Hjem » Dyner » Allergivenlige dyner → De 5 bedste allergivenlige dyner (2020)

Allergivenlige dyner → De 5 bedste allergivenlige dyner (2020)

Bedste allergivenlig dyne - Se udvalget af de bedste allergivenlige dyner

I denne guide vil vi hjælpe dig med at finde den bedste allergivenlige dyne til dig, som naturligvis passer til lige netop dine behov og krav. Vores modeller er udvalgt fordi de har scoret gode resultater i allergivenlig dyne tests.

Der er ikke noget værre end ikke at få en rolig nats søvn grundet allergier. Af den grund kan det være smart at investere i en god allergivenlig dyne. Det mindsker ikke kun besværet, hvis du allerede har allergi, men hjælper også til at mindske risikoen for at udvikle allergi senere hen. 

Men først får du her tre gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde en allergivenlig dyne:

 • Find en model, der kan tåle vask, så du selv kan opretholde en god hygiejne
 • Se bl.a. efter OEKO-TEX-, NOMITE-, DownAfresh- og Svanemærket
 • Sørg for at dynen har en høj bæreevne, så den har en god isoleringsevne

#1 Pure & Care Sommerdyne

Kort beskrivelse:

Denne model fra Pure & Care er både etisk bæredygtig, miljø- og allergivenlig. Den består af moskusdun, der er blevet renset og varmebehandlet, så bakterier ikke længere er at findes i dunene. Dynen er bedst til brug i sommerperioden.

✅ Allergivenlig opbygning, der ikke giver mulighed for f.eks husstøvmider
✅ Bæredygtig, miljøvenlig og dyreetisk produktion (bl.a. OEKO-TEX og Svanemærket)
✅ 100% økologisk bomuld i våret for en ekstra behagelig følelse

Derfor skal du vælge Pure & Care Sommerdyne

Hvis dine kriterier hedder allergivenlig, bæredygtig og miljøvenlig, så kan du udmærket se lidt nærmere på denne model. Den består af fabelagtige og varmebehandlede moskusdun og et vår i 100% økologisk bomuld. Det er ikke muligt for husstøvmider at leve i stoffet og så er våret produceret uden brug af skadelige stoffer. Det kan du være sikker på, da den bl.a. holder OEKO-TEX certifikat.

 • Længde: 200 eller 220 cm
 • Bredde: 135 cm
 • Fyld type: Moskusdun
 • Vægt: 320 gram
 • Vår: 100% økologisk bomuld

#2 Pure & Care Vinterdyne

Kort beskrivelse:

Med en Pure & Care Vinterdyne får du en behagelig dyne med en opbygning af lækre moskusdun og et bomuldsvår. Modellen kan i den grad være med til at sikre dig en god nats søvn i de kolde vinternætter.

✅ Allergivenlig opbygning, der ikke giver mulighed for f.eks husstøvmider
✅ Bæredygtig, miljøvenlig og dyreetisk produktion (bl.a. OEKO-TEX og Svanemærket)
✅ Vår i 100% økologisk bomuld for en ekstra behagelig følelse

Derfor skal du vælge Pure & Care Vinterdyne

Du kan med stor fordel både investere i nr. 1 og 2 på denne liste, da den ene kan fungere som din sommerdyne og denne her model som din vinterdyne. De har en meget lig opbygning af rene og varmebehandlede moskusdun, der sikrer god vis renhed i din seng, da hverken husstøvmider eller bakterier kan leve i stoffet. Og så er lige netop disse modeller fra Pure & Care også kendetegnet ved at være allergi- og miljøvenlig, samt bæredygtige i produktionen.

 • Længde: 200 eller 220 cm
 • Bredde: 135 cm
 • Fyld type: Moskusdun
 • Vægt: 750 gram
 • Vår: 100% økologisk bomuld

#3 Nænsom Helårsdyne Lun

Kort beskrivelse:

Med en Nænsom Helårsdyne får du en allergivenlig dyne med 400 gram rene og varmebehandlede moskusdun, der er omkranset af et vår af 100% bomuld. Den er produceret efter høje dyreetiske standarder.

✅ Allergivenlig og miljøvenlig opbygning, da den bl.a. er OEKO-TEX- og Svanemærket
✅ Bæredygtig og dyreetisk produktion, så du kan sove nyde din dyne med ro i sjælen
✅ Mulighed for tilkøb af matchende pude i samme kvalitet

Derfor skal du vælge Nænsom Helårsdyne Lun

Du skal vælge en Nænsom Helårsdyne, hvis du gerne vil have en dyne, der både er miljø- og allergivenlig, samtidig med at den er produceret efter både bæredygtige og dyreetiske idealer. De 400 gram moskusdun er blevet varmebehandlede for at bakterier og husstøvmider ikke har mulighed for at leve i dynen. Du kan desuden tilkøbe en matchende pude, der består af moskusdun, fjer og bomuld. Puden er produceret efter de samme standarder som dynen. Puden er 60×63 cm med en vægt på 560 gram.

 • Dyne længde: 200 eller 220 cm
 • Dyne bredde: 140, 220 eller 240 cm
 • Fyld type: Moskusdun
 • Vægt: 400 gram
 • Vår: 100% bomuld

4# Fossflakes Soft Junior Dyne og Pude

Kort beskrivelse:

Junior dyne og pude sættet fra Fossflakes er både behageligt at ligge på og produceret uden nogen former for skadelige stoffer. Fyldet er 70% Fossflakes Essential og 30% polyesterfibre. Og så kan de sagtens tåle maskinvask.

✅ Allergivenlig opbygning for en renere og sundere seng
✅ Dejligt pude og dyne sæt til en pris alle kan være med på

Derfor skal du vælge Fossflakes Soft Junior

Med en Fossflakes pude og dyne giver du dit barn optimale betingelser for en god nats søvn. Fyldet består af 70% Fossflakes Essential og 30% polyesterfibre. Både puden og dynen er allergivenlig, kan tåle maskinvask og har et vår af 100% bomuldscambric. De mister desuden ikke deres spændstighed eller fylde efter vask. Produktet er OEKO-TEX certificeret og du kan derfor være sikker på at få kemikaliefrie produkter med hjem.

 • Dyne længde: 140 cm
 • Dyne bredde: 100 cm
 • Pude længde: 45
 • Pude bredde: 40
 • Fyld type: 70% Fossflakes Essential og 30% polyesterfibre
 • Vægt: Dyne 500 gram, pude 150 gram
 • Vår: 100% bomuldscambric

#5 Balance Dyne

Kort beskrivelse:

Hvis du leder efter en dobbeltdyne, så er denne moskusdunsdyne muligvis noget for dig. Den har en høj bærevne og yder derfor god isolering og fugtafledning. Og så er den både OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh certificeret.

✅ OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh certificeret får en sund og hygiejnisk seng
✅ Høj bæreevne på 11 for god isolering

Derfor skal du vælge Balance Dyne

Med en dyne fra mærket Balance kan du være sikker på at få en kvalitets moskusdundyne med hjem. Dunene sikrer en dejlig lethed, men samtidig en god varme i produktet og så har den desuden en høj bæreevne á 11. Der er altså god isolering i denne model. Dynen er et relativt sundt produkt, da den både holder certificeringer fra OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh. Den har altså optimal hygiejne, renlighed og er særligt god for allergikere. Du har desuden altid mulighed for at maskinvaske din dyne, hvornår du end føler for det.

 • Længde: 220 cm
 • Bredde: 200 cm
 • Fyld type: Moskusdun
 • Vægt: 700 gram
 • Vår: 100% bomuldscambric 40/40

Hvad er en allergivenlig dyne?

En allergivenlig dyne er en dyne, der f.eks. holder NOMITE, OEKO-TEX eller DownAfresh certifikater eller er Svanemærket. Alle disse mærker sørger nemlig for, at der enten ikke er benyttet skadelige kemikalier i produktionen eller at modellen er afvisende over for husstøvmider og bakterier. Det forskellige mærkater er altså med til at give dig som forbruger en vis sikkerhed for, at der er benytter ordentlige materialer i produktionen.

Hvis du er på jagt kan du med fordel gå på jagt efter en dyne med fyld af kapok, silke eller dun. Så er du i hvert fald sikker på at komme hjem med en model i god kvalitet.

Allergivenlig dyne til baby og børn

Vi vil altid anbefale dig at gå efter en allergivenlig model, hvis du leder efter en dyne til dit barn – også selvom dit barn ikke er allergisk. Det kan nemlig være med til at mindske risikoen for, at barnet udvikler allergi senere hen. Og så er flere allergivenlig materialer og yderst gode til både fugt- og temperaturregulering.

Du kan finde mange gode og allergivenlig baby- og juniordyner. Men hvis du mangler lidt inspiration til at vælge den helt rigtige model, så kan du med fordel læse vores to guides om henholdsvis babydyner og juniordyner. De skal nok hjælpe dig til det bedste valg for dit barn.
Du finder guiden til de bedste babydyner her: (LINK).
Og guiden til de bedste juniordyner her: (LINK)

Hvorfor er det vigtigt, at dynen skal kunne vaskes?

Det er ikke fordi, at det er livsnødvendigt at vaske sin dyne, men det kan være med til at sikre en langt bedre hygiejne og dermed også et mere optimalt sovemiljø. Efterhånden kan de fleste dyner tåle at blive maskinvasket, så det er ikke længere vildt besværligt at smide dynen til vask. Der er endda flere og flere modeller, der også tåler tørretumbling – og det er jo meget lettere end at vente på, at de lufttørrer i flere dage.

Hvad er husstøvmider og hvordan undgår man dem?

Husstøvmider er små hvide dyr, der måler omkring 0,1 til 0,6 mm. Det er bl.a. husstøvmider man forsøger at undgå ved at vaske sin dyne regelmæssigt. Det er ikke muligt at skille sig af med husstøvmider fuldstændig, men ved at sikre lav luftfugtighed i hjemmet og god hygiejne i f.eks. sengen, så kan man undgå for mange af dem. Husstøvmider lever nemlig bl.a. af afstødte hår og hudskæl fra mennesker og dyr og dem findes der jo desværre masser af i soveværelset.

Du kan mindske mængden af husstøvmider ved bl.a. at investere i en dyne / pude med NOMITE mærke – eller anden allergivenlig mærkering. Flere produkter bliver nemlig efterhånden produceret med materialer eller teknologier, der gør det næsten umuligt for husstøvmider at leve i stoffet. Dét kan altså være en klar fordel for dig, der har allergi i hjemmet (eller gerne vil undgå det).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *