Gåsedunsdyne → Se markedets 7 bedste gåsedunsdyner 2022

Goose down duvet

Hvis du er på jagt efter en god dyne, og gerne vil være sikker på at få en model i topklasse, så er du kommet til det helt rigtige sted. I denne test guides du nemlig til den bedste gåsedunsdyne for dig.

Vi har naturligvis kigget på forskellige parametre, såsom gåsedunsdynetests, priser og komfortniveau. Og selvom du ikke har det største budget, behøver du ikke gå i panik. Med vores guide kan du nemlig også finde nogle gode gåsedunsdynetilbud, så du kan finde en model, der passer til dig – og dit budget!

Før vi bevæger os videre til produkterne, får du her tre gode grunde til, hvorfor du skal vælge en gåsedunsdyne:

 • De fleste gåsedunsdyner kommer med en høj bæreevne, der sikrer god isolering
 • De er et bedre alternativ til andedun, men samtidig billigere end f.eks. moskusdun
 • Du kan både finde dem som vinter-, sommer– og helårsdyne

Quilts of Denmark Premium By Borg Gulddynen - Den bedste gåsedunsdyne

 • Kan bruges hele året rundt og har en bæreevne på over 12
 • Fremstillet i høj kvalitet med en række certificeringer
 • Mulighed for at maskinvaske dynen ved 60 grader og tørretumble den
 • Betrukket med bolster i bomuldssatin, der er ekstra fint og blødt

Hvis du nægter at gå på kompromis med din nye gåsedunsdyne, og gerne vil have en model, der kan bruges hele året rundt, skal du investere i denne variant fra Quilts of Denmark By Borg. Modellen er først og fremmest dansk produceret, og så består den er 100 procent hvide europæiske gåsedun. Det er således en dyne af høj kvalitet. Og det kan man da også se i bæreevnen, hvor den ligger på over 12.

Der er her tale om en varm helårsdyne i størrelsen 140 x 220 cm. I alt har den en fyldvægt på 715 gram. Dynens bolster består af bomuldssatin, der endda er ekstra fint og blødt. Der gives helt op mod 10 års garanti på dynen, og så kan den endda let holdes hygiejnisk, da den både kan tåle maskinvask og tørretumbler.

Vi må også hellere nævne, at der her er tale om en dyne for enhver forbruger – selv personer der kæmper med allergi, er særligt miljøbevidste eller ønsker produkter, der tager hensyn til dyrene. For dynen holder certificeringerne NOMITE, DownAfresh, Down Pass og OEKO-TEX .

Quilts of Denmark Premium By Borg Gulddynen - Den bedste gåsedunsdyne til vinter

 • Opbygningen sikrer, at du holder varmen selv i den koldeste vinter
 • Holder certificering fra bl.a. OEKO-TEX, NOMITE, DownAFresh m.fl.
 • Nemt at opretholde en god hygiejne, da vinterdynen kan vaskes og tørretumbles

Du studser måske lidt over navnet – for var det ikke præcis den samme model, som vi kaldte “bedst i test”? Det er helt rigtigt, at denne variant minder meget om vores testvinder, da de kommer fra samme serie. De to dyner adskiller sig dog, når det kommer til størrelsen, fyld og hvornår du bør bruge dynen. For hvor vores testvinder var en helårsdyne, er denne model en vinterdyne. Det betyder, at den er ekstra varm at ligge med.

Vinterdynen har en størrelse på 150 x 210 cm, så den er altså lidt bredere og en smule kortere end testvinderen. Til gengæld er den også fyldt med 100 procent hvide europæiske dun, og er produceret i Danmark. Dynen har en bæreevne over 12 og en fyldvægt på 900 gram. Betrækket er fremstillet af 100 procent bomuld finbatist.

Også denne dyne By Borg tåler maskinvask og tørretumbling. Dette gør det muligt at opretholde en god hygiejne i soveværelset. Certificeringerne er også de samme: OEKO-TEX, Down Pass, DownAFresh og NOMITE. Præcis som andre dyner i serien By Borg Premium, er vinterdynen produceret uden skadelige farvestoffer og kemikalier.

Quilts of Denmark Premium By Borg Sommerdyne - Den bedste gåsedunsdyne til sommer

Quilts of Denmark har naturligvis også en den bedste gåsedunsdyne til sommeren i deres Premium By Borg serie. Sommerdynen har en bæreevne på over 11, og en størrelse på 150 x 210 cm. Denne dyne er meget lettere end de tidligere nævnte dyner. Fyldvægten ligger på blot 300 gram, hvilket også er hvorfor den er bedre at ligge med i de varme sommermåneder.

Dynen er fyldt med hvide gåsedun og har et betræk af bomuld super cambric. Blandt sommerdynens certificeringer er NOMITE, OEKO-TEX og DownAfresh. Der er således tale om en allergivenlig sommerdyne. Du har mulighed for at maskinvaske dynen, men det skal ske med enzymfrit vaskemiddel. Sommerdynen kan også tåle tørretumbling.

Som en ekstra bonus leveres denne gåsedunsdyne med en praktisk opbevaringstaske. På den måde bliver det lettere for dig at pakke gåsedunsdynen væk, når vejret bliver koldere – uden at du skal være bekymret for, om den opbevares optimalt. Producenten giver 5 års garanti på sommerdynen.

Zen Sleep Royal King Size Helårsdyne - Stor dobbeltdyne med gåsedun

Foretrækker du og din partner at dele dyne om natten? Eller måske du bare virkelig godt kan lide at brede dig under dynen. Uanset hvad årsagen er til, at du er på udkig efter en dobbeltdyne, kan vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra Zen Sleep. Her får du nemlig en dyne med målene 240 x 220 cm, så I kommer ikke til at kæmpe om pladsen. Der er tale om en lun helårsdyne, så den kan bruges sæson efter sæson.

Gåsedunsdynen fra Zen Sleep er fyldt med 95 procent europæiske gåsedun og har en bæreevne på over 12. Den har således en god isolering. I alt vejer fyldet 1200 gram og er beklædt med et bolster af bomuldscambric. Du får 5 års garanti ved køb af denne helårsdyne med gåsedun.

Zen Sleep Royal King Size Helårs Gåsedunsdyne har ikke lige så mange certificeringer som de tidligere nævnte modeller. Dét og størrelsen er altså den største forskel. Men den har OEKO-TEX certificering, hvorfor du kan være sikker på, at den er fremstillet af gode materialer, der ikke er skadelige. Du kan selv opretholde en god hygiejne ved at vaske din gåsedunsdyne i vaskemaskinen. Produktet tåler også at komme i tørretumbleren. Og så leveres den med en opbevaringstaske.

Feng Shui Luksus Gåsedunsdyne - Økologisk og varm gåsedunsdyne

Vil du gerne have fingrene i en økologisk gåsedunsdyne, der især er velegnet til brug om vinteren? I så fald kan vi anbefale dig at investere i denne variant fra Feng Shui. Deres vinterdyne med gåsedun er nemlig fyldt med økologiske gåsedun, der stammer fra økologiske farme i de østrigske bjerge. Alt plukning foregår desuden under dyreetiske forhold.

Gåsedunene er blevet renset før der arbejdes videre med dem, og dynen lever desuden op til OEKO-TEX og NOMITE certificeringer. Dette garanterer, at du får en dyne, der er allergivenlig og som ikke indeholder skadelige kemikalier. Du kan selv være med til at booste hygiejnen i soveværelset på en nem måde, da gåsedunsdynen kan tåle maskinvask og tørretumbling.

Vi må også hellere nævne, at kvaliteten af denne dyne med gåsedun er helt i top. Dynen har en bæreevne på over 13, så den er altså noget af det bedste du kan få. Det skyldes, at de udvalgte gåsedun har gennemgået den fineste sortering. Fyldvægten ligger på 770 gram, bolstret består af bomulds super cambric og så har gåsedunsdynen en størrelse på 140 x 200 cm.

Quilts Of Denmark Tunø - Den bedste gåsedunsdyne helårs i forskellige størrelser

Har du endnu ikke helt besluttet dig for, hvilken størrelse din nye gåsedunsdyne skal være? Så er der ingen grund til panik, da denne Tunø model fra Quilts of Denmark leveres i størrelserne 140 x 200 cm, 140 x 220 cm og 200 x 220 cm. Du kan således senere beslutte dig for, om du vil have to enkeltdyner eller en dobbeltdyne af denne model. Uanset størrelsen får du en helårsdyne med en bæreevne over 13.

Præcis som flere af de andre varianter i denne gåsedunsdyne test, er dynen fremstillet med fyld af 100 procent hvide gåsedun. Den er desuden dansk produceret, hvorfor du roligt kan stole på, at gåsedunsdynen lever op til danske kvalitetskrav. Det kan man faktisk også se, blot ved at kigge på dynens certificeringer, da den både holder NOMITE, OEKO-TEX, Down Pass og DownAFresh certificering.

Der er her tale om en varm helårsdyne, så den er muligvis ikke noget for dig, hvis du ofte får det for varmt i løbet af natten – uanset årstiden. Men vil du gerne kunne putte under en varm dyne, er den det helt rigtige valg. Dynens betræk består af 50 procent lyocell og 50 procent bomuld, og har fyldvægt på 600 gram. Det er muligt at vaske og tørretumble dynen efter behov, og så får du en garanti på 10 år ved køb.

Quilts of Denmark Dream By Borg Dronningen - Vinterdyne med gåsedun af høj kvalitet

Her kommer der endnu dyne, du med fordel kan investere i, hvis du vil være sikker på at holde varmen til vinter. For lige netop Dronningen fra Dream By Borg serien sikrer dig en behagelig og holdbar gåsedunsdyne, der kan bruges år efter år. Uanset hvor kuldskær du er, skal du nok kunne holde varmen i den kolde tid med Dronningen vinterdyne med gåsedun.

Præcis som de andre gåsedunsdyner i denne test er Dronningen fyldt med hvide europæiske dun, der er blevet vasket, varmebehandlet og støvet af, inden de lægges i betrækket. Selve bolstret består af 100 procent bomuld fin batist. Fyldvægte ligger på 825 gram, og så er gåsedunsdynens bæreevne over 12.

Denne gåsedunsdyne er dansk produceret, og kan tåle vask og tørretumbling. På den måde bliver det lettere for dig at holde dynen ren og hygiejnisk. Du skal ikke være nervøs for skadelige stoffer eller kemikalier, husstøvmider eller dyreetiske forhold, da denne gåsedunsdyne holder certificering fra både DownAfresh, Down Pass, OEKO-TEX og NOMITE.

Hvilken type dun er bedst?

Det afhænger lidt af hvem du er som person, hvilke dun du personligt synes er bedst. Derudover afhænger valget også af det budget, du har sat af til din nye dyne. For der er stor forskel på, hvad de forskellige materialer koster.

I de følgende afsnit kan du blive klogere på, hvad der adskiller varianter og hvilke fordele der er ved de enkelte dun.

Andedun

 • Har ikke en lige så høj bæreevne som moskus-, gås- og edderdun
 • Dynen kan føles tungere, da dunene ikke er lige så luftige
 • Er knap så varm at ligge med

Gåsedun

 • Store og luftige dun, som ofte har en høj bæreevne
 • Hvis du vælger en dyne med 100% gåsedun får du de højeste bæreevner
 • Generelt bedre end andedun, da de er større og stærkere

Moskusdun

 • Fine og bløde dun med rigtig god isoleringsevne
 • Stabil kvalitet uanset hvilken model du vælger – ofte en bæreevne på 10 eller 11
 • Minder en smule om edderdun, men er ofte billigere i prisen

Edderdun

 • Verdens letteste og bedst isolerende råmateriale
 • Eksklusivt materiale og derfor ofte meget dyrt
 • Den bedste type dun til din dyne

Læs mere om de bedste dyner på tværs af dun her.

Hvad er forskellen på andedun og gåsedun?

Gåsedun har ofte en højere bæreevne end andedun, og de er derfor bedre isoleret. Det kan derfor sagtens betale sig at investere i en gåsedunsdyne frem for en andedunsdyne. 

Gåsedun har en exceptionel god bæreevne, hvis dynen er produceret med 100% gåsedun, så disse er klart værd at gå efter. Andedunsdynen er desuden tungere og mindre varm end gåsedunsdynen.

Gåsedunsdyne versus moskusdyne

Hvis du har budgettet til det, så vil vi klart anbefale dig, at du vælger en moskusdyne over en gåsedunsdyne. Gåsedunsdynerne er naturligvis rigtig gode og har en høj bæreevne (højere end moskusdyne faktisk), men moskusdun minder mere om edderdun, og dét er noget af det bedste du kan få. 

Moskusdun er dog en hel del billigere end edderdun. Du er desuden garanteret en vis kvalitet, når du vælger en moskusdundyne, da kvalitet ikke svinger lige så meget som den gør med f.eks. ande- eller gåsedunsdyner.

Hvad betyder bæreevne?

Bæreevnen refererer til dynens isoleringsevne. Det er dog noget som kun bliver målt på dundyner og ikke f.eks. silke, kapok eller mikrofiber dyner. Man måler bæreevnen ud fra dunenes kvalitet. Den højeste bæreevne er 13, men modeller med en bæreevne omkring 11 har også en rigtig god isoleringsevne, der sagtens kan leve op til de fleste menneskers behov. Vi vil dog fraråde dig at se på modeller med en lav bæreevne, da isoleringen betyder meget for din komfortoplevelse og nattesøvn.

Kan man vaske en gåsedunsdyne?

Du kan sagtens vaske en gåsedunsdyne. Faktisk anbefales det at vaske gåsedunsdyner cirka to gange om året for at bibeholde en god hygiejne i soveværelset. Du skal dog altid huske at følge vaskemærkets anvisninger, så du ikke forringer produktets kvalitet. Og hvis du vil være ekstra påpasselig, har du mulighed for at købe specielle sæber, der passer til lige netop din type dyne.

Helt grundlæggende kan de fleste gåsedunsdyner udmærket tåle at blive vasket i vaskemaskinen. Og der er endda nogle modeller, som kan tåle at blive tørretumblet, så du ikke behøver at bøvle med lufttørring. 

Du skal dog sikre dig, at dunene bliver ‘slået på plads’ igen, så de ikke klumper sammen i betrækket, når det vaskes og tørres. Det kommer du dog nemt uden om ved at benytte dig af tennisbolde i tørretumbleren og ryste din dyne ind imellem, mens den tørrer.

Certificeringer for dundyne

For at sikre, at din gåsedunsdyne lever op til visse kvaliteter, vil vi anbefale dig at gå efter dyner, der har én eller flere af de nedenstående certificeringer:

 • NOMITE er din garanti for, at dynen ikke indeholder husstøvmider. Ofte vil betrækket være vævet så tæt, at husstøvmiderne og andet ikke kan trænge igennem. Dette mærke er især relevant at gå efter, hvis du lider af allergi
 • OEKO-TEX indikerer, at dynen lever op til krav om ikke at indeholde sundhedsskadelige kemikalier eller stoffer. Det er altså en sundhedsmærkning, der kan findes på flere tekstiler
 • DownAfresh er din sikkerhed for, at dynen med gåsedun er blevet vasket grundigt og dermed lever op til de højeste hygiejnekrav. F.eks. fjernes risikoen for fugleinfluenza, bakterier, skimmel, samt skæl fra dun og småfjer
 • Down Pass er ideelt at gå efter, hvis du vil sikre dig, at dunene kommer fra farme med dyrevelfærd i fokus. Certificeringen indikerer, at der er sporbar opdræt, og at dunene er fremskaffet med dyrevelfærd og -etik in mente

FAQ

Hvilken gåsedunsdyne er bedst?

Quilts of Denmark Premium By Borg Gulddynen er den bedste gåsedunsdyne. Det er en helårsdyne i høj kvalitet og med flere certificeringer. Er du mere til en sommer- eller vinterdyne, kan du læse med.

Hvorfor bør jeg vælge en gåsedunsdyne?

Du bør vælge en gåsedunsdyne, da de består af store, luftige dun, og har en høj bæreevne, dvs. isolering. Dette sikrer en bedre kropstemperatur om natten. Læs mere om fordelene ved gåsedun i artiklen.

Kan jeg bruge gåsedunsdyne hele året?

Du kan bruge gåsedunsdyner hele året rundt, hvis du vælger en helårsdyne. Vælger du vinter- eller sommerdyne, bliver den nok for varm eller kold i andre sæsoner, men det skifter fra person til person.

Er moskusdun varmere end gåsedun?

En moskusdundyne er ikke nødvendigvis varmere end gåsedun. De er af højere kvalitet, ja, men gåsedun har en bedre isoleringsevne. Dog minder moskus om edderdun. Læs mere om forskellen i artiklen.

Sleep meditation

Sove meditation

Selvom allere du har fundet drømmesengen kan det godt være svært at finde ro om aftenen. I denne artikel giver vi dig et indblik i

Læs mere »
sleep more

Sover meget

Søvnen er umådelig vigtig for alle mennesker, men ligesom man kan sove for lidt, så kan man faktisk også sove for meget. Dette kan være

Læs mere »
Hypersomni

Hypersomni

Det kan både være skadeligt for kroppen at sove for meget og for lidt. Nogle gange kan man dog ikke gøre for det, da en

Læs mere »