Hjem » Sovesofaer » Daybed → De 10 bedste daybeds på markedet (2020)

Daybed → De 10 bedste daybeds på markedet (2020)

Du slipper altså for al besværet med at tjekke 450 forskellige modeller ud, da du i stedet bare kan blive inspireret af vores udvalg. Vi forklarer dig naturligvis også, hvorfor den enkelte variant er pengene værd og hvilke egenskaber de hver især besidder. På den måde kan du nemt vælge de modeller, der bedst opfylder dine krav.

Går du med en overvejelse om at investere i en daybed til dit hjem, men er ikke helt sikker på, hvilken type, du gerne vil have? Så kan du med fordel læse med her. Vi gennemgår nemlig 10 flotte og lækre daybeds, som kan pifte dit hjem op. Med vores guide kan du dermed få hjælp til at træffe det rigtige valg om, hvilken variant, der passer til dine behov. 

Og hvis du stadig mangler at overbevise din partner om, at en daybed er en god ide, så kan du med fordel scrolle ned i bunden af denne artikel og lade din partner læse afsnittet “Hvorfor investere i en daybed”. Det skal nok gøre beslutningen lidt nemmere!

#1 Innovation Living Napper Daybed

Kort beskrivelse:

Vil du egentlig gerne eje en daybed, men er ikke helt sikker på om lige netop denne type møbel er noget for dig? Så kan du med fordel investere i en Innovation Living Napper Daybed, da du i så fald får en daybed i et særdeles enkelt og fint design.

✅ Blød affjedring, da den er designet med pocketfjedre
✅ Enkelt og tidløst design, der passer ind hos de fleste

Derfor skal du vælge Innovation Living Napper Daybed

Innovation Living Napper Daybed er til dig, der gerne vil have en daybed uden for meget pomp og pragt. Du får nemlig en særdeles enkel og tidløs daybed, som ikke er for iøjnefaldende. På den måde kan du sagtens vænne dig langsomt til din nye daybed uden at den springer lige i øjnene på dig hver eneste gang du træder ind i et rum.

Passer ind i alle rum

Og netop fordi denne variant er så enkel, kan den passer ind mange forskellige steder i dit hjem. Du kan altså rykke rundt på den lige så tosset du vil – uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt designet eller farven vil passe ind med resten af dine møbler. Der er endda ikke nogen ryg eller medfølgende puder, som du skal tage hensyn til. Dét er da fuld funktionalitet i et møbel.

Blød affjedring sørger for komfort

Med din nye Innovation Living Napper Daybed får du desuden et sæde af pocketfjedre. De selv samme fjedre bliver også benyttet i mange senge og du er derfor sikret en blød og behagelig affjedring i dit nye møbel. Af den grund behøver du aldrig bekymre dig om at skulle tilkøbe ekstra til din daybed for at gøre den mere komfortabel. Den fungerer allerede godt, uanset om du skal bruge den som siddeplads eller til en middagslur.

Innovation Living Napper Daybed er altså en model for dig, der gerne vil have en enkel og komfortabel daybed, som du nemt kan rykke rundt på i huset. Husk at det kun er dig selv, der sætter grænserne for, hvad du kan bruge din nye daybed til.

 • Højde: 35 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Vægt: 28,5 kg
 • Materiale: Sæde med pocketfjedre
 • Farve: Grå, ben i lakeret egetræ

#2 Innovation Living Zeal Laser Daybed

Kort beskrivelse:

Denne her variant passer specielt godt til dig, der gerne vil pifte dit hyggehjørne lidt op. Du får nemlig en daybed, der skaber fabelagtige betingelser for et behageligt område, hvor du kan fordybe dig 100% i din hobby. Med en Innovation Living Zeal Laser Daybed får du mulighed for at justere på siderne, så du får optimal støtte, mens du benytter din daybed.

✅ 3 trins elevation i begge ender, så du kan justere siderne
✅ Kan både bruges som daybed, sofa og seng – alt efter hvordan du justerer siderne
✅ Stor rygpude medfølgerbudgetter

Derfor skal du vælge Innovation Living Zeal Laser Daybed

En daybed har helt grundlæggende mange funktioner og kan dermed benyttes til mange forskellige formål. Her får du dog en daybed, der tilbyder elevationsmuligheder, så du kan justere og tilpasse siderne af daybed’en til dine behov. På den måde kan du både folde siderne helt ud, så din daybed kan benyttes som seng / gæsteseng eller sætte dem op, så de fungerer som siderne på en sofa. Du kan naturligvis også nøjes med at indstille den ene ende af daybed’en, så du kan læne dig op af siden, mens du nyder en god bog. Innovation Living Zeal Laser Daybed kan dog også sagtens benyttes som siddeplads til dine gæster, da der medfølger en stor rygpude. På den måde kan dine gæster nemt læne sig tilbage uden at sidde op ad væggen.

Moderne design

Innovation Living Zeal Laser Daybed har et flot og moderne design, der giver et sofistikeret look til dit hjem. Selve rammen er sort og enkel og den tager således ikke opmærksomhed væk fra resten af daybed’en og det flotte grønlige stof. Ud over at være elegant og moderne i sit udtryk, så består Innovation Living Zeal Laser Daybed desuden af en springmadras med pocketfjedre. Springmadrassen er håndlavet i Danmark og er OEKO-TEX certificeret. Du kan altså som forbruger være sikker på, at du her får en daybed i særlig høj kvalitet.

Den her variant er til den moderne køber, der gerne vil opgradere sin stue eller sit hyggehjørne en smule. Du får mulighed for at folde siderne op og ned som det passer dig, hvilket giver dig en vis fleksibilitet til at tilpasse din nye daybed til dine behov – hver eneste dag.

 • Højde: 79 cm
 • Længde: 200 cm
 • Siddehøjde: 40 cm
 • Siddedybde: 45 cm
 • Vægt: 
 • Materiale: Springmadras med pocketfjedre
 • Stof: 100% polyester
 • Farve: Mørke grøn, ben og stel i mat sort
 • Mulighed for elevation: Ja, 3 trins elevation i begge ender

#3 Harvey Daybed Blå Anilin Læder

Kort beskrivelse:

Hvis du gerne vil investere i en eksklusivt udseende daybed, så skal du se lidt nærmere på en Harvey Daybed Blå Anilin Læder daybed. Med et flot læder betræk er du nemlig sikker på at få en daybed, der ser eksklusiv ud og som samtidig giver dit hjem et sofistikeret touch. Dine gæster vil med garanti se nærmere på denne daybed hver gang de kommer på besøg.

✅ Sædepude i koldskum for ekstra komfort
✅ Sofistikeret og eksklusivt look
✅ Enkel opbygning uden armlæn eller rygstøtte

Derfor skal du vælge Harvey Daybed Blå Anilin Læder

Her får du en daybed, der passer særligt godt ind i den moderne stue eller gæsteværelse. Det flotte læderbetræk formår både at give et eksklusivt og enkelt look, og du vil derfor få en daybed, der kan passe ind overalt. Din nye Harvey Daybed er produceret i flot blåt anilin læder med trykknapper, som sikrer dig en anderledes og speciel udseende daybed. Du behøver derfor ikke være nervøs for at denne variant kommer til at ligne andre daybeds eller andre møbler i læder. Den formår nemlig i den grad at skille sig ud.

Vil du have en lille pude eller gavlpude til din daybed?

Harvey Daybed Blå Anilin Læder har en lille pude i den ene ende, som du nemt kan drage nytte af, når du benytter dig af daybed’en som et afslapningssted. Du behøver altså ikke at slæbe din hovedpude med hen til din daybed, når du gerne vil lægge dig et øjeblik. Hvis du i stedet gerne vil benytte den som siddeplads, så kan du nemt tilkøbe en gavlpude i lige netop den form og farve, som du ønsker. På den måde får du god støtte i ryggen, når du bruger daybed’en som siddeplads, men du kan samtidig altid rykke puden væk, når den ikke længere er nødvendig for dig. Så sikrer du dig også mod, at området ser for rodet ud.

Produceret med koldskum for din komfort

Uanset om du benytter din daybed som siddeplads, soveplads eller hvilested, kommer du til at sidde / ligge behageligt. Sædepuden er nemlig produceret i koldskum, som sikrer din komfort. Du kan desuden selv vælge om du vil have benene til din daybed i krom eller eg.

Hvis du ikke er helt vild med det mørkeblå læder look, så kan du med fordel tjekke nogle af de andre Harvey Daybeds hos Unoliving ud. Du kan nemlig få lige præcis denne variant i mange forskellige farver, så det burde ikke være svært at finde en i lige netop den farve du gerne vil have.

Vi synes, at du skal se lidt nærmere på varianten Harvey Daybed Blå Anilin Læder, hvis du gerne vil indføre et elegant, eksklusivt og sofistikeret look i dit hjem. Den her lækre daybed kan helt sikkert være med til at lokke dine venner hjem forbi dig.

 • Højde: 37 cm
 • Længde: 195 cm
 • Bredde: 82 cm
 • Siddehøjde: 47 cm
 • Materiale: Sædepude af koldskum
 • Polster: Blå anilin læder
 • Farve: Mørkeblå / navyblå

#4 Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl

Kort beskrivelse:

Lad dig endelig ikke narre af, at denne daybed også bliver kaldt en sovesofa. Det er simpelthen fordi, at du nemt kan indstille den til at være lige præcis dét, som du ønsker, at den skal være. En Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl kan opfylde dine behov og krav til både en sofa og en seng – og så fylder den mindre end en normal størrelse sofa. Det er smart!

✅ Minimalistisk design, der passer godt ind i mange forskellige stile
✅ Høj kvalitet som både sofa og seng
✅ Designet af det danske firma Innovation

Derfor skal du vælge Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl

Med købet af en Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl daybed får du et praktisk møbel med hjem, der kan passe ind hos de fleste. Du behøver derfor ikke at bekymre dig for meget om, hvorvidt modellen her passer sammen med resten af dine møbler. Du kan desuden helt selv bestemme, hvor du gerne vil placere din nye daybed, da den fint både kan bruges i stuen, på børneværelset, på gæsteværelset eller som en del af et hyggehjørne.

Fylder mindre end en standard sovesofa

Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl fylder mindre end en normal sovesofa model og du behøver derfor ikke at have alverdens plads i dit hjem for at kunne finde et sted til denne variant. På trods af daybed’ens størrelse kan den sagtens fungere som gæsteseng og du behøver derfor ikke at gå ud og investere i en reel gæsteseng også, hvis du først har købt en daybed.

Komfortabel daybed med pocketfjedre

Du er garanteret en behagelig og komfortabel daybed, da Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl kommer med pocketfjedre i sædepuden. Det er den samme type fjeder, der benyttes i visse sengemadrasser og du kommer derfor til at ligge eller sidde godt i denne model. Det særlige ved pocketfjedrene er, at de tilpasser sig din individuelle vægt – og eventuelle liggeposition. Der er flere daybeds, der ikke nødvendigvis har denne type fjeder og dermed tilpasser de sig ikke på samme måde til din specifikke krop.

Du kan desuden justere på siderne af din nye daybed, så du selv bestemmer, hvor meget de skal være foldet ud eller ind. Samtidig bestemmer du selv, hvilken type af ben, du gerne vil have med. Du kan enten vælge ben i lakeret eg, i mat sort, i lyst træ eller i mørkt træ. Og så fås Zeal modellen faktisk også i flere forskellige farver.

 • Højde: 81 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Dybde: 45 cm
 • Siddehøjde: 41 cm
 • Vægt:  35 kg
 • Materiale: Pocketfjedre
 • Farve: Soft Pacific Pearl

#5 Bloomingville Bulky Daybed

Kort beskrivelse:

Denne variant er nok ikke umiddelbart til dig, der lider af pladsmangel i hjemmet. Den er nemlig både stor i sit udseende og i sin optagelse af plads. Det gør dog ikke noget for dig, der gerne vil have en robust daybed, hvor du kan være sikker på, at den kan holde til lidt af hvert. Du behøver altså ikke på samme måde være så forsigtig omkring denne variant.

✅ Du får en daybed med materiale i 100% uld
✅ Større og mere robust end andre daybeds
✅God som gæsteseng

Derfor skal du vælge Bloomingville Bulky Daybed

Det helt store trækplaster for at købe en Bloomingville Bulky Daybed er, at den er produceret med materialer af 100% uld. Hvis du ikke umiddelbart bryder dig om polyester, læder o.l. har du altså her mulighed for at købe en daybed i en anden type materiale. Du er dermed også sikker på at få en behagelig og blød daybed hjem til dig, der ikke klistrer til din hud, som nogle lædertyper kan finde på at gøre.

En lidt større model med to madraslag

Denne type daybed virker lidt større end andre varianter, da den er sammensat af to madraslag. Det giver dig naturligvis en god komfort, men det får altså også daybed’en til at virke lidt mere iøjnefaldende i hjemmet. Heldigvis sørger den enkle lyse grå farve nu stadig for, at varianten kan passe ind i de fleste stuer eller værelser.

De to madraslag gør denne daybed perfekt til en middagslur. Du kan naturligvis også sagtens benytte den som gæsteseng – eller som begge dele! Det er egentlig helt op til dig. Hvis du nu bor i en mindre lejlighed og ikke har lyst til at give dyre domme for en seng, så kan du også sagtens investere i en Bloomingville Bulky Daybed i stedet for en traditional seng. På den måde kan du også nemt lade daybed’en fungere som sofa, når du har gæster på besøg. Det eneste du skal gøre er at pakke dit sengetøj væk og voila: så har du en sofa i stedet for en seng.

Så hvis du ikke har noget mod en lidt større variant af en daybed, så er Bloomingville Bulky Daybed måske lige typen for dig. Den er mere iøjnefaldende og du vil derfor nemt kunne prale lidt af din sans for indretning, når dine venner kommer på besøg.

 • Højde: 42 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Vægt: 
 • Materiale: 100% uld, ben i egetræ
 • Farve: Grå

#6 WOUD Level Daybed Cognac læder

Kort beskrivelse:

Er du til et lidt mere moderne udtryk? Og vil du måske gerne have en daybed, der virker knap så ‘tung’? Så skal du læse med her. Med WOUD Level Daybed er der nemlig skåret helt ind til benet og du får dermed en let og moderne daybed frem for en stor og bestandig variant. Lige netop denne model kan faktisk også passe godt ind på et moderne kontor.

✅ Meget simpel daybed med en hynde frem for en hel madras
✅ Ramme af hvidpigmenteret massiv egetræ
✅ Hynde i læder materiale

Derfor skal du vælge WOUD Level Daybed Cognac læder

Mange daybed modeller bliver i dag produceret som eller med en madras, der giver daybed’en en lighed med en sofa eller en seng. Denne WOUD model adskiller sig helt og aldeles fra disse varianter, da den i stedet er simpelt opbygget i massivt træ med kun en hynde ovenpå. Hynden fungerer dermed som ‘den bløde del’ af daybed’en frem for en eventuel madras. Det giver naturligvis WOUD Level Daybed Cognac læder en anden fremtoning end de større og mere robuste daybeds. Du behøver dog ikke være nervøs for din nye WOUD Level Daybed komfort, da den stadig er særdeles velegnet som både sofa, seng, afslapningsområde og lignende. Selvom den kun er bygget op af en hynde, så er den altså stadig blød at ligge og sidde på.

Et perfekt møbel til kontoret

En særlig fordel ved denne model er, at den passer helt perfekt ind på kontoret. Så hvis du enten har et hjemmekontor eller bare god plads på din arbejdsplads, er det måske værd at tage et ekstra kig på en WOUD Level Daybed. Du kan i hvert fald være sikker på, at dit kontor vil få et moderne look med denne tilføjelse. Det kan jo også passende være et sted, hvor du trækker dig hen, når du skal have et mere uformelt møde eller koncentrere dig om at læse en svær tekst. På den måde kan daybed’en fungere som et afbræk for dig, selvom du er på arbejde.

Lige præcis denne model er naturligvis også så enkel, at den sagtens kan stå i en mindre gang eller entre, hvis du gerne vil undgå at rummet ser for tomt ud. På den måde kan dine gæster også passende lægge deres tasker her frem for at slæbe dem med rundt i huset.

WOUD Level Daybed Cognac læder er altså til dig, der gerne vil have et moderne, men samtidig simpelt look ind i dit hjem eller på dit kontor. Denne daybeds enkelthed er i hvert fald med til at gøre den super praktisk og brugbar i samtlige rum.

 • Højde: 41 cm
 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 76,5 cm
 • Ramme: Hvidpigmenteret massiv eg
 • Materiale: Læder
 • Farve: Cognac / brunlig

#7 Harvey Daybed med egetræsben

Kort beskrivelse:

Se her har du en relativt simpel model, der muligvis godt kan betegnes som den absolut klassiske daybed. Den er enkel i designet, men formår stadig at se lidt mere eksklusiv ud end flere andre daybeds. Den kan altså være med til at pynte ethvert rum op og give et sofistikeret indtryk på trods af dens minimalistiske design.

✅ Martindale (slidstyrke) på 100.000 – en sofa skal normalt have min. 15.000 – 25.000
✅Sædepude i koldskum for ekstra komfort
✅Sofistikeret og dog enkel i sit look
✅Enkel opbygning uden armlæn eller rygstøtte

Derfor skal du vælge Harvey Daybed med egetræsben

Med denne Harvey Daybed med egetræsben får du en fantastisk flot daybed med et sofistikeret, og dog samtidigt varmt, look. Harvey modellerne er produceret med trykknapper i stoffet, som giver den et anderledes look i forhold til mange andre daybeds. Den nydelige grå farve i velour er naturligvis også med til at adskille netop denne variant fra alle de andre på markedet. Hele daybed’ens udseende gør, at den vil passe exceptionel godt ind i den moderne stue eller som en seng / sofa i et gæsteværelse.

Den klassiske opbygning

Der følger en lille diskret pude med til Harvey Daybed med egetræsben, så du nemt kan lægge dig til rette på dit nye møbel uden at skulle hente ekstra puder. Men hvis du gerne vil give den et mere personligt præg, så kan du jo netop med fordel pynte din daybed med pyntepuder eller et flot tæppe. Grundet den enkle grå farve får du dog heller ingen problemer med at finde en matchende gavlpude at sidde op ad, hvis du gerne vil benytte din daybed som en siddeplads. Med en gavlpude kan du netop også nemt rykke selve puden væk, når du ikke længere skal sidde op ad den. På den måde kommer området omkring daybed’en heller ikke til at se for rodet ud.

Slidstærk model med højt komfortniveau

Blødheden og komfortniveauet hos en Harvey Daybed sørger for, at du sagtens kan benytte dit nye møbel som både sofa, seng eller et hyggeligt hvilested. Sædepuden er nemlig produceret i koldskum, hvilket sikrer komfort uanset, hvordan du benytter sengen. Denne type daybed er desuden særdeles slidstærk med et Martindale indeks på 100.000. En sofa anbefales at have minimum 15.000 til 25.000, så du er altså garanteret en daybed, der kan holde i mange år.

Køb din Harvey Daybed i en valgfri farve

Den opmærksomme læser vil have noteret sig, at denne variant minder meget om nr. 3 i denne oversigt. Og det er naturligvis helt korrekt at Harvey Daybeds bliver produceret i mange forskellige farver og materialer. Du kan altså nemt bestille denne model i en farve, der passer dig. De to vi har haft med her er i nogle anderledes materialer (læder og velour), som netop giver daybed’en et ekstra flot udseende. De formår altså begge at skille sig ud fra andre daybeds grundet materialerne og stilen.

Hvis du stadig ikke helt kan beslutte dig for om du er mest til det sofistikerede look eller det hjertevarme, så er denne model muligvis noget for dig. Du kan nemlig her få en smule af begge dele – det afhænger egentlig bare af, hvordan du selv vælger at indrette dit hjem, samt hvilke genstande du eventuelt pynter din daybed med.

 • Højde: 37 cm
 • Længde: 195 cm
 • Bredde: 82 cm
 • Siddehøjde: 47 cm
 • Materiale: Sædepude af koldskum
 • Polster: Velour
 • Farve: Grå

#8 Umu Daybed Petroleum / Natur

Kort beskrivelse:

Gider du ikke investere i en kedelig grå eller sort daybed? Du vil måske gerne have lidt mere farve ind i dit hjem? Så er der her en model for dig. Umu Daybed kommer naturligvis også i mere simple farver, men den kan nu også fås i denne flotte petroleumsfarvet variant. Så er du da i hvert fald sikker på, at din daybed skiller sig ud – både fra andre og i hjemmet.

✅ Super flot petroleumsfarvet variant
✅ Ramme af fyrretræ
✅ Helt enkel i sin opbygning

Derfor skal du vælge Umu Daybed Petroleum / Natur

Først og fremmest skal du have Umu Daybed Petroleum / Natur med i dine overvejelser, hvis du gerne vil have en daybed i en lidt mere crazy farve. Det er naturligvis muligt at finde flere varianter i afvigende farver, men lige netop denne model har et særligt flot og samtidig enkelt vibe. Du får desuden en daybed med en enkel ramme i lys fyrretræ, som også er med til at tydeliggøre den unikke farve i materialet. Og hvis du endda alligevel kører et petroleumsfarvet / blåt tema i dit hjem, så vil denne model passe helt perfekt ind.

En foldemadras i forklædning
Daybed’en er opbygget således, at den nemt kan foldes ud som en form for madras på gulvet. Det gør det muligt at have mere end én soveplads, hvis du nu en dag har mere end en overnattende gæst. Så folder du simpelthen bare daybed’en ud på gulvet og så har begge gæster en komfortabel seng. Du kan også nemt benytte stellet i fyrretræ som siddepladser, når du har foldet selve madrassen ud. Så her er altså et møbel, der har ekstremt mange funktioner og bringer mange muligheder med sig.

Af samme grund passer Umu Daybed Petroleum / Natur også perfekt ind på et gæsteværelse. Farven kan være med til at pifte rummet en smule op, og muligheden for ‘udpakning’ gør den til et praktisk sovested for både voksne og børn.

Så er du typen, der gerne vil have en praktisk seng med mange funktioner i en lidt mere modig farve? Så har du muligvis netop fundet din nye daybed!

 • Højde: 40 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 66 cm
 • Materiale: Stof
 • Ramme: Fyrretræ
 • Farve: Petroleumsfarvet / blålig

#9 WOUD Level Daybed i læder med sort ramme

Kort beskrivelse:

Her kommer der igen en WOUD Level Daybed variant og selvom denne her også kan være med til at give rummet et mere moderne udtryk, så adskiller den sig stadig fra modellen med cognacfarvet læder. Helt grundlæggende giver denne daybed et mere sterilt udtryk og den signalerer derfor orden, samt et velholdt og moderne hjem.

✅ Meget simpel daybed med en hynde frem for en hel madras
✅ Ramme af sortmalet massiv egetræ, der fuldender looket
✅ Hynde i læder materiale

Derfor skal du vælge WOUD Level Daybed i læder med sort ramme

Vi er simpelthen nødt til at benytte os af det samme argument som i nr. 6, da disse to varianter ligger så tæt op ad hinanden. Men det er til gengæld også den helt klare fordel ved at vælge en WOUD Level model frem for nogen andre varianter. De fleste daybed modeller bliver nemlig produceret med en madras ovenpå eller er udelukkende bygget op omkring en madras. Det giver daybed’en en stærk lighed med en sofa eller en seng og det signalerer altså over for forbrugeren, at man sagtens kan benytte sin nye daybed til netop et af de to formål. WOUD Level modeller adskiller sig meget fra disse varianter ved slet ikke at have en madras. I stedet kommer den med en hynde, som giver et mere minimalistisk, men samtidigt elegant, look.

Dejligt komfortniveau

Man skal dog ikke være nervøs for, at ens WOUD Level Daybed ikke er blød og behagelig. Hynden sikrer dig stadig komfort – uanset om du benytter din daybed til en middagslur eller som sofa eller seng. Så selvom den kun er bygget op af en hynde, er den altså stadig blød både at sidde og ligge på. Den er naturligvis også særdeles velegnet til at have stående i et hjørne, hvor du så nemt kan sætte dig over og fordybe dig i en bog med en kop the eller kaffe lige ved hånden.

God investering til kontoret eller entréen

En af fordelene ved WOUD Level Daybed modeller er egentlig også, at de passer helt perfekt ind på kontoret. Uanset om det er til et venteområde, et område hvor du sidder med dine kunder eller som en tilføjelse til dit eget private kontor, så kan denne WOUD Level Daybed i læder med sort ramme være med til at modernisere og opløfte dit kontor en smule. Du kan jo endda smide en farverig pude på, hvis du ikke bryder dig om det helt sorte udseende.

Og hvis du har en meget lys gang eller entre derhjemme, så kan denne model også sagtens passe ind der. Den kan være med til at neutralisere rummet en smule og sikre, at det ikke ser alt for tomt ud. I sådan en funktion vil det dog naturligvis også være oplagt for dine gæster at lægge deres mindre tasker på daybed’en, så de ikke er i vejen andre steder i huset.

WOUD Level Daybed i læder med sort ramme vil altså passe godt til dig, der gerne vil have et moderne, men samtidig simpelt look ind i dit hjem eller på dit kontor. Den enkle og klassiske farve, samt læder materialet, gør denne daybed til en yderst praktisk og brugbar investering – uanset hvilket rum du vælger at pifte op med denne model.

 • Højde: 41 cm
 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 76,5 cm
 • Ramme: Sortmalet massiv eg
 • Materiale: Læder
 • Farve: Sort

#10 Wind Chaiselong magnet velour

Kort beskrivelse:

Denne lækre Wind Chaiselong magnet velour daybed er helt perfekt til dig, der også gerne vil benytte din fremtidige daybed som en sofa. Du får nemlig her en model med rygstøtte og puder i den ene ende, som gør den optimal som en erstatning for sofaen. Måske du endda har lidt ekstra plads på en gæsteværelse, hvor den vil passe godt ind?

✅ Materialet er i OEKO-TEX certificeret velour
✅ Perfekt som både daybed og sofa grundet dens design
✅ Enkel i farven uden at være for kedelig

Derfor skal du vælge Wind Chaiselong magnet velour

Hvis du er typen, der gerne vil have en daybed med et eksklusivt look, så skal du læse lidt mere om Wind Chaiselong magnet velour daybed. Her får du nemlig en særdeles flot daybed, som er polstret i en skøn magnet farvet velour. De mørkbejsede ben i massiv eg understøtter fint velourens farve og tager derfor ikke opmærksomheden væk fra resten af daybed’en.

Vandafvisende og OEKO-TEX certificeret

Materialet benyttet til denne Wind Chaiselong magnet velour er desuden vandafvisende, OEKO-TEX certificeret og har en Martindale på 45.000. Martindale refererer til materialet slidstyrke og du får altså her en variant, der er god og slidstærk. Du får altså en daybed, der kan holde i mange år fremover. Og så sikrer det lækre velour materiale og CME skummen i sædepuden dig en behagelig og blød oplevelse hver gang du benytter daybed’en.

Et udmærket valg som din nye sofa

Du kan sagtens benytte denne variant som en sofa, hvis du ikke har lyst til at investere i to forskellige møbler – eller bare gerne vil have en lidt anderledes type sofa i din stue. Daybed’en er nemlig opbygget som en chaiselong og den er derfor yderst velegnet som sofa eller som et afslapningssted, hvor du kan hygge dig med en af dine hobbyer. Her behøver du på ingen måde at investere i flere genstande til daybed’en, da den allerede har alt, hvad du overhoved skal bruge i form af puder.

Så ville du kalde dig selv en kræsen køber, der går op i ordentlige materialer, er denne model højst sandsynligt noget for dig. Du er i hvert fald sikker på at få en særdeles flot og eksklusiv daybed med hjem.

 • Højde: 74 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 88 cm
 • Siddehøjde: 44 cm
 • Polstring: Velour
 • Materiale: Sædepude i CME Skum.
 • Farve: Mørkegrå med mørkbejdsede ben i eg

Hvad er en daybed?

En daybed kan reelt benyttes til mange forskellige formål. Af den grund kan det være svært at vide, hvad betegnelse ‘daybed’ egentlig dækker over. Kort fortalt er en daybed både en blanding mellem en sofa, en seng og chaiselong. Det er dog helt op til dig som forbruger, hvordan du vælger at bruge din daybed i hjemmet. Men hvis du er typen, som tror, at en daybed udelukkende benyttes som en seng til middagslure, så må vi hellere fortælle dig, at du tager grueligt fejl.

Netop fordi en daybed har så mange forskellige funktioner, alt efter hvordan du selv har lyst til at benytte den i dit hjem, er der en masse gode grunde til at investere i en daybed. Den kan f.eks. sagtens fungere som et ‘afslapningssted’, hvis du ofte har brug for et roligt sted i løbet af dagen, men den kan også udmærket benyttes som gæsteseng eller en ekstra sofa, når du har gæster på besøg. Du kan læse mere om nogle af de bedste fordele ved en daybed i det næste afsnit. Men bare husk på, at det altid kun er dig selv, der sætter grænser for, hvordan din daybed kan blive benyttet.

Hvorfor investere i en daybed?

Er du endnu ikke helt overbevist om, hvorfor det er en god ide at investere i en daybed? Så er du kommet til det rette sted. Vi vil nemlig her fortælle lidt mere om de muligheder en daybed tilbyder og fordelene ved at eje en daybed. Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad man leder efter til sit hjem. Og hvis du tilfældigvis er typen, der bare ikke synes, at daybeds passer ind eller ser pæne ud, så er det helt i orden. Men vi håber nu stadig, at du har fået bare lidt inspiration med herfra efter at have læst de nedenstående forslag på gode daybeds.

Går du efter et hyggeligt eller sofistikeret look til dit hjem?

Først og fremmest kan en daybed enten være med til at skabe en form for hygge i rummet eller et mere sofistikeret look – alt afhængig af, hvilken model du vælger. Prøv selv at forestille dig, hvor hyggelig en daybed i varme farver ikke kunne se ud med et par pyntepuder og et flot tæppe. Den vil både virke indbydende over for dig og dine gæster, samt give en ro og god stemning til rummet. Vil du tværtimod gerne have et sofistikeret look kan du også sagtens finde en daybed, der passer til netop dét formål. Hvis du nu f.eks. vælger en enkel udseende daybed i sort læder eller enkelt gråt stof, så vil den kunne udstråle en form for elegance og et moderne udtryk i hjemmet. Desuden giver en daybed dig også mulighed for at skille dig lidt ud, da den er med til at give et andet vibe til rummet end f.eks. en ekstra sofa gør. På den måde kan du indrette en stue, der skiller sig lidt ud fra mange andres.

Daybeds’ mange funktioner

Som nævnt kan du benytte en daybed til mange ting. Reelt set kan de jo både benyttes som sofa, sovesofa, seng eller som ekstra siddepladser, når du har mange gæster på besøg på én gang. Eller hvad med et læseområde, hvor du virkelig kan fordybe dig i en af dine yndlingsbøger, mens du nyder en kop the? Det kan naturligvis også sagtens være, at du bare har brug for et møbel til at opbevare tasker eller jakker på – eller til at stille ude i din rummelig entre, så den ikke ser helt tom ud. Uanset hvad du vælger, så er det nemt at have en stilren og enkel daybed stående i dit hjem og så rykke rundt på den alt efter, hvilket formål den skal tjene den pågældende dag.

Den passer også perfekt ind på et mindre gæsteværelse, hvor der gerne må være en hyggelig og rummelig atmosfære. Her fylder en daybed nemlig ikke lige så meget som en seng og rummet ser dermed ikke lige så tætpakket og småt ud. Det kan være med til at give et indtryk af, at der er mere luft i rummet, og dermed ser rummet automatisk mere indbydende ud. En daybed behøver altså ikke kun at være beregnet til middagsluren. Med de mange varianter, så er det ikke svært at finde en daybed, der nemt kan fungere som en behagelig og god gæsteseng. Hvis du dog stadig ikke er helt solgt på at benytte en daybed som gæsteseng, så kan det være, at du skal kigge efter andre typer af gæstesenge. Du kan eventuelt læse denne artikel om andre varianter af gæstesenge, hvor der er nogle forslag til og forklaringer af forskellige modeller og typer af gæstesenge (LINK).

Daybeds til udendørs brug

Du er dog ikke kun begrænset til at købe en daybed til indendørs brug. Du kan nemlig få nogle daybed i udendørs modeller, hvilket giver dig mulighed for at have din daybed stående i din udestue eller ude i haven. Med en udendørs daybed har du altså mulighed for at slænge dig på et særdeles behageligt møbel, mens du ligger og nyder den danske sol om sommeren. Det er da i hvert fald en klar opgradering fra en hængekøje eller en hård solseng – og du vil helt sikkert opnå en bedre middagslur i solen med en daybed.

Så for lige at opsummere: en daybed har mange funktioner og du investerer derfor i et alsidigt møbel som du kan få glæde af i mange år fremover. Og så kan du jo altid fornye din daybeds look ved at købe nye puder, et nyt tæppe eller et nyt betræk til den. På den måde er du sikker på, at din daybed aldrig går af mode. Er du overbevist nu?

Daybeds gennem historien

De såkaldte daybeds er begyndt at vinde frem på designmesser og salgsmarkedet i Danmark, hvilket vidner om møblets vindende popularitet. Flere og flere danskere falder da netop også for, at man kan benytte sin daybed til mange forskellige formål – på trods af dens enkle opbygning. Men modsat hvad mange tror, så er daybeds faktisk ikke en nymoderne opfindelse.

Et møbel for eliten

Varianter af forskellige daybeds har teknisk set eksisteret gennem en stor del af menneskets historie. Og for at det ikke skal være løgn, så kan du faktisk også komme til at føle dig lidt royal med købet af din nye daybed. Indtil de 20. århundrede var det nemlig primært royale eller højtstående i samfundet, der havde mulighed for og råd til at købe en daybed. F.eks. var en variant af den moderne daybed et populært møbel blandt eliten i Romerriget, og det var altså næsten forventeligt, at du ejede en form for daybed, hvis du var en del af eliten i den tidsperiode. Så næste gang du ser en historisk inspireret film eller serie med scener af royale eller eliten, kan du jo passende se efter om der tilfældigvis ikke er et daybed lignende møbel repræsenteret. Du kan jo endda selv føle dig lidt royal, hvis du ser scene fra din egen lækre daybed.

Interessen for daybeds stiger

I løbet af det 20. århundrede vandt daybeds dog indpas hos andre befolkningsgrupper og det holdte dermed op med at være en særligt eksklusivt møbel. Det var derfor ikke længere nødvendigt at være en del af eliten for at eje eller få råd til en daybed – selvom det dog stadig var et relativt dyrt møbel at eje i starten af 1900-tallet. I dag kan de fleste af os danskere sagtens få fingrene i en daybed, hvis vi har lyst til at pifte vores hjem op med sådan en. Vi skal endda slet ikke bekymre os om at blive ruineret ved købet, da det langt fra er umuligt at finde billige daybeds på nettet.

Konklusion

Vi kan reelt set dele daybeds op i tre kategorier: de klassiske, de eksklusive og de lidt mere enkel og billigere modeller. Flere af de klassiske modeller har dog efterhånden også et lidt eksklusivt look, så lad dig endelig ikke narre: de klassisk udseende modeller er helt sikkert også en fabelagtig investering.

Hvis du er på udkig efter en mere klassisk model kan du med fordel se nærmere på ovenstående to modeller fra Innovation Living: Napper Daybed og Zeal Lazer Daybed. Den flotte Harvey Daybed med egetræsben er en af de modeller, der reelt både er klassisk og eksklusiv i sit udseende. Den minder nemlig meget om den eksklusive model Harvey Daybed Blå Anilin Læder. Er du til en yderst flot og anderledes daybed, så skal du muligvis se nærmere på modellen Wind Chaiselong Magnet Velour. Og hvis du egentlig bare gerne vil have en lidt billigere daybed kan du sagtens overveje at investere i en af WOUD Level modellerne eller Bloomingville Bulby Daybed. De skal nok også leve op til dine forventninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *