Hjem » Børneværelset » Højsenge til børneværelset

Højsenge til børneværelset

Højsenge til børneværelset - se de 9 bedste modeller her:

Er du på udkig efter en god og behagelig skummadras, men ved ikke lige helt, hvilken model, der passer bedst til dig? Så er du kommet til det helt rigtige sted.

Hvis pladsen er lidt trang i børneværelset, så kan det være en god løsning at investere i en højseng. Højsengen frigør nemlig noget plads i rummet, som kan benyttes til et legeområde eller til opbevaring. Vi vil i denne artikel guide dig til de bedste højsenge på markedet, så du kan få et overblik over dine muligheder. Modellerne på listen adskiller sig en del i udseende og pris – og du vil derfor udmærket kunne finde en model, der passer til lige netop dit barns behov og ønsker. Flere af modellerne er desuden også prisvenlige, så du må ikke fortvivle, hvis du er på jagt efter en billig højseng.

Derfor skal du investere i en højseng til børneværelset

 • En højseng giver mulighed for ekstra plads til opbevaring eller leg i rummet
 • Højsenge udnytter rummets areal og lader dit barn få en anderledes oplevelse
 • Du har mulighed for at købe modeller med rutsjebane og skridsikre trin for ekstra sikkerhed eller med skriveborde og kommoder for ekstra opbevaring

#1 Flexa Classic Børne Byggesystem

Kort beskrivelse:

En Flexa Classic Børne Byggesystem højseng består af massivt hvidpigmenteret fyrretræ og er opbygget af flere individuelle moduler. Der medfølger f.eks. både en sofa og et skrivebord, når du køber højsengens base.

✅ Skridsikre trin på trappen, så der ikke er risiko for at barnet glider
✅ Der medfølger bl.a. et skrivebord som nemt kan klikkes af og på stellet
✅ Kan benyttes af børn fra 8 år og opefter

Derfor skal du vælge Flexa Classic Børne Byggesystem

Hvis du gerne vil være sikker på at udnytte pladsen i børneværelset på den bedst mulige måde til den bedst mulige pris, så skal du se nærmere på denne Flexa Classic Børne Byggesystem model. Sengen er fremstillet af massivt hvidpigmenteret fyrretræ og med i købet får du både en stige, sofa og et skrivebord. Stellet til sofaen kan desuden foldes ud, så området i stedet fungerer som en ekstra seng. Skrivebordet er en lille hylde, der kan klikkes fast på sengestellet. Sengens stige består desuden af skridsikre trin, så dit barn kommer sikkert på til den øverste køje.

Vær gerne opmærksom på, at der ikke medfølger madras med i købet af denne model. Du skal derfor selv ud og finde en madras til både den øverste køje og ‘sofaen’. Desuden er modellen ikke velegnet til børn under 8 år.

 • Højde: 118 cm
 • Længde: 210 cm
 • Bredde: 100 cm
 • Vægt: 6 kg
 • Materiale: Fyrretræ
 • Farve: Hvid
 • Alder: Fra 8 år og opefter
 • Passer til en madras á 90 x 200 cm

#2 Nordic Flexa Basic Høj Børneseng med Skrivebord og Kommode

Kort beskrivelse:

Hvis du investerer i denne model, får du en seng med en robust opbygning af massivt fyrretræ med en maks belastning på 100 kg. Med i købet medfølger der både en lamelbund, en stige, sengeheste og en skrivebordsplade med hylder.

✅ Mulighed for at tilpasse sengens højde ved at fjerne ekstra moduler
✅ Lever op til internationale standarder og har gennemført diverse sikkerhedstests
✅ Med i købet følger både lamelbund, stige, sengeheste og skrivebordsplade

Derfor skal du vælge Nordic Flexa Basic Høj Børneseng med Skrivebord og Kommode

Med en Nordic Flexa Basic Høj Børneseng med Skrivebord og Kommode er du sikker på at få en højseng med hjem, der kan følge dit barn fra de unge år til teenage-alderen. Modellen er nemlig bygget sådan op, at du altid har mulighed for at fjerne sengens moduler og justere højden, så sengen bliver en ‘almindelig seng’ igen. Højsengen er produceret i massivt hvidlakeret fyrretræ og hele opbygningen lever op til internationale standarder og sikkerhedstests. Sengen har desuden en maks belastning på 100 kg.

Med i købet følger selve højsengen med lamelbund, en stige, sengeheste og en skrivebordsplade med hylder. Du skal altså selv ud og finde en god madras til dit barn – eller genbruge den eksisterende madras, hvis den passer i målene.

 • Højde: 186 cm
 • Længde: 210 cm
 • Bredde: 106 cm
 • Materiale: Fyrretræ
 • Farve: Hvid
 • Passer til en madras á 90 x 200 cm

#3 FLEXA Popsicle Højseng

Kort beskrivelse:

En FLEXA Popsicle Højseng består af massiv eg og grundet flere valgmuligheder i form af moduler, har du en bred vifte af muligheder i opbygningen af sengen. Derudover er der et ekstra sikkerhedsniveau, da sengen ikke består af en stige, men derimod af reelle trappetrin.

✅ Tykke trappetrin for ekstra sikkerhed på vej op og ned
✅ Lakeret uden brug af opløsningsmiddel eller giftige farvestoffer
✅ Kan bestilles hjem i tre forskellige farver og med flere valg i forhold til moduler

Derfor skal du vælge FLEXA Popsicle Højseng

Hvis du er typen, der godt kan lide at have mange muligheder, når det kommer til indretning, så skal du se nærmere på denne FLEXA Popsicle Højseng. Du har mulighed for at tilkøbe forskellige elementer til din nye seng, så der enten kan indsættes kommoder, skabsplads eller skrivebord i pladsen under sengen. Du har dog også mulighed for at fjerne disse elementer og i stedet ‘indlægge’ en seng under køjen. Det er især en optimal udnyttelse af pladsen, hvis der ofte kommer overnattende gæster eller dine to børn skal dele plads og den ene er for gammel til at gide at sove i køjeseng.

Sengen er produceret af massivt eg med ben i birk. Du kan desuden selv vælge om du vil have dele af sengen i rosa, grøn eller blå. Der er altså fin mulighed for at tilpasse modellen til dit barns ønsker. Fik vi også nævnt, at modellen ikke har en stige, men nærmere en trappe med en solid opbygning? Det kan i den grad være med til at give dig ro i maven, så du ikke er bange for, at dit barn vælter ned af trinene. Vær dog opmærksom på, at sengen kommer usamlet.

 • Højde: 185 cm
 • Længde: 256 cm
 • Bredde: 182 cm
 • Materiale: Eg med ben af birk
 • Farve: Rosa, grøn eller blå
 • Passer til en madras á

#4 Hoppekids Højseng Basic Delbar med Loungemodul og Skrivebord

Kort beskrivelse:

En Hoppekids Højseng Basic Delbar med Loungemodul og Skrivebord består af massivt fyrretræ i hvid og kan både benyttes som en højseng eller omrokeres til at være en almindelig seng. Der er desuden mulighed for tilkøb af en del ekstra moduler.

✅ Flere moduler medfølger i købet for en god opbygning af højsengen
✅ Koster ikke alverden og kan derfor passe til de fleste budgetter
✅ Kan benyttes af både yngre børn og barnet, der har ramt teenage årene

Derfor skal du vælge Hoppekids Højseng Basic Delbar med Loungemodul og Skrivebord

Denne højseng kan både fungere til yngre børn og til teenageren. Det skyldes, at sengen kan tilpasses til barnets behov i form af moduler og en justering af sengens højde. Det er derfor en ideel seng til børneværelset. Med i købet følger bl.a. sofaseng, lamelbund, højsengsmodul og ben, stige, udtræks sengemodul og hjørnebordsplade.

Hvis du gerne vil pifte sengen eller værelset endnu mere op kan du desuden også tilkøbe en puf, lounge madras eller en madras til den øverste køje. Der er altså rig mulighed for at designe et overdådigt børneværelset, der lever op til dit barns forventninger uden at blive ruineret undervejs. Sengelængden på 200 cm gør, at sengen også kan benyttes af voksne. Du har desuden selv mulighed for at bestemme om stigen skal være at finde i højre eller venstre side af sengen.

 • Højde: 177 cm
 • Længde: 208 cm
 • Bredde: 101 cm
 • Udtræksmodel: 80 x 200 cm
 • Materiale: Fyrretræ
 • Farve: Hvid

#5 Oliver Furniture Wood Højseng

Kort beskrivelse:

Denne Oliver Furniture Wood Højseng er opbygget af birketræ og MDF, der er FSC certificeret. Materialets overflader er desuden behandlet med vandbaseret interiør lak og så er den også produceret i en bæredygtig produktion.

✅ Kombinerer sove- og legeområde og giver god mulighed for opbevaring
✅ Mulighed for at tilkøbe et forhæng til legeområdet, der passer til dit barn
✅ Produceret gennem en bæredygtig produktion for et miljøbevidst valg

Derfor skal du vælge Oliver Furniture Wood Højseng

Fordelen ved at investere i en Oliver Furniture Wood Højseng er, at dit barn har mulighed for at sidde under sengen. Det giver fin plads til enten et afslapningssted, et legerum eller et sted de kan være med deres venner. I fronten af sengen finder du en fin stige, samt et par små hylder, hvor der udmærket kan opbevares legetøj eller bøger. Du har endda mulighed for at tilkøbe et par gulvhynder eller et legebord, der snildt kan stå inde under sengen.

Sengen er designet i Danmark og produceret i Europa, hvilket sikrer dig en seng, der er produceret i en bæredygtig og miljøvenlig produktion. Modellen holder bl.a. FSC certificering. Modellen kan bestilles i en komplet hvid udgave eller en hvid variant med ben i olieret eg. Du skal dog være opmærksom på, at du skal købe en specialmadras til din Oliver Furniture Wood Højseng grundet sengens runde hjørner og at modellen ikke egner sig til børn under 3 år.

 • Højde: 176 cm
 • Længde: 214 cm
 • Bredde: 97 cm
 • Materiale: Birketræ og MDF
 • Farve: Hvid
 • Alder: fra 3 år og opefter
 • Passer til en madras á 90 x 200 cm

#6 FLEXA Popsicle Højseng med Skrå Stige

Kort beskrivelse:

Denne FLEXA Popsicle Højseng med Skrå Stige består af massiv eg med ben af birk. Der er mulighed for at købe lige netop denne model i tre forskellige farver. Du har desuden rig mulighed for at sikre bedre opbevaringsplads e.l. via tilkøb af moduler.

✅ Lakeret uden brug af opløsningsmiddel eller giftige farvestoffer
✅ Kan bestilles i tre forskellige farver med matchende stige
✅ Designet af Herman Studio og vinder af Reddot pris 2017

Derfor skal du vælge FLEXA Popsicle Højseng med Skrå Stige

Der er flere fordele ved at vælge en FLEXA Popsicle Højseng med Skrå Stige, men den helt afgørende årsag er, at opbygningen af sengen er yderst simpel. Det betyder, at den vil passe ind i de fleste indretningsstile og ikke går af mode lige foreløbig. Modellen består af egetræ, men senges ben er dog i birk. Både benene og enkelte dele af sengen er farvet med en lak, der ikke indeholder opløsningsmiddel eller giftige farvestoffer. Du har mulighed for selv at vælge, hvilken farve sengen skal have (ud over egetræsfarven). Her kan du vælge mellem rosa, grøn eller blå.

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra moduler til sengen, så du enten kan benytte pladsen under sengen som opbevaringsplads eller legeområde til dit barn. Hvis dit barn er begyndt at gå i skole, kan dette område da også altid laves om til et arbejdssted ved at investere i et skrivebord. Vær gerne opmærksom på, at modellen leveres usamlet.

 • Højde: 185 cm
 • Længde: 205 cm
 • Bredde: 182 cm
 • Materiale: Eg med ben af birk
 • Farve: Lys træ, vælg mellem rosa, grøn eller blå til ben og kanter

Vælg en pladsbesparende højseng til børneværelset

Der er flere fordele ved at vælge en højseng til børneværelset, hvilket vi bl.a. nævnte i begyndelsen af denne artikel. Den helt afgørende årsag til, vi anbefaler børnefamilier at købe højsenge er, at det er yderst pladsbesparende. Når sengen er løftet op fra gulvet, har du nemlig mulighed for at udnytte den plads, som sengen ellers normalt ville optage. På den måde har du mulighed for at benytte den nu frigivne plads til enten opbevaring eller som et ekstra legeområde til dit barn.

Flere og flere forhandlere tilbyder tilkøb af moduler til højsenge, hvorfor du har mulighed for at tilpasse værelset til lige netop dit barn. Måske vil junior gerne have et skrivebord, men der er ikke plads i resten af rummet eller også vil de gerne have en lille hyggekro? Jamen, så er det jo heldigt, at der pludselig er plads til sådan noget under sengen.

Skal jeg vælge en høj eller halvhøj seng?

Det afhænger lidt af dit barns alder og ønsker, hvorvidt du skal investere i en høj eller en halvhøj seng. Flere forhandlere anbefaler, at man først investerer i en høj seng, når barnet er over 6 år. Du skal dog nok lige sikre dig, at dit barn faktisk kan lide at sove højt oppe før du investerer i en højseng, da du nok ellers går et par søvnløse nætter i møde.

En halvhøj seng kan være en fordel, hvis dit barn har det ok med højder, men ikke vil alt for langt over jorden. Samtidig kan det også være fint at benytte sig af en halvhøj seng frem til at barnet bliver 6 år gammelt, så de kan vænne sig til tanken om at sove højt oppe.

Hvis du vil vide lidt mere om udvalget af halvhøje senge, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste halvhøje senge her (LINK)

Krav til høje senge

Du skal være opmærksom på udelukkende at købe en høj seng, der lever op til strenge kvalitetskrav. Det kan nemlig give dig en smule ro i maven, så du ikke går og frygter at sengen pludselig falder sammen eller at der stikker elementer ud fra sengen, som kan skade dit barn på den ene eller anden måde. Du må altså aldrig gå ned på kvaliteten, når du er på jagt efter en høj- eller halvhøj seng.

Eftersom de fleste høje senge er produceret af træmaterialer, så burde du også så vidt muligt gå efter en model med bl.a. FSC certificering eller anden international godkendelse af materialet. På den måde er du sikker på, at der er benyttet ordentlige materialer til sengen.

Hvilken madras skal jeg vælge til den nye højseng?

Madrassen følger sjældent med i købet af dit barns nye højseng og du skal derfor på jagt efter en god madras, hvis du vælger at skifte barnesengen ud. Af den grund har vi samlet et par guidelines, som du helst skal være opmærksom på, når du begiver dig ud i at finde en god madras til dit barn.

 • Vælg altid et åndbart materiale, så dit barn ikke bliver for varm i løbet af natten
 • Vælg altid et vaskbart betræk, så der kan opretholdes en god hygiejne i sengen
 • Vælg naturmaterialer, hvis der er allergi i familien eller du vil mindske sandsynligheden for, at dit barn udvikler allergi
 • Vælg altid en model i ordentlig kvalitet frem for en til billige penge
 • Vælg en latex eller skum madras til de mindste børn
 • Genbrug ikke madrassen til andre søskende, men investér hellere i en ny

Du kan læse meget mere om de forskellige valgmuligheder, når det kommer til børnemadrasser i vores guide til de bedste madrasser til børn her (LINK)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *