Hjem » Madrasser » Foldemadras→ 14 gode foldemadrasser i alle prisklasser (2020)

Foldemadras→ 14 gode foldemadrasser i alle prisklasser (2020)

Hvis du er på jagt efter den bedste foldemadras på markedet eller bare gerne vil vide, hvad du har af valgmuligheder, så skal du læse med her. I denne guide har vi nemlig samlet 14 af de bedste foldemadrasser på markedet, så du nemt kan finde en model, der passer til lige netop dine behov.

Modellerne varierer meget i farve, størrelser, prisklasse o.l. for at du kan få en godt indblik i, hvad der er at vælge imellem. På listen finder du endda også foldemadrasser med multifunktionelle egenskaber, hvis du gerne vil have lidt flere valgmuligheder i forhold til din foldemadras’ formål. Så lad endelig os guide dig til din nye fabelagtige foldemadras, som du nemt kan bruge til dig selv, dit barn eller til dine overnattende gæster.

Før vi bevæger os videre ned til selve produkterne, så får du lige her et par gode grunde til at investere i en foldemadras, hvis du nu stadig ikke er helt overbevist:

✅ Fantastisk som gæsteseng, da de ikke koster alverden og samtidig nemt kan pakkes væk efter brug
✅ Kan fungere som et ekstra beskyttende lag på gulvet, når dine børn leger, så de ikke kommer til skade
✅ Nogle modeller er multifunktionelle og kan derfor både benyttes som seng, puf, stol o.l.
✅De findes i alverdens størrelser og farver, så de kan være med til at ‘pifte’ dit hjem op

#1 Nocturne Foldemadras

Kort beskrivelse:

Med købet af en Nocturne Foldemadras får du en model med hjem, der både er billig, praktisk og god. Den kan nemt gemmes væk eller foldes sammen til en ekstra siddeplads, hvis du har brug for det. Det ekstra kraftige møbelstof sørger for en god holdbarhed.

✅ Betræk af ekstra kraftigt møbelstof for længere levetid
✅ Helt enkel opbygning og nem at tage frem, når den skal bruges

Derfor skal du vælge en Nocturne Foldemadras

Hvis du er på jagt efter en helt simpel og billig foldemadras, der kan passe ind i dit fleste hjem, så skal du overveje at købe en Nocturne Foldemadras. Prisen ligger på 399 kr og det er derfor en investering, som de fleste har råd til. Samtidig sikrer det ekstra kraftige betræk i gråt møbelstof, at foldemadrassen kan holde i mange år. Og så kan den jo nemt foldes sammen og benyttes som en pude på gulvet, hvis der mangler ekstra siddepladser. Du skal dog være opmærksom på, at foldemadrassen ikke kan vaskes.

 • Højde: 9 cm
 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Vægt: 2,5 kg

#2 Sleepy Double Foldemadras

Kort beskrivelse:

Du kan ikke gå helt galt i byen med en Sleepy Double Foldemadras. Den passer godt til to personer og giver en udmærket komfortoplevelse – uanset hvem der benytter sig af den – da opbygningen består af PU skum.

✅ 12 cm PU skum med en densitet på 22 kg. pr. m3 for god komfort
✅ Kraftigt møbelstof i 100% polyester for god holdbarhed
✅ Mulighed for tilkøb af ekstra længde og bredde, hvis ikke denne model er stor nok

Derfor skal du vælge en Sleepy Double Foldemadras

Der er god plads til to personer på en Sleepy Double Foldemadras, men du har dog også muligheden for at købe modellen med ekstra længde eller bredde, hvis du gerne vil have lidt ekstra luksus. Uanset hvad får du en flot foldemadras i god kvalitet.

Den er både god som en ekstra soveplads til overnattende gæster og til børnenes værelse, hvor den indbyder til sjov og leg. Med sådan en model på gulvet behøver du ikke være nervøs for om nogen falder ned og slår sig på gulvet.

 • Højde: 12 cm
 • Længde: 180 cm
 • Bredde: 120 cm

#3 Sleepy Triple Foldemadras

Kort beskrivelse:

Med en Sleepy Triple Foldemadras får du hele 150 cm at bredde dig på. Der er altså god plads uanset hvor meget du nyder at fylde i sengen. Og så har den en medium fasthed, der kan passe til de fleste.

✅ 12 cm PU skum med en densitet på 22 kg. pr. m3 for god komfort
✅ Kraftigt møbelstof i 100% polyester for god holdbarhed
✅ Mulighed for tilkøb af ekstra længde, bredde og højde med en Lux model

Derfor skal du vælge en Sleepy Triple Foldemadras

Hvis du allerede var solgt på nr. 2 i denne guide, men gerne vil have en lidt større foldemadras, så kan det være, at nr. 3 her er den helt rigtige model for dig. Den kommer med en bredde på 150 cm og der er altså rigeligt plads til to personer – selvom de har lyst til at fylde lidt ekstra. Modellen findes i flere forskellige farver, så du altid har mulighed for at finde en, der passer specifikt til dig og dit hjem.

 • Højde: 12 cm
 • Længde: 180 cm
 • Bredde: 150 cm
 • Vægt: 9,9 kg

#4 KlipKlap Foldemadras

Kort beskrivelse:

Denne KlipKlap Foldemadras har er både ekstra lang og har et eksklusivt look. Du kan bruge madrassen til hvad end du har lyst til, da den er yderst robust med en opbygning af koldskum og et betræk af polyester.

✅ Ingen brug af unødige kemikalier grundet OEKO-TEX certificering
✅ Består af 100% koldskum for optimal bæreevne og komfortniveau
✅ Slidstærkt betræk i 100% polyester for en længere levetid

Derfor skal du vælge en KlipKlap Foldemadras

Hvis du er på jagt efter en lidt mere eksklusiv model, så er denne variant fra KlipKlap højst sandsynligt noget for dig. Den består af 100% koldskum indvendig og et betræk af 100% polyester. Skummet er bl.a. med til at sikre madrassens form og bæreevne. Foldemadrassen består af tre sammenhængende dele, som du selv kan vælge at folde, hvordan du end føler for det. Den kan reelt set både bruges som sofa, puf, gæsteseng eller tumlemadras. Selve betrækket er af slidstærkt møbeltekstil med en Martindale på 120.000. Og så er foldemadrassen desuden OEKO-TEX 100 certificeret, så du ved, at der ikke har været benyttet skadelige kemikalier i produktionen.
 • Højde: 12 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 150 cm

#5 Star Foldemadras

Kort beskrivelse:

Med en Star Foldemadras bliver du langt fra ruineret, men du køber dog heller ikke en dårlig model af den grund. Du får nemlig en model med en blød fasthed, som består af en skumkerne. Det gør den udmærket både at sove og lege på.

✅ Fast lav pris uden at gå ned på komforten
✅ Optimal som både gæsteseng og tumlemadras for børnene grundet skum opbygning

Derfor skal du vælge en Star Foldemadras

Hvis du ikke har lyst til at bruge alverdens penge på en foldemadras, der kun skal ud af skabet en gang imellem, så kan du med fordel investere i denne Star Foldemadras med stjerner i sort. Den ligger til en pris lige under 300 kr, så det er klart en udgift, som de fleste af os kan overskue.

Foldemadrassen består af skum og har en blød fasthed. Betrækket består af polyester og bomuld. Modellen er perfekt som madras til en solseng om sommeren, en gæsteseng eller som tumlemadras til børneværelset. Børnene vil i hvert fald nok sætte stor pris på designet med flotte stjerner.

 • Højde: 8 cm
 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 63 cm
 • Vægt: 1,8 kg

#6 Karup Design Cube Foldemadras

Kort beskrivelse:

Karup Design Cube Foldemadras er til dig, der ikke bare vil have en simpel foldemadras. Du får her en foldemadras med rigtig mange funktioner – bl.a. kan den fungere som puf, stol, chaiselong eller seng. Og med en behagelig skum og bomuldsmix kerne, så får du en komfortabel foldemadras med hjem.

✅ Kan tjene mange formål alt efter, hvilken justering du laver
✅ Kommer i mange forskellige farver, så du kan finde en der passer specifikt til dig

Derfor skal du vælge Karup Design Cube Foldemadras

Med en Karup Design Cube Foldemadras får du mulighed for at få et fleksibelt møbel ind i dit hjem, der kan leve op til mange behov. Afhængigt af hvordan du vælger at justere din Karup Design Cube Foldemadras, så kan du få følgende former: en høj puf, en stol med en lav fodskammel, en chaiselong med armlæn eller en behagelig gæsteseng. Der er altså mange muligheder med denne foldemadras. Og så består den desuden af skum og et bomuldsmix med et betræk af 80% bomuld og 20% polyester.

 • Længde / Dybde: 95 cm
 • Bredde: 90 cm

#7 Karup Design Bed in a Bag Foldemadras

Kort beskrivelse:

Karup Design Bed in a Bag Foldemadras er præcis som den lyder. Du får en komfortabel madras i skum, der nemt kan foldes ned i en pose. På den måde kan du pakke foldemadrassen væk i skabet uden at den fylder for meget, når den ikke bliver benyttet.

✅ Komfortabelt design med en opbygning af skum
✅ Nem at pakke sammen og den fylder ekstremt lidt, når den er i posen
✅ Kommer i mange forskellige farver, så du kan finde en der passer specifikt til dig

Derfor skal du vælge Karup Design Bed in a Bag Foldemadras

Er du på udkig efter en model, der nemt og hurtigt kan pakkes sammen som var det en luftmadras, men samtidig kommer med et højt komfortniveau og et foldemadras look, så er du kommet til det rigtige sted. Her får du nemlig en smart løsning, der især er god, hvis du ikke har plads til at opbevare en full-size foldemadras derhjemme. Her kan du nemlig nemt folde hele madrassen ned i en pose, så den kan gemmes væk i skabet, som var det en luftmadras.

Foldemadrassen har en kerne af skum med et betræk af 70% bomuld og 30% polyester. Du får den til en god pris og så kan du helt selv vælge lige den farve, der passer bedst ind hjemme hos dig.

 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 70 cm

#8 Sleepy Single Foldemadras

Kort beskrivelse:

En Sleepy Single Foldemadras kommer i et enkelt og solidt design. Den er opbygget af 12 cm skum og kraftigt møbelstof for at sikre dig en lang levetid på madrassen. Du får et udmærket komfortniveau og foldemadrassen kan benyttes som både gæsteseng eller tumlemadras uden problemer.

✅ Medium fasthed for et fint komfortniveau for alle typer
✅ 12 cm PU skum med en densitet på 22 kg. pr. m3 for god komfort
✅ Kraftigt møbelstof i 100% polyester for god holdbarhed

Derfor skal du vælge en Sleepy Single Foldemadras

En Sleepy Single Foldemadras er til dig, der gerne vil være sikker på at få en robust model med hjem. Det er især en fordel, hvis madrassen skal benyttes i børneværelset, da den gerne skal kunne tåle at blive hoppet på. Foldemadrassen består af et 12 cm tyk skumlag og et slidstærkt betræk i møbelstof.

Foldemadrassen her kan altså holde i mange år – uanset hvordan den bliver behandlet. Om det er til børneværelset eller de overnattende gæster, så vil du blive glad for denne investering.

 • Højde: 12 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Vægt: 4,8 kg

#9 Karup Design Dice Foldemadras

Kort beskrivelse:

Med en Karup Design Dice Foldemadras får du en alternativ foldemadras, der både kan fungere som en futonstol eller seng. Opbygningen består af skum og bomuldsmix, der sørger for en fin komfortoplevelse. Betrækket i bomuld og polyester sikrer dig et blødt og behageligt stof.

✅ Skum og bomuldsmix kerne, der sikrer et godt komfortniveau
✅ Multifunktionel model afhængigt af, hvordan du justerer madrasserne
✅ Flot design og udseende, der får modellen til at skille sig ud

Derfor skal du vælge Karup Design Dice Foldemadras

Karup Design Dice Foldemadras er til dig, der godt kan lide at have lidt forskellige valgmuligheder, når det kommer til dine investeringer. Her får du nemlig en god opbygning i skum og bomuldsmix med et betræk af hhv. 80% bomuld og 20% polyester.

Dice består reelt set af to madrasser og du kan nemt justere til enten at fungere som en helt normal seng eller som en stol. Hvis du investerer i denne model får du altså både en komfortabel og multifunktionel model med hjem. Modellen fås i fire forskellige farver.

 • Dybde: 80 cm
 • Bredde: 80 cm

#10 Karup Design Mini Nido Foldemadras

Kort beskrivelse:

Her er en god foldemadras til de mindste. Den har en komfortabel opbygning af skum og bomuldsmix og så kan den bruges som både legested, stol eller seng. Den fås i flere farver og størrelser, så du kan finde en, der passer lige netop til dit barn.

✅ Skum og bomuldsmix kerne, der sikrer et godt komfortniveau og blødhed
✅ Multifunktionel model, der både kan bruges som legested, stol eller madras
✅ Flot design og udseende i flere forskellige farver, der får modellen til at skille sig ud

Derfor skal du vælge Karup Design Mini Nido Foldemadras

Hvis du er på jagt efter en foldemadras til de mindste i hjemmet, så er denne model noget for dig. Den er specifikt designet til de små – uanset om de vil gemme sig eller lege i den. Den kan endda foldes ud til en halvmåne futon, så den kan også bruges til en lur. Foldemadrassen består af en skum og bomuldsmix kerne med et betræk af 80% bomuld og 20% polyester. Det sikrer optimal afslapning og blødhed i alle sengens funktioner. Modellen fås desuden i andre størrelser, så den kan passe til børn i alle aldre.

 • Længde: 70 eller 90 cm
 • Bredde: 80 eller 85 cm

#11 Karup Design Wrap Foldemadras

Kort beskrivelse:

Med denne Karup Design Wrap Foldemadras får du en madras, der både kan fungere som stol eller seng / futonmadras. Du kan nemt folde madrassen så den passer til lige netop dit behov for enten en hovedpude, støtte til ryggen e.l.

✅ Flere funktioner alt efter, hvordan du justerer modellen
✅ Findes i flere farver, så du kan finde lige netop den model, der passer til dit hjem
✅ Komfortabel sidde- eller liggeplads

Derfor skal du vælge Karup Design Wrap Foldemadras

Hvis du mangler det helt perfekte afslapningssted, hvor du enten kan læse en bog eller ligge behageligt, mens du ser en god film i fjernsynet, så skal du investere i en Karup Design Wrap Foldemadras. Her får du nemlig en dejlig og komfortabel madras, der altid kan foldes efter dine behov.

Hvis du f.eks. har brug for ekstra støtte i ryggen, når du sidder op, så kan madrassen også sagtens det. Den kommer desuden i flere forskellige farver, så du altid kan finde en variant, der passer ind i dit hjem.

 • Længde: 120 cm
 • Bredde: 70 cm

#12 Karup Design Sit and Sleep Foldemadras

Kort beskrivelse:

Hvis du går op i flotte designs og gerne vil have din foldemadras i en farve, der passer til dig, så er en Sit and Sleep model noget for dig. Den består af PU skum og bomuldsfibre, samt et betræk af bomuld og polyester for en god og blød komfortoplevelse.

✅ Komfortabel opbygning af PU skum og bomuldsfibre, samt et blødt betræk
✅ Fås i flere forskellige farver, så du kan finde en, der passer til din stil
✅ Rigtig flot og feminint design, der både ser godt ud i stuen og i haven

Derfor skal du vælge Karup Design Sit and Sleep Foldemadras

Denne foldemadras model er designet specielt til både at kunne bruges som sidde- og soveplads. Den kan dog naturligvis også altid benyttes som en rygstøtte i sofaen, udenfor i haven eller op ad en væg. Karup Design Sit and Sleep Foldemadras er bygget op af bomuldsfibre og PU skum for at sikre en komfortabel sidde- / soveplads. Og så har den et betræk af 80% bomuld og 20% polyester for en blød og behagelig følelse.

 • Højde: 8 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Vægt: 10 kg

#13 Liewood Foldemadras

Kort beskrivelse:

Denne Liewood Foldemadras er fremstillet af 100% økologisk bomuld, så du kan roligt benytte den som babyseng eller som et blødt underlag til dit barn, når han / hun leger på gulvet. Betrækket er aftageligt og vaskbart for en god hygiejne.

✅ 100% økologisk bomuld for en blød og komfortabel seng
✅ Flere funktioner – kan både bruges som pufstol, seng eller underlag
✅ Aftageligt betræk, der kan vaskes, når du føler for det

Derfor skal du vælge en Liewood Foldemadras

En Liewood Foldemadras giver dig muligheden for altid at tage din nye foldemadras med dig. Den har håndtag for en nemmere transportation. Den er derfor god til børnefamilier, der gerne vil sikre deres barn et optimalt liggeunderlag til leg eller lure. Selve foldemadrassen er fremstillet af 100% økologisk bomuld og har et aftageligt og vaskbart betræk. Tilsammen sikrer det et hygiejnisk og sundt sove- / legemiljø for den lille. Og så kan madrassen altid foldes til en stol, hvis ikke længere den skal bruges som seng eller liggeunderlag.

 • Højde: 3,5 cm
 • Længde: 120 cm
 • Bredde: 60 cm

#14 KlipKlap Foldemadras 4 Fold

Kort beskrivelse:

Med en KlipKlap Foldemadras 4 Fold model behøver du ikke være nervøs for kvaliteten eller komforten. Den består af koldskum og et betræk af 100% polyester og så er den desuden OEKO-TEX certificeret, så du ved, at der ikke er benyttet unødige kemikalier i produktionen. Foldemadrassen er multifunktionel og kan foldes på mange forskellige måder.

✅ OEKO-TEX 100 certificeret for en sundere og kemikaliefri foldemadras
✅ Multifunktionelt møbel, som kan benyttes som seng, stol, legemøbel etc.
✅ Opbygning af koldskum, der kan holde til 35 kg uden at miste formen

Derfor skal du vælge en KlipKlap Foldemadras 4 Fold

En KlipKlap Foldemadras 4 Fold er en perfekt investering til dine børn. Foldemadrassens fleksible opbygning sikrer, at den kan justeres og bruges til lige netop det formål, som dine børn har lyst til. Den kan f.eks. både fungere som en sofa, stol, puf, seng eller legemøbel, som de kan klatre rundt på.

Hvorfor ikke bruge den som tumlemadras for at give dig selv ro i maven, når dine børn leger på gulvet? Skummet giver sig nemlig ikke på nogen måde før det oplever en belastning over 35 kg og så er betrækket produceret i slidstærkt møbel tekstil for en længere holdbarhed.

 • Højde: 10 cm
 • Længde: 100 cm
 • Bredde: 100 cm

Hvilke typer af foldemadrasser findes der - og hvilken er bedst?

Der findes rigtig mange forskellige varianter af foldemadrasser og flere af dem besidder f.eks. multifunktionelle egenskaber. Du kan derfor med sikkerhed finde en model, der passer lige præcis til dine behov og ønsker – uanset størrelsen, farven, formålet osv. Hvis du er i tvivl og gerne vil se eksempler på de forskellige foldemadrasser, så kan du med fordel se lidt nærmere på de ovenstående modeller i guiden. Her har vi nemlig samlet lidt af hvert i forhold til modeller, farver, former og funktionalitet.

Single foldemadras

Navnet ‘en single foldemadras’ siger jo egentlig lidt sig selv. Det er en foldemadras, der er beregnet til én person. Det betyder dog ikke, at du ikke sagtens kan få modellen i flere forskellige bredder afhængigt af, hvor meget du nyder at brede dig om natten. En single foldemadras er perfekt til dig, der enten ikke har flere overnattende gæster på én gang eller ikke har særlig meget plads på gulvet til en foldemadras. De fleste rum har nemlig plads til denne smalle model. Og så er en single foldemadras naturligvis også nem at tage med sig, når du selv skal ud og overnatte hos folk, da den ikke fylder alverden.

Dobbelt foldemadras

Den dobbelte foldemadras er bedre til dig, der gerne vil have mulighed for at have mere end én overnattende gæst på en gang. Der er nemlig fin plads til to personer og så fylder den dobbelte foldemadras stadig ikke alverden på gulvet. Den er, ligesom en single foldemadras, nem at samle igen efter brug og så kan den hurtigt gemmes væk, når den ikke bliver benyttet. 

Nogle dobbelte foldemadrasser kommer desuden med muligheden for at benytte den ene side som rygstøtte, så du kan sidde op ad den, når du skal se tv eller læse en bog. Det er altså også absolut muligt at benytte sin foldemadras som et hyggeligt element, når man inviterer alle over til filmaften.

Cube foldmadras

En Cube (eller Dice) foldemadras er perfekt til dig, der gerne vil have lidt flere muligheder med din foldemadras. For dig er det ikke nok bare at have en foldemadras, der kan ligge på gulvet – den må gerne kunne lidt ekstra. Med en cube foldemadras får du muligheden for at justere madrassen, så den kan benyttes til flere formål. De fleste cube foldemadrasser kan f.eks. både fungere som stol, puf eller seng alt efter, hvordan du folder madrasssens sider. Det giver dig altså en vis fleksibilitet, da du både kan bruge madrassen, hvis du har overnattende gælster eller bare mangler en ekstra siddeplads til stuen. 

Ved at købe en cube foldemadras investerer du altså i et multifunktionelt møbel, som du kan få glæde af i mange år. De findes naturligvis i forskellige størrelser og farver, så du altid kan finde en model, der passer til lige netop dine behov og krav. Du har naturligvis stadig muligheden for at pakke din cube foldemadras væk i et skab, men hvorfor ikke prøve at pifte lejligheden / huset en smule op ved at købe din foldemadras i en ekstraordinær farve og lade den stå fremme?

Hvad er formålet med en foldemadras?

Formålet med din foldemadras kommer helt an på dig. Det er jo netop en af fordelene ved at investere i en foldemadras frem for andre madras typer. Og så er det selvfølgelig rart, at du altid nemt kan pakke den væk, når der ikke er behov for den længere. Netop af den grund bliver foldemadrasser ofte benyttet som gæstesenge. De fylder nemlig ikke alverden – hverken når de er pakket sammen eller ligger fladt ud på gulvet. Du har desuden mulighed for selv at vælge størrelsen på din madras, så du kan få en model, der passer til dit antal af overnattende gæster.

Du behøver ikke gå ned på komfortniveauet

Du skal heller ikke være bange for, at du går alt for meget ned på komforten ved at vælge en foldemadras som din nye gæsteseng. De fleste modeller er nemlig fint komfortable til en enkel eller to nætters søvn. Naturligvis er det ikke en seng, som man vil benytte på fast basis, men den kan sagtens gå an i en kortere tidsperiode uden at give smerter eller ømhed. Og hvis du på forhånd ved, at du skal sove på madrassen i længere tid, så kan du jo altid vælge at investere i en model, der er produceret med ekstra fokus på komfortniveauet. Som med alle andre madrasser og senge, så er det kun dig selv, der sætter grænserne for, hvad du vil investere i og hvilke krav du har til din kommende seng / madras.

Fabelagtig som ‘sikkerhedsnet’

Foldemadrassen behøver dog ikke kun at blive benyttet til dine gæster. Du kan sagtens selv få en masse glæde ud af din foldemadras – og det kan dit barn faktisk også. Foldemadrasser er nemlig rigtig gode som såkaldte ‘tumlemadrasser’, da de tillader dit barn at hoppe rundt og lege på gulvet uden frygten for at komme til skade. Det giver både dig og dit barn en vis sikkerhed og ro i maven. 

Der findes endda flere foldemadrasser med skumkerne, som ikke giver sig medmindre der kommer en vis mængde vægt på. Foldemadrasser på gulvet indbyder altså til fri leg for børnene. Og fik vi også nævnt, at der findes flere foldemadrasser, der passer til de allermindste i hjemmet? Det er jo meget rart med lidt beskyttelse til de helt små, der kravler rundt på gulvet eller som en midlertidig seng til babyen, når I er på besøg hos familien. Så ved du da i hvert fald, at de ikke kan falde nogen steder, da de ligger så tæt på gulvet.

Hvilken type topmadras er bedst til dig?

Valget af din topmadras skal 100% afhænge af dine behov. Flere modeller kommer med enten trykaflastende, kølende, varmende e.l. egenskaber og der er derfor ingen undskyldning for ikke at tænke din egen personlige komfort ind i billedet, når du bestiller din topmadras. Der er endda mulighed for at få topmadrasser, der passer specifikt til elevationssenge – uanset om du skal bruge den til en enkelt- eller dobbeltseng. Hvis du står og leder efter en topmadras til en elevationsseng, så skal du holde ekstra øje med split topmadrasser, da de lader dig og din partner justere elevationskomponenterne uafhængigt af hinanden.

Varmende eller kølende egenskaber i din topmadras?

Som beskrevet i det forrige afsnit, så findes der faktisk både topmadrasser, der virker afkølende eller varmende på din personlige kropstemperatur. Du kan med fordel se på modeller med en latex eller memory skum kerne, hvis du er typen, der enten bliver meget varm i løbet af natten eller har svært ved at holde på varmen, og derved ligger og fryser hver gang du går i seng. Topmadrasser med varmende eller kølende egenskaber yder i de fleste tilfælde stadig optimal støtte og aflastning af din krop, så du behøver ikke være bange for, at du går ned på komfortniveauet ved at gå efter en af disse modeller. Det kan faktisk i stedet hjælpe dig til en bedre nattesøvn, da du ikke vågner konstant i løbet af natten grundet din svingene kropstemperatur.

Trykaflastende topmadras

Hvis du ofte vågner op med ømme led om morgenen, så kan det være, at du skal på jagt efter en trykaflastende madras. En trykaflastende madras sørger for at yde ekstra støtte til din krops trykpunkter og den bærer således mere af din vægt, så din egen krop kan slappe bedre af. En trykaflastende model er nok også den bedste topmadras til dårlig ryg, da den sørger for, at din rygsøjle ligger mere jævn og lige i sengen. Det gør den ved at yde ekstra støtte omkring f.eks. nakke, skuldre, ryg og lænd, så du enten synker dybere eller mindre ned i madrassen end du normalt ville. Din krop har bedst af at ligge i en rolig stilling, mens du sover, og med en trykaflastende topmadras vil du få en madras, der følger konturerne i din krop og understøtter dem bedst muligt. Du kan derfor sige pænt farvel til ømhed og ubehag, hvis du investerer i en god topmadras!

 

Behøver man at være enig om valget af en topmadras?

Hvis I skal sove to i en enkeltmandsseng på fast basis, så vil vi nok anbefale, at I tager lidt hensyn til hinandens krav. Det nytter jo ikke noget, at I køber en memory skum madras fordi den ene ofte bliver kølig i løbet af natten og den anden så ligger og kampsveder. Men hvis I har en dobbeltseng, så er der intet der stopper jer fra at vælge hver jeres ‘side’ i topmadrassen. Mange forhandlerede tilbyder nemlig, at man kan vælge to forskellige topmadrasser, der så omsluttes af det samme betræk, så de bliver sammen. På den måde kan I hver især vælge den topmadras, der passer til jeres behov – uden at skulle tage den andens behov med ind i overvejelserne. Dét sikrer jer begge en god nattesøvn, da ingen af jer har skulle gå på kompromis i valget af drømme topmadrassen. Dét er da smart!

Find den bedste foldemadras til dig - vælg rigtigt fra start!

For at finde frem til den foldemadras, der passer bedst til dig og dine behov, så er du nødt til at overveje, hvad du egentlig forventer at benytte din foldemadras til. Der er nemlig ingen grund til at investere i en dyr model, hvis du bare skal benytte den som en gæsteseng to gange om året. Men hvis du regner med, at den skal bruges oftere, og måske endda til dig selv eller dit barn en gang imellem, så kan det måske være en fordel at give lidt ekstra.

Prioritér en komfortabel foldemadras

Uanset hvilken prisklasse du ligger i, så vil vi dog anbefale dig altid at gå efter en komfortabel foldemadras. Det er fuldstændig lige meget om du har givet 200 kr. eller 1.000 kr. for din foldemadras, hvis den er så ukomfortabel at ligge på, at hverken du selv eller dine gæster har lyst til at benytte den. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvilken opbygning, der vil passe godt til dine behov. 

Foldemadrasser med en form for skum er særdeles populære og her får du også en vis støtte, når du benytter madrassen. Du skal dog passe på, at skumkernen ikke bliver for tynd, da det så kan føles som om du ligger direkte på gulvet. Det er smart at gå efter en madras med en kerne á minimum 4 cm. Du kan også med fordel overveje, hvilken type materiale du synes bedst om. Er du mest til polyester eller bomuld – eller måske en blanding? Det snæver også feltet en smule ind.

Hvilken hårdhed skal foldemadrassen have?

Når du skal beslutte dig for din foldemadras’ hårdhed, så kan du med fordel tage dine egne præferencer med ind i overvejelserne – især hvis du selv kommer til at benytte dig af madrassen. Men hvis du nu primært skal benytte foldemadrassen til overnattende gæster, så vil vi nok anbefale, at du går efter en med en medium fasthed. Så er du i hvert fald sikker på at investere i en foldemadras, der kan passe til de flestes behov.

En helt blød eller fast / hård fasthed i en foldemadras kan godt virke ubehageligt i længden. Med en blød model føler du måske, at du synker for meget ned i madrassen og nærmest ligger på gulvet, og en hård model kan føles, tja, for hård. En madras med medium fasthed er derfor en god middelvej. Og igen, hvis ikke du eller dine gæster skal ligge der i flere måneder i træk, så betyder fastheden af madrassen ikke det helt store i længden.  

Foldemadras vs gæsteseng

Helt grundlæggende er foldemadrassen den ideelle gæsteseng, da den er nem at tage frem og nem at pakke væk, så snart dine gæster er gået. Med en madras frem for en gæsteseng behøver du ikke at tænke på at indrette et specifikt gæsteværelse eller investere flere tusinde kroner i en fuldt udstyret seng. Men hvis du gerne vil gøre mere ud af det for dine overnattende gæster, så virker foldemadras måske en smule for kliché. Og det ser lidt kikset ud at have sådan en liggende i et helt værelse for sig. 

Derfor skal du vælge en reel gæsteseng

Du skal altså vælge at investere i en reel gæsteseng, hvis du alligevel har et helt rum i dit hjem, som kun er beregnet til dine gæster. I det tilfælde er der nemlig god mulighed for at gøre lidt ekstra ud af det og så behøver du ikke at tænke for meget over, hvordan dine gæsters nattesøvn mon har været. Dine gæster får nemlig et højere komfortniveau med en reel seng end de ville gøre med en madras på gulvet – næsten uanset hvor god madrassen er. Du skal dog være opmærksom på, at en gæsteseng koster en del mere end en simpel foldemadras og at du ikke kan rykke rundt på gæstesengen, når du lige føler for det.

Men hvem siger, at du ikke stadig sagtens kan investere i en billig foldemadras ved siden af? Hvis du nu pludselig har huset fyldt med gæster, så er det jo altid rart at kunne hive en foldemadras frem for skabet. Det er naturligvis også en hel del nemmere med en madras på gulvet, når dine børn for venner på besøg, der gerne vil blive og overnatte.

Derfor skal du vælge en foldemadras

Foldemadrassen er den perfekte investering for dig, der ikke har særlig meget plads eller det helt store budget. Hvis du står i en af de to situationer (eller måske dem begge?), så kan en foldemadras være det helt rigtige valg til en gæsteseng. Du er nemlig ikke påtvunget at skabe en fast plads til din foldemadras, da du bare kan sætte den op og rydde området, når der er behov for det. Det giver dig en vis fleksibilitet og frihed, som du ikke har med en reel gæsteseng i et gæsteværelse. Og så har du jo heldigvis mulighed for at få en foldemadras i mange forskellige former, farver og størrelser, der fylder alt fra en stor firkant til en lille pose. Det er altså langt fra umuligt at finde en variant, som du kan opbevare på et meget småt stykke plads.

Du har desuden også altid mulighed for at tage din foldemadras med, hvis du skal agere overnattende gæst hos nogen af dine venner. Så hvis du sørger for at investere i en dejlig komfortabel madras, som du selv kan lide at ligge på, så kan du altså sikre dig selv en god nats søvn – selv når du sover ude.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *