Ergonomisk hovedpude – Find den bedste ergonomiske hovedpude 2022

pillow

I denne artikel har vi samlet nogle af de bedste ergonomiske hovedpuder, der netop nu findes på markedet. De udvalgte modeller har scoret gode resultater i f.eks. ergonomisk hovedpude tests, så du kan være sikker på at få en fabelagtig model med hjem. Du finder altså både en ergonomisk hovedpude der er bedst i test og de bedste tilbud i denne guide! Vi hjælper dig til at finde lige netop den rette model for dig, så du kan undgå gener og ømhed – og i stedet opnå en god nats søvn uden problemer.

Sådan vælger du den rigtige hovedpude til dig: 

 • Overvej om du skal tage hensyn til en bestemt liggeposition (det er særligt relevant, hvis du ofte vender tilbage til den samme liggeposition hver nat)
 • Overvej hvilken type støtte og aflastning du har brug for
 • Gå efter en kølende hovedpude med temperaturregulerende egenskaber
 • Vælg et materiale, som du er komfortabel med

Emma Original Pude - De bedste ergonomiske pude

Emma Original puden i skum består af tre lag, der kan tilpasses din sovestilling. Den yder optimal støtte til både hoved, nakke og skuldre og har samtidig en kølende effekt, så du ikke får det for varmt imens du sover.

 • Skumpude i tre lag der kan tilpasses
 • Memoryskum
 • Åndbart betræk

Derfor skal du vælge Emma Original Pude

Da denne pude kan tilpasses dig og din soveposition er den lavet til at give perfekt støtte. Hvis du f.eks sover på siden, som 70% af befolkningen, anbefaler Emma at du bruger alle tre lag i puden. Hvis du sover på ryggen anbefales det kun at bruge to. Du kan altså tilpasse puden præcis til dit behov.

De tre lag i puden består af åndbart Airgocell skum, der giver en behagelig støtte, trykaflastende HRX-skum og viskoelastisk memoryskum, der fordeler trykket på den mest optimale måde. Det åndbare betræk er let at tage af og vaske, så du undgår uønskede bakterier.

Tempur Original Pude Small 31x50 - Den bedste Tempur ergonomisk hovedpude

En Tempur Original Pude yder optimal støtte af hoved, nakke og skuldre, så din ryg altid er lige. Puden består med viskoelastisk fyld, der sørger for at tilpasse sig til dig. Den kommer med et vaskbart betræk.

 • Ergonomisk formet pude, som sikrer dig den bedste kropsstilling hele natten
 • Tempur materialet giver dig den bedst mulige støtte for at undgå ømhed
 • Modellen findes i flere størrelser og varianter, så den kan passe til de fleste

Derfor skal du vælge Tempur Original Pude Small

Hvis du gerne vil være sikker på at få en pude med hjem, der 100% understøtter lige netop din krop, så kan du med fordel investere i en Tempur Original Pude. Det fine viskoelastiske fyld og Tempur materiale sikrer dig en yderst god støtte, så du undgår ømhed. Puden sørger desuden for at din rygsøjle altid er lige, selvom du ligger på siden eller på ryggen. Lige netop denne model findes i flere forskellige størrelser og varianter, så du kan investere i den model, der passer bedst til dine behov.

Tempur Millennium Pude Medium 32x54 - Til dig, der mangler en ergonomisk hovedpude, som støtter nakken

Denne model består af viskoelastisk Tempur materiale og er med til at sikre dig en god støtte af din nakke uanset om du ligger på siden eller på ryggen. Puden garanterer en god kropsstilling, så du undgår ubehag.

 • Ergonomisk formet pude for at sikre dig en god kropsstilling
 • Puden har en buet kant, der støtter dit hoved og fordeler trykket
 • Produceret med Tempur materiale, der holder formen og yder god støtte

Derfor skal du vælge Tempur Millennium Pude Medium

Hvis du har brug for ekstra støtte af din nakke, så kan denne Tempur Millennium Pude være noget for dig. Den er ergonomisk formet og består af viskoelastisk Tempur materiale. Du er altså garanteret en god og fast støtte, der holder på formen uden at føles hård. Puden og materialet er desuden blevet testet af en uafhængig part for at sikre, at det ikke indeholder nogen former for skadelige stoffer.

Unikka Retreat Air Pude Visco 60x42 - Til dig, der mangler en pude med trykaflastende skum

Denne model består af memory skum og den fungerer derfor både trykaflastende og støttende. Puden tilpasser sig din hovedform og sørger for et minimalt tryk mod muskler og blodårer. Samtidig har den ventilerende egenskaber.

 • Trykaflastende og ventilerende egenskaber for en roligere søvn og færre spændinger
 • Memory skummet tilpasser sig til dig, men holder stadig en god form hele natten

Derfor skal du vælge Unikka Retreat Air Pude Visco

Med en Unikka Retreat Air Pude Visco får du en pude, der former sig efter din kropsvarme og den kan derfor både være hård og blød alt efter din kropstemperatur. Det skyldes, at puden består af memory skum, der reagerer på din krop. På den måde får du optimal støtte og et minimalt tryk mod dine blodårer og muskler. Puden har desuden også ventilerende egenskaber, der sørger for god åndbarhed i materialet – og sørger for at den virker en smule kølig at ligge på.

Tempur Ombracio Pude 50x60 - En model til dig, der sover på maven

Denne Tempur model består af viskoelastisk Tempur fyld, som sammen med de fire buede sider sikrer dig optimal støtte i lige netop din foretrukne soveposition. Puden sørger for at følge din rygs naturlige kurve for en behagelige søvn.

 • All round model, der passer til alle sovestillinger, heriblandt mave, rug og side
 • Ergonomisk formet pude med fire-vinget form, så du altid ligger behageligt

Derfor skal du vælge Tempur Ombracio Pude

Du kan aldrig gå helt galt i byen med en pude fra Tempur og det gælder naturligvis også for denne model. Den består af viskoelastisk Tempur skum, der former sig efter din krop ud fra din kropstemperatur. Puden sikrer dig derfor optimal støtte – uanset hvilken soveposition du foretrækker. Denne model er desuden også LGA testet og TÛV Rheinland certificeret, så du ved, at puden er produceret uden nogen former for sundhedsskadelige stoffer eller kemikalier.

Hvilken betydning har hovedpuden for din søvn?

Du må aldrig gå på kompromis, når det kommer til din faste hovedpude. Den er nemlig med til at sikre dig en optimal søvnoplevelse, hvis du vælger den rette model. Hvis du derimod vælger en model, der ikke understøtter dine behov, så risikerer du at få ondt i hovedet, nakken, skuldrene osv. Det er altså helt klart dét værd at investere i en god model fra starten af, da puden afhjælper din sovestilling for ryg og nakke og sørger for at du altid ligger korrekt.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken model du skal vælge (selv efter at have læst denne guide), så kan du med fordel se denne video på Youtube, da den burde give dig et fint indblik i valgmulighederne:

ttps://www.youtube.com/watch?v=OXOsxPHi10A

Vågner du med stiv nakke om morgen?

Hvis du oplever problemer ala en stiv nakke om morgenen eller ømhed, så skal du ud og investere i en ny pude. Stivheden indikerer nemlig, at din nuværende pude ikke understøtter dine behov godt nok. Det er derfor på tide at finde en model, der sørger for en optimal liggeposition, støtte og aflastning af din nakke, skuldre og ryg, så du kan igen kan få en god nattesøvn uden problemer eller gener.

Husk at vaske din pude, for at undgå allergi og støvmider

For at sikre en god hygiejne i soveværelset, så er det vigtigt at du enten vasker eller lufter din pude med jævne mellemrum. Måden du vedligeholder din hovedpude på afhænger dog af, hvad lige netop den model og det materiale, som du har valgt, kan tåle. Tjek derfor altid med vaskemærket før du begiver dig ud i, at maskinvaske eller tørretumble din hovedpude. Det er efterhånden muligt at finde nogle modeller, der slet ikke kræver vask, da materialet i dem virker afvisende over for f.eks. husstøvmider og bakterier. Disse modeller er perfekte til allergikere, da man i så fald undgår gener og ubehag, selvom puden ikke vaske flere gange årligt.

Hvorfor er det vigtigt, at finde en ergonomisk hovedpude, som passer til dig?

Det er utroligt vigtigt, at finde en ergonomisk hovedpude, som passer til dig, da det kan være med til at forbedre din søvn betragteligt. Hvis du ikke har en god hovedpude, så risikerer du at vågne op i løbet af natten eller om morgenen med ømhed og stivhed i nakken eller skuldrene. Det kan være med til at skabe varige gener, som du for alt i verden skal undgå. 

Samtidig er en ergonomisk hovedpude en yderst god investering for dig, der allerede oplever problemer med nakken, skuldrene eller ryggen. Flere puder kan nemlig være med til at nedsætte dine smerter og dermed lindre dit ubehag.

Sover du på ryggen?

Er du typen, der altid ender på ryggen, når du lægger dig til at sove, så skal du investere i en relativt lav pude, der yder god støtte under nakken. Her kan det være en fordel med en ergonomisk hovedpude med indbygget nakkestøtte. Du skal dog passe på, at du ikke får lagt det øverste af hovedet for højt eller lavt, da du så risikerer at skabe spænding i nakken.

Sover du på siden?

Hvis din foretrukne soveposition er på siden, så skal du gå efter en fast hovedpude, hvor fyldet ikke har mulighed for at flytte sig for meget rundt. Den fyldige pude er nemlig med til at ‘udfylde’ pladsen mellem dit hoved og madrassen. En fast hovedpude giver desuden også dit hoved en god støtte. Du skal dog stadig sørge for ikke at købe en hovedpude, der er for høj, så du kommer til at ligge for højt oppe med hovedet. Du skal gerne gå efter at have en så lige rygsøjle som muligt. Du kan også overveje en lang pude som giver støtte til hele kroppen.

Sover du på maven?

Det er ikke særlig godt at sove på maven, da både din rygsøjle og nakke kommer til at ligge i en unaturlig position. Det kan være med til at skabe stivhed og ømhed i musklerne. Men hvis du altid ender på maven i løbet af natten, så skal du sørge for at investere i en flad og lav hovedpude, så du kommer ned og ligge så fladt som muligt. På den måde mindsker du belastningen på din nakke.

Er du typen, der karter rundt i sengen og konstant skifter stilling, så skal du overveje at investere i en all round model som Tempur Ombracio, der er nr. 5 på ovenstående liste. Her har du nemlig mulighed for at få en god nats søvn og optimal støtte uanset, hvilken stilling du ender i.

Sådan finder du en god hovedpude til nakkeproblemer

Hvis du har nakke- eller rygproblemer, så er det helt afgørende for dit velbefindende, at du finder en god model, der understøtter lige netop dine behov. I det her afsnit vil vi derfor give dig nogle tips til, hvilken type pude, du skal være på jagt efter, hvis du oplever problemer som diskusprolaps, piskesmæld eller hold i nakken.

Hovedpude til diskusprolaps

For at undgå en forværring af smerterne ved en diskusprolaps, så kan du med fordel investere i en ergonomisk hovedpude med memory skum. Sådanne modeller sørger nemlig for at give yderst god støtte uden at trykke for meget på blodårer og muskler. Memory skum (også kaldet viskoelastisk-, celsius- og trykaflastende skum) kan fås i mange prisklasser og varianter, men vi vil klart anbefale dig at gå efter en model, der lægger vægt på en ergonomisk korrekt støtte, så du er sikker på at købe en med en god opbygning.

Du kan eventuelt overveje at se nærmere på Unikka Retreat Air pude er produceret med memory skum og giver god støtte.

Hovedpude til piskesmæld

Hvis du lider af piskesmæld, så skal du sørge for at investere i en lav pude, så du ikke risikerer at ligge for højt med hovedet. Det skaber ubalance i din rygsøjle og så kan du opleve at vågne op med ømhed og stivhed i nakken. 

Hovedpude til hold i nakken

Hold i nakken kan bl.a. skyldes en for lav eller for høj pude, da dine muskler i så fald har været på overarbejde i løbet af natten for at støtte dit hoved ordentligt. Du skal derfor gå efter en regulérbar model, så du kan finde den højde, der passer perfekt til dig. 

Materialer til hovedpuder

I dag bliver puder lavet i alverdens forskellige materialer og du har derfor muligheden for at investere i en pude, der lever op til alle dine behov – også hvis du har brug for en økologisk, bæredygtig, miljø- eller allergivenlig dyne. Herunder kan du læse lidt om fordelene ved de forskellige materialer, så du kan få et godt overblik over, hvilken model, der vil passe godt til dine behov og krav.

Memory skum

 • Fast skumtype, der ved hjælp af kropsvarmen former sig efter din krop
 • Yder optimal støtte og aflastning af dit hoved, din nakke og dine skuldre
 • Du kan godt opleve, at dit hoved ‘synker ned’ i materialet
 • Allergivenlig, da husstøvmider ikke kan leve i materialet
 • God til folk, der sover på siden eller har ryg- / nakkeproblemer

Latex

 • Latex sikrer god elasticitet og yder en stabil støtte
 • En pude med latex leder hurtigt overskydende varme væk
 • Velegnet til personer, der sover på siden

Fiberfyld

 • Der findes forskellige varianter af fiberfyld, men de efterligner alle duns egenskaber
 • Afhængigt af modellen kan de sagtens både give fylde, isolering og varmeafledning
 • Er nemmere at vaske og tørre end puder med naturfyld
 • Ofte en billigere investering end en hovedpude med naturfyld

Hvis du gerne vil investere i en lidt mere eksklusiv fiberpude, så kan de med fordel overveje en model med Fossflakes fibre. Fossflakes består af hhv polyetylen og polyesterkuglefibre og har næsten samme opbygning som dun (og flere af de samme egenskaber).

Dun

 • Puderne fyldes ofte med en blanding af dun og småfjer for optimal opbygning
 • En pude af dun og fjer former sig efter din sovestilling og kan holde i mange år
 • Knap så dyre som puder af silke eller andet naturmateriale

Tempur

 • Puder med Tempur materiale yder ergonomisk korrekt støtte af bl.a. din nakke
 • Findes i flere forskellige størrelser og fastheder, så de passer til alle liggepositioner
 • Fri for husstøvmider, bakterier og kemikalier

Luksuriøst naturfyld

 • Andet naturfyld med yderst gode egenskaber er f.eks. silke, kapok, temprakon
 • Du investerer i både naturligt, økologisk og bæredygtigt materiale
 • Gode fugtafledende og temperaturregulerende egenskaber
 • Materialerne er allergivenlig, da husstøvmider og bakterier ikke kan leve i stoffet
 • Kan være en del dyrere end dun, fiberfyld o.l.

Sådan vænner du dig til en ny hovedpude

Det kan være en god ide at sætte sig ordentligt ind i, hvilke forskellige modeller, der findes på markedet. På den måde får du nemlig lettere ved at vælge en hovedpude, der passer til lige netop dine behov. Du skal dog være opmærksom på, at der altid vil være en tilvænningsperiode, når du skal udskifte din pude. Du kan altså sagtens risikere at opleve problemer med at falde i søvn med den nye pude, selvom det er den rette model til dig. Hav derfor altid rigeligt med tålmodighed, når du skal udskifte din pude og benyt nedenstående guide for at sikre en god tilvænning til den nye pude:

 • Start ud med at prøve at sove med din nye pude, men hav din gamle model liggende nær sengen
 • Hvis du ikke kan finde ro efter lidt tid, så kan du overveje at tage din gamle pude i brug igen
 • Gentag de ovenstående punkter i minimum 14 dage, så du har en god tilvænningsperiode. Start altid ud med din nye pude og skift så til den gamle, hvis du ikke kan falde i søvn

Efter en tilvænningsperiode (længden varierer per person) burde du kunne falde roligt i søvn med din nye pude.

FAQ

Hvilken ergonomiske hovedpude er bedst i test?

Emma Original puden er bedst i vores test. Vi kan ikke få armene ned over denne lækre pude. Den kan tilpasses præcis til dit behov og din søvnposition, og er derfor skabt til at give dig perfekt støtte, mens du sover.