Hjem » Senge » Dobbeltseng → De 10 bedste dobbeltsenge på markedet (2020)

Dobbeltseng → De 10 bedste dobbeltsenge på markedet (2020)

Har du en partner, der fylder overordentligt meget i sengen? Eller er du selv typen, der elsker at brede sig ud på samtlige centimeter af sengen? Måske er det bare tid til at udskifte den nuværende seng? 

Vi har lavet denne guide til dig, der ikke er helt sikker på, hvilken modeltype, der lige netop dækker dine behov. Vi giver dig her et overblik over 10 forskellige typer af dobbeltsenge, der alle adskiller sig i både pris, udseende og fokusområder. Du kan derfor nemt bruge denne artikel som inspiration til dit kommende sengekøb.

Hvis du mangler lidt generel viden om dobbeltsenge eller de forskellige varianter af disse kan du med fordel læse med hele vejen igennem. I bunden af artiklen finder du nemlig nogle forklarende afsnit om netop dobbeltsengen og hvad forskellen egentlig er på en boksmadras, en kontinentalseng og en elevationsseng.

Men først får du her en gennemgang af 10 dejlige dobbeltsenge, der er værd at have med i overvejelserne, når du leder efter en ny seng.

#1 Atlas Wood Boxmadras

Kort beskrivelse:

Med Atlas Wood Boxmadras får du både støtte og aflastning af din krop, mens du sover. Opbygningen i madrassen af pocketfjedre og de fem intelligente komfortzoner forhindrer eventuel ubehag og sikrer dig en langt bedre nattesøvn. Du behøver derfor ikke være nervøs for, at du konstant kommer til at vende og dreje dig i løbet af natten med denne model.

✅ Nem og enkel montering efter levering
✅ Fem komfortzoner, som tilpasser sig din krop
✅ Mere komfortabel end andre boksmadrasser

Derfor skal du vælge Atlas Wood boxmadras

Atlas Wood Boxmadras er dansk produceret og du er derfor garanteret en seng, der lever op til de høje danske kvalitetskrav. Sengen er produceret med øje med for både design, funktionalitet og komfort. Det betyder, at du her får en seng, der både er simpel i sit udseende, men samtidig føles særdeles komfortabel. 

En madras, som tilpasser sig efter dig 

Sengen består af en solid træramme af svensk fyrretræ, en boxmadras af de populære pocketfjedre og en lækker topmadras, der består af en 4 cm tyk latexkerne. Selve madrassen sikrer dig individuel støtte og aflastning, da den har hele 220 pocketfjedre pr. m2. Atlas Wood Boxmadras adskiller sig fra flere andre boksmadrasser ved at have fem intelligente komfortzoner, der tilpasser sig den enkelte persons vægt og liggeposition. Du får derfor optimal støtte af hele din krop med denne seng og undgår altså at vågne op midt om natten for at skifte stilling grundet ømhed eller stivhed i kroppen.

Nem montering og god komfort til pengene

Når du får Atlas Wood Boxmadras leveret hjem til dig, skal du blot montere benene på boxmadrassen og så er den egentlig klar til brug. Du skal derfor ikke bruge en masse unødvendig tid på at samle sengen, da den er super let at montere derhjemme. 

Så hvis du har brug for ekstra støtte og aflastning under din søvn, og ikke er typen, der gider at bruge uanede mængder af tid på at samle møbler, så burde du tage Atlas Wood Boxmadras med i dine overvejelser. Her får du nemlig god komfort og en praktisk seng for pengene.x

 • Højde: 48 cm
 • Størrelse: 180×200
 • Polstring: 25 mm Polyskum
 • Bolster: Møbelstof
 • Ramme: 8 cm træramme
 • Fjedre: Pocket – 220 stk pr. m2
 • Komfortzoner: 5 stk

#2 Venus Boxmadras

Kort beskrivelse:

Er du typen, der gerne vil have valgmuligheder i købet af din kontinentalseng? Så skal du have fingrene i en Norland Eksklusiv Kontinentalseng. Her får du nemlig flere forskellige valgmuligheder, så du nemt selv kan designe en seng efter dine behov. Og med netop denne model behøver du ikke være nervøs for noget, da alle materialer er af nordisk kvalitet.

✅ Nordisk kvalitetssikret
✅ Komforten er i højsædet
✅ Vælg selv, hvilken madras og topmadras du ønsker til sengen

Derfor skal du vælge Atlas Wood boxmadras

Venus Boxmadras er det sikre valg, da dens opbygning passer til de fleste mennesker. Uanset om du elsker at dovne den i sengen hele dagen eller kun snupper fire timers søvn om natten, så vil du nyde tiden med din Venus Boxmadras. Det er derfor heller intet under, at Venus er blandt Bedre Nætters absolutte bestsellere. 

Madrassen med 7 komfortzoner

Selve fundamentet af sengen består af en 20 cm træramme i svensk fyrretræ, der er en særdeles solid og holdbar træsort. Du får altså en ramme, der ser relativt enkel ud og den passer dermed ind i samtlige rum og værelser. Men en vigtig del af sengen er jo boksmadrassen og med Venus modellen får du en madras med en kerne bestående af de populære pocketfjedre. Fjedrene er inddelt i syv specielle komfortzoner med et mellemliggende lag af hybridskum, så din krop både får støtte og aflastning i løbet af natten. 

Åndbar topmadras

Venus Boxmadras kommer desuden med en lækker topmadras med en 6 cm tyk kerne af Pulse Latex. Det betyder kort sagt, at du får en topmadras produceret efter de nyeste teknologier på markedet. Pulse Latex er nemlig både stærkere og mere elastisk end andre modeller. Samtidig er topmadrassen også åndbar, hvilket sikrer dig et bedre sovemiljø. Der er antiskrid indbygget, så du roligt kan bevæge dig i sengen uden at være nervøs for, at noget rykker på sig, mens du sover.

Opfylder danske kvalitetskrav 

Venus Boxmadras lever desuden op til de danske kvalitetskrav, da modellen er dansk produceret. Du tager altså nogle vigtige miljøbevidste valg ved købet af denne seng, da den netop også er OEKO-TEX-certificeret.

Så hvis du går op i miljøet og gerne vil undgå unødvendige kemikalier i produktionen af din nye seng, så skal du klart tage et kig på Venus Boxmadras.

 • Højde: 63 cm
 • Størrelse: 180×200
 • Polstring: 25mm Hybridskum
 • Bolster: Sort Venus Møbelstof
 • Ramme: 20 cm træramme
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 7 stk

#3 Norland Eksklusiv Kontinentalseng

Kort beskrivelse:

Er du typen, der gerne vil have valgmuligheder i købet af din kontinentalseng? Så skal du have fingrene i en Norland Eksklusiv Kontinentalseng. Her får du nemlig flere forskellige valgmuligheder, så du nemt selv kan designe en seng efter dine behov. Og med netop denne model behøver du ikke være nervøs for noget, da alle materialer er af nordisk kvalitet.

✅ Nordisk kvalitetssikret
✅ Vælg selv, hvilken madras og topmadras du ønsker til sengen
✅ Komforten er i højsædet

Derfor skal du vælge Norland Eksklusiv Kontinentalseng

Helt grundlæggende skal du vælge modellen Norland Eksklusiv Kontinental, hvis du gerne vil have en seng, der skiller sig ud og giver dig en følelse af luksus. Norland Eksklusiv Kontinental er nemlig ikke en lille og diskret seng, men derimod både høj og robust. Den består, som de fleste andre kontinentalsenge, af flere lag, der tilsammen sikrer dig en fantastisk oplevelse hver gang du benytter sengen.

Vendbar springmadras med to forskellige fjedre

Den nederste del af sengen består af en boksmadras og en sengeramme af såkaldt ‘langtidsmodnet’ svensk fyrretræ. I det næste led får du en vendbar springmadras, hvor du selv kan vælge om du vil have den med pocket- eller multipocketfjedre. Uanset hvad du vælger får du en springmadras med op til 504 fjedre pr. m2. Mellem fjedrene er der desuden 12 mm Cooltex skum, der gør madrassen ekstra god at ligge på. Du kan også vælge om du vil have din springmadras med fem eller syv komfortzoner. Hele madrassen er indhyllet i ekstra tykke og slidstærke tekstiler, så underlaget beskyttes og kan holde i mange år. 

Vælg topmadrassen, der passer bedst til dig

Toppen af værket er naturligvis en fabelagtig topmadras, hvor du selv kan vælge, hvilken type topmadras, du gerne vil have med. Du får derfor muligheden for at tilpasse den til netop dine behov. Topmadrassen er 8 cm tyk og er et Norland Eksklusiv mærke, så du ved, at du får det bedste af det bedste. Du kan vælge mellem en Latex eller Wonderpur kerne i din nye topmadras. Latexen passer bedst til dig, der får det meget varmt i løbet af natten, da den ventilerende egenskab i madrassen sørger for at lede varmen væk fra din krop. På den måde er du garanteret en behagelig sovetemperatur. Hvis du derimod godt kan få det køligt i løbet af natten, så skal du gå efter Wonderpur topmadrassen. Den består nemlig af tyk memory skum, der former sig efter den individuelle krop og sørger for at holde på varmen. Begge topmadrasser har dog en trykaflastende effekt, som sørger for, at du opnår optimal støtte alle de rigtige steder, mens du sover.

Topmadrassen har både en sommer- og vinterside

Sengen er produceret i Danmark og lever derfor op til samtlige kvalitetskrav. Fik vi desuden nævnt, at topmadrassen både har en sommer- og en vinterside? Jo, det er rigtig – topmadrassen består af henholdsvis bambusuld på den ene side og uld på den anden. Du kan derfor vende din topmadras, så den passer til de forskellige danske årstider (og deres skiftende temperaturer).

Du skal altså vælge Norland Eksklusiv Kontinentalseng, hvis du gerne vil have lidt ekstra luksus ind i dit soveværelse. Du får her en seng, der er bygget med dét formål at sikre dig en sublim komfort – hver eneste nat.

 • Højde: 48 cm
 • Størrelse: 140×200
 • Polsring: 25 mm Polyskum
 • Bolster: Møbelstof
 • Ramme: 8cm træramme
 • Fjedre: Pocket – 220 stk pr. m2
 • Komfortzoner: 5 stk.

#4 Messina Fyr Hvid Sengeramme

Kort beskrivelse:

Er du typen, der har brug for lidt ekstra opbevaringsplads? Så er Messina Fyr Hvid Sengeramme nok noget for dig. Ikke nok med at du får en flot sengeramme, så får du også masser af plads til opbevaring under sengen, da den indeholder flere skuffer. Du kan endda også tilkøbe fine og enkle sengehylder med, hvis du ikke gider investere i sengeborde.

✅ Enkel og stilren
✅ God plads til opbevaring
✅ Fleksibilitet i forhold til valg af madras

Derfor skal du vælge Atlas Wood boxmadras

Messina Sengeramme er specielt designet til dig, der gerne vil have en stilren og minimalistisk ramme om din seng, men samtidig gerne vil have lidt ekstra plads til opbevaring under sengen. Sengerammen købes uden en bestemt type madras tilknyttet, og det giver dig som forbruger en fordel, da du i så fald selv kan vælge din drømmemadras. I behøver altså ikke gå på kompromis derhjemme i forhold til valget af en madras ved købet af denne sengeramme.

Sengeramme med masser af opbevaringsplads 

Messina er en lækker og moderne sengeserie, der producerer træsengerammer i god og holdbar kvalitet. Du får et produkt, der er naturligt at se på – og så passer det ind i de fleste stile og værelser. Og så er den jo også dejlig praktisk med den allerede installeret ekstra opbevaringsmulighed under sengen, så du ikke skal ud og investere i flere møbler. Sengerammen har nemlig fire store robuste skuffer, der nemt kan trækkes ud og ind.

Sengeramme, der passer til standard-madras mål

Selve sengerammen består af massivt hvidmalet fyrretræ, men du behøver ikke at være nervøs for at blive ruineret af den grund. Prisen for denne sengeramme er en man godt kan betale uden at have sparet op i flere år. Denne lyse model kan desuden også være med til at lysne rummet en smule op i modsætning til mange andre sengetyper, der ofte er mørkere i farverne.

Messina Fyr Hvid Sengeramme er designet på en sådan måde, at den passer til samtlige madrasser i dobbeltsenge mål (180×200). Madrasdybden er sat til 15 cm, så du skal ikke være bange for at finde en madras, der ikke passer til sengerammen, da det er standard. 

Så hvis du gerne vil have fleksibilitet i dit valg af madras, er denne Messina sengeramme noget for dig. Uanset hvad er du garanteret et naturligt og minimalistisk look i dit soveværelse.

 • Højde: Galv 66 cm, fodende 45 cm
 • Størrelse: 186×206 cm – de ekstra centimeter sikrer, at en madras på 180×200 cm kan være i sengerammen
 • Træsort: Massivt fyr
 • Trætykkelse: 25 mm
 • Materiale: Fyr Hvid
 • Skuffehøjde: 26 cm
  • Indvendige mål på skufferne
   • Bredde: 91 cm
   • Dybde: 55 cm

#5 Anatomic Diamant Kontinentalseng

Kort beskrivelse:

Anatomic Diamant Kontinentalseng er for dig, der gerne vil betale for at få dén ekstra følelse af luksus hver gang du går i seng. Sengen er produceret i samarbejde med ortopædiske specialister og fysioterapeuter, så du er garanteret et luksuriøst design, der giver dig ergonomisk og korrekt støtte, selv når du er langt væk i drømmeland.

✅ Udviklet i samarbejde med ortopædiske specialister og fysioterapeuter
✅ Produceret med Sonocore-metoden
✅ 500 Anatomic pocketfjedre pr. m2
✅ 1 million grafitpartikler afkøler dig om natten

Derfor skal du vælge Anatomic Diamant Kontinentalseng

Hvor skal vi dog begynde med Anatomic Diamant Kontinentalseng? Lad os bare sige, at de har tænkt på samtlige parametre for at sikre dig en fantastisk nattesøvn. Sengen er godt nok heller ikke en af de billige modeller, men du kan jo altid være heldig at gøre et kup, hvis du finder den på tilbud. Umiddelbart er sengen dog prisen værd, da du ikke burde mangle noget, hvis du køber denne type seng.

Fuld komfort udarbejdet i samarbejde med ortopædiske specialister og fysioterapeuter

Bunden af kontinentalsengen består af en 24 cm høj træramme, der omkranser selve boksmadrassen. Til denne boksmadras er der blevet benyttet de særlige Anatomic pockefjedre, der både forlænger din komfort og sengens levetid. Ovenpå boksmadrassen ligger der en springmadras, der også indeholder Anatomic pocketfjedre, som har 500 fjedre pr. m2. De er alle inddelt i et bestemt mønster med syv komfortzoner, der giver en særdeles avanceret type støtte. Man kan næsten heller ikke forvente andet af en seng, der er udviklet i samarbejde med ortopædiske specialister og fysioterapeuter med udgangspunkt i kroppens anatomi. Der er altså blevet tænkt over samtlige parametre for at forbedre din komfort.

Specielt velegnet til dig, som har det varmt om natten 

Den specielle SonoCore-metode er benyttet i fremstillingen af topmadrassen til Anatomic Diamant Kontinentalseng. Metoden sørger for, at topmadrassens latex har en åben og ensartet overflade. På den måde formår topmadrassen både at være slidstærk og åndbar, og så leder den desuden varmen væk fra din krop, mens du sover. Topmadrassens overflade er diamant behandlet, hvilket resulterer i, at dens grafitholdige overflade aktiveres hver eneste gang du lægger dig på sengen. De op mod en million grafitpartikler sørger for at aflede din kropsvarme, så du ikke bliver for varm under søvnen. På den måde vågner du ikke op med hedeslag eller dækket af sved. Der er også indbygget antiskrid, så du ikke behøver at bekymre dig om, at topmadrassen rykker sig.

Anatomic Diamant Kontinentalseng er altså specielt designet til dig, der får det varmt om natten og gerne vil have en luksuriøs seng at vende tilbage til hver aften. Med den her seng kommer du altid til at have lyst til at sove hjemme – og der er endda et ordsprog, der nok kommer til at opsummere dine tanker om denne seng meget godt: ude godt, men hjemme bedst.

 • Højde: 64 cm
 • Størrelse: 180×200
 • Polstring: 40 mm Pulse
 • Bolster: Sterling Møbelstof
 • Ramme: 14 cm træramme
 • Fjedre: Anatomic pocket
 • Komfortzoner: syv stk

#6 Senses Pulse Kontinentalseng

Kort beskrivelse:

Med denne Senses Pulse Kontinentalseng får du en seng i et flot og simpelt design. De åndbare og ventilerende materialer sørger for et optimalt sovemiljø uanset om du ofte bliver kold eller varm i løbet af natten. Kontinentalsengen sikrer dig desuden både støtte og aflastning under søvnen, så du ikke behøver at bekymre dig om ømme led dagen derpå.

✅ Ventilerende og åndbare materialer
✅ Syv komfortzoner, der sikrer optimal støtte af din krop
✅ Topmadras med OEKO-TEX 100 mærket

Derfor skal du vælge Senses Pulse Kontinentalseng

Senses Pulse Kontinentalseng er produceret i Danmark og den lever derfor op til høje danske krav i forhold til kvaliteten af de brugte materialer. Flere af de brugte materialer er bæredygtige eller er blevet tildelt OEKO-TEX 100 mærket, som giver dig som forbruger en garanti for, at der ikke er benyttet sundhedsskadelige stoffer i fremstillingen af de pågældende materialer.

Den nederste del af Senses Pulse Kontinentalseng består af en solid 14 cm træramme af massivt svensk fyrretræ og en boksmadras med pocketfjedre og en skumkerne. Det midterste lag af sengen udgøres af en springmadras, der ligesom den nederste madras også indeholder pocketfjedre. Mellem fjedrene er der indlagt elastisk og åndbart hybridskum, der bl..a er med til at sikre, at varmen fra ens krop afledes i løbet af natten. Fjedrene og de syv komfortzoner sørger desuden for, at sengen tilpasser sig din liggeposition, så du opnår optimal støtte.

Det øverste lag på Senses Pulse Kontinentalseng er en Latex Pulse topmadras, som er produceret efter SonoCore-metoden. Denne metode gør, at topmadrassens latex får en åben og ensartet overflade. Det betyder helt grundlæggende, at topmadrassen både forbliver åndbar og slidstærk – og dermed kan den afhjælpe med at aflede varmen væk fra din krop, mens du sover. Der er desuden benyttet et tencel betræk til topmadrassen, der er Rainforest Alliance-certificeret. Du har derfor en garanti for, at produkterne, der er blevet benyttet, er både sunde og bæredygtige. Som nævnt tidligere er topmadrassen desuden blevet tildelt OEKO-TEX 100 mærket, som kun gives til materialer, der er produceret uden brugen af nogen former for sundhedsskadelige stoffer.

Vi må også hellere lige nævne, at Senses Pulse Kontinentalseng har fået helt absurd gode anmeldelser. Hele 21 ud af 25 kunder vurderer sengen til at være 5 ud af 5 stjerner værd på Bedre Nætters hjemmeside. Så du kan altså ikke gå helt galt i byen med købet af denne seng. Mon ikke du bliver lige så glad for den, som hovedparten af de andre kunder?

Så hvis du gerne vil tage hensyn til miljøet og samtidig anskaffe dig en lækker og ventilerende kontinentalseng, der har fået vildt gode anmeldelser, skal Senses Pulse Kontinentalseng nok tilføjes til din liste.

 • Højde: 64 cm
 • Størrelse: 180×200
 • Polstring: 25mm Hybridskum
 • Bolster: Møbelstof + Kuvertsyning
 • Ramme: 14 cm træramme
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: Syv stk

#7 Venus Elevationsseng

Kort beskrivelse:

Venus Elevationsseng er til dig, der gerne vil investere i en elevationsseng, men ikke vil bøje dig på dine miljøbevidste og bæredygtige principper. Her får du nemlig en seng med OEKO-TEX mærket, så du ikke behøver at bekymre dig om brugen af unødig kemi i fremstillingen af materialerne til sengen. Du kan i stedet bare nyde din nye drømmeseng med god samvittighed.

✅ OEKO-TEX-certificeret
✅ Produceret i Danmark
✅ Støjsvag motor fra dansk producent
✅ Syv komfortzoner, som sikrer individuel støtte

Derfor skal du vælge Venus Elevationsseng

Var du måske en smule solgt på den første seng i denne artikel, men gik videre, da du egentlig gerne vil investere i en elevationsseng frem for en boksmadras? Så har du måske fundet din nye drømmeseng her! Venus Elevationsseng har nemlig rigtig mange af de samme fordele som Venus Boksmadras – naturligvis med den store forskel, at elevationssengen har en hæve / sænke funktion og er bygget op i flere lag. Ligesom boksmadrassen er Venus elevationsseng dog en af Bedre Nætters bestsellere, så der må da virkelig være noget godt ved den her Venus model!

Den danske producent Linak står for elevationskomponenterne til modellen Venus Elevationsseng. De har designet en støjsvag, men samtidig effektiv motor, der betjenes via en trådløs fjernbetjening. Du får her muligheden for at hæve eller sænke komponenterne i hoved- eller fodenden af sengen. Fundamentet består af en 20 cm tyk træramme, som er produceret i svensk fyrretræ, som er en særligt solid træsort. 

Komfortlaget i elevationssengen bliver udgjort af en springmadras med pocketfjedre, som er inddelt i syv komfortzoner. Mellem fjedrene er der lagt et åndbart lag af smidigt hybridskum. Disse komponenter sikrer dig en god mængde støtte og aflastning i løbet af natten, så du vågner op ekstra udhvilet. Hybridskummen er desuden særdeles velegnet til en elevationsseng siden ens liggeposition konstant ændre sig. Skummet former sig nemlig med dig og ikke efter en bestemt stilling.

Det sidste lag komfort sikres gennem den fantastiske og kvalitetssikre topmadras, som har en 6 cm tyk og særdeles holdbar Pulse Latex kerne. Kernen er åndbar, elastisk og stærk. Og som en ekstra bonus til den miljøbevidste køber er topmadrassen også Svanemærket. Der er antiskrid indbygget, så du roligt kan bevæge dig i sengen uden at være nervøs for, at noget rykker på sig, mens du sover.

Med Venus Elevationsseng får du en særdeles komfortabel seng, der vil forbedre dit sovemiljø markant. Desuden støtter du et miljøbevidst brand, da sengen netop bærer både OEKO-TEX mærket og Svanemærket.
Så hvis du går op i en kemikaliefri produktion af senge, kan du med fordel overveje Venus Elevationsseng som din nye drømmeseng. Du kan ihvertfald så roligt sove med en god samvittighed hver eneste nat natten fremover, da du har taget et særdeles miljøbevidst valg ved købet af netop denne seng.

 • Højde: 66 cm
 • Størrelse: 180×200 cm
 • Polstring: 25mm Hybridskum
 • Bolster: Venus Møbelstof
 • Ramme: 20 cm træramme
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: Syv stk
 • Motor: Produceret af Linax, hæve / sænke funktion i hoved- og fodende, styres med en HB10 trådløs fjernbetjening

#8 Kongsberg Elevation +100 kg

Kort beskrivelse:

Som det også fremgår af titlen på denne model, så er den specielt beregnet til personer, der vejer over 100 kg. Der er nemlig taget bestemte forholdsregler for at sikre, at sengen her ikke påvirkes af den ekstra vægt. Du er dermed garanteret en robust og holdbar seng, der stadig formår at aflaste hele din krop under søvnen.

✅ Specielt designet til personer, der vejer over 100 kg
✅ 500 multipocketfjedre pr. m2
✅ Mulighed for tilkobling til smartphone

Derfor skal du vælge Kongsberg Elevation

Selvom sengen er specielt beregnet til folk, der vejer over 100 kg, betyder det ikke, at modellen overhoved ikke kan købes og benyttes af dig, der vejer mindre end 100 kg. Der er nemlig visse justeringer i forhold til madrassens hårdhed, der kan laves, hvis du gerne vil have lige netop denne model, selvom du vejer f.eks. 80 kg. På den måde kan modellen passe rigtig godt til et par, hvor den ene vejer over 100 kg og den anden under. 

Elevationsbunden er bygget op af en 19 cm høj træramme, der sikrer stabilitet og en ekstra holdbar seng. Elevationskomponenterne er designet af den danske producent Linak, der har installeret en motor med en hurtig, effektiv og støjsvag elevering. Der er hæve / sænke funktion i både hoved- og fodende. Hovedenden kan rettes op til 65 grader og fodenden op til 45 grader. Du styrer elevationskomponenterne via en trådløs fjernbetjening – og hvis du ikke gider benytte fjernbetjeningen, så kan du endda bare tilkoble din Smartphone til motoren via Bluetooth og styre sengen derfra. Der er desuden LED lys i bunden af sengen.

Med Kongsberg Elevation +100 kg. Antracit modellen får du en vendbar springmadras, der indeholder 500 individuelle multipockefjedre pr. m2. Springmadrassen har desuden 25 mm skum mellem fjedrene og fem komfortzoner, der alle er med til at støtte og aflaste din krop, mens du bruger sengen. Det er lige præcis de mange støttepunkter i sengen, der gør modellen optimal for personer med en vægt på over 100 kg. Støttepunkterne giver individualiseret støtte alt efter din kropstype og din liggeposition. Sengen tilpasser sig altså din krop og dine specifikke trykpunkter. 

Det sidste lag i Kongsberg Elevation +100 kg. Antracit består af en lækker topmadras. Her har du selv mulighed for at tilrettelægge dit valg, da du frit kan vælge mellem en topmadras med split eller to enkelt topmadrasser af 90×200 cm hver. Hvis I er to, behøver I altså ikke være enige om valget af topmadras, men kan i stedet vælge hver jeres. Der kan enten vælges en topmadras med 40 mm latexkerne eller 40 mm memory skum kerne. Er du mere til en fast og åndbar topmadras burde du vælge en topmadras med latex kerne. Den passer bl.a. også godt til personer, der får det meget varmt i løbet af natten, da den afleder varmen fra din krop. Du skal derimod vælge en topmadras med memory skum, hvis du ofte bliver kold i løbet af natten, da den holder bedre på varmen. Samtidig får du også en topmadras, der former sig efter din krop. Begge madrasser fungerer dog, i samarbejde med resten af sengen, trykaflastende.

Du burde tage et ekstra kig på Kongsberg Elevation +100 kg. Antracit, hvis du eller din partner gerne vil have en ekstra robust og fast seng. Eller hvis I bare har hver jeres mening om, hvilken topmadras, der bedst passer til jeres enkelte behov.

 • Højde: 63 cm
 • Størrelse: 180×200 cm
 • Polstring: 25 mm skum
 • Ramme: 19 cm træramme
 • Fjedre: Multipocketfjedre – 500 stk pr. m2 
 • Komfortzoner: Fem stk
 • Motor: Produceret af Linax, hæve / sænke funktion i hoved- og fodende, styres med en trådløs fjernbetjening med mulighed for tilkobling til Smartphone via Bluetooth

#9 Tromsø Boksmadras

Kort beskrivelse:

Med denne boksmadras variant fra serien Tromsø får du en praktisk, stabil og god seng. Designet er stilrent og klassisk, hvortil sengen vil passe ind i de fleste rum – uanset om den er til teenage-værelset, gæsteværelset eller soveværelset. Boksmadrassen har både aflastende og støttende kvaliteter, som enhver vil blive glade for i længden.

✅ Dobbeltfjedret – to individuelle fjederlag
✅ Vendbare kerner
✅ Enkel og klassisk

Derfor skal du vælge Tromsø Boksmadras

Der findes mange forskellige varianter af boksmadrasser – nogle er dyre, nogle er billige, nogle har kun lige netop det fornødne og nogle er alt for over the top. Men ikke denne her model. Med Tromsø Box får du en boksmadras, der er enkel, men hvor der samtidig er gjort en indsats for at give dig en god og brugbar seng til de næste mange år. Tromsø serien er produceret i Danmark og lever altså op til de danske kvalitetskrav. 

Tromsø Box består af en massiv 11 cm træramme med en dobbeltfjedret og vendbar boksmadras. I madrassen er der to individuelle fjederlag – det nederste lag består af 150 mini bonellfjedre pr. m2 og det øverste lag består af 261 intelligente pocketfjedre pr. m2. Det er det øverste lag, der primært sørger for komforten, da pocketfjedrene støtter og aflaster din krop gennem natten. Hver enkelt fjeder fungerer som et individuelt støttepunkt og pocketfjedrene giver derfor boksmadrassen en vis fleksibilitet. Fjedrene er inddelt i fem komfortzoner og mellem fjedrene er der en 25 mm polstring af latex, der sikrer åndbarhed i materialerne. Alle disse komponenter sikrer, at boksmadrassen tilpasser sig til din vægt, dine trykpunkter og din liggeposition, hvilket forbedrer din nattesøvn.

Du har mulighed for at vælge mellem to LUX modeller i valget af din topmadras til din Tromsø Box. Du kan enten vælge en topmadras med en 50 mm tyk latexkerne eller en med en 50 mm tyk memory skum kerne. Uanset hvad du vælger kommer topmadrassen dog med quiltet bomuldsvat i betrækket, og så kan du tage det af og vaske det efter dit eget forgodtbefindende. Valget af topmadras afhænger af din kropstemperatur, når du sover. Hvis du får det meget varmt og sveder i løbet af natten burde du vælge en topmadras med latexkerne. Den har både en fast og åndbar overflade, der sikrer, at varmen bliver afledt fra din krop, mens du sover. En topmadras af memory skum holder bedre på varmen og sørger for at forme sig efter din krop, så du ‘falder ned’ i madrassen.Begge topmadrasser fungerer trykaflastende og støttende.

Du skal vælge en Tromsø Box som din nye boksmadras, hvis du gerne vil have en enkel seng, der stadig formår at støtte og aflaste din krop efter behov. Du kan altså ikke gå helt galt i byen med denne variant.

 • Højde: 60 cm
 • Størrelse: 180×200
 • Polstring: 25 mm latex
 • Bolster: Møbelstof med kuvertsyning og indbygget anti skrid
 • Ramme: 11 cm træramme
 • Fjedre: Dobbeltfjedret,  nederste lag har 150 mini bonellfjedre pr. m2 og øverste lag har 261 pocketfjedre pr. m2
 • Komfortzoner: Fem stk

#10 Krone Signatur Kontinental

Kort beskrivelse:

Som den sidste i rækken har vi her en flot og yderst behagelig model, der retter sig specifikt til den type forbruger, der gerne vil være sikker på en vis kvalitet i sine produkter – uden at blive ruineret ved købet. Med en Krone Signatur Kontinentalseng får du god søvnkvalitet i tre forskellige lag, hvor alle lagene fint komplementerer hinanden.

✅ To lag fjedre inddelt i to forskellige lag i madrassen
✅ Vendbar springmadras
✅ God kvalitet hele vejen igennem

Derfor skal du vælge Krone Signatur Kontinental

Hvis du gerne vil investere i en kontinentalseng burde Krone Signatur Kontinental stå på din liste over senge, du skal undersøge nærmere. Den har alle de vigtige egenskaber, der danner et godt fundament for en perfekt nattesøvn. Du får endda mulighed for selv at vælge din madras’ fasthed, din topmadras og hvilke ben du gerne vil have med til sengen. Du kan derfor sætte dit helt eget præg på din kommende drømmeseng.

Krone Signatur Kontinentalseng er dansk produceret og du kan derfor være sikker på, at den lever op til de strenge danske kvalitetskrav. Sengen er en af topmodellerne i Krone serien og der bruges eksklusive materialer i fremstillingen af sengen. Din søvnkvalitet vil i den grad opleve et boost med denne type seng.

Den nederste del af en Krone Signatur Kontinentalseng er en simpel men stadig robust og solid boksmadras. Ovenpå den ligger der en vendbar springmadras med pocket- og multipocketfjedre, der er inddelt i to separate lag. Der er op til 504 pocket- og multipocketfjedre pr. m2. Den vendbare springmadras gør det muligt for dig at vende det midterste lag af sengen, og det kan være med til at øge komforten for dig i løbet af sengens levetid. Pocket- og multipocketfjedrene er desuden inddelt i fem forskellige komfortzoner, der sikrer dig optimal aflastning og støtte i det du benytter sengen. Du får bl.a. støtte af dine skuldre og din hofte hver gang du ligger i sengen.

Ovenpå springmadrassen ligger topmadrassen, hvor du her kan vælge mellem en variant med en Latex- eller Wonderpur kerne. Uanset hvilken en af typerne du vælger får du dog en topmadras på en tykkelse af syv cm, der sikrer dig en sublim liggekomfort. Du skal tage beslutningen om topmadrassen ud fra, hvordan din krop reagerer, mens du sover. Hvis du er typen, der ofte får det koldt om natten eller bare godt kan lide, at din madras former sig efter dig, så burde du vælge den lækre topmadras fra Wonderpur, som er lavet med memory skum. Denne type topmadras holder nemlig på varmen fra din krop, så du ikke behøver at ligge og fryse, og benytter sig af din kropstemperatur til at forme sig efter din krop og din liggeposition. Er du til gengæld en af dem, der sveder meget om natten og er et rent varme missil, så skal du nok gå efter topmadrassen med en latex kerne. Den tilbyder nemlig en særlig form for trykaflastning, så du ikke synker ned i madrassen og så er den god til at aflede varmen fra din krop, så du ikke bliver for varm, mens du sover. Topmadrassen kommer desuden med et vaskbart betræk, uanset hvilken en af modellerne, du vælger.

Krone Signatur Kontinentalseng er altså en sengetype, der vil passe til de fleste. Af den grund er sengen naturligvis også et godt og sikkert valg som gæsteseng eller hvis du ikke helt kan beslutte dig for, hvad du egentlig gerne vil have i en seng. Her får du lidt af det hele uden at prisen bliver for dyr.

 • Højde: 64 cm
 • Størrelse: 180×200 cm
 • Bolster: Krone “plus” møbelstof – kraftig kvalitet
 • Fjedre: Pocket- / multipocketfjedre, op til 504 stk. pr. m2
 • Komfortzoner: Fem stk
 • Valgfrie ben, madras hårdhed og sengegavl

Hvor stor er en dobbeltseng?

En standard dobbeltseng måler 180 cm i bredden og 200 cm i længden. Det er dog muligt at justere lidt i længden på nogle modeller, så længden f.eks. ændres til 210 cm frem for 200 cm.

Det er jo ikke sjovt at ligge med benene strittende ud over sengekanten hver nat, hvis man nu er af særdeles høj bygning. En enkeltmandssengs mål svarer til halvdelen af de ovenstående dobbeltseng mål i bredden og hedder derfor normalt 90 cm i bredden. 

Hvis ikke man har plads til en dobbeltseng, men gerne vil investere i en seng der er bredere end en enkeltseng, så kan man med fordel overveje en trekvart seng. Her kan du nemlig både vælge en såkaldt ‘lille’ ¾ seng i målene 120×200 cm eller den lidt større model i 140×200 cm. Denne type seng går også under navnet en ‘halvandenmandsseng’, da den jo netop ikke er helt så stor som en standard dobbeltseng. Der er dog rigeligt at plads i en ¾ seng til to personer, hvis ikke man er typen, der breder sig alt for meget, når man sover. Vil du gerne læse mere om modeller inden for trekvart senge størrelsen? Så læs vores artikel om ¾ senge her

En af de helt store fordele ved at vælge en dobbeltseng frem for en af de lidt mindre modeller er, at flere af varianterne leveres som to enkeltmandssenge, der er sat sammen. På den måde har du som forbruger mulighed for at tilpasse hver side af sengen efter dine eller din partners specifikke behov. Det er jo langt fra sikkert, at I har de samme krav eller behov, når det kommer til valget af madrastypen. Måske sveder din partner meget om natten og kaster dynen af og på, mens du altid fryser? Og så kan det jo være en god ide at se på forskellige madrastyper, så I hver især kan opnå den bedste nattesøvn uden at gå på kompromis. For lige præcis når det kommer til ens søvn, så burde man ikke være nødsaget til at gå på kompromis. Her giver en dobbeltseng jer altså en vis fleksibilitet, som du ikke får ved købet af mindre sengetyper.

Hvilke dobbeltseng sengetyper findes der?

Ja, det kan være svært at vælge den helt rigtige seng, hvis man ikke engang ved, hvad forskellen er på de forskellige modeller. Eller måske har du en ide om det, men er stadig lidt usikker på, hvilken model, der er bedst for dig? I det her afsnit vil vi prøve at guide dig igennem de forskellige varianter, som du kan vælge imellem, når du skal investere i en ny dobbeltseng. Helt grundlæggende skal du overveje om du er mest til en boksmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng.

Boksmadras som dobbeltseng

Er du til en helt simpel seng uden for meget hurlumhej, så skal du nok tage et ekstra kig på de forskellige modeller af boksmadrasser. Der findes naturligvis både dyre og billige versioner af boksmadrassen, men de tilbyder alle sammen en enkel seng, der ofte er nem at samle.

Du behøver ikke tænke på flere lag med boksmadrassen – medmindre du selv vælger at investere i en topmadras ovenpå. Her har du så til gengæld lidt valgfrihed, da du selv kan vælge, hvilken type topmadras, du gerne vil have med til din boksmadras. Nogle forhandlere tilbyder dog en vis type topmadras med til boksmadrassen, hvis netop den variant passer godt sammen med og komplimenter egenskaberne i selve boksmadrassen. 

Læs alt om de bedste boksmadrasser her →

Kontinentalseng som dobbeltseng

Hvis du gerne vil have en seng, der er lidt mere fancy end boksmadrassen er kontinentalsengen muligvis noget for dig. Kontinentalsengen er en særdeles populær sengetype, da den opfylder de fleste menneskers behov uden at være over the top. En kontinentalseng består normalt af tre forskellige lag: en ramme (ofte i massivt træ), en madras og en topmadras, der dækker over revnen i midten af sengen, så man ikke får delt sengen, mens man sover.

Med en kontinentalseng har du mulighed for selv at vælge både madras og topmadras, så du selv har noget at indvendige i forhold til f.eks. hårdhed eller ventilering. Du skal bare sørge for at være på udkig efter de modeltyper, der passer bedst til dine personlige krav og behov. 

Læs alt om de bedste kontinentalsenge her →

Dobbeltseng som elevationsseng 

 Elevationssengen er til dig, der gerne vil have en seng med lidt flere faciliteter end der findes med kontinentalsengen. Normalt kan du hæve en elevationsseng i enten fodenden eller hovedenden – eller begge dele. Det afhænger dog af, hvor mange motorer, der findes i den specifikke elevationsseng. Flere og flere modeller tilbyder faktisk endnu flere valgmuligheder i forhold til justeringer og hæve-sænke funktioner, og du kan endda også købe modeller, der lader dig justere sengen via en app på din telefon.

Markedet er i rivende udvikling hele tiden og funktionerne bliver hele tiden opdateret og forbedret. Det kan dog godt blive en smådyr affære, hvis du skal have en ordentlig elevationsseng. Sengen er til gengæld ofte det hele værd uanset om du er typen, der har brug for hæve-sænke funktionen grundet skavanker eller bare gerne vil kunne hejse hovedgærdet op, når du skal se en film frem for at benytte dig af en gavlpude.

Læs alt om de bedste elevationssenge her →

Hvilken dobbeltseng er bedst for mig?

Det er meget forskelligt fra person til person, hvilken af ovenstående sengevarianter, man skal ud og investere i. Nogen kan ikke undvære elevationskomponenterne i elevationssengene og andre nægter at betale ekstra for at kunne hæve og sænke sit hovedgærde. Du skal derfor tage stilling til dine egne behov, og hvad du ønsker dig i en seng. Og så må du endelig huske, at bare fordi en variant passer godt til f.eks. dine venner, så er det ikke ensbetydende med, at den også passer lige så godt til dig. Du skal tage hensyn til din krop og den form for støtte, du har brug for i løbet af natten.

Nogle leverandører tilbyder endda også guides i forhold til hvilken type seng, der passer godt til specifikke sovepositioner. Så hvis ikke du er helt sikker på, hvilken sengevariant, du gerne vil investere i, kunne dit næste skridt være at læse op på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *