Latex madras – vælg den bedste latex madras til dig 2022

Latex mattres

Det er utroligt vigtigt at finde den helt rigtige madras model for at opnå den bedste nattesøvn. Madrassen er med til at sikre komfortniveauet og så kan den afhjælpe din krop og dens trykpunkter, så du får en roligere søvn. Hvis du overvejer at købe en latex skummadras, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har nemlig her samlet nogle af de bedste modeller fra forskellige latex madras tests, så du kan få et godt indblik i dine valgmuligheder. Der er noget for enhver smag og prisklasse på listen, så vi hjælper dig naturligvis også til at finde en billig latex madras, hvis det er sådan en du står og mangler.

Før vi bevæger os videre til selve produkterne, så får du lige her et par fordele ved at vælge en latex madras:

 • Et yderst åndbart materiale, der sikrer et optimalt soveklima og kropstemperatur
 • Giver umådelig god støtte og aflastning af din krops trykpunkter
 • Holder din rygsøjle lige grundet den faste opbygning
 • Naturligt materiale, der ofte er allergivenligt

Mayan Latex Skummadras - Den bedste latex madras á 140x200 cm

Mayan Latex Skummadras er perfekt til allergikere, da den er svanemærket og naturligt allergivenlig. Madrassen yder fabelagtigt støtte af din krops konturer og trykpunkter grundet opbygningen med en 18 cm tyk latex kerne.

 • OEKO-TEX certificeret og Svanemærket
 • 18cm høj latexkerne
 • 7 bedre zoner

Derfor skal du vælge Mayan Latex Skummadras

Mayan Latex Skummadras er til dig, der gerne vil have en antibakteriel og allergivenlig model, der stadig yder en fremragende støtte. Med denne model får du nemlig en 18 cm tyk latex kerne, der giver en elastisk støtte og tilpasser sig dine bevægelser. Madrassen giver individuel støtte til de dele af din krop, der har brug for lidt ekstra aflastning ved hjælp af de syv ‘Bedre zoner’.

Produktdetaljer

 • Højde: 18 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium eller fast
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Betræk: Antibakterielt og allergivenligt

Latex Lux - Den bedste latex madras á 180x200 cm

Med en Latex Relax går du ikke helt galt i byen. Den har en 16 cm tyk latex kerne og syv komfortzoner, der i samspil forhindrer ømhed i kroppen og yder god støtte af din krop og dens trykpunkter. Og så er madrassen naturligvis også særdeles åndbar for en sundere seng.

 • Perforeret latex kerne, der sikrer god åndbarhed i sengen
 • OEKO-TEX 100 og EuroLatex certificeret for en sundere seng
 • Syv komfortzoner, som sikrer individuel støtte og aflastning af din krop

Derfor skal du vælge en Latex Lux

Med en Latex Lux madras får du en 16 cm tyk latex kerne i hhv. 80% naturlatex og 20% syntetisk latex. Madrassen er inddelt i syv komfortzoner for markant og optimal støtter på de steder, hvor du lægger størstedelen af din kropsvægt. Der er altså ikke en lige støtte overalt på madrassen og det sikrer, at din rygsøjle ligger mere vandret. Det afhjælper og forebygger rygsmerter, så du aldrig behøver at bekymre dig om at vågne op med ømhed i kroppen.

Du skal desuden heller ikke bekymre dig om ventilationen i madrassen. Latex kernen er nemlig perforeret og det forbedrer samlet set madrassen evne til at aflede varmen fra din krop og gør den ekstra åndbar. Og som en ekstra bonus får du et betræk i en behagelig og blød kvalitet, der består af 100% tencel. Du kan altså roligt slappe af i denne model.

Produktdetaljer

 • Højde: 18 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 180 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium eller fast
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Betræk: Aftageligt og vaskbart, 50% viscose og 50% polyester

Latex Relax - Den bedste latex madras på 120x200 cm

Denne Latex Relax model består af en 16 cm tyk perforeret latex kerne og syv komfortzoner. Det sikrer en god aflastning af din krops trykpunkter og sørger for, at din rygsøjle ligger mere lige i løbet af natten. På den måde vågner du ikke op med ømhed i kroppen.

 • Perforeret latex kerne for ekstra åndbarhed og en bedre hygiejne
 • Blød betræk af 50% viscose og 50% polyester
 • Syv komfortzoner, som sikrer individuel støtte og aflastning af din krop

Derfor skal du vælge Lux Latex (Tencel)

Med denne Lux Latex model får du en kerne af 16 cm perforeret latex, som sikrer, at din kropsvarme nemt kan forlade madrassen, så du ikke oplever at blive for varm i løbet af natten. Materialets åndbarhed sikrer bedre udluftning og et mere behageligt sovemiljø. Madrassen er desuden inddelt i syv komfortzoner, der sammen med latexen sørger for at give dig en dejlig støtte, aflastning og komfort. Din krop holdes så vidt muligt vandret med en latex madras, da den understøtter dine trykpunkter, så din rygsøjle altid ligger lige. På den måde undgår du smerter i kroppen.

Produktdetaljer

 • Højde: 18 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 120 cm
 • Fasthed: Vælg mellem medium eller fast
 • Komfortzoner: Syv stk

Hvordan vælger jeg den rigtige madras til mig?

For at finde frem til den helt rigtige madras for dig, så er du nødt til at lave en smule research (som du jo netop gør ved at læse denne guide). Du er nemlig nødt til at være opmærksom på, hvilke behov du selv har til din seng før du kan beslutte dig for den rigtige madras. F.eks. er du nødt til at overveje om du har nogle bestemte skavanker eller ønsker, der skal tages hensyn til. Det nytter jo trods alt ikke noget at gå på jagt efter en madras med purskum, hvis du har brug for en særligt trykaflastende madras.

Madrassen er vigtig for din søvn

Du har sikkert hørt det en million gange før, men det er altså sandt: madrassen betyder alverden for din søvn. Hvis du hver eneste nat ligger på en dårlig model, der ikke understøtter dine behov, så går det ud over din nattesøvn. Og hvis først du konsekvent har en dårlig nattesøvn, så kommer du til at mangle overskud og energi i løbet af dagen, da din hjerne og krop ikke får restitueret godt nok. I længden kan det skade dit helbred – men hvorfor dog overhoved risikere det?

Hvis du oplever, at du konstant har svært ved at sove eller vågner op med ondt i kroppen, så skal du nok overveje at udskifte din seng. I nogle tilfælde kan det sagtens være nok kun at udskifte dele af sengen eller tilkøbe en topmadras for at opnå et højere komfortniveau. Den eneste måde at finde ud af, hvad der virker for dig er ved at prøve sig frem.

Blød og hård madras?

Et godt sted at starte er dog ved at finde ud af om du er typen, der skal have en hård eller en blød madras. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad de har brug for. Nogen foretrækker at synke helt ned i madrassen og blive ‘omsluttet’ af den, som man f.eks. gør med en memory skum madras, og andre kan bedre lide en fastere model, der ‘skubber igen’ på din krop, så du ikke synker ned – såsom latex madrasser.

Og så kan du også sagtens overveje, hvilken type fasthed du ønsker af din madras. Mange forhandlere råder dig til at vælge din madras’ fasthed ud fra din kropsvægt, så hvis du svinger lidt i vægten kan det derfor være en god ide, at se de forskellige forhandlere an inden du vælger din fastheden. Uanset om du vælger en blød eller hård madras, så kan du altid komplementere den med en god topmadras efterfølgende, hvis du med tiden føler, at din model bliver for hård eller for blød.

Latex madras eller boxmadras

Den helt store forskel på at vælge en boxmadras eller en latex madras er, at du med boxmadrassen får hele sengen samlet i ét køb. Med købet af en latex madras skal du selv ud og finde sengestel e.l. så sengen ikke bare ligger på gulvet (det er dog naturligvis muligt udelukkende at sætte ben på nogle modeller). En boxmadras er også ofte bygget op ala en springmadras med pocketfjedre og et komfortlag i skum, hvorimod en latex madras primært kun består af skum. Her er det nemlig latexen, der fungerer som den bærende del af madrassen og ikke en fjedertype. 

Du får en god og optimal støtte af din krop uanset hvilken en af modellerne du vælger – hvis du altså vælger en variant i ordentlig kvalitet. Du kan f.eks. også sagtens få en boksmadras med et latex lag mellem fjedrene, hvis du virkelig gerne vil have en madras med latex skum. Det er altså helt op til dig selv, hvad du ønsker af din seng og hvilken type, der bedst understøtter dine behov og krav. Men hvis du gerne vil læse lidt mere om boksmadrasser før du tager det endelige valg, så kan du med fordel læse denne guide til de bedste boksmadrasser på markedet netop nu.

Skal jeg vælge memory skum eller latex skum? 

Præcis ligesom i det forrige afsnit, så afhænger valget rigtig meget af dine egne krav og behov. Det vigtigste er egentlig bare, at du finder en madras, der understøtter din krop og dens trykpunkter på en positiv måde, så du kan få en rolig og behagelig nats søvn. Der er dog naturligvis nogle bestemte fordele ved at vælge hhv en latex eller en memory skum madras og dem vil vi kort gennemgå herunder.

Hvornår skal jeg vælge en latex madras?

Det kan være en fordel at investere i en latex madras, hvis du er typen, der bliver meget varm i løbet af natten. Latex er nemlig et naturligt materiale og det sørger derfor for at aflede varmen fra din krop, så du opnår en optimal kropstemperatur, mens du sover. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om at vågne op midt om natten badet i sved (eller helt vildt kold), da materialet fungerer temperaturregulerende. 

Latex er naturligvis også kendt for at være en lidt hård madras type, da den ‘skubber igen’ på din krop, så du ikke synker ned i sengen. Ved at yde ekstra pres på dine trykpunkter sørger latex madrasser for, at din krop ligger i en lige linje, så din rygsøjle ikke er skæv, mens du sover. En latex madras kan derfor også sagtens være en god investering for dig, der lider af rygproblemer og har brug for en fast madras til at afhjælpe din ømhed. 

Hvornår skal jeg vælge en memoryskummadras?

Man kan ikke sige, at du skal vælge en memoryskummadras, hvis du står i den modsatte situation end ovenstående. En memory skum madras yder nemlig også rigtig god støtte og aflastning af din krop. Forskellen ligger dog i, at memoryskummet tilpasser sig efter din krops konturer, din liggeposition og din kropsvarme og lader dig ‘synke ned’ i madrassen. Du bliver derfor i stedet omsluttet af madrassen frem for at ligge ovenpå den, som du ville gøre med latex modeller. Af samme grund er memory skum madrasser perfekte til dig, der ofte bliver kold i løbet af natten, da de sørger for at holde bedre på din kropsvarme.

Vil du vide mere om fordelene ved en skummadras?

Hvis du gerne vil læse lidt mere generel information om forskellige varianter af skummadrasser, så kan du med fordel overveje at læse vores guide til de bedste skummadrasser på markedet. I samme artikel får du også lidt grundlæggende viden om valg af skummadrasser og hvilke der er særligt værd at gå efter. Du finder guiden her.

FAQ

Hvilken latexmadras er bedst i test?

Mayan Latex madras fra Bedrenætter er bedst i test. Madrassen er svanemærket og fremstillet af naturlige materialer. Samtidig yder den optimal komfort med sine syv ‘Bedrezoner’.