Boxmadras – Find den bedste boxsmadras 2022

Box mattress

En af de helt store sælgere, når det kommer til senge, er boxmadrasser. De er det oplagte valg, hvis ikke man gider at spendere alverdens penge på en ny seng, men heller ikke ønsker at gå alt for meget ned på komforten. Boxmadrassernes design og opbygning kan nemlig sagtens leve op til flere andre sengevarianter og så er de ofte en del billigere – afhængigt af, hvilken model du vælger naturligvis. Hvis du gerne vil vide lidt mere om boksmadrasser før du trykker “bestil”, så er du kommet til det rette sted. Vi vil nemlig her guide dig til de bedste boxmadras modeller på markedet, så du kan tage et godt og gennemtænkt valg. Du kan desuden også læse lidt mere op på, hvordan du vælger den bedste boxmadras til dig og finder de bedste boxmadras tilbud nederst i artiklen efter gennemgangen af produkterne. Så læn dig tilbage og lad dig blive inspireret.

Freja Fjäll boxmadras - Bedste boxmadras

Materiale:

Airflow skum

Pris:

$$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller Ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Airflow skum

Pris:

$$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller Ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

En Freja Fjäll boxmadras er en ægte luksus boxmadras. Med syv komfortzoner er der virkelig tale om komfort på et højt plan, da de syv zoner tilpasser sig din krop og aflaster de forskellige trykpunkter individuelt.

 • Syv komfortzoner
 • Designet og produceret i Danmark
 • Temperaturregulerende topmadras

Derfor skal du vælge Freja Fjäll boxmadras

Er du på udkig efter en madras, der får dig til at vågne veludhvilet og perfekt aflastet i kroppen? Så værsågod. Freja Fjäll er til dig, der kun vil have det bedste af det allerbedste.

Freja Fjäll boxmadrassen har dobbelt fjedrelag for højeste komfort. Fjedrene er pakket individuelt i små stofposer, der giver øget fleksibilitet. Fjedrene er ligeledes inddelt i syv komfortzoner, der tilpasser sig de forskellige trykzoner på din krop. Her er særligt fokus på dine skuldre og lænd, så du får optimal aflastning mens du sover.

Topmadrassen kommer med en kerne af naturlatex, der  er et miløjvenligt og allergivenligt materiale med en åndbar og ventilerende effekt, så du ikke bliver for varm når du sover.

Jupiter Boxmadras - Den bedste boxmadras på 140x200 cm

Materiale:

Komfortskum

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller Ekstra fast

Garanti:

15 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Komfortskum

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast eller Ekstra fast

Garanti:

15 år

Prøveperiode:

100 dage

Jupiter Boxmadras’ opbygning kan være med til at optimere dine søvnbetingelser, da den indeholder pocketfjedre inddelt i fem komfortzoner. Du får altså god støtte og aflastning med denne model. Og så får du også en dejlig åndbar latex topmadras med i købet til at fuldende sengens komfortniveau.

 • Fem komfortzoner, der sikrer individuel støtte og aflastning af din krop
 • Latex topmadras, som opretholder en god temperatur, mens du sover
 • Solid opbygning, så sengen holder i mange år fremover

Derfor skal du vælge en Jupiter Boxmadras

Jupiter boxmadras er til dig, der gerne vil have en rigtig god og komfortabel seng i trekvart seng størrelse. Du får en boksmadras med en solid 20 cm træramme for at sikre stabiliteten på din nye seng. Din komfort er sikret med sengens boksmadras af pocketfjedre og fem individuelle komfortzoner. Og som om dét komfortlag ikke var nok, så får du da også lige en ventilerende topmadras med i købet. Den 6 cm tykke latexkerne i topmadrassen fuldender din soveoplevelse og sørger for, at du altid vågner op helt veludhvilet. Som en ekstra bonus hjælper topmadrassen dig med at opretholde en god kropstemperatur igennem hele søvnen.

Produktdetaljer: 

 • Højde: 51 cm – 19 cm ben, 26 cm madras og 6 cm topmadras
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Polstring: 25 mm Komfortskum
 • Bolster: Møbelstof
 • Fjeder: Pocket
 • Ramme: 20 cm træramme
 • Farve: Sort
 • Komfortzoner: Fem stk

Venus Boxmadras - Den bedste boxmadras på 120x200 cm

Materiale:

Latex

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast,Ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Latex

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast,Ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

Du kan aldrig gå galt i byen med en Venus Boxmadras, da alle komponenter er nøje tilrettelagt for at give dig den allerbedste nattesøvn. Du får en madras med pocketfjedre og syv komfortzoner, samt et lag af åndbart hybridskum. Dét sikrer dig god komfort og optimal støtte og aflastning af din krop, mens du sover.

 • OEKO-TEX certificeret, så du undgår unødig kemi
 • Madras med syv komfortzoner og hybridskum polstring for ekstra god støtte
 • Pulse Latex topmadras for en stærkere, mere åndbar og elastisk topmadras

Derfor skal du vælge Venus Boxmadras

Venus Boxmadras er bygget op af en utrolig holdbar 20 cm tyk træramme i svensk fyrretræ. Derudover får du en madras af moderne pocketfjedre, som er blevet inddelt i syv komfortzoner med en åndbar hybridskum polstring imellem. Alle disse komponenter understøtter hver især din krop og dens trykpunkter, så du selv kan slappe helt af.

Pulse Latex kerne og OEKO-TEX mærket

Topmadrassen har en 6 cm tyk Pulse Latex kerne og du kan derfor være sikker på at få en mere elastisk, ekstremt åndbar og ekstra stærk topmadras med hjem. I samspil med boxmadrassen giver topmadrassen omfattende støtte af din krop. Og så er sengen desuden OEKO-TEX certificeret, så du kan være sikker på, at der ikke har været benyttet unødvendige kemikalier i produktionen.

Produktdetaljer:

 • Højde: 63 cm – 19 cm ben, 36 cm madras og 8 cm topmadras
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 120 cm
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Bolster: Sort Venus Møbelstof
 • Fjeder: Pocket
 • Ramme: 20 cm træramme
 • Farve: Sort
 • Komfortzoner: Syv stk

Venus Diamant Boxmadras - Til dig, der vil have noget lidt ud over det sædvanlige

Materiale:

Latex

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast,Ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

Materiale:

Latex

Pris:

$$

Levering:

Gratis

Hårdhed:

Medium, Fast,Ekstra fast

Garanti:

25 år

Prøveperiode:

100 dage

Med en Venus Diamant Boxmadras er du sikker på, at din nye seng understøtter dine behov 100%. Grundet den særlige SonoCore metode og diamant behandling af topmadrassen er du garanteret altid at have den rette temperatur, når du sover.

 • Du får en topmadras, der både er slidstærk, åndbar og ekstremt ventilerende
 • Syv komfortzoner og hybridskum for unik støtte og aflastning
 • Mulighed for individuelt valg af madras fasthed, så I ikke skal gå på kompromis

Derfor skal du vælge Venus Diamant Boxmadras

Du skal investere i en Venus Diamant Boxmadras, da du her får en solid og komfortabel seng, der kan holde i mange år. Du får en massiv ramme af svensk fyrretræ og en madras med en kerne af pocketfjedre, som desuden er inddelt i syv komfortzoner. Omkring fjedrene er der et lag åndbar hybridskum for ekstra støtte af din krop.

Diamant behandlet topmadras

Det lyder helt vanvittigt, men det er sandt. Topmadrassens overflade er diamant behandlet for, at den bedre kan aflede din kropsvarme, så du opnår den bedste temperatur, mens du sover. Den har desuden også en støttende latexkerne, der er produceret med SonoCore metoden. Det betyder, at du får en ekstra slidstærk og åndbar topmadras, der sikrer et godt soveklima hver eneste nat.

Produktdetaljer: 

 • Højde: 63 cm – 19 cm ben, 36 cm madras og 8 cm topmadras
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 180 cm
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Bolster: Lysegråt Venus Møbelstof
 • Fjeder: Pocketfjedre
 • Ramme: 20 cm træramme
 • Farve: Lysegrå
 • Komfortzoner: Syv stk

Guide: Sådan vælger du den bedste boxmadras til dig

Der er mange forskellige overvejelser, som du kan gøre dig før du begynder at browse nettet for de bedste boksmadrasser. Det er f.eks. relevant at overveje, hvilken størrelse du gerne vil have sengen i og hvilken fjedringstype, der bedst passer til dig. Lige netop de spørgsmål vil vi give dig svar på i dette afsnit. På den måde kan du blive klædt godt på til at tage det rigtige valg i forbindelse med købet af din nye drømmeseng.

Hvilke størrelser kan jeg vælge mellem?

Reelt set kan du få en boksmadras i lige netop den størrelse, som du har lyst til. Og hvordan kan det være? Jo, nogle forhandlere tilbyder at lave en boksmadras i specialmål og du har derfor god mulighed for selv at vælge præcis, hvilken størrelse, som du gerne vil have din madras med hjem i. 

Men hvis du ikke vil bøvle med specialmål, så har du dog også rigeligt med valgmuligheder. Eftersom at boksmadrasser er så populære lige for tiden, så kan du sagtens få dem både som enkeltmandssenge, trekvart senge eller dobbeltsenge. Så valget af størrelse afhænger altså mere af dig end af forhandlerne, da du her har relativt frie tøjler til at vælge den du gerne vil have.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til fjedring i en boxmadras?

De fleste boksmadrasser kommer med pocket eller bonell fjedre og det er der en særlig grund til. Både pocket og bonell fjedre giver dig nemlig en god støtte og en form for aflastning – afhængig af opbygning. Du kan derfor ikke gå helt galt i byen, hvis du køber en model med en af disse fjedertyper. Forskellen på de to ligger dog i, at bonell fjedre hænger sammen med hinanden og sidder fast i bunden af madrassen, hvorimod pocketfjedre er en mere moderne opfindelse, hvor hver fjeder er syet ind i sin egen pose (hvilket også er grunden til, at de nogle gange kaldes posefjedre). Pocketfjedrene påvirker altså ikke hinanden på samme måde som bonell fjedre.

Hvis du gerne vil investere i en yderligere komfortabel model, så kan du altid holde ekstra øje med, hvilken type polstring, der er valgt til sengen. Her bruger nogen en simpel skumtype som polyskum, hvorimod andre benytter sig af naturlatex, hybridskum eller en helt anden variant. Reelt set er ingen skumtyper decideret dårlige, men det er kombinationen mellem fjedre, skum og opbygning, som du skal være opmærksom på, når du undersøger forskellige sengetyper. Du skal jo helst finde en model, der passer til lige netop dine behov.

Har min personlige vægt en betydning?

Ja, det har den. Din vægt behøver ikke at have en decideret indflydelse på valget af fjedertype, men hvis du vejer over 100 kg kan du altid overveje at finde en model, der tilbyder de såkaldte multipocketfjedre. De er nemlig bedre til at understøtte den ekstra vægt og så er du sikker på at få en madras med hjem, der er ekstra robust og slidstærk.

Din personlige vægt har desuden indvirkning på, hvilken madras fasthed, som du burde gå efter. Det er derfor optimalt at benytte sig af forhandlernes guides i forhold til valg af madras før du bare bestiller en hjem. Der kan nemlig godt være forskellige retningslinjer afhængigt af, hvilken model du vælger. De generelle retningslinjer plejer dog at lyde som følger:

 • Under 75 kg = en madras med medium fasthed
 • Mellem 75 kg og 100 kg = en madras med fast / hård fasthed
 • Over 100 kg = en madras, der er ekstra fast / hård i fastheden 

Det kan dog variere meget fra person til person (og variant) og du skal derfor altid tænke dine egne behov ind i scenariet. Ofte kan du jo netop også supplere din madras med en bestemt type topmadras, der gør sengen blødere eller hårdere alt efter, hvad du hælder mest til. 

Skal min seng have komfortzoner?

Nej, det behøver den faktisk ikke. Der er efterhånden mange madrasser, som kommer med forskellige antal komfortzoner, men det er ikke nødvendigvis dét der afgør om sengen er god. Naturligvis kan det være en god indikator, da du ofte får støtte af områder såsom nakke, skuldre, ryg og hofter, men det er altså ikke en selvfølge. F.eks. kan det sagtens være, at kun 3 ud af 5 komfortzoner reelt passer til dig og din krop – og så er det jo fjollet at betale dyre domme for en model, der ikke er optimal for dig.

Oversigt over komfortzoner

Hvilke forskellige sengevarianter findes der?

I den her artikel har vi guidet dig igennem de allerbedste boksmadras modeller på markedet. Men hvilke andre sengevarianter kan du egentlig vælge imellem, hvis ikke du er helt solgt på boksmadrassen endnu? Her kan du få et kort overblik over de forskellige varianter.

Boksmadrassen

Lad os da bare for en god ordens skyld starte med boksmadrassen. Den er bygget helt simpelt op af en sengeramme og en madras, der sidder sammen. Det betyder, at du nemt kan flytte rundt på sengen, da der ikke er flere dele at tage hensyn til. Du har desuden mulighed for at tilkøbe en topmadras til din boksmadras, men det er langt fra en nødvendighed med alle modeller. Og skal du bruge en ekstra bonus for at vælge en boksmadras som din nye seng? Så kan vi fortælle, at det langt fra er svært at finde en god og komfortabel boksmadras til billige penge!

Kontinentalsengen

En kontinentalseng er normalt bygget op af tre individuelle lag, der tilsammen sikrer dig en optimal liggekomfort. Det nederste lag består af en ramme, der oftest er produceret i massivt træ. Det midterste lag består af en madras (oftest en springmadras) og her kan der være forskellige fjedre, skumlag o.l. afhængigt af, hvilken model du vælger. Det sidste lag på en kontinentalseng er topmadrassen, hvor du ofte selv har noget at indvende i forhold til fasthed, åndbarhed o.l. Det gør det muligt at få en seng, der passer til lige netop dine behov hele vejen igennem. 

Elevationssengen

Du skal vælge en elevationsseng, hvis du gerne vil have en seng med flere faciliteter end dem der findes i en kontinentalseng. Selve opbygningen af en elevationsseng er nemlig meget lig den af kontinentalsengen, men her får du samtidig en seng med hæve og sænke funktioner – normalt som minimum i hoved- eller fodenden. Med købet af en elevationsseng skal du dog også være opmærksom på, hvilken type motor, der er med. Elevationssengen er altså til dig, der ikke gider at nøjes med en gavlpude i ryggen, når du vil sidde op i sengen. Hvis du nu bliver helt lun på at se, hvad elevationssenge kan tilbyde dig, så kan du læse meget mere om de bedste elevationssenge i vores guide her.

I valget af din kommende seng skal du altid tænke dine egne behov ind. Det vigtigste er, at du får en model, som du er tilfreds med i mange år – uanset om det så er en boksmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng. Og så er det desuden fuldstændig muligt at finde en god seng i alle tre grupper uden at blive finansielt ruineret, så lad endelig ikke økonomien stoppe dig fra at tjekke de forskellige modeller ud.

Sådan finder du det bedste boxmadras tilbud

Som med alle andre sengevarianter handler det om at have øjnene åbne og være klar til at købe den udvalgte seng, når den kommer på tilbud. Det bedste du kan gøre for at få det bedste boxmadras tilbud er derfor at have lavet en grundig research og fundet frem til den rette model (eller måske flere). På den måde ved du lige præcis, hvad du går efter og så bliver du ikke fanget i alle de ‘gode tilbud’ hen ad vejen. 

Det er naturligvis også muligt for dig at bruge din research til at finde priserne frem for forskellige forhandlere og så kan du jo altid vælge den billigste – hvis da også leverandøren lever op til dine forventninger her. Du skal jo meget gerne have mulighed for at returnere din seng, hvis ikke den lever op til dine krav. Uanset hvor billig eller dyr en model du vælger at investere i, så skal du have mulighed for at fortryde dit køb, hvis ikke sengen lever op til forventningerne. Så dét er naturligvis også en vigtig ting at være opmærksom på.

Sådan finder du en god sengeramme til boxmadras

Du behøver faktisk ikke at tænke alt for meget over at finde den helt rigtige sengeramme til din boksmadras, da de fleste modeller jo netop allerede består af en tyk og robust sengeramme. Fordelen ved en boksmadras er nemlig, at den er bygget op af en sengeramme og en madras, så de to dele hænger sammen. Det gør din seng ultra nem at flytte og så skal den reelt set bare have sat ben på – og så er den klar til brug. 

Valg af gavl og ben til boxmadras

Du har altid mulighed for at pifte din boksmadras en smule op ved at tilkøbe en sengegavl eller nogle ekstra flotte ben. Mange modeller kommer med flere forskellige valgmuligheder til netop disse to dele og du kan derfor vælge enten at købe en af de matchende varianter eller måske en fra en helt anden model, så det ikke bliver for ensformigt. Du kommer dog naturligvis også langt med et par farverige puder eller et flot sengetæppe.

Det er dog langt fra en nødvendighed f.eks. at købe en sengegavl til din boksmadras. Hvis du hellere vil beholde det helt enkle look, så kan du bare fravælge gavlen i købsprocessen. Men i så fald vil vi anbefale dig at overveje at investere i en gavlpude eller lignende for, at du har noget støtte til din ryg, når du sidder op i sengen. Ellers kan du godt få ondt i ryggen i længden og det er der jo ingen af os, der er interesseret i.