En fiberdyne kan være et rigtig godt valg til dig, der skal forsøge at købe en god dyne på et lille budget. I denne guide har vi samlet to af de bedste fiberdyner på markedet, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine valgmuligheder. Samtlige dyner koster under 1.000 kr., så du ikke behøver spare op i flere år for at få råd til en af disse modeller. Du finder altså den bedste fiberdyne til dig til de bedste priser i denne guide.
Hvilke fordele er der ved at vælge en fiberdyne?
- En fiberdyne er ofte billigere end en dundyne
- De fleste modeller har en god isoleringsevne og sørger for et optimalt sovemiljø
- Du har mulighed for at opretholde en god hygiejne, da fiberdyner kan maskinvaskes
DanaDream Vinterdyne Varm - Til dig, der ønsker en tung fiberdyne
En DanaDream Vinterdyne er opbygget af mikrofibre og 3D fibre. Den sørger for at transportere overskydende fugt væk fra din krop, så du opnår et optimalt sovemiljø.
- Fungerer fugtledende, så du ikke vågner op helt svedig
- Virkelig holdbar dyne grundet materialets opbygning
Derfor skal du vælge DanaDream Vinterdyne Varm
Hvis du gerne vil have en varm fiberdyne, så skal du se nærmere på denne mode fra DanaDream. Den består af en blanding af mikrofibre og 3D fibre og så sørger fiberfyldet af polyesterfibre for, at der stadig er gode isoleringsegenskaber i dynen – ligesom du ville opnå med naturfyld. Du kan altså være sikker på, at dynen både fungerer en smule temperaturregulerende og fugtledende, så du opnår en god nats søvn.
Produktdetaljer
- Længde: 200 eller 220 cm
- Bredde: 135 cm
- Fyld type: Mikrofibre og 3D fibre
- Vægt: 1320 gram
- Vår: 100% bomuld
DanaDream Helårsdyne Mellem - En god og billig helårs fiberdyne
En DanaDream Helårsdyne er både let og lun, så du altid kan opnå den rette kropstemperatur, mens du sover. Dynen består af mikro- og 3D fibre, som tørrer hurtigt. Du får altså en åndbar dyne ved købet af en DanaDream Helårsdyne.
- Fungerer fugtledende grundet Superdry-tenologi, så du ikke vågner op helt svedig
- Virkelig holdbar dyne grundet materialets opbygning
Derfor skal du vælge DanaDream Helårsdyne Mellem
Hvis du gerne vil have en model med hjem, der både er billig og transporterer fugt væk fra din krop, mens du sover, så skal du overveje en model fra DanaDream. Lige netop denne helårsdyne sørger desuden for et mellem varmeniveau, så den kan passe godt til de fleste personer. Dynen er behandlet med Superdry-teknologi for en mere tør seng og så er den opbygget med både mikro- og 3D fibre. Du kan udmærket vaske dynen i vaskemaskine ved 60 grader – og så tørrer den desuden en del hurtigere end dyner med naturfyld.
Produktdetaljer
- Længde: 200 eller 220 cm
- Bredde: 135 cm
- Fyld type: Mikro- og 3D fibre
- Vægt: 800 gram
- Vår: 100% bomuld
Zen Sleep Allergivenlig fiberdyne - Bedste fibersommerdyne
Dynen fra Zen Sleep er en lækker allergivenlig og luksuriøs dunfiber sommerdyne. Dynen er særligt egnet til de varme sommermåneder – eller til dig som får det varmt når du sover.
- Allergivenlig og OEKO-TEX 100 certificeret
- Virker afkølende
Fyldet i dynen består af antibakterielle silikoneserede dunfibre. Måden fibrene er behandlet på under produktionen, gør at dynen på mange måde minder om en rigtig dundyne. De silikoneserede dunfibre har samtidig den fordel, at de lader kroppen ånde mens du sover, så du ikke får det for varmt.
Dynen er betrukket med et finkæmmet vår i 100% bomuld, syet i kassetter som sikrer at fibrene holdes jævnt fordelt i dynen.
Dynen tåler vask ved 60 grader og tørretumbling.
Produktdetaljer
- Længde: 200 cm
- Bredde: 140 cm
- Fyld type: 100% silikoniserede dunfibre
- Vægt: 400 gram
- Vår: 100% bomuld
Hvad er en fiberdyne?
En fiberdyne består normalt af en form for polyesterfyld. Fyldet er syntetisk fremstillet, men efterligner den type isoleringsegenskaber, som man finder i dyner med naturfyld. Grundet den syntetiske opbygning får du desuden en dyne, der er god til at virke fugtledende. Det betyder kort sagt, at den ‘opsuger’ al overskydende fugt fra din krop, så du kan opnå en roligere søvn.
Fiberdyner har ofte en højere vægt end dyner med naturfyld, da det er en nødvendighed for at opnå en god isoleringsevne. Du skal derfor ikke panikke, hvis din fiberdyne er en hel del tungere end en model af naturfyld – det er meningen. Hvis du ikke har det største budget, så kan du med fordel investere i en fiberdyne, da de langt fra er lige så dyre som naturfyld modellerne.
Fiberdyne eller en dundyne?
Det er naturligvis helt op til dig selv, om du vil investere i en fiber- eller dundyne. Hvis du ikke er alt for opslugt af prisen, og skal holde dig inden for et bestemt budget, så vil vi klart anbefale dig at gå med en dundyne. Her har du mange forskellige valgmuligheder alt efter, hvilken variant du bedst kan lide. Du kan trods alt både vælge mellem en dyne af ande-, gåse-, moskus– eller edderdun. Og så kan du være sikker på at næsten alle naturdyner er allergivenlig og også gerne miljøvenlige eller bæredygtige. Dyner med naturfyld er altså en utrolig god investering, som du kan være sikker på holder i mange år.
Men hvis dit budget ikke er helt så stor, så kan du også sagtens købe en fiberdyne. De svinger utroligt meget i pris, så du både har mulighed for at finde en model til 300 kr. og til 1.000 kroner – alt efter, hvad der passer til dit budget. Fiberdynen kan naturligvis også sagtens fungere som en midlertidig dyne eller som en du tager med på ferier / overnatninger, så du ikke behøver at slæbe din dyre dyne med.
Er du solgt på en dyne med naturfyld?
Vil du vide mere om udvalget inden for dyner med naturfyld? Så kan du med fordel læse vores guide til både den bedste gåsedunsdyne, moskusdyne og edderdunsdyne.
Hvordan vasker man en fiberdyne?
Fordelen ved at vælge en fiberdyne er, at den sagtens kan vaskes i vaskemaskinen. Du behøver derfor ikke at sende din dyne til et professionelt renseri for at opretholde en god hygiejne i soveværelset. De fleste fiberdyner kan udmærket tåle at blive vasket ved 60 grader, så du kommer af med alle bakterier og husstøvmider. Sørg dog altid for at tjekke op med vaskemærket, så du ikke får ødelagt din dyne grundet forkert vask. Det anbefales normalt, at du vasker din nye en 3-4 gange om året – og det kan du også sagtens gøre med din fiberdyne.
Kan man tørretumble en fiberdyne?
Endnu en fordel er, at de fleste fiberdyner sagtens kan tåle tørretumbling. Du skal derfor ikke vente i flere dage på, at din dyne lufttørrer. Husk dog altid at smide et par tennisbolde e.l. med i tørretumbleren, da det hjælper indholdet til ikke at klumpe sammen eller samle sig i én del af dynen. Du kan også med fordel ryste dynen kraftigt efter vask og tørretumbling, så fiberfyldet spreder sig ordentlig ud igen.