Hjem » Topmadras » Hård topmadras (GUIDE) → Se de bedste hårde topmadrasser

Hård topmadras (GUIDE) → Se de bedste hårde topmadrasser

Hård topmadras - gode råd til at finde topmadrassen, der passer bedst til dig

Er du typen, der ikke bryder sig om at synke helt ned i din madras? Så kan det være, at du skal overveje at investere i en såkaldt ‘hård topmadras’ i stedet for.

En hård topmadras sørger nemlig for at understøtte din krop på en mere fast måde, så du ikke synker ned i og omsluttes af madrassen. Men du må endelig ikke tro, at du i så fald går på kompromis med komforten. En hård topmadras er nemlig stadig yderst behagelig at ligge på.

Der er naturligvis flere elementer, der spiller ind, når man skal vælge sin kommende topmadras. Netop derfor har vi skrevet denne guide, så du nemt og hurtigt kan få et overblik. I guiden skriver vi bl.a. om 4 hårde topmadrasser, så du kan få en fornemmelse af, hvad der er at finde på markedet netop nu. Og så forklarer vi naturligvis også lidt mere om fordelene ved at vælge en hård topmadras, samt forskellene på en hård og en blød topmadras. Så læn dig tilbage og bliv inspireret!

Fordele ved at vælge en hård topmadras:

✅ De giver ekstra god støtte og aflastning, så du ikke vågner op med ømhed i din krop
✅ Sørger for at udligne din kropsposition, så din ryg ikke ligger skævt
✅ Forlænger levetiden på din seng, da de fungerer som et beskyttende lag
✅Hvis du synes din seng er lidt for blød, så kan en hård topmadras give det perfekte resultat

#1 Deluxe Latex Topmadras

Kort beskrivelse:

Med en Deluxe Latex Topmadras får du en 5 cm tyk latexkerne og en høj densitet på 70 kg. pr. m3. Modellen støtter naturligvis din krop på en god måde og er også yderst åndbar. Som en ekstra bonus gør opbygningen den til en god topmadras for allergikere.

✅ Høj densitet og god ergonomisk støtte uanset din vægtklasse
✅ God åndbar model for et rent og hygiejnisk sovemiljø
✅ Lever op til de strengeste allergi- og hygiejnekrav inden for Europa

Derfor skal du vælge Deluxe Latex Topmadras

Hvis du gerne vil være sikker på at komme hjem med en god og ordentlig topmadras, så skal du investere i en Deluxe Latex model. Denne topmadras kommer med en 5 cm tyk kerne af perforeret latex og så har den en densitet på 70 kg. pr. m3. Du får altså en yderst fast latex topmadras. Den er desuden også både komfortabel, støttende og åndbar, så du får en masse vigtige kvaliteter i én og samme madras. Samtidig er den også velegnet til allergikere, da opbygningen af topmadrassen gør den særlig allergivenlig.

 • Kerne højde: 5 cm
 • Længde: 190, 200, 210 eller 240 cm
 • Bredde: 70, 85, 90, 100, 105, 120, 140, 150, 160, 170, 180, 200 eller 210 cm
 • Densitet: 70 kg. pr. m3
 • Materiale: Latex
 • Betræk: 50 % viscose og 50 % polyester

#2 Latex Prestige Topmadras

Kort beskrivelse:

Latex Prestige Topmadras lever op til samtlige krav du burde have på listen. Den har en 6 cm tyk latex kerne, der sørger for optimal støtte af din krop, samt god elasticitet og åndbarhed i materialet. Og så har den en høj densitet, så folk i de fleste vægtklasser kan benytte sig af den uden problemer.

✅ Densitet på 77 kg. pr. m3 for fast kvalitet og god modstand hver dag
✅ Antibakteriel og allergivenlig seng, da den bl.a. er Svanemærket
✅ AEGIS behandlet betræk for en sundere og renere seng

Derfor skal du vælge Latex Prestige Topmadras

Hvis du gerne vil investere i en topmadras, der kan holde i mange år, så kan du med fordel overveje en Latex Prestige Topmadras. Du får en topmadras med en 6 cm tyk latex kerne og høj densitet for en holdbar og støttende madras. Topmadrassen er også god til allergikere eller sarte sjæle, da både er antibakteriel og allergivenlig – den holder bl.a. Svanemærket og så er betrækket AEGIS behandlet. Alt det sikrer dig en sundere seng, der kan holde i mange år uden at gå ned på komforten.

 • Kerne højde: 6 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 180 cm
 • Densitet: 77 kg. pr. m3
 • Materiale: Latex
 • Betræk: AEGIS behandlet

#3 Copenhagen Lurex Topmadras

Kort beskrivelse:

Med denne model får du en 4 cm tyk komfortskum kerne, der støtte din krops trykpunkter. Madrassen er ventilerende i sig selv, men har også et betræk med en 3D ventilationskanal for ekstra udluftning i materialet. Topmadrassen bliver derfor aldrig for varm.

✅ Elastikremme i hjørnerne af topmadrassen, så den sidder fast på madrassen under
✅ Gode anmeldelser af andre forbrugere, så du kan ikke gå galt i byen
✅ Opbygget med komfortskum, som fungerer lidt ala latex med god støtte

Derfor skal du vælge Copenhagen Lurex Topmadras

Med en Copenhagen Lurex Topmadras får du god støtte og komfort, der altid tilpasser sig lige netop din krops vægt og trykpunkter. Selve madrassen består af en 4 cm tyk kerne af komfortskum. Komfortskum fungerer i en vis grad ligesom latex og sørger altså for, at du får en fast madras med hjem. Selvom komfortskummet i sig selv er ventilerende, så medfølger der et aftageligt og vaskbart Lurex betræk med en 3D ventilationskanal for en sundere og mere hygiejnisk seng. Du kan altså sagtens benytte denne madras, selvom du ofte bliver varm i løbet af natten, da den afleder varmen fra madrassen.

 • Kerne højde: 4 cm
 • Længde: 190, 200 eller 210 cm
 • Bredde: 70, 80, 85, 90, 100, 105, 120, 140, 150, 160, 170 eller cm
 • Densitet: 30 kg. pr. m3
 • Materiale: Komfortskum
 • Betræk: Quiltet 300 gram pr. m2, med 3D Ventilationskanal, aftageligt og vaskbart ved 60 grader

#4 Talalay Supreme Topmadras

Kort beskrivelse:

En Talalay Supreme Topmadras består af en 100% naturlig 5 cm tyk Talalay latex kerne. Det yder god støtte, masser af ventilation af materialet og dejlig komfort. Den er desuden allergivenlig og antibakteriel grundet materialets naturlige opbygning. Og så sikrer en sommer- og vinterside, at du aldrig bliver hverken for varm eller kold om natten.

✅ Yder komfortabel støtte, samt god ventilation og varmeafledning
✅ Betræk med sommer- og vinterside i hhv. bomuld og uld for mere komfortable nætter
✅ Antibakteriel og resistent over for f.eks. husstøvmider for en mere hygiejnisk seng

Derfor skal du vælge Talalay Supreme Topmadras

I en Talalay Supreme Topmadras får du en 5 cm tyk Talalay latex kerne, der med sin luftige opbygning sikrer dig en optimal nattesøvn og 100% støtte. Materialets opbygning hjælper med at holde din rygsøjle lige i løbet af natten, så du ikke vågner op med ømhed i kroppen. Topmadrassen er allergivenlig, da den fungerer antibakterielt og f.eks. husstøvmider har svært ved at leve i materialet. Samtidig sørger den for at aflede varmen fra din krop på bedste vis, så du kan få en rolig nats søvn.

 • Kerne højde: 5 cm
 • Længde: 200 eller 210 cm
 • Bredde: 80, 190, 120, 140, 160 eller 180 cm
 • Densitet: 75 kg. pr. m3
 • Materiale: Talalay Latex
 • Betræk: Sommer- og vinterside i hhv. bomuld og uld, aftageligt og vaskbart ved 60 grader

Hvorfor er en hård topmadras god?

Hvis du sidder med spørgsmålet om, hvorfor det egentlig er en fordel at investere i en hård topmadras, så skal du læse med her. Der er nemlig flere fordele for dig – afhængigt af, hvilken type komfort du har det bedst med, når du sover. Vi vil dog godt lige pointere, at du ikke behøver at have nogen skavanker eller andre parametre at tage hensyn til, selvom du er på jagt efter en hård topmadras. Det kan sagtens være, at du bare er mere komfortabel med en fastere model.

Ekstra støtte og udligning af din liggeposition

Det er ikke fordi, at bløde topmadrasser ikke giver støtte af din krop, men en hård topmadras går alligevel ind og gør lige dét mere for dig – især hvis du har problemer med ryggen, lænden e.l. En hård topmadras sørger nemlig for at give en rigtig god støtte og aflastning af din krop og dens trykpunkter, så du ikke vågner op med ømhed i kroppen. Materialet er desuden med til at ‘skubbe igen’ på din krop, så du ikke synker ned i madrassen og det gør, at din kropsposition bliver mere udlignet, så din ryg ikke ligger skævt.

Du behøver ikke udskifte hele din seng

Hvis du eller din partner synes, at jeres nuværende seng er alt for blød, så kan en hård topmadras være med til at løse problemet frem for at I skal ud og investere i en helt ny seng. En blød seng med en hård topmadras kan nemlig give det perfekte resultat i forhold til dit behov for støtte og afslapning. Og så har du jo altid muligheden for at udskifte din topmadras, når du ikke længere føler, at den understøtter dine behov. Det er trods alt meget billigere at udskifte topmadrassen frem for hele sengen.

Materialer i hårde topmadrasser

Du kan naturligvis få din hårde topmadras i flere forskellige materialer og prisklasser. Vi vil dog anbefale, at du investerer i en topmadras med en latex kerne, hvis du gerne vil være sikker på at få optimal støtte og komfort. Du bestemmer dog helt selv om det skal være almindeligt latex, naturlatex, Talalay latex e.l. Latex yder helt generelt bare den bedste oplevelse og så får du desuden også en mere åndbar seng i gode materialer.

Hvis ikk du er helt solgt på latex ideen, så kan du altid se efter topmadrasser med komfortskum. De er ofte en smule billigere end dem med latex og så har de stadig en høj densitet og fasthed, som du vil sætte stor pris på. De yder naturligvis også god støtte og en udmærket komfortoplevelse.

Hvem skal bruge en hård topmadras?

Reelt set kan alle forbrugere benytte en hård topmadras, da madrassen ikke er decideret ‘hård’ at ligge på. Den understøtter bare din krops trykpunkter bedre og sikrer, at f.eks. rygsøjlen ligger korrekt gennem hele natten. Af den grund er en hård topmadras særlig effektiv for folk med rygproblemer eller andre skavanker, hvor liggepositionen er en afgørende del for ikke at vågne op helt øm i kroppen. 

De fleste hårde topmadrasser yder ergonomisk korrekt støtte af din krop og sørger for at give modstand til de områder af din krop, der ellers normalt ville synke ned i madrassen grundet den ekstra vægt. Hvis du har problemer med din ryg, lænd e.l. så skal du så vidt muligt sørge for at ligge i en lige linje med kroppen. Og lige netop dét hjælper en hård topmadras dig med.

Forskellen på en hård og blød topmadras

Den helt grundlæggende forskel på en hård og en blød topmadras er, hvordan de understøtter din krop og dens trykpunkter. En hård madras går ind og ‘skubber igen’, så din krop ikke synker ned i madrassen, hvorimod en blød topmadras nærmere ‘omslutter’ din krop og former sig efter den. Dit valg og køb af topmadras er altså afhængigt af, hvilken type støtte du selv har brug for. Og ja, det kan godt adskille sig fra din partner, så I skal endelig se på mulighederne for at få hver jeres topmadras, hvis det er muligt.

Hvis du gerne vil læse lidt mere om topmadrasser helt generelt og hvilke muligheder du har som forbruger, så kan du læse mere i denne artikel. Her finder du en guide til de bedste topmadrasser på markedet i forskellige hårdheder og prisniveauer, så du kan finde den helt rigtige model til dig.

Blød topmadras til hård seng

Hvis du har en lidt for hård seng derhjemme, der ikke giver dig optimal støtte af din krop, så kan du med fordel investere i en blød topmadras. Det kan være med til at neutralisere hårdheden i sengens andre materialer og dermed give dig en bedre nats søvn. Du skal dog passe på, at du ikke finder en for blød topmadras, der ikke understøtter dine behov godt nok. Det er en balancegang, men det er klart en nemmere måde at finde frem til drømmesengen på end at købe en helt nye seng fra bunden. Og du kan med fordel se nærmere på modeller af memory skum, hvis du gerne vil have en blød topmadras, der stadig yder optimal støtte og et højt komfortniveau.

Hård topmadras til blød seng

På samme måde som med en hård seng og en blød topmadras, så kan du også lave tricket den anden vej rundt. Det er altså muligt at gøre din seng mere komfortabel med en hård topmadras, hvis du føler, at den på nuværende tidspunkt er alt for blød. Her kan en latex topmadras gå ind og give dig en fastere støtte, så du ikke synker ned i madrassen eller ‘bouncer’ for meget, når du bevæger dig i sengen. Det er med til at give dig en roligere søvn og så burde du vågne op mere veludhvilet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *