Indretning af lille soveværelse – Sådan udnytter du pladsen optimalt

small bedroom

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan man bedst muligt indretter et lille soveværelse, så pladsen bliver udnyttet bedst muligt. Der er mange muligheder og du kan frit vælge den løsning, der fungerer bedst for dig.

3 gode tips til indretning af lille soveværelse

Du vil støde på flere udfordringer, når du forsøger at indrette et lille soveværelse. Det er dog ikke umuligt at få plads til alle dine ting og samtidig få et flot rum, hvor du kan føle dig hjemme og afslappet. Hvis du blot følger disse tre råd til indretningen, så garanterer vi, at du får det meste ud af rummets størrelse!

  • Vælg en lidt mindre seng: En af udfordringer ved at skulle indrette et mindre rum som soveværelse er, at man hurtigt kommer til at fylde det ud med sengen. Den klassiske dobbeltseng fylder jo gerne 160×200 eller 180×200 cm, men hvis hverken dig eller din partner er overvægtige, så burde I kunne ligge helt komfortabelt i en halvandenmandsseng á 140×200 cm (lad være med at gå efter den lille halvandenmandsseng på 120×200 cm – den er for smal til to voksne mennesker på daglig basis). Ved at vælge en lidt mindre seng, kan I altså snildt spare noget af pladsen, så den kan bruges på andre essentielle møbler. Og hey! Så kommer I også hinanden lidt mere ved om natten. Du kan læse om de bedste trekvartsenge / halvandenmandssenge i vores guide her.
  • Udnyt al pladsen ved at købe multifunktionelle møbler: Det er altid en fordel at investere i møbler, der kan benyttes som flere ting – især hvis man indretter sig på lidt plads. Dette kan f.eks. være et sofabord, der også er en bogreol eller en seng med opbevaring under. På den måde kan du have tøj, bøger, genstande o.l. liggende under sengen frem for at skulle sætte plads af til et skab.
  • Vær kreativ: Det kræver noget kreativitet at indrette et lille rum ideelt. Af den grund vil vi anspore dig til at finde din kreative side frem og måske endda finde inspiration på diverse blogs eller se tv-serier for at se, hvordan andre folk udnytter pladsen optimalt. Derudover skal du huske på, at du altid kan rykke rundt eller købe nye møbler, hvis du bliver træt af indretningsstilen på et senere tidspunkt – så du kan altså blot slå dig løs!

I forhold til punktet om multifunktionelle møbler, så vil vi også gerne slå et slag for at benytte sin seng som en sofa, eller en reel sovesofa, hvis du kun har ét rum at gøre godt med i din bolig. Ved at investere i nogle store puder og et sengetæppe, kan du have dine gæster siddende i sengen, uden at det føles som om, at de faktisk opholder sig i din seng. Samtidig vil det give dig en bedre distinktion mellem, hvornår du opholder dig i sengen for at sove og for andre ting.

Dobbeltseng i skab

Vi vil anbefale dig at investere i en skabsseng / vægseng, hvis du gerne vil kunne fjerne sengen helt, når du ikke skal sove. En sådan løsning giver plads til at opbevare sig på gulvet, hvilket f.eks. er ideelt til børneværelser, hvor børnene skal kunne lege på gulvet – eller hvis sengen står i et meget lille rum, hvor man ikke kan komme rundt i værelset, så længe sengen står på gulvet.

Løsningen med at have sin seng opbevaret i et skab eller op ad væggen, når det ikke er i brug er en yderst pladsbesparende løsning. Derudover findes der mange forskellige typer af senge, som nemt kan opbevares på denne måde. Du skal altså ikke være nervøs for, at du går på kompromis med sengens funktionalitet og komfort.

Det er muligt både at få enkelt og dobbeltsenge i skabe, så dette er også en optimal løsning for parret, der ikke vil skifte til en mindre seng, men stadig gerne vil kunne bevæge sig rundt i værelset uden at skulle kravle over sengen.

Er du blevet lun på ideen om en skabsseng / vægseng? I så fald kan du finde inspiration til valget af den rette variant i vores artikel om de bedste skabs- og vægsenge. Du kommer ikke til at gå galt i byen, hvis du vælger en af de nævnte modeller i den artikel.

Opbevaring under sengen

Som nævnt i et tidligere afsnit, kan en rigtig god løsning til at få det meste ud af soveværelset være at have opbevaring under sengen. Dette kan både være i form af skuffer, kasser e.l., der kan trækkes ud under sengen. Det er helt op til dig selv, om du ønsker at prioritere skuffer, der er fastmonteret til sengen eller kasser af f.eks. træ, plastik eller stof, der kan trækkes helt ud. Det er også op til dig selv, om du vil opbevare tøj eller genstande under sengen.

Det eneste du skal huske, når du vælger at opbevare genstande eller tøj under sengen, er at gøre ordentligt rent. Der kan nemlig samle sig en del støv i skufferne, samt mellem løse kasser. Du skal også sørge for, at du rent faktisk kan komme ubesværet til kasserne, da du ellers vil blive vanvittig i længden.

Madrassen er den vigtigste del af sengen

Uanset om du vælger en løsning med en skabsseng, vægseng, seng med opbevaring, en mindre seng e.l., så er det vigtigt at huske på, at det faktisk er madrassen, der primært skaber sengen og ikke alle andre dele. Du skal derfor så vidt muligt gå efter en madras, der passer til dine behov frem for at bekymre dig om, hvorvidt du kan finde en pladsbesparende sengeopbygning – for som vi har illustreret i denne artikel, er der rigeligt af dem.

Hvis du mangler inspiration til valg af madras og hvordan du finder den helt rette variant til dine behov, så kan du læse meget mere om emnet i vores store guide til de bedste madrasser på markedet.

Er du ikke kun på jagt efter en madras, men en reel seng, så skal du i stedet kaste blikket på vores guide til de bedste senge. I artiklen kan du hurtigt danne dig et overblik over de bedste senge i forskellige udformninger (kontinentalseng, boksmadras, elevationsseng etc.), og hvilken variant, der bedst vil understøtte din krop.