I denne guide vil vi hjælpe dig til at finde den bedste juniordyne til dit barn når det tid at udskifte babydynen. Uanset om du er på udkig efter en billig juniordyne eller en der er særligt allergivenlig, så guider vi dig til det rigtige valg. For at vælge produkterne til denne artikel har vi bl.a. kigget på, hvilke juniordyner, der har klaret sig bedst i tests. Du kan altså roligt stole på, at det er nogle gode modeller vi har udvalgt til dig her.
Før vi går til produkterne, så får du lige tre gode råd til, hvad du skal være på udkig efter, når du vælger din nye juniordyne:
- Gå altid efter en temperaturregulerende model, da det sikrer et bedre sovemiljø
- Overvej på forhånd hvilken type materiale, der passer bedst ind hjemme hos jer
- Vælg en model, der kan tåle vask, da det gør det nemmere at opretholde en god hygiejne
Cocoon Kapok Junior dyne - Den bedste økologiske og allergivenlig juniordyne
En kapok dyne er både et økologisk og allergivenligt valg, da opbygningen med kapokfibre sørger for, at hverken bakterier eller husstøvmider kan leve i stoffet. Kapok fungerer desuden temperaturregulerende, så dit barn opnår den bedste kropstemperatur.
- Naturlig, økologisk og produceret uden nogen former for kemikalier
- Utrolig let model, der sikrer fungerer temperaturregulerende for en bedre nattesøvn
- Kan både vaskes og tørretumbles for et rent sovemiljø
Derfor skal du vælge Cocoon Kapok Junior Dyne
En Cocoon Kapok Junior Dyne er fyldt med økologisk kapok, som er nogle af de letteste naturfibre i verden. Kapokfibre hjælper til med at regulere kropstemperaturen og modeller med kapok kan derfor benyttes hele året rundt. Som en ekstra bonus kan hverken væggelus, bakterier eller husstøvmider leve i kapok og den er derfor yderst allergivenlig.
Produktdetaljer
- Længde: 140 cm
- Bredde: 100 cm
- Materiale: 100% økologisk kapok
- Vår: 100% økologisk bomuld
- Mulighed for vask: Ja, og tørretumbling
Temprakon Zone Juniordyne - Den bedste Temprakon juniordyne
Temprakon Zone Juniordyne er både fugt- og temperaturregulerende, så dit barn kan få et optimalt sovemiljø uden forstyrrelser. Temprakon er desuden også med til at eliminere bakterier og husstøvmider for en renere dyne.
- Temperaturregulerende egenskaber, så det hverken er for varmt eller koldt
- Afvisende over for støvmider og bakterier for en sundere seng
- Fugtregulerende så varmen lettere ledes væk fra kroppen
Derfor skal du vælge Temprakon Zone Juniordyne
Hvis dit barn har svært ved at falde til ro grundet hans / hendes temperatur, så kan det være en god ide at investere i en temperaturregulerende model. Den hjælper nemlig dit barn til en stabil kropstemperatur, så der kan opnås en roligere og dybere søvn. Fyldet i denne model er desuden med til at afvise støvmider og bakterier, så dit barn får et optimalt og hygiejnisk sovemiljø.
Produktdetaljer
- Længde: 140 cm
- Bredde: 100 cm
- Vægt: 280 gram
- Materiale: 70% gåsedun / småfjer, 30% viskose fiber
- Vår: Blødt batist vår
Quilts of Denmark Happy Kids Helårs Juniordyne - En god Happy Kids juniordyne
Denne juniordyne er produceret med 300 gram moskusdun og er særligt velegnet til kuldskære børn eller til brug i de kølige måneder. Den er desuden både allergivenlig og vaskbar.
- OEKO-TEX 100, Nomite og Downafresh certifikater
- Holder godt på dit barns varme og har en bæreevne på 10
- Allergivenlig og vaskbar for et rent og hygiejnisk sovemiljø
Derfor skal du vælge Quilts of Denmark Happy Kids Helårs Juniordyne
Hvis dit barn ofte bliver kold i løbet af natten, så skal du måske overveje at investere i denne model fra Happy Kids. Den kan fungere som en helårs- eller vinterdyne – alt efter hvad der passer for jer. Juniordynen holder godt på varmen og er fyldt med 300 gram moskusdun. I alt har den en bæreevne på 10. Modellen har desuden både OEKO-TEX 100, Nomite og Downafresh certifikater og så kan den sagtens komme i både vaskemaskine og tørretumbler.
Produktdetaljer
- Længde: 140 cm
- Bredde: 100 cm
- Vægt: 400 gram
- Materiale: Moskusdun
- Dyne type: Helårs- eller vinterdyne
- Vår: 100% bomuldscambric
- Mulighed for vask: Ja, og tørretumbler
BeKids Juniordyne - Den bedste silkedyne
BeKids Juniordyne er både svedabsorberende, isolerende og temperaturregulerende. Der er altså mange egenskaber, der kan være med til at optimere dit barns søvn. Den er desuden også allergivenlig grundet opbygningen af ren vildsilke.
- Let naturdyne af vildsilke, der er yderst allergivenlig
- Temperaturregulerende, svedabsorberende og isolerende for en roligere nats søvn
- OEKO-TEX 100 certificeret for en kemikaliefri seng
Derfor skal du vælge BeKids Juniordyne
Med en BeKids Juniordyne får du en utrolig blød og allergivenlig naturdyne i fin vildsilke. Dynen sørger for at regulere dit barns temperatur, så han / hun hverken bliver for varm eller kold. Samtidig sørger den for svedabsorbering og isolering, da den er åndbar. Dynen kan bruges hele året rundt og så lever den op til OEKO-TEX 100 standarden. Du kan derfor være sikker på at få en dyne med hjem, der har været produceret af ordentlige materialer.
Produktdetaljer
- Længde: 140 cm
- Bredde: 100 cm
- Materiale: 100% ren vildsilke
- Vår: 100% finvævet bomuldssatin
- Dyne type: Helårsdyne
- Mulighed for vask: Ja, ved 30-40 grader. Må ikke komme i tørretumbler
BeKids Ulddyne Junior - Den bedste junior ulddyne
En BeKids Ulddyne er fremstillet af 100% økologisk merinould. Det gør bl.a. at dynen er modstandsdygtig over for bakterier og husstøvmider. Og så har den en god sugeevne af overskydende fugt for et bedre sovemiljø.
- 100% økologisk opbygning af merinould
- Modstandsdygtig over for bakterier og husstøvmider for en sundere seng
- God sugeevne, så dit barn ikke bliver for fugtig, mens han / hun sover
Derfor skal du vælge BeKids Ulddyne Junior
Med en juniordyne i uld, så er dit barn sikret en god nats søvn uanset om det er varmt eller koldt. Denne model er en dejlig naturlig model, da den er produceret i 100% økologisk merinould. Ulden sørger desuden for at bakterier og husstøvmider ikke kan leve i dynen. Det er med til at sikre dit barn en renere seng, samt en mere rolig og ugeneret nattesøvn.
Produktdetaljer
- Længde: 140 cm
- Bredde: 100 cm
- Vægt: 550 gram
- Materiale: Uld
4 ting du skal være opmærksom på inden du investerer i en juniordyne
- Passer juniordynens størrelse til dit barn eller er det bedre at investere i en reel dyne
- Sæt dig grundigt ind i materialetyperne, så du kan tage det rigtige valg
- Lad være med at gå efter den billigste model – kvalitet og pris hænger ofte sammen
- Hold øje med online tilbud – der kan være mange penge at spare på juniordyner
Hvornår skifter man til en juniordyne?
De fleste vælger at skifte til en juniordyne, når barnet er omkring 1 til 2 år gamle – eller når de vokser fra babydynen i størrelsen. En babydyne måler 70×100 cm og en juniordyne måler normalt 100×140 cm. Det kan dog være muligt at finde andre varianter af juniordyner i forskellige størrelser. Opgraderingen til en juniordyne handler altså ikke om alder, men nærmere om barnets vokseværk. Det er derfor helt op til dit barn (og dig), hvornår det er en god ide at skifte til en juniordyne. For nogle er det ikke nødvendigt før efter 2,5 år og for andre er det næsten præcis på barnets 1-års fødselsdag. Ofte vil man også her skrifte babymadrassen ud med en juniormadras.
Er dit barn ikke helt klar til en juniordyne endnu? Så kan du med fordel læse vores guide til de bedste babydyner. I guiden kan du hente lidt inspiration til valget af babydyne, så du kommer hjem med den helt rigtige model.
Hvis du mangler inspiration til at finde den rette juniorseng, så har vi udarbejdet guides til både højsenge og halvhøje senge.
Hvilket fyld skal der være i din juniordyne?
Der er efterhånden mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til at vælge fyld i en dyne – en juniordyne er ingen undtagelse. Det er dog vigtigt, at du finder en model, der passer til dit barns behov. De mest almindelige valg til fyld er: dun, uld, mikrofiber, silke og kapok.
Dun
Du kan få en juniordyne med både ande- gåse-, edder– eller moskusdun. Dynens egenskaber afhænger naturligvis af, hvilken type dun du vælger og i hvor god kvalitet det er. Som udgangspunkt kan du dog gå ud fra, at de fleste dyner med dun både er isolerende og i en vis grad temperaturregulerende. Dun er desuden et naturmateriale og er altså relativt sundt at være i nærheden af (medmindre dit barn er allergisk over for det, naturligvis).
Uld
Uld er et fabelagtigt naturmateriale med gode temperaturregulerende egenskaber. Det holder både på varmen, hvis det er koldt og afleder varmen, hvis det er varmt. Uld har desuden en rigtig god antibakteriel egenskab, der gør, at bl.a. husstøvmider og bakterier ikke kan leve i dynen. Uld er altså det rette valg for et hygiejnisk sovemiljø.
Mikrofiber
En dyne med mikrofiber kan være en fin investering, hvis du leder efter en allergivenlig og billig juniordyne. Den er syntetisk fremstillet, men kan være god, hvis ikke dit barn kan tåle flere af naturmaterialerne. Mikrofiber er kan desuden sagtens aflede fugt, hvilket er en god egenskab i en dyne, så dit barn ikke bliver helt fugtigt om natten. Mikrofiber dynen kan f.eks. også sagtens fungere som et billigt alternativ til når I er på farten.
Silke
En dyne i silke er nok noget af det bedste du kan give dit barn. Silkedyner er nemlig både allergivenlige, antibakterielle, fugtabsorberende og temperaturregulerende. Du får altså alt til at sikre dit barn den bedst mulige søvn uden forstyrrelser. Det er muligt at benytte silkedyner hele året, da de (på trods af deres lethed) også fungerer isolerende. Dette naturprodukt er altså i høj kvalitet og helt sikkert alle pengene værd.
Kapok
Juniordyner med kapok er også enfabelagtig og holdbar investering. Kapok er et naturmateriale, som både har temperaturregulerende og antibakterielle egenskaber. Det gør kapok til et optimalt materiale til brug i dyner. Støvmider og bakterier kan simpelthen ikke leve i stoffet og kapok er derfor et allergivenligt materiale. Og så er det desuden også en bæredygtig produktion, da man ikke behøver at fælde træet for at udvinde kapok træfibre.
Hvilken bæreevne skal du vælge?
Kort sagt, så er bæreevnen et udtryk for dynens isoleringsevne. Det er dog noget, der kun måles på dundyner. Bæreevnen bliver derfor målt ud fra dunens kvalitet. Den højeste bæreevne er 13, men hvis du finder en model omkring 9-11, så er du sikker på, at den stadig har en rigtig god isoleringsevne.