterfølgende, hvis du med tiden føler, at din model bliver for hård eller for blød.

Latex madras eller boxmadras

Den helt store forskel på at vælge en boxmadras eller en latex madras er, at du med boxmadrassen får hele sengen samlet i ét køb. Med købet af en latex madras skal du selv ud og finde sengestel e.l. så sengen ikke bare ligger på gulvet (det er dog naturligvis muligt udelukkende at sætte ben på nogle modeller). En boxmadras er også ofte bygget op ala en springmadras med pocketfjedre og et komfortlag i skum, hvorimod en latex madras primært kun består af skum. Her er det nemlig latexen, der fungerer som den bærende del af madrassen og ikke en fjedertype.

Du får en god og optimal støtte af din krop uanset hvilken en af modellerne du vælger – hvis du altså vælger en variant i ordentlig kvalitet. Du kan f.eks. også sagtens få en boksmadras med et latex lag mellem fjedrene, hvis du virkelig gerne vil have en madras med latex skum. Det er altså helt op til dig selv, hvad du ønsker af din seng og hvilken type, der bedst understøtter dine behov og krav. Men hvis du gerne vil læse lidt mere om boksmadrasser før du tager det endelige valg, så kan du med fordel læse denne guide til de bedste boksmadrasser på markedet netop nu: (LINK).

Skal jeg vælge memory skum eller latex skum?

Præcis ligesom i det forrige afsnit, så afhænger valget rigtig meget af dine egne krav og behov. Det vigtigste er egentlig bare, at du finder en madras, der understøtter din krop og dens trykpunkter på en positiv måde, så du kan få en rolig og behagelig nats søvn. Der er dog naturligvis nogle bestemte fordele ved at vælge hhv en latex eller en memory skum madras og dem vil vi kort gennemgå herunder.

Hvornår skal jeg vælge en latex madras?

Det kan være en fordel at investere i en latex madras, hvis du er typen, der bliver meget varm i løbet af natten. Latex er nemlig et naturligt materiale og det sørger derfor for at aflede varmen fra din krop, så du opnår en optimal kropstemperatur, mens du sover. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om at vågne op midt om natten badet i sved (eller helt vildt kold), da materialet fungerer temperaturregulerende.

Latex er naturligvis også kendt for at være en lidt hård madras type, da den ‘skubber igen’ på din krop, så du ikke synker ned i sengen. Ved at yde ekstra pres på dine trykpunkter sørger latex madrasser for, at din krop ligger i en lige linje, så din rygsøjle ikke er skæv, mens du sover. En latex madras kan derfor også sagtens være en god investering for dig, der lider af rygproblemer og har brug for en fast madras til at afhjælpe din ømhed.

Hvornår skal jeg vælge en memory skum madras?

Man kan ikke sige, at du skal vælge en memory skum madras, hvis du står i den modsatte situation end ovenstående. En memory skum madras yder nemlig også rigtig god støtte og aflastning af din krop. Forskellen ligger dog i, at memory skummet tilpasser sig efter din krops konturer, din liggeposition og din kropsvarme og lader dig ‘synke ned’ i madrassen. Du bliver derfor i stedet omsluttet af madrassen frem for at ligge ovenpå den, som du ville gøre med latex modeller. Af samme grund er memory skum madrasser perfekte til dig, der ofte bliver kold i løbet af natten, da de sørger for at holde bedre på din kropsvarme.

Vil du vide mere om fordelene ved en skummadras?

Hvis du gerne vil læse lidt mere generel information om forskellige varianter af skummadrasser, så kan du med fordel overveje at læse vores guide til de bedste skummadrasser på markedet. I samme artikel får du også lidt basic viden om valg af skummadrasser og hvilke der er særligt værd at gå efter. Du finder guiden her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *