Foldemadras – De 3 bedste foldemadrasser 2022

Hvis du er på jagt efter den bedste foldemadras på markedet eller bare gerne vil vide, hvad du har af valgmuligheder, så skal du læse med her. I denne guide har vi nemlig samlet 10 af de bedste foldemadrasser på markedet, så du nemt kan finde en model, der passer til lige netop dine behov.

Modellerne varierer i farve, størrelser, prisklasse o.l., for at du kan få en godt indblik i, hvad der er at vælge imellem. På listen finder du endda foldemadrasser med multifunktionelle egenskaber, hvis du gerne vil have lidt flere valgmuligheder i forhold til din foldemadras’ formål og anvendelsesmuligheder. Så lad endelig os guide dig til din nye fabelagtige foldemadras, som du nemt kan bruge til dig selv, dit barn eller til dine overnattende gæster.

Før vi bevæger os videre ned til selve produkterne, så får du lige her et par gode grunde til at investere i en foldemadras, hvis du nu stadig ikke er helt overbevist i deres anvendelsesmuligheder:

✅ Fantastisk som gæsteseng, da de ikke koster alverden og samtidig nemt kan pakkes væk efter brug
✅ Kan fungere som et ekstra beskyttende lag på gulvet, når dine børn leger, så de ikke kommer til skade
✅ Nogle modeller er multifunktionelle og kan derfor både benyttes som seng, puf, stol o.l.
✅De findes i alverdens størrelser og farver, så de kan være med til at ‘pifte’ dit hjem op

Innovation Living - Bedste foldemadras

Hvis du leder efter en komfortabel madras, der kan bruges til lidt af hvert, så skal du se nærmere på denne model fra Innovation Living. Foldemadrassen består af tre sammenhængende dele, som foldes, som du lyster. Du kan bl.a. benytte foldemadrassen som en sofa med eller uden ryglæn, som en seng, lege-hule, til en picnic for ekstra høj komfort etc.

Madrassens høje komfort skyldes, at den er udviklet med bonded skum. I alt har foldemadrassen en tykkelse på 9 cm. I udfoldet tilstand har den en længde på 190 cm og bredde på 130 cm. Der er altså fin plads til to personer eller flere børn på madrassen ad gangen.

Produktet er yderst enkel i sin opbygning med gråt møbelstof som betræk og knapper i PU lædertekstil. Derudover er foldemadrassen udstyret med et håndtag i læder, som sikrer, at du nemt kan flytte rundt på din nye foldemadras.

Pine Cone - Tyk foldemadras med vaskbart betræk

Du kan med fordel investere i denne Pine Cone foldemadras, hvis du vil have fingrene i en hygiejnisk og miljøvenlig variant. Det skyldes, at foldemadrassen er udviklet med fyld af 100 certificeret skum, som er fremstillet uden brugen af skadelige kemikalier. Derudover er betrækket fremstillet i 100 procent økologisk bomuld, og kan nemt lynes af og vaskes.

Dette giver dig mulighed for at opretholde en god hygiejne, så din model altid virker som en ny foldemadras og har en lang levetid. Du kan sagtens kombinere brugen af denne variant med andre skummøbler fra Pine Cone, hvis du ønsker en model med flere funktioner.

Modellen er udviklet med fine syninger på den ene side og et allover-print med lysebrune prikker på den anden side. I alt fylder den 21 cm i højde, 45 cm i dybden og 135 cm i længden, når den er foldet. Den kan foldes helt ud til målene 135 x 135 cm, hvis du har brug for mere plads at boltre dig på.

Markland kravlegårdsmadras - Den bedste foldemadras til babyer

Du kan med fordel kaste blikket på denne variant fra Markland, hvis du leder efter en ny foldemadras til din babys kravlegård. Lige netop denne model er særligt egnet til formålet, og har derfor en god størrelse på 100 x 100 cm. På den måde bliver den ej heller for stor at have med på farten e.l. Produktets tykkelse er blot 3 cm, så barnet ikke synker ned eller har svært ved at bevæge sig på madrassen.

Selve stoffet på foldemadrassen er fremstillet af 100 procent økologisk bomuld. Du skal derfor ikke være nervøs for, at stoffet irriterer dit barns hud. Det er desuden muligt at vaske produktet ved 40 grader eller skånevask, hvorfor du kan opretholde en god hygiejne.

Markland er desuden en dansk producent med 100 procent økologisk certificering. Du kan derfor være sikker på, at produktet ikke indeholder skadelige kemikalier. Det er muligt at købe denne folde madras i flere mønstre og farver. Uanset hvilken du vælger, får du en opbevaringstaske med i købet, så du nemt kan transportere foldemadrassen.

Hvilke typer af foldemadrasser findes der – og hvilken er bedst?

Der findes rigtig mange forskellige varianter af foldemadrasser og flere af dem besidder f.eks. multifunktionelle egenskaber. Du kan derfor med sikkerhed finde en model, der passer lige præcis til dine behov og ønsker – uanset størrelsen, farven, formålet osv. 

Hvis du er i tvivl og gerne vil se eksempler på de forskellige foldemadrasser, så kan du med fordel se lidt nærmere på de ovenstående modeller i guiden. Her har vi nemlig samlet lidt af hvert i forhold til modeller, farver, former og funktionalitet.

Single foldemadras

Navnet ‘en single foldemadras’ siger jo egentlig lidt sig selv. Det er en foldemadras, der er beregnet til én person. Det betyder dog ikke, at du ikke sagtens kan få modellen i flere forskellige bredder, afhængigt af hvor meget du nyder at brede dig om natten. 

En single foldemadras er perfekt til dig, der enten ikke har flere overnattende gæster på én gang eller ikke har særlig meget plads på gulvet til en foldemadras. De fleste rum har nemlig plads til denne smalle model. Og så er en single foldemadras naturligvis også nem at tage med sig, når du selv skal ud og overnatte hos folk, da den ikke fylder alverden.

Dobbelt foldemadras

Den dobbelte foldemadras er bedre til dig, der gerne vil have mulighed for at have mere end én overnattende gæst på en gang. Der er nemlig fin plads til to personer, og så fylder den dobbelte foldemadras stadig ikke alverden på gulvet. Den er, ligesom en single foldemadras, nem at samle igen efter brug og så kan den hurtigt gemmes væk, når den ikke bliver benyttet.

Nogle dobbelte foldemadrasser kommer desuden med muligheden for at benytte den ene side som rygstøtte, så du kan sidde op ad den, når du skal se tv eller læse en bog. Det er altså også absolut muligt at benytte sin foldemadras som et hyggeligt element, når man inviterer vennerne over til filmaften.

Cube foldemadras

En Cube (eller Dice) foldemadras er perfekt til dig, der gerne vil have lidt flere muligheder med din foldemadras. For dig er det ikke nok bare at have en foldemadras, der kan ligge på gulvet – den må gerne kunne lidt ekstra. 

Med en cube foldemadras får du muligheden for at justere madrassen, så den kan benyttes til flere formål. De fleste cube foldemadrasser kan f.eks. både fungere som stol, puf eller seng, alt efter hvordan du folder madrassens sider. Det giver dig altså en vis fleksibilitet, da du både kan bruge madrassen, hvis du har overnattende gæster eller bare mangler en ekstra siddeplads til stuen. 

Ved at købe en cube foldemadras investerer du i et multifunktionelt møbel, som du kan få glæde af i mange år. De findes naturligvis i forskellige størrelser og farver, så du altid kan finde en model, der passer til lige netop dine behov og krav. Du har stadig mulighed for at pakke din cube foldemadras væk i et skab, men hvorfor ikke prøve at pifte lejligheden / huset en smule op ved at købe din foldemadras i en ekstraordinær farve og lade den stå fremme?

Hvad er formålet med en foldemadras?

Formålet med din foldemadras kommer helt an på dig. Det er jo netop en af fordelene ved at investere i en foldemadras frem for andre madrastyper. Og så er det selvfølgelig rart, at du altid nemt kan pakke den væk, når der ikke er behov for den længere. 

Netop af den grund bliver foldemadrasser ofte benyttet som gæstesenge. De fylder nemlig ikke alverden – hverken når de er pakket sammen eller ligger fladt ud på gulvet. Du har desuden mulighed for selv at vælge størrelsen på din madras, så du kan få en model, der passer til dit antal af overnattende gæster.

Du behøver ikke gå ned på komfortniveauet

Du skal heller ikke være bange for, at du går alt for meget ned på komforten ved at vælge en foldemadras som din nye gæsteseng. De fleste modeller er nemlig fint komfortable til en enkel eller to nætters søvn. 

Naturligvis er det ikke en seng, som man vil benytte på fast basis, men den kan sagtens gå an i en kortere tidsperiode, uden at give smerter eller ømhed. Og hvis du på forhånd ved, at du skal sove på madrassen i længere tid, så kan du jo altid vælge at investere i en model, der er produceret med ekstra fokus på komfortniveauet. 

Som med alle andre madrasser og senge, så er det kun dig selv, der sætter grænserne for, hvad du vil investere i og hvilke krav du har til din kommende seng / madras.

Fabelagtig som ‘sikkerhedsnet’

Foldemadrassen behøver dog ikke kun at blive benyttet til dine gæster. Du kan sagtens selv få en masse glæde ud af din foldemadras – og det kan dit barn faktisk også. Foldemadrasser er nemlig rigtig gode som såkaldte ‘tumlemadrasser’, da de tillader dit barn at hoppe rundt og lege på gulvet uden frygten for at komme til skade. Det giver både dig og dit barn en vis sikkerhed og ro i maven. 

Der findes endda flere foldemadrasser med skumkerne, som ikke giver sig medmindre der kommer en vis mængde vægt på. Foldemadrasser på gulvet indbyder altså til fri leg for børnene. Og fik vi også nævnt, at der findes flere foldemadrasser, der passer til de allermindste i hjemmet? 

Det er jo meget rart med lidt beskyttelse til de helt små, der kravler rundt på gulvet eller som en midlertidig seng til babyen, når I er på besøg hos familien. Så ved du da i hvert fald, at de ikke kan falde nogen steder, da de ligger så tæt på gulvet.

Find den bedste foldemadras til dig – vælg rigtigt fra start!

For at finde frem til den foldemadras, der passer bedst til dig og dine behov, så er du nødt til at overveje, hvad du egentlig forventer at benytte din foldemadras til. Der er nemlig ingen grund til at investere i en dyr model, hvis du bare skal benytte den som en gæsteseng to gange om året. Men hvis du regner med, at den skal bruges oftere, og måske endda til dig selv eller dit barn en gang imellem, så kan det måske være en fordel at give lidt ekstra.

Prioritér en komfortabel foldemadras

Uanset hvilken prisklasse du ligger i, vil vi dog anbefale dig altid at gå efter en komfortabel foldemadras. Det er fuldstændig lige meget om du har givet 200 kr. eller 1.000 kr. for din foldemadras, hvis den er så ukomfortabel at ligge på, at hverken du selv eller dine gæster har lyst til at benytte den. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvilken opbygning der vil passe godt til dine behov. 

Foldemadrasser med en form for skum er særdeles populære, og her får du også en vis støtte, når du benytter madrassen. Du skal dog passe på, at skumkernen ikke bliver for tynd, da det så kan føles som om, du ligger direkte på gulvet. Det er smart at gå efter en madras med en kerne á minimum 4 cm. 

Du kan også med fordel overveje, hvilken type materiale du synes bedst om. Er du mest til polyester eller bomuld – eller måske en blanding? Det snæver også feltet en smule ind.

Hvilken hårdhed skal foldemadrassen have?

Når du skal beslutte dig for din foldemadras’ hårdhed, så kan du med fordel tage dine egne præferencer med ind i overvejelserne – især hvis du selv kommer til at benytte dig af madrassen. Men hvis du nu primært skal benytte foldemadrassen til overnattende gæster, så vil vi nok anbefale, at du går efter en med en medium fasthed. Så er du i hvert fald sikker på at investere i en foldemadras, der kan passe til de flestes behov.

En helt blød eller fast / hård fasthed i en foldemadras kan godt virke ubehageligt i længden. Med en blød model føler du måske, at du synker for meget ned i madrassen og nærmest ligger på gulvet, og en hård model kan føles, tja, for hård. 

En madras med medium fasthed er derfor en god middelvej. Og igen, hvis ikke du eller dine gæster skal ligge der i flere måneder i træk, så betyder fastheden af madrassen ikke det helt store i længden.

Foldemadras vs gæsteseng

Helt grundlæggende er foldemadrassen den ideelle gæsteseng, da den er nem at tage frem og pakke væk, så snart dine gæster er gået. Med en madras frem for en gæsteseng behøver du ikke at tænke på at indrette et specifikt gæsteværelse eller investere flere tusinde kroner i en fuldt udstyret seng. 

Men hvis du gerne vil gøre mere ud af det for dine overnattende gæster, så virker foldemadras måske en smule for kliché. Og det ser lidt kikset ud at have sådan en liggende i et helt værelse for sig.

Derfor skal du vælge en reel gæsteseng

Du skal vælge at investere i en reel gæsteseng eller en sovesofa, hvis du alligevel har et helt rum i dit hjem, som kun er beregnet til dine gæster. I det tilfælde er der nemlig god mulighed for at gøre lidt ekstra ud af det, og så behøver du ikke at tænke for meget over, hvordan dine gæsters nattesøvn mon har været. 

Dine gæster får nemlig et højere komfortniveau med en reel seng end de ville gøre med en madras på gulvet – næsten uanset hvor god madrassen er. Du skal dog være opmærksom på, at en gæsteseng koster en del mere end en simpel foldemadras, og at du ikke kan rykke rundt på gæstesengen, når du lige føler for det.

Men hvem siger, at du ikke stadig sagtens kan investere i en billig foldemadras ved siden af? Hvis du nu pludselig har huset fyldt med gæster, så er det jo altid rart at kunne hive en foldemadras frem fra skabet. Det er naturligvis også en hel del nemmere med en madras på gulvet, når dine børn for venner på besøg, der gerne vil blive og overnatte.

Derfor skal du vælge en foldemadras

Foldemadrassen er den perfekte løsning for dig, der ikke har særlig meget plads eller det helt store budget. Hvis du står i en af de to situationer (eller måske dem begge), kan en foldemadras være det helt rigtige valg til en gæsteseng. 

Du er nemlig ikke påtvunget at skabe en fast plads til din foldemadras, da du bare kan sætte den op og rydde området, når der er behov for det. Det giver dig en vis fleksibilitet og frihed, som du ikke har med en reel gæsteseng i et gæsteværelse. 

Og så har du jo heldigvis mulighed for at få en foldemadras i mange forskellige former, farver og størrelser, der fylder alt fra en stor firkant til en lille pose. Det er altså langt fra umuligt at finde en variant, som du kan opbevare på et meget småt stykke plads.

Du har desuden også altid mulighed for at tage din foldemadras med, hvis du skal agere overnattende gæst hos nogen af dine venner. Så hvis du sørger for at investere i en dejlig komfortabel madras, som du selv kan lide at ligge på, kan du sikre dig selv en god nats søvn – selv når du sover ude.

Hvilken type topmadras er bedst til dig?

Valget af din topmadras skal 100 procent afhænge af dine behov. Flere modeller kommer med enten trykaflastende, kølende, varmende e.l. egenskaber, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at tænke din egen personlige komfort ind i billedet, når du bestiller din topmadras. 

Der er endda mulighed for at få topmadrasser, der passer specifikt til elevationssenge – uanset om du skal bruge den til en enkelt- eller dobbeltseng. Hvis du står og leder efter en topmadras til en elevationsseng, så skal du holde ekstra øje med split topmadrasser, da de lader dig og din partner justere elevationskomponenterne uafhængigt af hinanden.

Varmende eller kølende egenskaber i din topmadras?

Som beskrevet i det forrige afsnit, findes der faktisk både topmadrasser, der virker afkølende eller varmende på din personlige kropstemperatur. Du kan med fordel se på modeller med en latex eller memory skum kerne, hvis du er typen, der enten bliver meget varm i løbet af natten eller har svært ved at holde på varmen, og dermed ligger og fryser hver gang du går i seng. 

Topmadrasser med varmende eller kølende egenskaber yder i de fleste tilfælde stadig optimal støtte og aflastning af din krop, så du behøver ikke være bange for, at du går ned på komfortniveauet ved at gå efter en af disse modeller. Det kan faktisk i stedet hjælpe dig til en bedre nattesøvn, da du ikke konstant vågner i løbet af natten grundet din svingende kropstemperatur.

Trykaflastende topmadras

Hvis du ofte vågner op med ømme led om morgenen, så kan det være, at du skal på jagt efter en trykaflastende madras. En trykaflastende madras sørger for at yde ekstra støtte til din krops trykpunkter og den bærer således mere af din vægt, så din egen krop kan slappe bedre af. 

En trykaflastende model er nok også den bedste topmadras til dårlig ryg, da den sørger for, at din rygsøjle ligger mere jævn og lige i sengen. Det gør den ved at yde ekstra støtte omkring f.eks. nakke, skuldre, ryg og lænd, så du enten synker dybere eller mindre ned i madrassen end du normalt ville. 

Din krop har bedst af at ligge i en rolig stilling, mens du sover, og med en trykaflastende topmadras vil du få en madras, der følger konturerne i din krop og understøtter dem bedst muligt. Du kan derfor sige pænt farvel til ømhed og ubehag, hvis du investerer i en god topmadras!

Behøver man at være enig om valget af en topmadras?

Hvis I skal sove to i en enkeltmandsseng på fast basis, så vil vi nok anbefale, at I tager lidt hensyn til hinandens krav. Det nytter jo ikke noget, at I køber en memory skum madras, fordi den ene ofte bliver kølig i løbet af natten og den anden så ligger og kampsveder. Men hvis I har en dobbeltseng, så er der intet der stopper jer fra at vælge to madrasser, så I får hver jeres ‘side’ i topmadrassen.

Mange forhandlerede tilbyder nemlig, at man kan vælge to forskellige topmadrasser, der så omsluttes af det samme betræk, så de bliver sammen. På den måde kan I hver især vælge den topmadras, der passer til jeres behov – uden at skulle tage den andens behov med ind i overvejelserne. Dét sikrer jer begge en god nattesøvn, da ingen af jer har skulle gå på kompromis i valget af drømme topmadrassen. Dét er da smart!

FAQ

Hvilken foldemadras er bedst?

I denne foldemadras test har vi kåret foldemadrassen fra Innovation Living som testvinder. Det skyldes, at den har mange anvendelsesmuligheder og har miljøvenlig opbygning. Læs mere om produktet i artiklen.

Hvad kan man bruge en foldemadras til?

Foldemadrasser har mange anvendelsesmuligheder. F.eks. kan den bruges som behagelig gæsteseng, tumlemadras, stol etc. Gå efter en komfortabel model, og du vil have en god seng til flere formål.

Hvordan finder jeg de bedste foldemadrasser tilbud?

Du finder de bedste priser på sådanne madrasser hos diverse online forhandlere. Lad os guide dig til de bedste foldemadrasser, så du derfra kan finde de bedste priser og tilbud.

Kan foldemadrasser benyttes som gæstemadras?

Ja, foldemadrasser er ideelle som seng til både dig og dine gæster. De kan være mere behagelig end f.eks. en luftmadras eller anden type underlag. Læs mere om brugen af foldemadras i artiklen.