Hvis du ikke har lyst til at skifte mellem flere dyner eller spendere flere penge end højst nødvendigt på at have både sommer– og vinterdyne, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel anbefaler vi nemlig nogle af de bedste helårsdyner på markedet netop nu. Modellerne er valgt ud fra deres score i helårsdyne tests. Du kan altså være sikker på at finde den bedste helårsdyne til dine behov, hvis du bare læser med her.
Fordele ved en helårsdyne:
- Du kan benytte den samme dyne hele året og behøver derfor ikke have flere dyner
- En helårsdyne hjælper dig til at opretholde en mere jævn temperatur i soveværelset
- Du kan både vælge en lun eller varm model – alt efter dine behov
Quilts of Denmark Pure Sleep Premium Helårsdyne og Pude - Den bedste helårsdyne og pude
Her får du et dejligt dyne- og hovedpude sæt, der begge indeholder fyld af moskusdun. Dynen har en høj isoleringsevne, så du altid har den rette kropstemperatur. Puden er desuden inddelt i tre kamre for en ekstra behagelig følelse.
- Lun helårsdyne, der kan bruges hele året rundt, hvis du ofte bliver varm om natten
- 100% bomuldssatin for en ekstra blød og smidig dyne
- 3 lags hovedpude fyldt med moskusdun og andedun og -fjer
Derfor skal du vælge Quilts of Denmark Pure Sleep Premium Helårsdyne og Pude
Hvis du gerne vil have en lidt eksklusiv helårsdyne, så skal du overveje at investere i denne model fra Quilts of Denmark. Den indeholder nemlig 400 gram moskusdun, er omkranset af et 100% bomuldssatin betræk og har en bæreevne på 11, der sikrer god isolering. Modellen er god for dig, der ofte oplever at blive varm i løbet af natten. Med i købet får du en hovedpude med tre individuelle lag, hvor yderkamrene består af 150 gram moskusdun og inderkamret indeholder 500 gram andedun og -fjer. Det giver puden bløde blødhed og fylde.
Butterfly Silk Helårsdyne - Til dig, der ønsker en luksus helårsdyne
Denne model er produceret af 100% mulberry silke med en fyldvægt på 1 kg. Den har fugt- og temperaturregulerende egenskaber, så du altid har den rette sovetemperatur. Silkeopbygningen gør desuden puden allergivenlig
- God til folk med astma og allergikere grundet den naturlige opbygning
- Temperatur- og fugtledende for et tørt sovemiljø
- OEKO-TEX 100 certificeret for en sundere og mere hygiejnisk dyne
Derfor skal du vælge Butterfly Silk Helårsdyne
En Butterfly Silk Helårsdyne er til dig, der gerne vil invitere lidt luksus ind i dit soveværelse. Dynen består af mulberry silke med et bambusvår. Den naturlige opbygning af silke sikrer en antibakteriel, temperaturregulerende og fugtabsorberende dyne, der tilpasser sig til dine behov. Det er ikke muligt for f.eks. husstøvmider og skimmelsvamp at leve i stoffet og den er derfor et must for allergikere og astmaramte personer. Den holder desuden også OEKO-TEX 100 certificering.
Nordic Sleep Fossflakes Helårsdyne - Den bedste helårsdyne á 140x220 cm
Med denne dyne fra Nordic Sleep får du en god opbygning af 70% Fossflakes Essential og 30% polyesterfibre. Dynen er både åndbar og tempererende, så du kan opnå en god nats søvn hele året rundt.
- Åndbar og temperaturregulerende for en roligere nats søvn
- Dynens Fossflakes fiberopbygning minder om naturdyner
Derfor skal du vælge Nordic Sleep Fossflakes Helårsdyne
Hvis du gerne vil investere i en helårsdyne med fiberfyld, så skal du se nærmere på denne model fra Nordic Sleep. Dynen er produceret med Fossflakes fyld, der består af 70% Fossflakes Essential og 30% polyesterfibre. I alt har dynen en fyldvægt på 850 gram og så er dynens vår produceret i bomuld. Modellen er specielt egnet til dig, der har svært ved at falde til ro, hvis ikke du har den rette kropstemperatur, da den både har åndbare og tempererende egenskaber.
Nænsom Helårsdyne Lun - Den bedste allergivenlige helårsdyne
Denne lune helårsdyne er yderst allergivenlig og så er den produceret efter høje dyreetiske standarder. Du kan altså nyde dynen hver nat med god samvittighed. Dynen består af 400 gram rene og varmebehandlede moskusdun med et vår af 100% bomuld.
- Allergivenlig og miljøvenlig opbygning, da den bl.a. er OEKO-TEX- og Svanemærket
- Bæredygtig og dyreetisk produktion, så du kan nyde din nye dyne med ro i sjælen
- Findes i flere forskellige størrelser i både bredden og længden
Derfor skal du vælge Nænsom Helårsdyne Lun
Hvis du er på jagt efter en dejlig lun helårsdyne med en god isoleringsevne, så skal du se nærmere på denne model fra Nænsom. Dynen består af 400 gram rene og varmebehandlede moskusdun, der sikrer, at f.eks. bakterier og husstøvmider ikke kan trives i materialet. Som en ekstra bonus er dynen desuden både miljø- og allergivenlig, grundet opbygningen og en kemikaliefri produktion, og så lever den op til høje bæredygtige og dyreetiske standarder. Modellen fås i længden 200 og 220 cm og fås i både 140, 220 eller 240 cm i bredden.
Hvilke dun er bedst til en helårsdyne?
Reelt set kan du helt selv bestemme om du vil have din helårsdyne med ande-, gåse-, moskus- eller edderdun. Det vigtigste er, at du går efter en model med en høj bæreevne, så der er god isolering i dynen. Du kan også altid holde øje med modeller med fugt- og temperaturregulerende egenskaber. På den måde kan den sagtens fungere til de kolde vintermåneder og til de lidt lunere forårsnætter.
Vi må dog hellere lige pointere, at gåsedun generelt er bedre end andedun og moskusdun generelt bedre end gåsedun. Hvis du gerne vil have det bedste af det bedste, så skal du investere i en dyne med edderdun, men de kan godt være exceptionelt dyre.
Skal jeg vælge en varm eller lun helårsdyne?
Det kommer meget an på dine egne behov, hvilken type helårsdyne, du skal lede efter. Hvis du er meget kuldskær og altid har det koldt, når du skal sove, så kan det være, at du skal overveje at investere i en varm helårsdyne (disse typer kaldes også for vinterdyner, men de kan sagtens benyttes hele året rundt). Du skal dog kun investere i en sådan dyne, hvis du også kan holde ud at benytte den i sommermånederne, da du ellers skal investere i både en varm helårsdyne og en sommerdyne.
Er du derimod typen, der har svært ved at holde varmen hen over efteråret, vinteren og foråret, men har det lidt for varmt med dynen om sommeren, så kan en helt normal lun helårsdyne være noget for dig. Du skal dog være opmærksom på, at en lun helårsdyne godt kan virke lidt for varm om sommeren og kølig om vinteren, så du skal nok investere i en god model med temperaturregulerende egenskaber.
Sommerdyne, vinterdyne eller helårsdyne?
Præcis som med valget af varianten af helårsdynen, så kommer det meget an på din kropstemperatur, hvilken type dyne, du skal investere i. For nogle mennesker kan det virke bedst at skifte dynen ud alt efter årstiden, så de altid opnår den rette kropstemperatur og ikke behøver at skrue for meget op og ned for termostaten i rummet. Andre mennesker kan dog bedst lide at sove med én dyne hele året rundt. Det kommer altså meget an på dine egne behov, hvad der er ideelt for dig.
Hvor finder jeg en billig helårsdyne?
Du kan finde billige helårsdyner hos de fleste online forhandlere. De har desuden ofte tilbud på flere modeller af gangen og du kan derfor sagtens finde en model, der passer til lige netop dine behov. Det er derfor en fordel, hvis du finder frem til den rette model for dig på forhånd, så du hurtigt og nemt kan slå til, når modellen kommer på tilbud. Og hvis du holder et godt øje med online forhandlerne, så er vi sikre på, at du kan finde din nye dyne til den helt rigtige pris.