Hjem » Madrasser » Daybed → 10 flotte daybeds til inspiration

Daybed → 10 flotte daybeds til inspiration

bedste-skummadras-test

Inspiration: Find den bedste daybed til dig (Opdateret 2020)

Går du med en overvejelse om at investere i en daybed til dit hjem, men er ikke helt sikker på, hvilken type, du gerne vil have? Så kan du med fordel læse med her. Vi gennemgår nemlig 10 flotte og lækre daybeds, som kan pifte dit hjem op.

Med vores guide kan du dermed få hjælp til at træffe det rigtige valg om, hvilken variant, der passer til dine behov. Du slipper altså for al besværet med at tjekke 450 forskellige modeller ud, da du i stedet bare kan blive inspireret af vores udvalg. Vi forklarer dig naturligvis også, hvorfor den enkelte variant er pengene værd og hvilke egenskaber de hver især besidder. På den måde kan du nemt vælge de modeller, der bedst opfylder dine krav.

Og hvis du stadig mangler at overbevise din partner om, at en daybed er en god ide, så kan du med fordel scrolle ned i bunden af denne artikel og lade din partner læse afsnittet “Hvorfor investere i en daybed”. Det skal nok gøre beslutningen lidt nemmere!

#1 Innovation Living Napper Daybed

Kort beskrivelse:

Vil du egentlig gerne eje en daybed, men er ikke helt sikker på om lige netop denne type møbel er noget for dig? Så kan du med fordel investere i en Innovation Living Napper Daybed, da du i så fald får en daybed i et særdeles enkelt og fint design.

✅ Blød affjedring, da den er designet med pocketfjedre
✅ Enkelt og tidløst design, der passer ind hos de fleste

Derfor skal du vælge Innovation Living Napper Daybed

Innovation Living Napper Daybed er til dig, der gerne vil have en daybed uden for meget pomp og pragt. Du får nemlig en særdeles enkel og tidløs daybed, som ikke er for iøjnefaldende. På den måde kan du sagtens vænne dig langsomt til din nye daybed uden at den springer lige i øjnene på dig hver eneste gang du træder ind i et rum. 

Passer ind i alle rum

Og netop fordi denne variant er så enkel, kan den passer ind mange forskellige steder i dit hjem. Du kan altså rykke rundt på den lige så tosset du vil – uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt designet eller farven vil passe ind med resten af dine møbler. Der er endda ikke nogen ryg eller medfølgende puder, som du skal tage hensyn til. Dét er da fuld funktionalitet i et møbel.

Blød affjedring sørger for komfort

Med din nye Innovation Living Napper Daybed får du desuden et sæde af pocketfjedre. De selv samme fjedre bliver også benyttet i mange senge og du er derfor sikret en blød og behagelig affjedring i dit nye møbel. Af den grund behøver du aldrig bekymre dig om at skulle tilkøbe ekstra til din daybed for at gøre den mere komfortabel. Den fungerer allerede godt, uanset om du skal bruge den som siddeplads eller til en middagslur.

Innovation Living Napper Daybed er altså en model for dig, der gerne vil have en enkel og komfortabel daybed, som du nemt kan rykke rundt på i huset. Husk at det kun er dig selv, der sætter grænserne for, hvad du kan bruge din nye daybed til. 

 • Højde: 35 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Vægt: 28,5 kg
 • Materiale: Sæde med pocketfjedre
 • Farve: Grå, ben i lakeret egetræ

#2 Innovation Living Zeal Laser Daybed

Kort beskrivelse:

Denne her variant passer specielt godt til dig, der gerne vil pifte dit hyggehjørne lidt op. Du får nemlig en daybed, der skaber fabelagtige betingelser for et behageligt område, hvor du kan fordybe dig 100% i din hobby. Med en Innovation Living Zeal Laser Daybed får du mulighed for at justere på siderne, så du får optimal støtte, mens du benytter din daybed.

✅ 3 trins elevation i begge ender, så du kan justere siderne
✅ Kan både bruges som daybed, sofa og seng – alt efter hvordan du justerer siderne
✅ Stor rygpude medfølger

Derfor skal du vælge Innovation Living Zeal Laser Daybed

En daybed har helt grundlæggende mange funktioner og kan dermed benyttes til mange forskellige formål. Her får du dog en daybed, der tilbyder elevationsmuligheder, så du kan justere og tilpasse siderne af daybed’en til dine behov. På den måde kan du både folde siderne helt ud, så din daybed kan benyttes som seng / gæsteseng eller sætte dem op, så de fungerer som siderne på en sofa. Du kan naturligvis også nøjes med at indstille den ene ende af daybed’en, så du kan læne dig op af siden, mens du nyder en god bog. Innovation Living Zeal Laser Daybed kan dog også sagtens benyttes som siddeplads til dine gæster, da der medfølger en stor rygpude. På den måde kan dine gæster nemt læne sig tilbage uden at sidde op ad væggen.

Moderne design

Innovation Living Zeal Laser Daybed har et flot og moderne design, der giver et sofistikeret look til dit hjem. Selve rammen er sort og enkel og den tager således ikke opmærksomhed væk fra resten af daybed’en og det flotte grønlige stof. Ud over at være elegant og moderne i sit udtryk, så består Innovation Living Zeal Laser Daybed desuden af en springmadras med pocketfjedre. Springmadrassen er håndlavet i Danmark og er OEKO-TEX certificeret. Du kan altså som forbruger være sikker på, at du her får en daybed i særlig høj kvalitet.

Den her variant er til den moderne køber, der gerne vil opgradere sin stue eller sit hyggehjørne en smule. Du får mulighed for at folde siderne op og ned som det passer dig, hvilket giver dig en vis fleksibilitet til at tilpasse din nye daybed til dine behov – hver eneste dag.

 • Højde: 79 cm
 • Længde: 200 cm
 • Siddehøjde: 40 cm
 • Siddedybde: 45 cm
 • Materiale: Springmadras med pocketfjedre
 • Stof: 100% polyester
 • Farve: Mørke grøn, ben og stel i mat sort
 • Mulighed for elevation: Ja, 3 trins elevation i begge ender

#3 Harvey Daybed Blå Anilin Læder

Kort beskrivelse:

Hvis du gerne vil investere i en eksklusivt udseende daybed, så skal du se lidt nærmere på en Harvey Daybed Blå Anilin Læder daybed. Med et flot læder betræk er du nemlig sikker på at få en daybed, der ser eksklusiv ud og som samtidig giver dit hjem et sofistikeret touch. Dine gæster vil med garanti se nærmere på denne daybed hver gang de kommer på besøg.

✅ Sædepude i koldskum for ekstra komfort
✅ Sofistikeret og eksklusivt look
✅ Enkel opbygning uden armlæn eller rygstøtte

Derfor skal du vælge Harvey Daybed Blå Anilin Læder

Her får du en daybed, der passer særligt godt ind i den moderne stue eller gæsteværelse. Det flotte læderbetræk formår både at give et eksklusivt og enkelt look, og du vil derfor få en daybed, der kan passe ind overalt. Din nye Harvey Daybed er produceret i flot blåt anilin læder med trykknapper, som sikrer dig en anderledes og speciel udseende daybed. Du behøver derfor ikke være nervøs for at denne variant kommer til at ligne andre daybeds eller andre møbler i læder. Den formår nemlig i den grad at skille sig ud.

Vil du have en lille pude eller gavlpude til din daybed?

Harvey Daybed Blå Anilin Læder har en lille pude i den ene ende, som du nemt kan drage nytte af, når du benytter dig af daybed’en som et afslapningssted. Du behøver altså ikke at slæbe din hovedpude med hen til din daybed, når du gerne vil lægge dig et øjeblik. Hvis du i stedet gerne vil benytte den som siddeplads, så kan du nemt tilkøbe en gavlpude i lige netop den form og farve, som du ønsker. På den måde får du god støtte i ryggen, når du bruger daybed’en som siddeplads, men du kan samtidig altid rykke puden væk, når den ikke længere er nødvendig for dig. Så sikrer du dig også mod, at området ser for rodet ud.

Produceret med koldskum for din komfort

Uanset om du benytter din daybed som siddeplads, soveplads eller hvilested, kommer du til at sidde / ligge behageligt. Sædepuden er nemlig produceret i koldskum, som sikrer din komfort. Du kan desuden selv vælge om du vil have benene til din daybed i krom eller eg.

Hvis du ikke er helt vild med det mørkeblå læder look, så kan du med fordel tjekke nogle af de andre Harvey Daybeds hos Unoliving ud. Du kan nemlig få lige præcis denne variant i mange forskellige farver, så det burde ikke være svært at finde en i lige netop den farve du gerne vil have.

Vi synes, at du skal se lidt nærmere på varianten Harvey Daybed Blå Anilin Læder, hvis du gerne vil indføre et elegant, eksklusivt og sofistikeret look i dit hjem. Den her lækre daybed kan helt sikkert være med til at lokke dine venner hjem forbi dig.

 • Højde: 37 cm
 • Længde: 195 cm
 • Bredde: 82 cm
 • Siddehøjde: 47 cm
 • Materiale: Sædepude af koldskum
 • Polster: Blå anilin læder
 • Farve: Mørkeblå / navyblå

#4 Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl

Kort beskrivelse:

Lad dig endelig ikke narre af, at denne daybed også bliver kaldt en sovesofa. Det er simpelthen fordi, at du nemt kan indstille den til at være lige præcis dét, som du ønsker, at den skal være. En Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl kan opfylde dine behov og krav til både en sofa og en seng – og så fylder den mindre end en normal størrelse sofa. Det er smart!

✅ Minimalistisk design, der passer godt ind i mange forskellige stile
✅ Høj kvalitet som både sofa og seng
✅ Designet af det danske firma Innovation

Derfor skal du vælge Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl

Med købet af en Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl daybed får du et praktisk møbel med hjem, der kan passe ind hos de fleste. Du behøver derfor ikke at bekymre dig for meget om, hvorvidt modellen her passer sammen med resten af dine møbler. Du kan desuden helt selv bestemme, hvor du gerne vil placere din nye daybed, da den fint både kan bruges i stuen, på børneværelset, på gæsteværelset eller som en del af et hyggehjørne.

Fylder mindre end en standard sovesofa

Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl fylder mindre end en normal sovesofa model og du behøver derfor ikke at have alverdens plads i dit hjem for at kunne finde et sted til denne variant. På trods af daybed’ens størrelse kan den sagtens fungere som gæsteseng og du behøver derfor ikke at gå ud og investere i en reel gæsteseng også, hvis du først har købt en daybed. 

Komfortabel daybed med pocketfjedre

Du er garanteret en behagelig og komfortabel daybed, da Zeal Sovesofa Soft Pacific Pearl kommer med pocketfjedre i sædepuden. Det er den samme type fjeder, der benyttes i visse sengemadrasser og du kommer derfor til at ligge eller sidde godt i denne model. Det særlige ved pocketfjedrene er, at de tilpasser sig din individuelle vægt – og eventuelle liggeposition. Der er flere daybeds, der ikke nødvendigvis har denne type fjeder og dermed tilpasser de sig ikke på samme måde til din specifikke krop. 

Du kan desuden justere på siderne af din nye daybed, så du selv bestemmer, hvor meget de skal være foldet ud eller ind. Samtidig bestemmer du selv, hvilken type af ben, du gerne vil have med. Du kan enten vælge ben i lakeret eg, i mat sort, i lyst træ eller i mørkt træ. Og så fås Zeal modellen faktisk også i flere forskellige farver.

 • Højde: 81 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Dybde: 45 cm
 • Siddehøjde: 41 cm
 • Vægt:  35 kg
 • Materiale: Pocketfjedre
 • Farve: Soft Pacific Pearl

#5 Eivor 160 Sovesofa - god sovesofa til 2 personer

Kort beskrivelse:

Med en Eivor 160 Sovesofa får du god komfort i et stilrent design. Sovesofaen er nem at trække ud og ind og du har dermed en funktionel sovesofa, som roligt kan benyttes som både seng og sofa.

✅ Enkelt design, der kan passe ind overalt
✅ God plads til to personer, når den er slået ud
✅ Fem komfortzoner for optimal støtte af din krop

Derfor skal du vælge Eivor 160 Sovesofa

Hvis du gerne vil være sikker på at få en sovesofa med hjem, der er behagelig og komfortabel nok til at ligge på hver nat, så er Eivor 160 noget for dig. Her behøver du ikke at investere i en topmadras for at ligge godt. Madrassen er nemlig bygget op af multipocketfjedre inddelt i fem komfortzoner og med over 600 fjedre pr. m2. Du er altså garanteret et højt komfortniveau, så du bare kan nyde din nattesøvn.

En sovesofa med dobbeltseng potentiale

Der er ingen grund til panik, hvis I er to i hjemmet uden alverdens kvadratmeter til rådighed. I udslået tilstand er der nemlig god plads til to personer, da sengen fylder 160×210 cm. Den er altså lige lidt mindre end en dobbeltseng i bredden, uden at virke for lille, og samtidig lidt længere i længden, så I ikke behøver at bekymre jer om, at tæerne stikker ud for enden.

 • Højde: 72 cm (liggehøjde: 54 cm)
 • Længde: 195 cm (udslået: 210 cm)
 • Bredde: 98 cm (udslået: 160 cm)
 • Materiale: Stof
 • Farve: Grå, mørkegrå eller bordeaux. Fås også i mange specialfarver

#6 Getama 258 Sovesofa - God retro sovesofa

Kort beskrivelse:

Her har du en fuldstændig retro og lækker sovesofa. Den har en opslåelig ryg, som du nemt kan lægge ned, når sovesofaen skal fungere som en seng. Modellen fylder ikke alverden og er derfor en fantastisk investering, når det kniber med pladsen.

✅ Passer perfekt ind i mindre lejligheder, da den udnytter pladsen optimalt
✅ Du bestemmer selv træsort til rammen og farve på polstringen

Derfor skal du vælge Getama 258 Sovesofa

Det er umuligt at pointere, at en Getama 258 ikke er et umådeligt lækkert design. Det blev tegnet i 1954(!) af Hans J. Wegner og er stadig super populær den dag i dag. Det burde meget gerne sige noget om, hvordan alle komponenter i denne sovesofa spiller godt sammen. Og da du selv har mulighed for at vælge træsort til rammen og farve på sofaen, så er der vist ingen grund til ikke at se nærmere på lige netop denne model. 

Passer godt ind på kontoret eller gæsteværelset

Det er nemt at folde ryggen af sofaen ned, så du kan få en lille seng frem for en sofa. Modellen er derfor rigtig god til kontoret eller gæsteværelset, hvor det kan være rart med et lille møbel med mange muligheder.

 • Højde: 41 cm
 • Længde: 190 cm
 • Bredde: 76,5 cm
 • Ramme: Hvidpigmenteret massiv eg
 • Materiale: Læder
 • Farve: Cognac / brunlig

#7 Perugia Sovesofa - Bedste sovesofa i læder

Kort beskrivelse:

Hvis du gerne vil være sikker på at få en lidt mere moderne sovesofa med hjem, så skal du se nærmere på denne Perugia model. Den kommer i flot sort kunstlæder med et lidt anderledes og dog stadig simpelt design. Denne sovesofa kommer helt sikkert til at skille sig ud.

✅ Designet i sort kunstlæder med ben i metal krom
✅ Mulighed for at vælge vildere farver til lejligheden, når sofaen er i sort
✅ Nem at lægge ned, da de to rygpuder er adskilte

Derfor skal du vælge Perugia Sovesofa

Denne sovesofa er super praktisk idet, at den er nem at justere på grundet de adskilte rygpuder. Det er altså muligt at lægge den ene rygpude ned, men ikke den anden. Det giver noget fleksibilitet. En Perugia Sovesofa er praktisk til mindre lejligheder eller ungdomsværelset, da den ikke optager alt for meget plads. Og så er det naturligvis en ekstra bonus, at den kommer i sort, så den nemt kan matches med mange andre farver. Det er altså kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvordan rummet skal indrettes.

 • Højde: 89 cm (siddehøjde 41 cm)
 • Længde: 198 cm
 • Bredde: 95 cm (123,5 i udslået tilstand)
 • Vægt: 47 kg
 • Maksbelastning: 110 kg
 • Fjedre: Nozag
 • Materiale: 100% PU læder (kunstlæder)
 • Farve: Sort

#8 Innovation Living Osvald de Luxe Sovesofa - bedste lille sovesofa

Kort beskrivelse:

Osvald de Luxe modellen er en del mindre end andre sovesofaer. Den er altså perfekt til dig, der virkelig lider af pladsmangel og derfor ikke har plads til en ‘normal’ størrelses sofa – eller seng. Selvom størrelsen er lille, så går du dog ikke ned på kvalitet. Der er gjort lidt ekstra for en god komfort.

✅ Opbygget af pocketspring og en hypersoft skummadras for ekstra god komfort
✅ God til små rum, da den ikke fylder så meget
✅ Opbevaringsrum under madrassen

Derfor skal du vælge Innovation Living Osvald de Luxe Sovesofa

Osvald de Luxe er til dig, der gerne vil have en sovesofa, der skiller sig ud uden at optage al pladsen i rummet. Modellen er ikke en særlig stor sofa, men du har stadig god plads at ligge på, når den først bliver foldet ud. 

Yderst komfortabel opbygning

Madrassen består af pocketspring fjeder og en hypersoft skummadras, så du er sikker på både at ligge og sidde godt i den. Der er altså lige taget et ekstra skridt i forhold til at sikre dig et højt komfortniveau. Der er desuden et opbevaringsrum under madrassen, som du nemt kommer til ved at hive i den medfølgende læderstrop. Læderstroppen er også med til at give sofaen et anderledes look.

 • Højde: 72 cm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 102 cm
 • Vægt: 96,3 kg
 • Madrastype: Pocketspring og hypersoft skum
 • Farve: Mørk turkis

#9 Kare design Dottore Sovesofa - Nordisk og minimalistisk design

Kort beskrivelse:

Denne model er en moderne sovesofa, der er designet efter et enkelt og nordisk look. Modellen kan passe ind i samtlige rum og stile. Den kan desuden bære helt op til 250 kg, så du behøver ikke at bekymre dig om, at den ikke kan holde til dine overnattende gæster eller nemt går i stykker.

✅ Maks belastning på 250 kg, så den er yderst robust
✅ Moderne sofa, der passer ind i samtlige rum

Derfor skal du vælge Kare Design Dottore Sovesofa

På trods af sit relativt simple design, så er dette en yderst moderne sovesofa, som passer ind i samtlige rum og nemt kan piftes op med farverige puder, hvis du synes, at den bliver for kedelig at se på i længden. Og så er det utroligt nemt at forvandle denne model fra sofa til seng. Den enkle stil og solide opbygning gør den perfekt som gæsteseng eller som en ekstra seng til sommerhuset. Den har desuden flotte syninger i ryggen og på sæderne og så er benene lakeret i stål.

Høj belastningsevne

Ikke nok med at sovesofaen kommer i et dejligt design, så kan den også sagtens rumme personer i alle aldre og størrelser. Kare Design Dottore Sovesofa har en maks belastning på 250 kg og det gør den lidt mere robust og holdbar end flere andre sovesofaer. Så hvis du vil være helt sikker på, at dine gæster ikke ender på gulvet, så er det denne model du skal investere i.

 • Højde: 79 cm (siddehøjde: 40 cm)
 • Længde: 265 cm
 • Bredde: 87 cm
 • Vægt: 56,9 kg
 • Materiale: Stof (polyester)
 • Farve: Lysegrå eller sort
 • Maks belastning: 250 kg

#10 Karup Jump Sovesofa i Natur Stel - Til den minimalistiske køber

Kort beskrivelse:

Her får du en model, der minder meget om en futon sovesofa. Den har en yderst simpel opbygning med en træramme og en lille madras, der både fungerer som sæde til sofaen og madras, når den er i udslået tilstand.

✅ Kan fås med naturstel og i mange forskellige farver alt efter dine ønsker
✅ Billig sovesofa, der nemt kan fungere som ekstra møbel uden du bliver ruineret

Derfor skal du vælge Karup Jump Sovesofa i Natur Stel

Der er rigtig mange forskellige modeller, når det kommer til sovesofaer. Her har vi dog en helt enkel og lidt gammeldags model, der minder meget om en futon. Det er dog med til at give sovesofaen karakter og det vil dine gæster højst sandsynligt både bide mærke i og sætte pris på. Karup Jump modellen kan tilpasses til lige netop din indretningsstil, da den fås i mange farver. Så det er bare med at vælge en, der passer ind hos dig.

Nem og hurtigt udfoldning

Sofaen kan nemt foldes ud til at være en dobbeltseng med god plads til to personer. Du skal simpelthen bare løsne læderremmene på siden af sofaen og så kan den foldes ned. Det kan næsten ikke blive nemmere – og det vil bare du og dine eventuelt overnattende gæster blive glade for i længden.

 • Højde: 75 cm
 • Længde: 202 cm
 • Bredde: 117 cm
 • Ramme: Natur stel
 • Farve: Fås i rigtig mange farver

Derfor skal du vælge en sovesofa

En sovesofa er et optimalt valg for dig, der lider af pladsmangel. Her får du nemlig to møbler i én, da du både får en komfortabel seng og en sofa. På den måde kan du nemt ‘fjerne’ din seng, når du får gæster, og i stedet lade dem sidde i din behagelige sofa. Sovesofaen er naturligvis også oplagt til dig, der gerne vil have mulighed for at have overnattende gæster uden at skulle istandsætte et helt gæsteværelse til kun dét ene formål. Sovesofaen er jo klart at foretrække over en luft- eller foldemadras på gulvet – medmindre du tilfældigvis har en helt vildt luksuriøs foldemadras gemt i skabet.

Der findes efterhånden ekstremt mange forskellige modeller og varianter af sovesofaen. Du burde derfor ikke have problemer med at finde en model, der passer til dig og dine behov – uanset om du bedst kan lide enkle modeller eller nogle, der skiller sig mere ud. Hvis du er meget i tvivl om, hvilket design, der passer bedst til dig, så kan du med fordel gå de ovenstående modeller igennem. Her har vi nemlig samlet nogle af de bedste sovesofaer på markedet, så det er et rigtig godt sted at hente inspiration fra.

Find en god sovesofa uden at gå ned på komforten

Hvis du står i et dilemma om, hvorvidt du skal vælge en ‘rigtig’ sofa eller en sovesofa, så fortvivl ej. Uanset hvad du vælger, så er der fordele ved begge varianter. Mange vælger dog sovesofa modeller fra, da de er bange for, at komfortniveauet ikke lever op til det i en normal sofa. Den myte vil vi dog godt aflive. 

Der er nemlig god mulighed for at finde en sovesofa, der lever op til præcis de samme komfortniveauer som andre sofaer. Nogle sovesofa modeller har endda et højere komfortniveau, da kombinationen af fjedre, skum og polstring tilsammen sikrer bedre komfort uanset om sovesofaen bruges som seng eller sofa. Naturligvis er der nogle modeller, der kræver en topmadras, hvis du benytter sengen på daglig basis, men det er aldrig påkrævet. Med en sovesofa kan du altid benytte den som den er uden at få ondt i kroppen af at ligge på den. Især nyere modeller går ekstra højt op i, at sengen skal understøtte din velvære og sikre dig en bedre nattesøvn.

Mulighed for opbevaring

Hvis du endnu ikke er helt overbevist om, at du skal investere i en sovesofa, så bliver du det nok her. Der er nemlig rig mulighed for at finde en model med opbevaringsrum under sengen, da flere og flere producenter indtænker dette i designet. Du behøver derfor ikke at være bange for at mangle plads til sengetøj, dyner, puder e.l. Med opbevaringsmulighed under sengen har du altid et sted at gøre af disse genstande, når du f.eks. får gæster på besøg. Og hvis du sjældent benytter din sovesofa som seng, så kan du jo altid benytte pladsen til andre former for opbevaring. Det er kun dig selv, der sætter grænsen.

God til prisen

Afhængigt af hvilken model du vælger, så kan der være mange penge at spare ved at købe en sovesofa frem for en reel seng eller sofa. Selvom det lyder lidt mærkeligt, når man teknisk set får to møbler i ét, så er det sandt. Hvor prisen på kontinentalsenge og elevationssenge ofte trækker tænder ud, så kan du sagtens slippe afsted med en sovesofa til billige penge. Hvis du bliver ved med at læse med, så giver vi dig herunder en guide til, hvordan du finder en billig sovesofa og de bedste sovesofa tilbud.

Vi anbefaler dig at købe en Innovation Sovesofa

Nu har vi efterhånden kigget mange forskellige modeller af sovesofaer igennem og vi er helt overbeviste om, at en sovesofa fra firmaet Innovation LivingTM er noget af det bedste, som du som forbruger kan få med hjem. Firmaet går op i funktionalitet og flotte designs, som samtidig yder en god komfort i mange år. Du kan derfor ikke gå galt i byen ved at investere i en Innovation sovesofa.

Når komfort og funktionalitet går hånd i hånd

Innovation LivingTM er et dansk firma, der startede op i 1971 med Flemming Højfeldt ved roret. I 1989 dedikerede firmaet sig bl.a. til at designe og producere multifunktionelle sovesofaer. Siden da er firmaet vokset og de har vundet flere priser for deres designs. I dag er de klart nogle af de bedste på markedet, når det kommer til produktionen af sovesofaer, og så samarbejder de med mange store designere for at sikre stilrene og lækre sofaer. Og netop fordi firmaet er dansk, så kan du som forbruger stole ekstra meget på produktet. De lever nemlig op til de strenge danske kvalitetskrav, så du altid kan være sikker på at få gode, holdbare og ordentlig producerede materialer til din seng.

Miljøbevidst firma og produktion

Ved at købe produkter fra Innovation LivingTM, så er du teknisk set også med til at tage et miljøbevidst valg, der er godt for planeten. Firmaet går nemlig op i, at alle genanvendelige produkter og materialer i produktionen bliver genanvendt så vidt muligt. Og så er al indpakning i forbindelse med transport minimeret betydeligt, så der kun bliver anvendt det allermest nødvendige for at materialer og modeller ikke bliver beskadiget undervejs. Innovation LivingTM er altså et godt valg både for miljøet og for din egen komfortoplevelse. Dét er da at slå to fluer med et smæk.

Guide: Sådan finder du det bedste sovesofa tilbud

Der er flere overvejelser, som du kan gøre dig på forhånd for at lette tidsforbruget på dit sovesofa køb. Vi vil gennemgå nogle af dem her, så du ved, hvad du skal overveje før du begynder at google alle modeller frem og har 500 forskellige modeller, som du kunne overveje at købe. På den måde er du nemlig mere sikker på, hvad du egentlig gerne vil have og så får du bestilt det rigtige produkt hjem fra starten af. Efter de her før-købet-guidelines kan du læse et afsnit om, hvordan du så reelt finder en billig, men samtidig god, sovesofa.

 

 1. Du skal fastsætte et budget. Der er intet værre end at falde for en model, der langt overstiger dit budget og som du dermed ikke kan betale. Du skal i stedet have klargjort dit eget budget på forhånd, så du realistisk kan søge efter en sovesofa i de kriterier, som passer til dig.

 2. Overvej hvad du helt præcist vil benytte sovesofaen til – er det primært en sofa, en seng eller begge dele? Det er jo lidt fjollet at investere i en dyr sovesofa med et sublimt komfortniveau i udslået tilstand, hvis du reelt set primært har tænkt dig at benytte den som sofa. Hvis sovesofaen kun skal fungere som gæsteseng et par gange om året, så er der ingen grund til betale dyre domme for ekstra god liggekomfort. Skal du derimod sove på sovesofaen på daglig basis, så er det måske det værd at tjekke ekstra op på komfortniveauet. I dag produceres de fleste sovesofaer dog i god kvalitet og med en god liggekomfort, så du burde ikke føle dig nødsaget til at gå på kompromis her.

 3. Har du bestemte krav til designet eller til farven? Hvis du helst vil have en meget enkel sovesofa, så er der ingen grund til at se efter de store, farverige og anderledes modeller – og omvendt. Så overvej dine egne præferencer. Du skal jo også helst investere i en variant, der passer ind i dit hjem. Husk også, at flere modeller kommer i mange forskellige farver, og at nogle modeller endda tilbyder udskiftning af stof (og dermed også farve). Hvis du køber en sådan model har du jo altid mulighed for at skifte stil undervejs.

 4. Leder du efter en bestemt størrelse? Ikke nok med, at sovesofaerne kommer i mange forskellige farver, så kommer de også i flere forskellige størrelser. Det er altså og værd at overveje, hvor meget plads du gerne vil have, at din kommende sovesofa skal optage. Hvis du ikke har plads til en stor model, så er det fjollet at investere i en 180×200 cm i udslået tilstand. Heldigvis findes der både sovesofaer i enkeltmands-, trekvart seng- og dobbeltsengs størrelse.

Sådan finder du en billig sovesofa

Selvom alt ikke handler om prisen, så er det nu altid rart at spare lidt penge på et nødvendigt køb. I det her afsnit vil vi give dig lidt forslag til, hvordan du finder en billig, og samtidig komfortabel, sovesofa. Men før vi går videre, så vil vi gerne give dig ét råd: lad være med kun at tænke på prisen. Hvis du kun går efter helt billige modeller, så risikerer du desværre at komme hjem med noget rigtig juks. Det hjælper jo ikke noget at spare en masse penge, hvis det du får med hjem så går i stykker efter et par måneder. Så tænk endelig på prisen og på dit budget, men lad være med at lade prisen kontrollere købet 100%. 

Der er ofte tilbud på sovesofaer, så hvis du bare holder øjnene åbne er der rig mulighed for at finde en god model til billige penge. Det er ikke unormalt at spare over 50%, når modellerne først er på tilbud – og så er det jo bare med at slå til. Du har en ekstra fordel som forbruger i forhold til at finde de bedste tilbud, hvis du først og fremmest har gjort dig de ovenstående overvejelser om, hvilken type model du egentlig går efter. Måske du allerede har fundet din yndlingsmodel? Så er det jo bare med at browse de forskellige internetforhandlere for at finde den til den bedste pris. Research er altså svaret, når det kommer til at finde en billig sovesofa. For når selv de dyre modeller regelmæssigt kommer på tilbud, så kan næsten alle varianter tælle som en ‘billig sovesofa’.

Det skal du være opmærksom på før du køber din nye sovesofa

Der er rigtig mange fordele ved at købe sit nye møbel online. En af de helt afgørende fordele er, at du slipper for at rende rundt i flere forretninger for at finde en model, som du kan lide. Online kan du i stedet bare scrolle igennem varianterne og så vælge dem, der passer bedst til dine behov. Og så kan du jo altid sammenligne de udvalgte modeller med hinanden for at finde den helt rigtige. Men der er også nogle ulemper ved at handle online og dem vil vi lige gennemgå her, så du som forbruger er forberedt og ved hvad du skal være på udkig efter for ikke at blive snydt.

Tjek op på forhandleren før købet

Først og fremmest er det altid en god ide at tjekke op på forhandleren. Det kan bl.a. gøres via TrustPilot eller Facebook, hvor du nemt kan se andre forbrugeres opfattelse af forhandleren. På den måde sikrer du dig så vidt muligt mod en dårlig oplevelse. Det er især en vigtig ting at gøre, hvis du føler, at tilbuddet er lidt for godt til at være sandt. Det kan være, at lige netop den model, som du gerne vil købe er sat på tilbud til 1.000 kr selvom den normalt koster over 10.000 kr. I så fald er det en god ide lige at dobbelttjekke forhandleren for at sikre sig, at tilbuddet er reelt. Og så skader det jo aldrig at læse lidt om andre folks mening om og oplevelser med produktet. Hvis flere personer har bedømt det godt, så er du nogenlunde sikker på, at din model også vil leve op til kravene.

Forhandlerens serviceniveau

Efter at have tjekket op på om forhandleren nu også er reel, så kan det også være en god ide at tjekke op på deres servicetiltag. Her mener vi f.eks. om de tilbyder dig en prøveperiode, hvor du inden for X antal dage kan levere produktet tilbage, hvis ikke det lever op til dine krav eller om de tilbyder garanti for brud e.l. på inventaret, så du kan få en ny del, hvis bunden skulle gå i stykker efter et par år. Der er flere danske forhandlere, der er begyndt at tilbyde lige netop disse former for service og vi vil derfor anbefale dig at overveje at handle hos dem frem for andre online-butikker. Det giver dig nemlig en vis sikkerhed som forbruger, at du ved, at du altid kan levere produktet tilbage, hvis det ikke lever op til forventningerne.

Produktets kvalitet – lever det op til dine forventninger?

På samme måde som du skal overveje, hvad du vil benytte produktet til, så skal du også beslutte dig for, hvilken kvalitet du forventer. Vil du have en virkelig blød og behagelig sovesofa med flere komfortzoner, der støtter og aflaster din krop – eller vil du hellere have en lidt fastere madras, der er mere solid at sidde på? 

Du behøver naturligvis ikke at være ekspert på området, da du ret nemt kan finde ud af, hvilken kvalitet de forskellige modeller lever op til ved at læse vejledningerne og specifikationer for de enkelte modeller på købssiden. Det er dog ideelt at gå efter en madras med pocketfjedre. Netop denne fjedertype bliver også brugt i flere senge og du er derfor garanteret både god sidde- og liggekomfort. Hvis du gerne vil være sikker på, at sovesofaen er ekstra behagelig, så kan du altid se efter en madras med pocketfjedre og et lag polstring af skum. Så ved du, at din nye sovesofa lever op til et vis komfortniveau, som du godt kan være dig selv, og dine gæster, bekendt.

Pas på med at købe brugte møbler

Genbrug er guld – eller, det er det i hvert fald de fleste gange. Du skal dog passe på med at købe senge og sofaer brugte. Lige netop disse møbeltyper kan godt blive meget slidte efter de første 5 år og du risikerer altså at gå meget ned på komforten for at spare penge. Så er det næsten bedre at holde øje med de forskellige online tilbud og købe din favorit model, når den sættes til en rabatpris. Genbrug er dog naturligvis en god ting – både for miljøet og for din pengepung, men lige netop med senge og sofaer er det ikke det bedste valg på længere sigt. Det kan dog udmærket fungere som en midlertidig løsning indtil du har besluttet dig for din nye model.

Sådan finder du en billig sovesofa

Der findes efterhånden så mange forskellige modeller og varianter af de forskellige møbler, at de nogen gange kommer til at minde meget om hinanden. Det kan derfor være svært helt præcist at klargøre, hvad forskellen på en sovesofa og en daybed er. En daybed kan nemlig reelt bruges til præcis de samme formål, som en sovesofa. Grundet daybed’ens opbygning og design er der mulighed for at benytte de fleste modeller som både sofa, sovesofa, seng eller endda som en pyntegenstand. Det er altså helt op til forbrugeren selv at bestemme, hvordan de vil benytte deres daybed.

En stor forskel ligger i designet

En af de helt afgørende forskelle på en daybed og en reel sovesofa er størrelsen og designet. En sovesofa er ofte lidt mere robust og bestandig, hvor en daybed er et lettere og mere ‘luftigt’ alternativ. En daybed kan derfor være et oplagt valg i et mindre hjem eller værelse, hvor man hurtigt kan føle, at der er pladsmangel. På den anden side kan en daybed også nemt se alt for lille ud i et stort rum og her vil en større sovesofa model ofte passe bedre ind. Det er dog naturligvis også muligt både at få mere robuste daybeds og mindre sovesofa modeller. 

I mange tilfælde adskiller stoffet og opbygningen sig også afhængigt af om du vælger en daybed eller en sovesofa. Sovesofaer er bygget op af en madras (nogen gange med en ramme udenom) og er ofte beklædt med forskellige former for stof. Mange daybeds er derimod bygget op af en tydelig ramme, der indgår i designet, og nogle puder eller en tynd madras. Så teknisk set handler valget nok mere om, hvad man selv har af ønsker til sin indretningsstil.

Overvejer du stadig en daybed?

Hvis du stadig ikke har besluttet dig for om du vil investere i en daybed eller en sovesofa, så har du mulighed for at hente inspiration i vores artikel “Find den bedste daybed til dig”, som du kan læse her. Vi guider dig igennem de 10 bedste daybeds på markedet og vi er helt sikre på, at du vil falde for en af modellerne på listen.

Sovesofaer er det oplagte valg til gæsteværelset

Hvorfor er de dog det tænker du måske? Jo, sovesofaer er det perfekte valg til gæsteværelset, da det gør det muligt for dig at benytte værelset, når du ikke har gæster på besøg. Man går trods alt sjældent ind og bruger et værelse med en seng som kontor eller legerum for børnene, men med en sovesofa kan du jo altid bare folde den sammen til en sofa. Så er der måske god plads til enten at have et skrivebord eller et dukkehus derinde – afhængigt af, hvor stort værelset er, naturligvis. Men det giver dig i hvert fald muligheden for at benytte værelset til andre ting end kun et gæsteværelse. 

Det gør også, at værelset ser mere indbydende ud for dine gæster. De kan nemlig nemt opholde sig derinde og samtidig have rigeligt med plads, når sovesofaen ikke er slået ud. Og når mange modeller efterhånden også har opbevaring under madrassen, så er der ingen grund til at investere i en masse skabe eller kommoder, hvor sengetøjet kan opbevares. Du får altså både mere plads i rummet, mulighed for at bruge det til andre ting også, samt muligvis flere penge at rykke rundt med, som du dermed kan bruge på andre ting. Dét er da win-win. 

Vil du vide mere om valg af gæsteseng?

Er det på tide at skifte den gamle gæsteseng ud? Hvis du står i et dilemma om, hvilken type gæsteseng du gerne vil investere i, så er vi her også for at hjælpe dig med det valg. Vi har nemlig også skrevet en guide til, hvordan du finder den bedste gæsteseng. Her kan du hente yderligere inspiration og så kan du jo overveje om det er en kontinentalseng, elevationsseng, boksmadras, daybed eller måske en sovesofa, der bedst passer til dine behov og krav til en gæsteseng. Du kan læse artiklen ‘Find den bedste gæsteseng til dig” her. (LINK)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *